|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Meje, a sploh obstajajo v ljubezni
11.5.2006 21:03:26   
tipka
Kaj vse prenesemo za pet minut sreče, kako je mogoče lagati si, če je vsem jasno, da nas dragi ne ljubi, itd.


http://med.over.net/phorum/read.php?f=168&i=455&t=455


Prebrala sem samo prvi post, potem sem v dveh minutah preletela dogajanje in prebrala še zadnji post. Pri prvem sem se skoraj razjokala od žalosti, pri zadnjem pa .......... ne vem, no.

Vem, razumem, čisto enostavno se je slepiti, če si zaljubljen, ljubiš, si osamljen, a vseeno prosim za vaša mnenja oz. izkušnje, kako dolgo ste vztrajali v nesrečni zvezi in si našli za vsako partnerjevo napako izgovor, izgovor, kateremu ne bi verjeli, če ne bi bili ziher, da vas ljubi. Jaz - raje ne povem koliko let user posted image , zdaj me je izučilo, sem previdnejša, odločnejša, zahtevam odgovore, dokaze. Ne vedno, ampak vedno bolj pogosto.user posted image user posted image user posted image

Saj je še veliko drugih vprašanj, npr. kaj ste pripravljeni požreti, odpustiti, živeti in ljubiti dalje

ali

kaj je tisto, česar ne bi odpustili, če bi še tako ljubili, a najbolj bi bilo zanimivo, po moje, ugotovit, kako dolgo v povprečju traja, da se sprijaznimo s tem, da je naša zveza za v smeti. Vem, da ene ženske trpijo in se slepijo, da jih partner ljubi, celo življenje, nekaj jih poznam, ne, veliko jih poznam, ne samo starejših, a največ bi povedale izkušnje starih od 20-45 let. user posted image

< Sporočilo je popravil tipka -- 11.5.2006 21:05:06 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Meje, a sploh obstajajo v ljubezni
12.5.2006 2:53:29   
Anonimen
Linka nisem prebrala, ker mi ni hotela odpreti strani, zato ga ne morem komentirati. Bom pa samo odgovorila na tisti, kar si ti vprašala.
Sem ena tistih, ki sem sedem let požirala od bivšega moža vse, kar se je požirati sploh dalo. Ne bom naštevala, kaj vse je to bilo. Zakaj sem to počela, se včasih vprašam še danes, pa čeprav je vse že zdavnaj mimo. Mislim, da je bilo vse skupaj v upanju, da bom pa lahko razmere izboljšala, da ga bom lahko spremenila in podobno. In nenazadnje imamo skoraj vse verjetno v glavi tisto, da ko se poročiš, še poročiš enkrat in za vedno. In tisti stavek "v dobrem in v slabem itd.". Danes vem, da nisem bila samo nora, ampak tudi krepko neumna, ker sem v kaj takega verjela. Danes vem, da prstan in papir ne pomenita nič za sam dober odnos.
Česa ne bi nikoli (več) odpustila? Moram priznati, da je tega kar veliko. Varanje (fizično in psihično) je seveda na prvem mestu. V kolikor bi se moj partner zaljubil v drugo ali pa seksal z drugo, bi bilo najine zveze konec v trenutku, ki bo za to izvedela. Ne glede na to, kako težko bi mi bilo. Ampak enkrat sem to že dala čez in preživela in prepričana sem, da bi tudi drugič. Ali tretjič. Vseeno.
Zvestoba pa si deli prvo mesto tudi z nasiljem. Psihičnim ali fizičnim, spet vseeno. Tudi tega ne pogoltnem nikoli več. Kar se tiče fizičnega nasilja, je konec takoj, ko prvič dvigne roko nad mano in jo name tudi položi. Za psihično nasilje vemo, da traja dalj časa, da odkrijemo, da to sploh je, ampak v trenutku, ko bi to odkrila in ko bi sama pri sebi razčistila, da je pa tega preveč (glede na pretekle izkušnje bi to ugotovila razmeroma hitro), bi bilo pa konec.
Glede skoraj vsega ostalega pa bi bila morda še pripravljena na kompromise. Bi pa zvezo končala takoj, ko bi si bila na jasnem, da v partnerja nimam več zaupanja. Zveze brez zaupanja zame ni.
Tvoja naslovno vprašanje pa... Zdi se mi, da ti težko odgovorim nanj. Pravijo, da je v ljubezni in v vojni dovoljeni vse. Po tej logiki je potem povsod dovoljeno vse. Meje sicer ni, v koga se bomo zaljubili, je pa meja, kaj bomo prenašali, da bomo to osebo res imeli, kolikor se jo sploh da imeti. Jaz te meje zdaj imam. Sem prilagodljiva, ne pa povsod in ne za vsako ceno. Imam svoje principe, od katerih ne odstopim. Raje sem sama, kakor da bi se jim morala odreči. Ker se še vedno držim pregovora, da sem raje dobro sama kakor slabo s komerkoli.
Upam, da sem sploh zadela bistvo vprašanja.

(odgovor članu tipka)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Meje, a sploh obstajajo v ljubezni
12.5.2006 6:43:35   
daddy
  Za psihično ( in fizično ) nasilje se čist strinjam s Kerenso. Tu mora bit toleranca nula. Glede "varanja" ( ma full mi je glup ta izraz, res ) pa tudi meni ni jasno, zakaj bi bilo to tako pomembno - velik odgovorov v Sibilini temi je na ta način kot "jaz partnerja ljubim, ampak če me prevara z drugo pa ....." bo pa kaj? Pritisneš na gumb in nehaš ljubit, al kako?
  No ja, vsak odnos je tudi sklepanje kompromisov. Par, ki jih najde tako, da zadovoljuje oba, je "zmagal", se mi zdi.
   Ne bi pisal na tej temi, ker s tipko sicer ne komuniciram, se bom pa še enkrat glasno strinjal s Kerenso glede nasilja. TEGA NE SME BITI, nobenega.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Meje, a sploh obstajajo v ljubezni
12.5.2006 7:51:53   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: daddy

Za psihično ( in fizično ) nasilje se čist strinjam s Kerenso. Tu mora bit toleranca nula. Glede "varanja" ( ma full mi je glup ta izraz, res ) pa tudi meni ni jasno, zakaj bi bilo to tako pomembno - velik odgovorov v Sibilini temi je na ta način kot "jaz partnerja ljubim, ampak če me prevara z drugo pa ....." bo pa kaj? Pritisneš na gumb in nehaš ljubit, al kako?
No ja, vsak odnos je tudi sklepanje kompromisov. Par, ki jih najde tako, da zadovoljuje oba, je "zmagal", se mi zdi.
  Ne bi pisal na tej temi, ker s tipko sicer ne komuniciram, se bom pa še enkrat glasno strinjal s Kerenso glede nasilja. TEGA NE SME BITI, nobenega.


S temle se cist strinjam.. Ceprav.. ni glih tko.. vsaj vedno ne.. pri nasilju namrec..

Nasilje.. clovek sicer zelo rad prenasa nasilje.. drugace ne vem, zakaj ga toliko prenasa.. Dusna mafija (religija&politika) vsakodnevno nad nami zganja nasilje, manipulacijo izkoriscanje.. pa nihce ne naredi nic. Zakaj ljudje sami izvolijo tiste, ki jim potem serjejo po glavi mi res ni jasno.. Ce bi bila volilna udelezba samo 1 procent.. bi to pomenilo.. visek nezavedne druzbe.. tko pa je udelezba cca 30-40% .. kar pa ne vem, kako bi imenoval.. Totalna tema..

In se vec.. clovek velikokrat sam nad seboj izvaja nasilje.. tega pojava si res ne znam glih v nulo razlozit.. Ce te slucajno sosed zaloti golega na vrtu.. se v glavi zgodi veliko procesov in prav vsi so nasilje nad samim seboj..

In spet varanje.. Varanja ni.. varamo lahko samo sami sebe.. lahko tole malenkost nekoc kdo dojame? Je cist logicna.. in prav nic zakomplicirana.. Samo malo sirse pogledas.. vsi smo na zemlji.. in osnovna celica je lahko zemlja.. ne pa druzina.. torej.. logicno a ne?! Ce zamenjas izhodisca.. se vse spremeni in posledicno imas veliko manj tezav.. To je v zgodovini dogajalo ze velikokrat.. prav vedno pa je zato bila potrebna kaksna mini ali maxi vojna.. kar pa v tem stoletju vec ne bi bilo potrebno.. ampak.. user posted image

Meje v ljubezni... To je tko kot noc in dan.. ali je eno ali pa je drugo.. Oboje ne more biti.. logicno in prav nic zakomplicirano..
Ce se nekdo partnerja drzi za hlacnico, ker je taksna meja... pol je to vsaj zelo cudno.. ce ze ne popolnoma nezavestno..




(odgovor članu daddy)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Meje, a sploh obstajajo v ljubezni
13.5.2006 7:32:23   
Marogica
Mislim, da so meje v ljubezni zelo "raztegljiv" pojem in to zato, ker je ljubezen pač nekaj kar čutimo iz srca, trebuha...karkoli pač in je ne moremo meriti, pa tudi ne določati ali ji ukazovati, ker se pač dogaja na neki čustveni osnovi in ne na razumski.
Vsak "začuti" to mejo nekje drugje, kar pomeni, da lahko eni več, drugi manj akceptiramo, kar se tiče napak partnerja. Kot dodatek pa pridejo v poštev še drugi faktorji, kot so neizkušenost, naivnost, želja po nemogočem, otroci, nesamozavest, nesamospoštovanje..... Koktajl vseh teh faktorjev in seveda dana situacija ti nakaže, kje je tvoja meja v ljubezni.
Zgodba te deklice je zelo žalostna, ne, prav kruta, vendar ko se prebiješ do zaključka, vidiš, da  ta deklica potlači marsikaj, zavoljo enega samega cilja-biti ljubljena od prve ljubezni. In zakaj? Ker se ne zaveda, da obstajajo še drugi moški, z drugačnim karakterjem, da zavoljo otrok ni potebno pristati na vse. Najbolj žalostno pa je, da ta zgodba še ni dobila epiloga in da tako, kot si ona predstavlja nikoli ne bo. In to ni žalostno, temveč kruto.
p.s. Mogoče pa je bolje, da se tega ne zaveda....

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu tipka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Vaginalne okužbe je treba zdraviti
Najpogosteje vaginalne okužbe povzročajo glivice. Če okužb ne zdravimo, imajo lahko negativne posledice na plodnost in n...
Nosečniška zgodba: Zakomplicirano do konca
Po perfektni nuhalni svetlini se odločim, da grem še na zadnjo vožnjo z motorjem. Končala se je veliko prej, kot sem nač...
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
TOP ponudba počitnic za družine
Kam se boste odpravili letos poleti? Za vas smo zbrali nekaj TOP predlogov, kako ustvariti nepozabne spomine.




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?