Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
 | Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Punčka se nič ne govori. 18.6.2018 15:35:10
|
|
|
|
marjet1ca
|
Pozdravljene mamice... imam 23 mesecev staro punčko. Začelo pa me je skrbeti, ker še ne pove nobene besede. "govori" samo svoj jezik. Slišim jo recimo zjutraj ko se zbudi, da si sama sabo govori - tatata,tutubuubbo... tudi ko se igra, se celi čas "pogovarja". A brez konkretnih besed. Če se udari, se oglasi "ajs" če jo zazebe, ali pošpricam z vodico, reče "uš". Če kaj glasnega zunaj sliši, reče " ču" ču" ču. Ne izgovori pa še konkretnih besed. Recimo, mama, tata, babi, deda... Da jo dvignem, mi samo roke pokaže itd... Od kolegic, so mlajši otroci, pa jih slišim, da so veliko bolj zgovorni... Kakšne so vaše izkušnje. Me mora skrbeti? Hvala.
< Sporočilo je popravil marjet1ca -- 18.6.2018 15:36:28 >
|
|
|
|
RE: Punčka se nič ne govori. 18.6.2018 16:08:52
|
|
|
|
sončkimoji
|
imam sina 3leta, do predkratkim ni govoril nic, samo "svoj" jezik nekaj vmes med kitajsko in rusko . Noo zdaj mi gre ze ucasih na ziuce, ga nemorem ustavit. od zacetka govori cele stavke. Bo ze zacela govort, ko bo pripravljena :)
|
|
|
 | Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubrikiBLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...
Kdaj je čas za kahlico?Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Zadnje s foruma
Kdaj je vaš otrok nehal uporabljati stekleničko?
пеперутка16
Moja malčica je stara 2 leti in se hrani s stekleničko. V dilemi sem, kako in kdaj jo naj odstavim, pomagajte mi.