|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Odločitev za otroka - kdaj?
3.10.2006 20:10:45   
Anonimen
Čao!

Zanima me, kdaj se vam zdi primeren čas, da se odločite za otroka? Sama bi rada bila čim bolj spontana, ampak se mi to očitno ne bo uresničilo.S fantom sva skupaj komaj 7 mesecev in on (skoraj logično) noče niti slišat zaenkrat še za otroka. Meni se pa zdi, da leta kar bežijo in bežijo in ko se bova končno odločila, da bi ga imela, bo nastopilo en kup problemov oz. zanosila skoraj sigurno ne bom takoj, ko bi hotela. Sicer po tihem upam, da bo kak spermi bolj močen v predsemenski tekočini in se bo prebil do jajčecauser posted image , ker pač dava kondom komaj na koncu gor..ampak vprašanje kakšne možnosti so za to. Možnosti za zanositev se tudi zmanjšajo, ker se bolj malo vidiva. Tako, da niti ne vem kako fant misli, da bi kaj uštimala. Po moje je najbolje, ko najmanj načrtuješ in se kar zgodi, ker, ko si tako zelo želiš, da bi zanosila se to prav takrat ne zgodi in so razočaranja toliko večja. Sicer pa ima fant verjetno prav, da hoče še malo počakati. Prvi razlog je tako ali tako, da sva prekratki čas skupaj, drugi - jaz sem brez službe na borzi, nimava lastnega stanovanja, živiva (kljub temu, da je eden star 26 drug 27) še vedno pri starših....vglavnem otroka si ne moreva niti privoščit, če tako napišem. Na osnovi česa in pri katerih letih ste se ve odločile?

Lep pozdrav vsem!
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Odločitev za otroka - kdaj?
3.10.2006 20:22:26   
jazz
Midva va seksala devet let brez kakršne koli zaščite in moja upanja o kakšni nenačrtni nosečnosti niso bila udejavljena.
Hvala bogu,nama je ratalo po treh mesecih načrtovanja...(sem tudi jaz že mislila da sem neplodna,k se prej ni nič prijelo). Glede odločitve pa tako,če vesta da sta za skupaj in bosta skupaj ostala,te nobeno čakanje na boljše čase ne sme ustaviti. Tudi midva sva imela nonstop izgovore,ja,pa stanovanje,pa boljša služba,pa oba zaposlena,pa,pa,pa,....brezveze. Če si otroka oba želita,je čas zanj takoj!!!! Brez oziranja na to a si ga lahko privoščiš,saj toliko stroškov pa spet ni. Pač pri sebi malo stisneš...nič več toliko restavracij in novih oblačil in oh in sploh,pa kar gre.
Aja,skupaj sva bila 10 let,jaz brez službe,on zaposlen z minimalno plačo, jaz stara 26let,on pa 28. Res nismo med najbolj revnimi,privoščimo si bolj malo,ampak nobenih boljših razmer ne zamenjam z drugačnimi odločitvami. RADA IMAM SVOJA DVA FANTA!!!!

_____________________________

Lep pozdrav! K

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Odločitev za otroka - kdaj?
3.10.2006 20:27:48   
soncece24
Skupaj sva 5 let, od februarja živiva skupaj v lastnem stanovanju, otroka planirava nekje za konec naslednjega leta, da jaz vsaj začnem štimat diplomo. Imava pa oba službe, sva preskrbljena. Meni je predvsem važno, da partnerski odnoš štima, da si zaupaš, da se lahko zaneseš drug na drugega - ker otrok prinese toliko sprememb, da predvsem zveza trpi, če ni trdna. Finance niso tolko važne, tisto se že poštima.

_____________________________

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu jazz)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Odločitev za otroka - kdaj?
3.10.2006 21:17:48   
Jacqueline
Jaz sem človek na ziher. Prvo sva počakala, da naredim faks, dobim službo, on jo ima že dalj časa, sedaj sva porihtala še stanovanje in čakama na user posted image user posted image !!!

Prvo štalca pol pa krav'ca!!!


Lp,
Jackie

(odgovor članu soncece24)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Odločitev za otroka - kdaj?
4.10.2006 5:46:54   
Anonimen
Po poroki, po 2 letih skupnega življenje, po skupnem nakupu najinega stanovanja, moji diplomi, njegovi odlični službi, sva si rekla, zdaj pa lahko otroku privoščiva skoraj vse: ljubezen, topel domek, finančnost, materialne stvari....... Najprej štalca pol pa kravca. Ta stavek sem imela celo življenje v glavi, že zaradi zgodbe, ki se je zgodila mojim staršem in kasneje še zgodbe ene moje bližnje sorodnice. Pa slišim, da je takih groznih  zgodb še veliko, ko so ljudje brez svoje štalce.
Še zdaj se trudiva in matrava (4 leta), pa če bi mi kdo reku, da bi mi uspelo zanosit ko še nisva imela vsega tega, vseeno ne bi imela prej otroka. Pač sva oba taka. Tole matranje naju je pa še samo bolj zbližalo in povezalo, najina ljubezen je postala še močnejša, tako, da naju čist nič skrbi koliko časa se bova še matrala in ne tolčeva se po glavi, zakaj nisva že prej začela na tam projektu. Prišel bo tudi čas za otroke.
Uživajta v spolnosti in partnerstvu in če si en partner ne želi otroka in ga ima drug rad, ne razumem zakaj bi za hrbtom nekdo razmišljal o spočetju.

(odgovor članu Jacqueline)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Odločitev za otroka - kdaj?
4.10.2006 7:24:56   
Klarita
Tudi meni je bit ta stavek svet: Najprej štalca pol pa kravca. Sedaj, ko sva štalco porihtala in službe pa rabima še user posted image , za lepo družinico.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Odločitev za otroka - kdaj?
4.10.2006 7:44:42   
janapan
Midva sva stara 28 in 29 let, skupaj sva 5 let, oba sva vedela da si želiva družino že od nekdaj ampak sva želela prej nekaj stvari poštimat. In sicer diplomirat, dobit službo, poroka, začet zidat...no v naslednjih 8 mesecih pa naju čaka mene- magistriranje, naju dokončanje najine hiške, njega še čaka diploma.....in če bo vse po sreči v začetku junija mala/i user posted image ( dva dni nazaj se je pokazal user posted image user posted image ).
Jaz bi ti predlagala tako-mislim da še imaš kakšno leto časa. Ne se obremenjevat v tem trenutku da moraš imeti otroka, ker lahko nedolžna želja postane prava obsesija. Sploh pa če tvoj partner še ni pripravljen. prepusti se toku, če vama uspe prej super, drugače pa svojega dragega raje naprej počasi pripravi, da si bo tudi on želel in ne bo problema.
kar se tiče kdaj je primernao...po mojem ni pravila, ker se enostavno prilagodimo na vsako situacijo, včasih je otrok lahko tudi dobra spodbuda za dokončanje nekaterih stvari (diplome, hiške itd)...jaz osebno pa sem vesela da prihaja sedaj ko je več ali manj v mojem življenju vse poštimano.....

(odgovor članu Klarita)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Odločitev za otroka - kdaj?
4.10.2006 7:49:32   
mala zirafa
Midva sva ga imela po desetih mesecih skupne zveze.Sevede sva se v mojem 6. mes. nos. poročila, stanovanji pa sva imela 2.Eno on še eno pa moji starši, tako da sva njegovo, sedaj najino oddajala,ker takrat ni imel službe moje nadomestilo pa je znašalo skromnih 96.000sit.Vseeno se da preživet.čas hiti in kar naenkrat se zaveš da jih imaš skoraj 30.Potem se zmožnosti za zanositev vsako leto zmanjšujejo.
ne vem midva sva si ga kar na lepem zaželela in v 4. poskusu je ratala prekrasna punčka, sedaj 26m. stara.Sama presodita, pa najpomemb. je da se vidva štekata med sabo.

Šolo še vedno lahko ob delu delaš.jaz sem se zdaj odločila še za en faks, visoko zdravstveno.Samo volja je potebna.
Pa veliko sreče!

(odgovor članu Klarita)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Odločitev za otroka - kdaj?
4.10.2006 9:11:01   
ily
Veš, meni se pa zdi, da moraš take stvari kar sama ˝pošlihtat˝, oziroma jih morata pošlihtati. Mi ti tukaj lahko damo vsak neko svoje mnenje, samo te stvari se meni zdijo tako osebne, da mene osebno ne bi nihče prepričal, v nobeno smer - jaz take stvari sama preštudiram, mojemu dragemu povem svoje mnenje in potem skupaj predebatirava in se odločiva. Glede takih stvari mene sploh ne zanima, kaj in kako imajo drugi to poštimano in kaj kdo misli. O taki stvari in o najini odločitvi.

Lahko ti pa povem še svojo situacijo: midva sva oba bila študenta, nisva sicer živela skupaj, bila sva pa skupaj od 17. leta. In nekje pri 23-ih, ko je moj dragi diplomiral, jaz pa še ne, je večkrat napeljal na to, da bi pa imela malo Pikico. Jaz sem si pa itak otroka želela že dolgo - dolgo. In ko sem vpisala absolventa, sva se odločila, da bi pa ˝kar malo probala˝, čeprav nisva imela še stanovanja in jaz ne službe (sicer sem imela zagarantirano, delala pa nisem še, ker sem hotela diplomirat!). Je pa res, da sem jaz imela že v mladosti, od 15. leta naprej težave z rodili in so mi že ˝napovedali˝ malo možnosti za zanositev. In to sva pač vzela v zakup, čeprav je bilo nekaj časa kar težko se s tem sprijazniti. In ker sva se pač oba hotela tudi poročiti, ker ˝druga varianta˝ za naju pač ni, sem se jaz tudi nekako ˝na tiho˝ odločila, da se ne poročim prej, dokler se ne napove mala Pika. V tem času sem jaz diplomirala, začela sva rihtati stanovanje, male Pike pa od nikoder. In tako sva potem načrtovala poroko za avgust, jaz sicer kar nekako s težkim srcem in nekako z mislijo, da greva pač v kariero in se bova z načrtovanjem Pike ukvarjala po 30-tem. In kaj se zgodi? V začetku junija se po 19-ih mesecih ˝truda˝ napove najin sonček. Veselje je bilo neizmerno! Sicer so se potem začeli problemi z nosečnostjo in sva poroko prestavila na september. V glavnem, do poroke sva sfiniširala stanovanje in februarja dočakala najino prvo Piko. In zdaj upam, da po štirih letih ˝srečamo˝ najino drugo (oz. tretjo) Bubiko.
In če pomislim za nazaj, so se pač dejansko stvari odvile po neki logični poti. Ki ni bila lahka, želeni cilj pa sva dosegla. In samo to šteje!

Tako da, moje mnenje je res v smislu ˝Človek obrača, Bog obrne!˝ in ˝Vse se zgodi z namenom ob svojem času!˝. Ti oz. vidva pa morata najti pač svojo ˝teorijo˝ in se jo pač poizkušati držati!
Jaz sem tudi sicer človek, ki gre na ˝ziher˝, vendar, tako kot sem rekla že prej, se zna zadeva obrniti pač po svoje.... In čas bo verjetno pokazal, zakaj je tako!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Odločitev za otroka - kdaj?
4.10.2006 9:31:27   
Taula
Midva sva z user posted image  skupaj tri leta in pol in sva se poleti  odločila da začneva ''delati'' na bebi. Najina situacija ni idealna, glede na to da sem jaz vedno govorila najprej štalca pol pa kravca. Stara sva 25 in 26 let. On je zaposlen za nedoločen čas, plača je za nekatere razkošje, za druge je slaba. Jaz delam preko študenta....do meseca junija imam službo tu zagotovljeno. Poleg te službe občasno delam še v drugi službi. Živiva pri njegovih in šparava kot se le da.
Zakaj sva se odločila za otroka kjub vsemu? Ker ga oba hočeva, finančno se bova znašla, ker sva oba navajena skromno živeti. Če čakam na idealno situacijo bom stara 30 +, ker bom jaz težko našla službo za nedoločen čas, še težje pa bova zgradila najino hišo.... In kaj mi pomaga hiša, denar...če je pa otroška soba prazna?
Je pa res da če on ne bi bil redno zaposlen ne bi delala na user posted image .

(odgovor članu ily)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Odločitev za otroka - kdaj?
4.10.2006 10:16:55   
2 Sraki
Glede na to, da še nista toliko časa skupaj, bi jaz osebno še malo počakala z načrtovanjem otroka. Glede starosti, pa je itak že skrajni čas za user posted image user posted image user posted image user posted image , tako da je v bistvu vse odvisno od zrelosti vajine zveze. Vsekakor pa ne čakajta na idealne pogoje, ker jih nikoli ne bo. Če pa že pridejo, pa nastanejo ponavadi težave da prideš do tistih dvehuser posted image . Pogovorita se in zaupajta življenju, otrok stane toliko kolikor si pripravljen oz. imaš možnosti da daš. Če malo povprašaš na okoli, boš sigurno ugotovila, da je precej mamic pripravljenih odstopit oz. posodit kakšno stvar za dojenčka.

Veselo načrtovanje!

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Odločitev za otroka - kdaj?
4.10.2006 10:18:09   
¤Melany¤
Pri meni je tako.on ima redno zaposlitev,hiša je skoraj dokončana (samo še zgornji štuk porihtava) jaz pa še vedno študentka ki dela ob šoli...

Veva pa da nama bo ratalo ker se zelo trudiva... Menim da je čas takrat ko sta oba za ...user posted image

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Odločitev za otroka - kdaj?
4.10.2006 10:21:39   
kimmii
No, jaz bi pa tako rekla, otrok je stvar vsakega posameznika, eni si ga želijo pri dvajsetih, eni nikoli. Jaz jih imam skoraj trideset, prekrasnega fanta, za katerega vem, da bo prekrasen očka, pa še kar nimava otrok, ker se mi zdi da morava še nekaj časa biti samo midva.......
No malo sebično, ampak vseeno, tako mislim pač jaz.
T

(odgovor članu ¤Melany¤)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Odločitev za otroka - kdaj?
4.10.2006 11:07:24   
janusha
absolutno se strinjam s predhodnicami, vsekakor je otrok stvar posameznika, kajti najprej in najpomembnejša je želja, ostalo pa že pride, sama sicer še nimam naraščaja vendar delava na tem, skupaj sva dobre 4leta stara 25 in 27 let, oba imava službe solidne, sicer sem jaz mislila enako najprej štalca da bom lahko otroku kaj ponudila, vendar je pa res da brez kreditov ne bi bilo štalce, tako da zdaj komaj shajava iz meseca v mesec a kaj, idealno nama, oziroma verjetno nisva edina, nikoli ne bo, vedno kaj pride vmes, če bi človek tako razmišljal. Ker pa v nama raste velika želja o user posted image  in tudi jaz sem zelo pripravljena na celostno spremembo, na dodatne kilograme, oziroma pripravljena nekako ni pravi izraz a če bi mi kako leto nazaj nekdo omenil nosečnost se pač še nisem bila pripravljena toliko spreminjat saj se človek povsem spremeni. No kakorkoli, mislim da smo predvsem sami od sebe odvisni kdaj se odločimo za naraščaj, nekateri so bolj pripravljeni drugi sploh ne, pa se mi zdijo tako eni in drugi presrečni, če se le mala pika lepo razvija in se zdrava rodi - to se mi zdi tisto še vedno najpomembnejše, pa naj midva imava službo, stanovanje, diplomo.... ali ne. 

(odgovor članu kimmii)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Odločitev za otroka - kdaj?
4.10.2006 11:22:35   
dorina
Midva z mojim user posted image sma skupaj še iz študentskih let, kmalu bo že 6 let in pol. Oba sva že diplomirala. On ima službo za nedoločen čas in je zelo zadovoljen z njo, jaz malo manj, pa samo za določen čas, ampak se ne obremenjujem preveč s tem. Tako dolgo sem že zaposlena, da bom dobivala porodniško, če pa me služba po vrnitvi več ne bo čakala, si bom pač poiskala drugo, kar je že zdaj moj namen, ker si ne predstavljam vse življenje delati to, kar delam zdaj, ker ni najbolj povezano z mojo izobrazbo. Stanovanje imava (sicer le 2-sobno, ampak za nekaj časa bo). Tako da mislim, da imava vse, kar potrebujeva, da bova lahko najini pikici nudila kar največ, poleg ljubezni seveda. Pred kratkim pa sva se še poročila.

Ne smeš se preveč obremenjevati s tem, da boš imela mogoče potem težave z zanositvijo. In neke osnovne stvari, se mi zdi, da si je treba urediti.  Pa tudi 7 mesecev se mi zdi malo kratka doba, še posebej, če še ne živita skupaj, da bi se že odločala o tako pomembnih stvareh, kot je otrok. Odločitev je sicer popolnoma vajina, samo škoda bi bilo, da bi jo kdaj kasneje obžalovala (ne mislim glede otroka, ki je v vsakem primeru naš user posted image , ampak glede izbire otrokovega očeta, ker verjemi, da sedaj še ne moreš vedeti, če bi bil primeren partner za vse tvoje življenje).

Želim ti vso srečo! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu kimmii)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Odločitev za otroka - kdaj?
4.10.2006 14:51:09   
Anonimen
Tudi v nama je že dolgo želja po otroku, ampak bova še malo počakala. Skupaj sva že pet let (jaz 24, on 27), avgusta sva se poročila. On ima delo za določen čas, prav tako jaz. Kot po čudežu bom po izteku pogodbe dobila v podpis pogodbo za nedoločen čas. To bo čez mesec in pol. Zato bi rada še malo počakala. Ampak ne veliko. Spomladi začneva user posted image in komaj že čakava, da se nama pridruži user posted image .

Hotela sva se lotiti že takoj po poroki, pa jaz nisem hotela, saj sem hotela dobiti službo. V nedogled sicer ne bi čakala, sem pa hotela, da mi v tej službi povedo ali je možnost za nedoločen čas. In je, saj me bodo zaposlili, kar me pa prav zagotovo ne bi če bi bila že noseča.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Odločitev za otroka - kdaj?
4.10.2006 19:32:57   
andreja2000
Jaz mislim,da je zelo pomembno,da si ga resnično želita oba-ti in onDa je vajina veza trdna in močna,tako,da bosta zmogla vse kar prinaša starševstvo.Ko sem bila mlajša nisem razmišljala tako,enostavno sem na vsak način želela svojo pikico,kljub temu,da partnerju do tega najbolj ni bilo.Čez nekaj časa po rojstvu otroka pa sva ugotovila,da nisva za skupaj in sva se razšla.
Predlagam,da dobro pogledaš vase,premisliš in se sama s tvojim partnerjem skupaj odločita,kako bosta ravnala,vem pa,da mene takrat ni mogel ustaviti nihče.
Želim ti vse dobro.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Kjer je upanje,je tudi pot...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Odločitev za otroka - kdaj?
5.10.2006 8:00:48   
mala zirafa
Se trinjam z Ily.

(odgovor članu andreja2000)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najbolj ujemajoči astrološki pari so ...
V članku preveri, kateri so najboljši kozmični ljubezenski pari.
7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?