Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Za vse učiteljice, posebno tiste, ki učit... 15.2.2006 21:32:50
|
|
|
|
Anonimen
|
Otrok je veselo skočil. S kako? se sprašujemo po prislovu. Po pridevniku pa se sprašujemo s kakšen, kateri, čigav. Ta veselo je torej prislov.
|
|
|
|
RE: Za vse učiteljice, posebno tiste, ki učit... 15.2.2006 21:48:19
|
|
|
|
Anonimen
|
O, joj, jaz budala. Tako sem že padla v to razmišljanje, da sem čisto avtomatsko mislila, da je to tudi pridevnik. Zdaj mi je pa čisto logično. Hvala ti za pomoč.
|
|
|
|
RE: Za vse učiteljice, posebno tiste, ki učit... 16.2.2006 7:47:47
|
|
|
|
darjatimci
|
Ali ni to prislovno določilo načina?
|
|
|
|
RE: Za vse učiteljice, posebno tiste, ki učit... 16.2.2006 8:15:12
|
|
|
|
naniplus4
|
Darjatimci pazite na razliko med besednimi vrstami in stavčnimi členi. Prislovna določila so tisto drugo, prislovi pa tako kot samostalniki, glagoli, pridevniki ... besedne vrste. Imajo pa lahko v stavku funkcijo prislovnega določila.
|
|
|
|
RE: Za vse učiteljice, posebno tiste, ki učit... 16.2.2006 9:51:23
|
|
|
|
darjatimci
|
Hvala za opozorilo.
|
|
|
|
RE: Za vse učiteljice, posebno tiste, ki učit... 16.2.2006 14:36:35
|
|
|
|
Anonimen
|
Sem vedela, da je še en primer, pa se ga niserm mogla spomniti. Večrat smuča v Kranjski Gori. Kaj je beseda večkrat? Tukaj spet določa glagol, vprašamo se kolikokrat. Vprašalnica koliko pa velja tudi za pridevnik? A to potem je pridevnik ali je spet kakšen prislov?
|
|
|
|
RE: Za vse učiteljice, posebno tiste, ki učit... 16.2.2006 22:25:27
|
|
|
|
nejcko
|
Tudi v tem primeru gre a prislov, po katerem se sprašujemo Kolikokrat? (večkrat).
|
|
|
|
RE: Za vse učiteljice, posebno tiste, ki učit... 17.2.2006 10:10:27
|
|
|
|
naniplus4
|
Ena trotlziher razlaga za razliko med pridevnikom in prislovom je ta, da pridevnik pridenemo k samostalnikom, prislov pa prislonimo k glagolom
|
|
|
| Stran: [1] |
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.