|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ali se moja punčka nahrani dovolj?
3.1.2006 16:30:01   
branchi
Pozdravljene,
moja punčka je stara 2,5 mesecauser posted image in se dojiva že od njenega rojstvauser posted image . Podojim jo iz ene strani na obrok lepo podre kupček in včasih ji še malo priteče nazajuser posted image . Med posameznim obrokom imava 3 do 3,5 ure razlike. Ponoči vstaneva enkrat in kmalu zjutraj.
 
Vse lepo in prav, samo sem v dilemi, saj mi ona pije samo od 5 do 10 minut in ne vem, če ima dovolj?
kdaj veš, da ji moraš ponuditi še malo mleka iz druge strani?
 
Hvala lepa za odgovore in vaše izkušnjeuser posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ali se moja punčka nahrani dovolj?
3.1.2006 16:47:35   
thunder
Moj pikec je isto star 2,5 m in ga polno dojim. Ko popije iz ene mu ponudim še drugo - če ni lačen jo itak odkloni, naje se pa isto kot tvoj cca. 5-10min. Sicer tud sama ne vem na čem smoj - a glede na spodnji tekst ki sem ti ga skopirala mislim da je vse ok. Pri nas je problem predvsem to ker po hranjenju zelooo poliva/bruha. Sicer bo pa tako kontrola in cepljenje pri 3m in bomo točno videle na čem smo.
 
Evo tole sem ti skopirala iz drugega foruma (upam da sem ti kaj pomagala):
 
Ja, včasih si mamice res lahko zaželimo, da bi naše prsi imele merice in bi tako lahko zagotovov edele, koliko mleka je popil dojenček, kajne? Verjetno pa tudi ste že ugotovili, da dojenje dojenčku ne pomeni samo hranjenje. Dojenček se pogosto doji - tudi ko ni lačen: da poteši potrebo po sesanju, se odžeja, morda nadomesti "manjko" v želodčku zaradi podrtega kupčka, ali da se stisne k mamici v naročje in porklja. Vse to je OK.

Če vaš dojenček lepo napreduje, raste in se razvija, dobro polni pleničke, potem zagotovo dobi tudi dovolj mleka. Ja, včasih si mamice res želimo, da bi naše prsi imele merice in bi tako lahko zagotovo vedele, koliko mleka je popil dojenček, kajne? A kako lahko mamica tudi bolj enostavno ve, da dojenček dobiva DOVOLJ mleka?
- štejemo polulane plenice (najmanj 6-8 bombažnih in 5-7 plenic za enkratno uporabo dnevno)
- štejemo pokakane plenice (v prvih tednih najmanj 2, po 6. tednu lahko tudi na nekaj dni, toda takrat mora biti blato obilno)
- otrok pridobiva na teži v prvih treh mesecih NAJMANJ 450 g na mesec. Torej najmanj 110g-115g na teden. Pridobljeno težo računamo od NAJNIŽJE teže, ne od porodne. Od tretjega do šestega meseca najmanj 80g in od šestega meseca dalje najmanj 50g na teden.
- dojenček se pogosto in pravilno doji
- ima zdrav videz, ima napeto kožo, zdravo barvo, raste v dolžino in se mu veča obseg glavice
- dojenček je živahen in dejaven.

V dojenju naših otrok matere opažamo veliko individualnih razlik, zato ni možno zagotovo in natančno predpisati, kako dolgo, na koliko časa, s katerih strani in kako naj se dojenčki dojijo. Ali kdaj morajo prespati celo noč, kdaj sedeti ali hoditi,...

Vzorci dojenja se med otroci močno razlikujejo in vzorec, ki popolnoma ustreza eni materi, drugi nikakor ne ustreza. Poleg tega se vzorec dojenja spreminja tudi pri enem samem dojenčku. Zdrav dojenček, ki lepo napreduje in se razvija ter dobro sesa pri prsih, si sam ustvari vzorec dojenja, ki najbolj ustreza njemu. Ko dojenčki rastejo, rastejo tudi njihovi želodčki in tisti, ki so se dojili neredno in zelo pogosto počasi vzpostavljajo daljše intervale med dojenji. In obratno, tisti, ki so se že dojili redno in previdljivo – nenadoma popolnoma zamešajo urnike in se dojijo pogosteje (npr. takrat ko imajo poskok v rasti).

Hm, ali ste vedeli, da ima dojenček, star dva meseca, želodček v velikosti oreha?

Lep dan!


(odgovor članu branchi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Ali se moja punčka nahrani dovolj?
3.1.2006 19:23:58   
branchi
oj, to me je pa malo potolažilo, hvala lepauser posted image

Sicer pa imava midve z mojo malo princesko posvetovalnico 19.1., pa bomo kaj več vedeli kako in kaj, ko se bom posvetovala s svojo pediatrinjo.

(odgovor članu thunder)
Neposredna povezava do sporočila: 3
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?