|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ali je res
9.6.2006 8:50:51   
Anonimen
Ali je res da tiste ki imamo hrbtni položaj maternice da težje zanosimo oz. sploh ne?
In kaj pomenijoo policistični jajčniki...za katere mi je G zagotovila da niso nevarni za kar koli drugega v zvezi z nosečnostjo se pa nisve pogovarjale....torej kaj pomeni to v zvezi z zanositvijo...težje , lažje, nikoli...
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ali je res
9.6.2006 10:03:32   
Anonimen
Policistični jajčniki niso noben bav bav. Jaz jih imam in imam zdravega otroka, ki je star devet mesecev. Zanosila sem s pomočjo klomifena in dabrostona v tretjem ciklusu jemanja. Tudi moji prijateljici sta imeli podobno diagnozo, le da je njima uspelo že v prvem poskusu jemanja zdravil in sta rodili normalno brez težav zdrave punčke. Težava pri teh zdravilih je povečana možnost večplodne nosečnosti - dvojčki in trojčki. Pri policističnih jajčnikih je problem, ker imaš neredne menstruacije, zato je dobro, da si pomagaš pri zanositvi z zdravili (dabroston da sploh pride do menstruacije in nato klomifen, da pride do ovulacije). Težje pa zanosiš zato, ker imaš na leto zelo malo ovulacij in ne zaradi hrbtne lege maternice.  Policistični jajčniki niso nevarni - gre za presnovno motnjo in motnjo prenosa "sporočil" med jajčnikom in hipotalamusom v možganih. Zaradi povečane vrednosti moških spolnih hormonov so te ženske nagnjene k večji poraščenosti, debelosti, aknavosti itd. Stanje kot tako ni ozdravljivo. Lahko pa ga vsaj vzdržuješ v stanju kot je in to s kontracepcijskimi tabletkami., zdravim načinom življenja in ohranjanjem telesne teže v normali. Zelo velika verjetnost je, da v starejši dobi to stanje privede do sladkorne, ampak to se ti lahko zgodi, tudi brez diagnoze policistični jajčniki. Zdaj je pa seveda odvisno od tvojega ginekologa. Nekateri baje dajo zdravila takoj, nekateri te pošljejo na krvne preiskave, da preverijo hormonske vrednosti v krvi. V vsakem primeru moraš po vsakem jemanju zdravil v enem tednu po zadnji tableti na pregled, da se preveri, ali zdravila pri tebi učinkujejo in ali se je sprostil kakšen folikel - v tem je "hec" policističnih jajčnikov. Preveč jih je, da bi se lahko sploh kateri sprostil. Pri sami zanositivi lahko sama priipomoreš tako, da malo zmanjšaš svojo težo in da si športno čim bolj aktivna. Če te še kaj zanima, kar vprašaj! Ne pusti se ginkologinji, da ti v primeru te diagnoze reče, da se s partnerjem trudita eno leto in da bo potem dala zdravila. Bodi vztrajna in prosi, da ti jih da saj za en ciklus in nato preveriita, ali pri tebi delujejo in če delujejo BRAVO!!!!!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: ali je res
9.6.2006 10:29:13   
slumpo
živjo ponovno se oglasam in se zahvaljujem za izčrpen odgovor....vendar lahko povem da imam policistične jajčnike in zeloooooooooo redno menstruacijo.
Nikoli nisem imela nobenih ginekoloških težav.
Upam da nama kljub vsemu ratal takoj sedaj ko sva prvic probala na tem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: ali je res
9.6.2006 10:44:17   
Anonimen
No, to je pa dobra novica. Potem imaš pa zelo milo obliko in ne bi smela imet težav. Nič se sekirat, če pa ne bo šlo, pa le prosi ginekologinjo. Zdaj ko veš, da to ni ne vem kako nevarno, boš pa lahko mirno spala, a ne. Naj vama čim prej uspe! Želim ti lep dan!

(odgovor članu slumpo)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: ali je res
9.6.2006 11:01:24   
slumpo
Ja resnicno upam da nama bo na hitro uspelo...sicer vem da me bodo izdali zivci ker poznam svoj karakter in vse tezave in ovire me onesposobljajo.

Držite pesti!user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Vaginalne okužbe je treba zdraviti
Najpogosteje vaginalne okužbe povzročajo glivice. Če okužb ne zdravimo, imajo lahko negativne posledice na plodnost in n...
5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?