Vijoličarka
|
Na čveku nisem imela sreče, bom pa še tukaj lonček pristavila. Tole je originalni post iz čveka: ..................... Že nekaj časa cincam, da bi si nabavila parni čistilec. Vse bolj kaže na to, da ga tudi bom. Potrebovala bi ga predvsem za: - letno čiščenje radiatorjev (sanjam, da bi pod radiator položila papirnate brisače, potem bi pa na vrhu usmerila curek suhe pare in vse bi lepo spolzelo na brisače, radiatorji bi bi bili pa čisti). Vem sicer, da je varianta tudi kompresor, ampak gospod v.d. moža so strogo proti, ker bi menda odnašajo svinjarijo po celem prostoru. - menda se da fino očistiti pečico - nadvse dobrodošlo bi bilo čiščenje oblazinjenega pohištva - OK, tudi za čiščenje oken bi ga uporabljala, ni pa nujno - če bi se dalo s tem kaj bolj elegantno očistiti tuš kabino, tudi nimam nič proti Imate doma? Katerega? Zakaj uporabljate? Predstavitev kandidatov in kar sem doslej nabrala plusov in minusov: Gorenje + domača proizvodnja, je močan, deluje pod visokim pritiskom (kar meni laično pomeni, da bi bilo manj vode) in ni videti, da bi bila kakšna posebna komplikacija z dokupovanjem krp - zdi se mi nekoliko neroden, ne vidim variante za čiščenje oblazinjenega pohištva Kaercher + ima koleščka - pritisk je nižji (najbrž več vode), priključkov ima malo, je dražji od Gorenjevega - nekako mi je najmanj simpatičen, ker je videti narejen bolj za čiščenje tal (to funkcijo pa najmanj potrebujem) Shark + je zelo lepe barve in videti je srčkan, z lahkoto se ga nosi okoli - ima skoraj preveč priključkov za vse mogoče neumnosti, informacije o njem so bolj reklamnega značaja, ne vem, kolikšen rezervoar ima, koliko je močan, pod kakšnim pritiskom dela - imam ga na sumu, da je bolj za okras Solac + videti je priročen in ima točno tiste funkcije, ki jih jaz potrebujem - ima 1200 W in deluje pod 3 bari pritiska, kar bi znalo biti malo - mogoče bi bil idealen tale njegov bratec , ampak ne vem, kje naj ga v Sloveniji dobim, oziroma bi šla preko ebaya, če bi le vedela, da je to to H2O Mop tale zraven samo zato, ker kar naprej naletavam nanj. Poudarek ima na čiščenju tal, kar mene ne zanima kaj dosti. Poleg tega je treba nekaj dokupovati neke krpe, zdi se mi neroden. Ker ni podatkov o pritisku, po ogledu nekaj videov sklepam, da je pritisk precej slab, ker bolj kot paro, šiba ven vodo. Nekako se nagibam k bratcu od Solaca in žal mi je, ker je gorenjev tako neroden in nima nastavka za oblazinjeno pohištvo (je še najmočnejši in po moje je zato para najbolj suha). Praktične izkušnje dobrodošle. Hvala. (s klikom na podčrtana imena čistilcov pridete do strani, kjer je čistilec predstavljen). ........................ Nekako sem zdaj prišla do tega, da Shark več ne konkurira. Dober vtis je na ekranu naredil SOLAC Dampfreiniger Ecogenic PR015 LV1450 , ampak cincam in cincam. Nekje sem ujela kritiko, da je varnost bolj tako-tako. Vleče me tudi k Gorenju (največji pritisk, pa inox kotel), ampak tam mi tam na jetra, da ni nastavka za oblazinjeno pohištvo. Zato sem začela razmišljati, če bi kar sama naredila srajčko iz mikrokrpe in jo nataknila čez krtačo. Razmišljam tudi, da bi počakala še nekaj časa, če se bo Gorenje kaj izpopolnil. Ima mogoče katera Gorenje ali Solac?
< Sporočilo je popravil Vijoličarka -- 14.6.2013 12:26:15 >