Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Milupine kašice brez glutena? 15.3.2006 23:54:10
|
|
|
|
lelaval
|
Če dobro prenese gluten, oz. ni alergična nanj, ji ga lahko daš. Sicer se je bolje izogibat.
|
|
RE: Milupine kašice brez glutena? 16.3.2006 0:47:31
|
|
|
|
Veronika
|
ma ne, saj riževi kosmički (Reisflocken) nimajo glutena. če greš gledat na škatlo, piše "glutenfrei". sploh pa riž že sam nima glutena, zato se ga lahko daje od dopolnjenih štirih mesecev.. razlika med obema izdelkoma je, da so riževi kosmiči samo rižek, brez kakih dodatkov. "Milchreis", kot praviš ti, je pa tisti, ki ga pripraviš z vodo, a ne? vsebuje že adaptirano mleko in je sladek. čeprav piše, da nima dodanega kristalnega sladkorja, ima pa druge sladkorje.
|
|
|
|
RE: Milupine kašice brez glutena? 16.3.2006 9:52:30
|
|
|
|
petja
|
Če si slučajno gledala link, ki sem ga jaz včeraj gor dala (od Kolinske), potem res gor piše, da vsebuje gluten. Ampak so NAROBE PREVEDLI. Imam pred sabo original nemško škatlo in piše gor GLUTENFREI. Saj če dobro pogledaš škatlo, ki je zraven teksta, boš videla, da piše to gor. Za tele piše GLUTENFREI: - RIŽEVA ŽITNA KAŠICA - ZDROBOVA ŽITNA KAŠICA - MLEČNA ŽITNA KAŠICA BANANA - MLEČNA ŽITNA KAŠICA JABOLKO-KORENJE - MLEČNA ŽITNA KAŠICA RIŽ - MLEČNA ŽITNA KAŠICA STRACCIATELLA - MLEČNA ŽITNA KAŠICA BANANA Pa mislim, da je RIŽ-KORUZA tudi brez glutena. Moram prav pisati na Kolinsko, da popravijo svojo stran, ker bodo prestrašili mlade mamice ...
|
|
RE: Milupine kašice brez glutena? 16.3.2006 10:47:28
|
|
|
|
TVN
|
Jaz vedno prebrem original na škatli, ker so tile prevodi katastrofalni. Tudi na nekaterih škatlah v Muellerju najdeš čudne stvari, npr. da je od 6 mesecev dalje, na originalu pa piše od 4. meseca, itd. Tudi količine (doziranje!) so bile že napačne, tako da je res treba biti kar pazljiv. Vedno original!!! In aja, notri NI glutena!!
|
|
|
|
RE: Milupine kašice brez glutena? 16.3.2006 10:54:18
|
|
|
|
petja
|
Eto, sem že pisala na Kolinsko, da popravijo svojo stran. Me prav zanima, ali bodo upoštevali pritožbo in popravili . Ni mi jasno, kako lahko zaje pri tako pomembni stvari, kot je gluten . Uh, sem jezna! Kolinska ...
|
|
RE: Milupine kašice brez glutena? 20.8.2010 10:43:41
|
|
|
|
mojcej77
|
Včeraj sem kupila Milupine riževe kosmiče, seveda brez glutena ("Reisflocken") in sem bila čisto paf, ko sem videla naš prevod (da so to ovseni kosmiči in vsebujejo gluten). Katastrofa! Kako lahko tako prevajajo oziroma si privoščijo na škatlo prilepiti napačno deklaracijo? A mi lahko katera pove, kako namešam kašico - danes bi prvič dala te kosmiče, v svoje mleko - koliko dam v cca.20 mililitrov? Eno čajno žličko? Saj verjetno bo tako ok... Sam res...kr neki tole s temi prevodi!!!
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki To so najbolj redka otroška imenaMed izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zadnje s foruma
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.