ronja
|
in potem ko pokažejo za naše pojme recimo čist spodobno veliko kuhinjo, oni recimo tarnajo kako nimajo kam kaj postavit ker je tako majhno itd. ... Everything is bigger in America. To je pregovor, ki dejansko drži, od sorodnih vrst, do ljudi , avtomobilov, parkplacev, šoping centrov... Ne moreš verjet! Kar se pa tiče pralnosti kuhinje - to je ful odvisno od tega, koliko kuhaš. Za nekoga, ki večinoma samo pogreje v mv kako "pogrej in pojej" varianto, res ni potrebe, da ima poščice ali inox ali karkoli, ker za uno kavico skuhat tega res ne rabiš! ko gledam našo trenutno kuhinjo, se sprašujem, kako hudiča je kdo not kaj skuhal... in sem to jamrala tašči, pa mi pravi: "Ja, kako pa veš, da so sploh kaj kuhali?" Ma point! Vedno bolj ugotavljam, da prav dosti niso mogli, ampak zasvinjat so jo pa vseeno uspeli . Pismu sva drgnila cel teden, da je kolikortoliko znosno... Moja bišva pici mici kuhinja je bila super funkcionalna (pa ne morem verjet, da bom to napisala: veliko bolj čista:D), celo prodajalka kuhinj je pohvalila njeno organizacijo - navadni obiski ne toliko, ker sem jim za hrbtom jemala lonce ven in so se morali umikat, da sem prišla do česa:D. Ampak tja sem lahko dala vse in vse je bilo pri roki in oba sva lahko skup kuhala, pa ša kakega otroka smo kam stisnili. Tu je živ obup, še za strojčke ni placa! Ampak bit če boljše;). malaMravljica, le poglej, ko boš kaj na vikendu, se mi ne mudi kaj hudo, letos zagotovo še ne bo nič, ker... je treba prej kaj zaslužit, pa moram najprej še ugotovit, kako . S faušijo nisem nič slabega mislila, to je bil bolj hec, saj veš, no;). Je pa res fajn to načrtovat, ja . SPloh če si ostal v 70ih s kuhinjami in vidiš, kaj vse se je v 40ih letih spremenilo . Potem pa ugotoviš, da bi pol stvari iz 60ih prinesel nazaj . Pralna barva je neki najboljšega! Jaz ne prenašam ploščic, ker so mrzle in trde in hladne (ne sam na otip, tudi po karakterju) in neosebne, bljek skratka user posted image Ronja, razmisli prosim Sem že, bom še enkrat, ampak... veš, funkcionalnost je meni prva. Smo bili včeraj v prodajalni kuhinj (a smem povedat, kje?;) Gros Novak na Brezovici) in mi prodajalka prijazno pove, da če mi je rumena všeč, naj imam pa rumeno, čeprav je visoki sijaj, ki se težje čisti. Sem rekla, da toliko mi pa ni nobena stvar všeč, da bi bila pripravljena kompenzirat lahkoto čiščenja:D. Ker jaz ne pucam prav pogosto omaric - je toliko drugih svinjskih stvari, ki jih je bolj pogosto treba pucat (recimo otroci )... Tako da - čim bolj praktično, tem bolj mi je všeč . Vem, nisem nič ženska, j* ga, ma to svoje prednosti . Kar se tiče pralne barve, sem slišala različne reviewje - da je fajn, pa tudi, da vseeno ne moreš tako dobro spucat kot ploščice. Kar se tiče neosebnih ploščic, hehe - veš, bi morala videt moje prejšnje, nameravam spet take naredit, ker so lubiju tako všeč . Moje prejšnje ploščice so bile en gigantski mozaik belih in barvnih - bele so bile poslikane s hrano in na barvnih pa so napisani naši najljubši recepti. Tako da - karkoli jim očitaš, neosebne pa te res niso bile . Bi pa imela zadaj steklo, takoj - ker se in lahko čisti in še lepo je (win-win), samo... če mi ga kdo plača . Da bom dala pa še za pol kuhinje denarja za steklo... eeee, toliko pa nimam. Če bi bilo nebo omejitev bi pa imela, ja: - kuhinjsko steklo s svojim motivom, ki bi si ga sama zdizajnirala, da bi mi pasalo v kuhinjo in stil vseh nas:) in mela bi ga za vsemi omaricami, tudi tistimi, ki bojo gor strojčki... - pečico s pirolizo, dvignjeno, če bi jo mela kam dat, pa da ne bi zato mela premalo pulta... - napo z zunanjim motorjem in zunanjim prezračevanjem - pluto po tleh - čistilko:D Reala : - za elementi bojo verjetno ploščice, ker so poceni in se dobro pucajo - pečica bo skup s štedilnikom, ki ga že imava (najverjetneje, čeprav mi je una s pirolizo zelo všeč... Ankica, do koliko grejo te pečice s pirolizo? Mislim, če pečeš not - imajo 350°C?) - napa bo verjetno z ogljenimi filtri, ker je zračnik najverjetneje predaleč - Na tleh je plastika, imitacija bambusa, ki nama je všeč in je super duper praktična (zaenkrat vsaj), sva pa zbirala po tem. Lahko polivam, lahko mi stroj spusti, skratka, voda lahko tudi en čas gor stoji, pa ni panike - that''s what I like in the kitchen! Imava oljen parket v dnevni sobi, ker nama je res všeč les, ampak ne za v kuhinjo pri naši uporabi... Ko bova velika in sama živela, bova mela pa povsod tak parket, če si ga bova lahko privoščila. V otroških sobah je laminat (je bil že not), pa zgleda krasno, mi pa ni preveč všeč, ker je tako glasen in hladen, parket je vseeno nekaj drugega... Sicer se mi zdi za kuhinjo idealen material plastificirana pluta (mela v prejšnji, super se je obnesla!), ampak ker nimava toliko dinčkov, je bil tale vinil super odločitev:). Prejšnja kuhinja je bila mini, pluta pa je bila nek zadnji kos zaloge in je bila ful poceni. Za tole bi pa dala celo premoženje, tako da - vinil, hehe. - o čistilki lahko seveda samo sanjam, zaenkrat sem bolj na drugem koncu, da bom mogoče jaz šla komu pucat, hehe Pult bo iz različnih materialov: ob štedilniku bo en kos marmornat, ker bi rada vlekla sladkor in ga za to rabiš (ja, vem, vem... pač, vsako tele ma svoje veselje, ok?;) Ostali pult bo ultrapas ali karkoližeje una zdržljiva, trpežna reč, ki se tako lepo puca (mava zdaj, obožujem). Ampak na otoku bo pa lesen, oljen endgrain pult, nepravilnih oblik, cel zaobljen, da se ne bo nihče mogel butnit in z oblikami, da bo vsak otrok imel svoj plac, da se ne bojo kregali in sploh in oh bo krasen, vsaj v moji glavi je tak - ki ga nameravam naredit enkrat, ko bom mela čas . Otok mam v nulo premišljen in bo krasen (za moje pojme, seveda;) - beri bi super funkcionalen za družino s 3 mi malimi otroki, ki pomagajo kuhat:D) - upam, da ne bojo vmes že odrasli in si pogrevali "mizica pogrni se" Pult mora bit topel na dotik, tako da kamen, inox ipd... odpade. Imitacije kamna tudi, ker lep mi ni - samo to, da je naravni material in to, da lahko grdo delaš z njim in da se ga da lepo pucat mi je pa všeč. Ampak to lahko dobim tudi pri plastiki in lesu:) Kerrock - ma, ne vem, ultrapas mi je super služil in ne bi menjala zmagovalnega konja:). Otika, tvoja kuhinja je zelo lepa (po opisu in tudi če se spomnim prav slikic enkrat), ampak jaz tega ne bi bila sposobna vzdrževat, da bi bilo lepo... Sem naredila tudi sama zavesice pri dveh omaricah, ki sva jih sama naredila in niso mogle imet vrtac zato, ker so bile tam cevi (don''t ask, stanovanje je baje ko podmornica, ampak nama je bilo ful všeč in praktično;). Je boljše kot nič, samo vratca so vseeno zakon zame. Moja mati je na tak rustikalni stil ubrisana in imamo tako na morju (ne kuhinjo, ker te ni v klasičnem smislu, ampak na morju niti ne rabiš, ker delaš vse zunaj)... ampak vse ostalo... ultra nepraktično za vse spucat! Da bi se prostovoljno temu podvrgla - no go . Vse ideje dobrodošle . Glede vsega! Trenutno sem po vaših napotkih začela razmišljat o barvah. Na tleh je svetla imitacija bambusa, ki ne bo spremenila barve, ker ni pravi bambus in bo ostal svetel, rumenkast ,pač kot bambus, no:D. Zgoraj sva zožila možnosti na dve kombinaciji: umazanobela+ jesen ali pa nežno rumenkasta (baje je to smetanasta, ampak smetana je bolj bela) + oreh. Prva je bolj nevtralna, druga je bolj topla. Obe sta lepi. Pri prvi naj bi bolj ven stopila kuhinja, pri drugi dodatki. Pri nas bo dodatkov veliko, tudi če jih ne bom nič planirala. Kaj bo ostalo, rajši ne sprašujte: - beli prostostoječi hladilnik in zmrzovalnik, - pastelna previjalka bo otok, ki bo imel gor lesen pult (mišljeno je bilo iz hrasta, ker je najtrši...), pa - bela ustvarjalna mizica iz tistega ultrapas pulta iz bauhausa (dedek Mraz aka dedi dela za tamale po mojih željah;), pa - miza - imitacija bukve in bukovi stoli zraven. - knjižne police na steni in to moram zdaj povedat, iz česa bi jih rada imela - tudi dela dedi oz. bo začel, ko mu specifično povem, da točno iz tega pa tega. Meni bi bilo čisto ok, če bi jih naredil iz smreke, ker nisem preveč komplikovana glede tega, kaj gre skup... ampak moji starši imajo okus in zdaj moram pač premislit . Torej sprašujem, kaj bi šlo zraven? Lahko je iz lesa ali iz tiste laminirane zadeve. Ja, vem, modge podge. Ej, nimava neomejenih financ, nimam kaj, če kaj (večina: predpotopni štedilnik, prostostoječi aparati in bukova miza, na primer) ni več moderno, ok? Itak, ko bomo mi to še vedno meli, bo spet moderno . Tako da to me ne sekira.
< Sporočilo je popravil ronja -- 3.12.2013 10:43:50 >