Ringaraja.net je največji specializirani spletni portal za mlade starše in nosečnice v Sloveniji. Staršem in bodočim staršem omogoča dostop do kakovostnih informacij o zanositvi, nosečnosti, razvoju, zdravju ter vzgoji otrok in partnerstvu.
Copyright 2001-2025
Ringaraja.net
ISSN 1854-5335
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Natisni

.sivi potem v roku dveh tednov sami odpadejo jaz sem jih zasledila pri tusiranju taksne nitke zgledajo boli pa nic.BREZ PANIKE.
, pa se vse lepo zaceli in čez nekaj mesecev sploh ne boš videla kje si bila šivana
.
šivi. Mene so boleli nekje 10 dni. Res, da bolijo tisti na ritnici bolj. Sedela sem na otroškem šlaufu za kopanje. Negovala sem si jih z mlačno vodo in z Bivacinom, ki mi ga je dala babica, ko je prvič prišla pogledat otroka. Potem so se mi začeli kar hitro celit.
Ko sem glede šivov vprašala dr. Pušenjaka, mi je rekel, da na šive ne nanašam ničesar razen fiziološke raztopine (mogoče kupi svojo flaško, da ne boste otročka okužili - jaz sem porabila več kot pol litra fiziološke) in da si delam kopeli z mlačnimi kamilicami in seveda veliko tuširanja. Fiziološko sem izdatno nalivala kar na vložek Vir extra in dala na šive. Oblekla sem si mrežaste hlačke in si vložke velikokrat menjala. Fiziološka je pomagala, da se vložki niso prijemali na šive. Za mokro trenirko se pa nisem sekirala. Pomagalo je! Pomagal mi je tudi otroški šlauf za plavanje, na katerem sem sedela. Poskusi več počivati in ležati. Ponoči pa spi brez hlačk in si pod rito daj kakšno temno kopalno brisačo. Aja, ko se po tuširanju brišeš, imej obvezno svojo brisačo, da se kaj ne nanese na rane. Jaz sem poskušala tudi s fenanjem, ampak mi ni bilo fajn, saje je preveč zategovalo. Čimprej pozdravi šivčke!