|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Malo zmedena
5.4.2006 14:05:02   
Anonimen
Meni pa zdaj trenutno najbolj paše kakšna pizza, zdaj pa sem prebrala da s paštetami ni kaj narobe če jih ješ. Super, ker mi je zelo všeč Argeta junior. Zanima me samo kaj pa toksoplazmoza, če je slučajno nisi prebolel, saj je to tudi bolj kot ne surovo meso.     Zdaj pa še nekaj, kaj pa velika noč? Ali lahko ješ normalno prekajeno šunko ali je bolje da jo skuhaš.Zanima me namreč tudi zaradi toksop.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Malo zmedena
5.4.2006 14:48:43   
Tricia
Odgovorit ti znam samo glede paštete... jaz sem jih jedla, po nasvetu sem se izogibala samo jeterni.
Drugače pa nisem skoraj nič pazila...tudi tatarski namaz sem jedla...malo manj kot ponavadi, a sem ga, ker se mu nisem mogla upret.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Malo zmedena
5.4.2006 15:20:16   
trdozimc
HI!

Čestitke za nosečnost!user posted image
Nočem te prestrašit in odločitev je tvoja, prav je le da veš:
jesti ne bi smela surovega mesa: pršut, suhe salame, tatarski biftek ... in nedozorenih sirov, ki niso naknadno toplotno obdelani (mehki ovčji ali kozji sir, mozzarela, plesnivi siri), in surovih ujajc (vanilijeva krema...) zato, ker lahko vsebujejo listerijo ali salmonelo (obe bakteriji povzročata splave ali pa resne okvare pri plodu. Listerija prebiva tudi v zemlji, zato je vsako solato in svežo zelenjavo treba zelo dobro oprati, prav tako roke!!!
Toksoplazmozo najpogosteje prenašajo mačke, zato si po vsakem stiku s kakšno (najbolje se jih je izogibati) in z zemljo (v njej so lahko iztrebki) dobro operi roke!!! Prav tako se odsvetuje konzumacija jeter in jeternih paštet oz. nasploh konzerv, ker vsebujejo veliko A vitamina, ki povzroča okvare pri otrocih. Sladkega se izogibaj (ne zaradi svojih kil), ker je otrok navadno nato večji, z večjimi potrebami in mu po porodu raje in bolj pade teža, kot je treba, pa še roditi ga je težje.
No, tu je kar precej informacij, česa pa se boš vzdržala in česa ne, pa je tvoja odločitev!

Lep pozdrav in čimbolj uživaj v nosečnosti!

mamica dvomesečnega Jana

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Malo zmedena
5.4.2006 15:31:04   
Anonimen




IN PONOVNO: Mnenje dr. Pušenjaka!
Naj bo takoj jasno, da od razpoložljivih živil nobeno ni prepovedano, nekatera pa iz določenih razlogov odsvetujemo oziroma priporočamo določene prilagoditve v obliki uporabe teh živil. Vseh omejitev in priporočil na tem mestu ne morem zapisati, ker je premalo prostora in tudi časa za širše razlage zaradi številnih vprašanj nimam. Lahko vam le zagotovim, da so vsa živila, ki so pridelana v industrijskih živilskih obratih, dovoljena, tudi mehki siri, salame in drugi suhomesni izdelki, ker so preverjeno brez morebitnih škodljivih ali nevarnih klic oziroma parazitov, drugače pa je pri nepreverjenih domačih oblikah pridelave mlečnih in suhomesnih izdelkov. Zelenjavo z vrta priporočamo blanširati ali zelo dobro oprati, odsvetujemo pa vse vrste drobovine, školjk in gob, ker se v njih lahko koncentrirajo določene škodljive snovi kot so težke kovine in organski strupi, ki so v zraku in vodi prisotne v bolj razredčenih oblikah.Preko hrane je pod določenimi pogoji mogoča tudi okužba s toksoplazmo in z listerijo, ki sta tudi lahko nevarna plodu.

vir: www.med.over.net/ginekologija in porodništvo



(odgovor članu trdozimc)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Malo zmedena
5.4.2006 16:15:34   
Anonimen
Kaj pa tiste ki ste negativne za toksp. alo boste vseeno jedle velikonočni zajtrk, mislim jajčka, pa šunko itd,...ali se boste pazile? Samo jaz mislim, da če prekuhaš šunko ali kakšno drugo meso da se bakterije uničijo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Malo zmedena
5.4.2006 17:07:08   
Naja30
Zakaj pa jajca ne bi smele jest?user posted image user posted image Tega nisem še nikjer zasledila. Razen seveda surovih jajc. Kuhana menda lahko? user posted image

< Sporočilo je popravil Naja3 -- 5.4.2006 17:12:13 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Malo zmedena
5.4.2006 20:39:15   
trdozimc
S kuhanjem uničimo listerijo in salmonelo, tako da ni razloga, da ne bi jedle kuhanih jajc. Pa še RE na anonimneža: hrana je res pregledana, a mogoče še kdo ne ve, da gredo nekatere stvari prej v prodajo, kot pa pridejo ven izvidi in se jih potem umakne iz prodaje, če niso v redu? pa še, da se ne preglejuje vseh izdelkov, ampak le nekaj vzorcev od celotne proizvodnje!
Saj pravim, odločitev je od vsake mamice samo njena.
Meni se za tisti kos pršuta ali sira ni zdelo vredno tvegati zdravja otroka.
LP!

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Pregled nuhalne je priporočljiv za vse nos...
S presejalnim pregledom nuhalne svetline v času od 11. do 14. tedna nosečnosti lahko licenciran ginekolog odkrije veliko...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?