|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   plača v OPB
11.9.2006 20:26:28   
Anonimen
Letos sem pristala v OPB. Pa me zanima kakšna je plača?

Hvala za odgovore!

Pozdravček!
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: plača v OPB
11.9.2006 20:30:41   
Anonimen
ja saj to ti piše v pogodbi ;-)

drugače pa mam jaz količnik 3,25 (sem brez strokovnega)

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: plača v OPB
11.9.2006 22:05:18   
Anonimen
plača je normalna kot bi delala kje drugje, odvisno od tvojega količnika ( izobrazba, naziv, plačilni razred...)

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: plača v OPB
12.9.2006 9:47:26   
laaara
Ojla!

Plača je enaka, če pa imaš slučajno še kombinacijo potem dobiš pa mislim, da zraven še 0.18 pri količniku.
Veš pa, da je papirnega dela manj, zato pa drugega več, pa poootrrrppppeeeežžžžllljjiiivvvoossstiii  ogromno,  pa ne pozabi, da tvoja ura traja 50minut, tedenska obveza pa je 25 ur.

Mene pa zanima, koliko oddelkov imate in koliko učencev v oddelkih. Pri nas je namreč norišnica saj imamo vse oddelke z normativom +2, torej 30 ali 26 otrok kjer je kombinacija, nimajo kje sedet, ministerstvo pa ne odbri še enega oddelka niti polovičke- krizauser posted image , šparajo za crknat.

Pozdravček, user posted image



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: plača v OPB
12.9.2006 9:55:36   
Katrin
Ojla,

jaz imam kombinacijo 3 in 4/9, skupaj 26 učencev.

Lp user posted image

_____________________________

Be the Peace and Harmony you desire...



(odgovor članu laaara)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: plača v OPB
12.9.2006 16:37:12   
Gina
Plača v opb je popolnoma enaka, kot če delaš v razredu. Odvisna je od tega, ali imaš kakšen naziv in v katerem plačilnem razredu si, ap seveda od del. dobe in od tega, ali imaš kako kombinacijo.... Vendar kot vidiš - te reči se ne spreminjajo glede na to, ali si v razredu ali ne, le dalj časa moraš delat na teden po več minut za isti denar.

Sicer pa tudi pri nas niso odobrili oddelka. Pa ne pb oddelka - tistega itak vedno zavrnejo kakšnega, ampak celo oddelka razreda. Smo morali za en cel poln razred otrok zavrniti, da imajo nekateri starši enega otroka pri nas, ta malega otroka pa morajo vozit drugam...user posted image user posted image , pa še vedno imamo po 28 otrok v razredu. Ja, juhuhu, bruhuhu, pa nova vlada.

(odgovor članu Katrin)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: plača v OPB
12.9.2006 21:13:33   
frutka_
Tudi meni normativi niso jasni. Jaz imam v vrtcu 24 otrok, starost 4-5let in smo v igralnici. V istem prostoru jemo, spimo, se igramo,...v glavnem gužva na kvadrat!
V šoli vsaj tega nimate...user posted image

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: plača v OPB
13.9.2006 8:38:09   
zlatolasska
Joj, mi imamo pa skoraj v vsakem razredu po 15 otrok... Upam, da se bo stanje v prihodnjih letih kaj popravlo, da nou treba celo solo zapret user posted image ... Sicer je pa kar fajn za ucit pa jih met v opb, k jih je tok mal...

_____________________________

http://elly-zlatolasska.blogspot.com/

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: plača v OPB
13.9.2006 15:07:01   
Gina
O, frutka, ne želi si biti v učilnici , ki ima 44m2, kolikor ima naša, pa notri 27 otrok + učitelj. Na dveh tretjinah razreda so klopi v skupinah postavljene, na enen delu pa sta dva kotička. Predstavljaj si, da tu ravno tako počnemo vse, samo da morajo občasno še vse prestavljat od stolov do klopi, vsaj 1x na dan, ker so dejavnosti pač take, da drugače ne gre. Hodimo drug po drugem, biti moramo pa bolj ali manj na miru. Edino kar nas rešuje je igrišče.

Kako imaš 24 otrok, a ni normativ zdaj 22? A ni 24 razširjen normativ, če ga dovoli občina? Pa to je grozno za tolk majhne. Tako kot je 28 grozno za prvčke. Totalno nehumano in neprimerno do otrok. Saj če se razpočiš se ne moreš vsem posvetit in še manj naenkrat. 

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: plača v OPB
13.9.2006 20:51:05   
frutka_
Ja, Gina prav imaš, 22 + 2, če dovoli občina in pri nas dovolijo, da poberejo denarce, otroke pa stlačijo v igralnico.  Je pa res, da imam lepo igralnico, v dveh nadstropjih (sp. del in galerija) ampak mi stopnice in kotiček pod stopnicami, ki ji full nizek, praktično ne pomenijo nič!
Nas tudi rešuje vreme , bližina parka in različne dejavnosti v centru mesta.
Kakšni so normativi drugod  bi bilo prav zanimivo vedeti?user posted image
Še bolj zanimivo pa je to, da poznam eno mamico, učiteljico RP, ki ima v razredu 9otrok!Toliko jih ni pri nas niti v jaslicah.
Pa preživimo! Otroci lahko prinesejo kakšno igračko, potrebno je veliko potrpežljivosti, sploh zdaj po počitnicah. Delamo pa itak vse po skupinah, v dveh delih po izbiri. Saj veš, da ne smeš nikogar siliti ali preveč dopovedovati...user posted image
Jutranji krog, kakšen ples za spostitev (zdaj jahamo "Konjenike") ali pesmica, kakšna gibalna igrica, kratek pogovor o dnevu ter zaposlitev. Po zaposlitvi odhod ven, kosilo, kreativni počitek za nespeče in se dan že skoraj obrne.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Mesec rojstva lahko vpliva na poklic tvoje...
Si vedela, da mesec rojstva, v katerem je rojen tvoj otrok, lahko vpliva na njegov poklic?
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?