Gina
|
BL, a ni vse šolsko delo nekaj kaznovalnega? Zakaj je treba toliko nalog? Načeloma naj bi se normalno bister otrok vsaj tričetrt moral naučit v šoli, ne da bi mu bilo treba knjigo odpret. Samo zato, ker pa nekateri ne znajo snovi dovolj dobro razložit, pa morajo otroci doma delat na tone nalog. Jaz vsako leto povem, da bo moj otrok sicer delal domače naloge, vendar samo, če jih ne bo za več kot tričetrt ure dela. Tričetrt ure je več kot preveč za tisto ponovit, za kar učiteljica ni imela časa v šoli utrdit. Nikki, včasih dejansko pridejo razredi, polni nevzgojenih otrok, ki si vse, ampak vse dovolijo. Starši so zaslepljeni, ne vidijo. V tistem, ko hočejo dobro, delajo neumnosti, pa še prepričani so, da delajo dobro otroku in da smo mi tisti, ki preveč sitnarimo. Kaj naredit? Jaz sem prepričana, da vsaka učiteljica dela najboljše, kar zmore. Je pa res, da zelo veliko naredit sploh ne sme, ker karkoli naredi, je narobe. Če se zadere, je narobe, če koga kaznuje, je narobe, če ga odstrani od drugih, druge zaščiti, je narobe, če se pogovarja, pa tudi ni nič boljše, ker otrok še vedno zganja nasilje nad drugimi otroki - pogovor ni stvar, ki pomaga. Če reče staršem, nič ne pomaga, ker večinoma imajo velike zasluge, da je otrok tak, kot je. No, včasih to tudi pomaga, ampak ne vedno. Kaj naj naredi? Mislim, da smo vse zelo vesele vseh predlogov. Če se ti zdi, da je tvoj otrok vmes med temi nasilnimi otroki, pa ni nič narobe, če rečeš učiteljici, naj ga presede. Saj ni treba, da vedno prenaša vse sorte izpade, četudi verbalne, ali pa motenje med poukom. Ponavadi to učiteljice upoštevajo, če jim razložiš na en normalen način.
|