|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   TETAaaaaaaaaaaaa
6.10.2006 22:40:41   
Anonimen
Po poroki smo si uredili domek na vrhu pri teti, saj ona nima otrok in nam je zato odstopila zgornji štuk, v testamentu smo mi tudi glavni dediči te hiše.
Teta je tipičen hipohonder, ima vse" bolezni," kar jih svet premore, pozna vse bolezni v nulo. Ko je sama doma lahko pleza po lestvi ina nabira fižol tudi čisto z vrha, ko pridemo domov je najbolj ubogo bitje na celem svetu. OK, to še kar gre, ampak po določenem času tudi meni popušča prag toleranca.
Danes se je začelo že zjutraj. Ona vstane okoli sedme, jaz okoli šeste, da spedenam svoja sončka in starejšega nato peljem v vrtec. Najbolj narobe je ker ji za ta čas mlajšega ne dam v varstvo. Vi boste rekli, daj ji ga ,saj toliko časa ga bo pa že popazila? Ampak , ko sem ji ga parkrat dala za tistih petnajst minut, je nato vsej žlahti govorila, da je pazila malega, da se je zato  tako pozno oblekla, vzela zdravila, ni mogla jesti, v tistem času jo je dajala že hipa, bla, bla, bla,...
Ko pridem domov, jo pozdravim, greva  na vrh in do desete ure počnem, kar imam pač za početi. Medtem ima ona dnevni ritual, da gre v trgovino, na pokopališče in k eni od sester na kavo. To so moji najbolj mirni trenutki celega dne. Ko pride domov, se vsak dan vsede na stol pred preg in meditira. Če imam odprt  oken, me že kliče"...sem, ze doma, a veŠ, sem bila..."OK. Samo to traja cel dopoldne.Vsak dan hoče vedeti, kaj bomo jedli, kdaj, koliko, govori o sebi svojih težavah, kolikokrat gre na WC podnevi, ponoči,...Kaj hudiča me briga kolikokrat gre srat. Vedno ji mirno odgovarjam, se izgovarjam, da imam delo, da imam telefon( na srečo je malo gluha), da moram malega dojit,... Potem mi pridiga o starejšemu,kakšen srček je, saj je njen ljubljenček. Spet bla, bla,... Vedno hoče vse vedeti. To mi gre že tako na k... 
Več kot polovico dneva presedi odzunaj in meditira, največkrat ima ob sebi še metlo in smetišno, ter takrat ko gre kdo mimo začne pometati, tako da drugi mislijo, da je ona uboga revica sama za vse. Vsi mislijo, da ji nič ne naredimo, čeprav ji vse znosimo k riti. Tudi tast in tašča nama prideta pomagat, a to nič ne pomaga. Vsem govori, kako zanemarjeno imamo, da ji nihče nič ne pomaga, da je sama za vse, jaz da se samo praskam po riti, otroke skrivam pred njo, ko mojega moža itak ni nič doma,...
Samo zajebava in kritizira. Problem je tudi v tem, da ne utihne niti za sekundo.
Velikokrat pride tudi v stanovanje k nam. Kako user posted image naj imam jaz vse v najlepšem redu, saj mi je ja dovoljeno pri dveh otrokih, da imam razmetano, se strinjate. Saj ni panike, samo ona kritizira tako, kot da bi bili mi na smetšču, medtem ko ona v resnici ni posesala sobe že od velike noči, ko sem ji jo pomotoma jaz. Tudi stanovanje imam obupno, v garazi pa je živa groza. Bojim se da se bodo zaredile miši in potem...
Ne vem več, kaj naj storim. Bojim se stokati pred drugimi v žlahti, saj mi vsak pravi, potrpi, saj bo na koncu vse tvoje. Moje že , moje,...KAJ PA MOJI ŽIVCI?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: TETAaaaaaaaaaaaa
6.10.2006 22:48:21   
Anonimen
Ne odgovarjaj ji, ko ima samogovore pod oknom, zakleni svoje vrata, ne javljaj se ji na telefon in ne hodi k njej na obisk. In seveda vse skupaj povej svojemu možu, če še ne ve.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: TETAaaaaaaaaaaaa
6.10.2006 22:53:37   
Anonimen
Mož ve, vendar je istega mnenja, kot drugi. Ampak on ni cel dan doma. Sicer mu  že prav težim s tem, tako da se mi tudi mož že zdi ubogi, ko posluša mene vsak dan. Skoraj nič ne moreva. Eno je govoriti s starši, ki jih lahko pošlješ v maloro, ampak s teto ne moreš.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: TETAaaaaaaaaaaaa
6.10.2006 23:40:57   
Gina
Najbrž je utišat ne boš mogla. Ampak lahko ti pa postane vseeno, kaj govori okrog in kja si misli. To ni tvoj problem. Tvoj problem je, če se sekiraš, če ona blebeta okrog bedarije. Jaz bi ji pa veselo dala otroka za tisti čas, ko ta večjega pelješ v vrtec. Zakaj pa bi ti imela samo minuse od tega odnosa? Ampak v bistvu si moraš pluse sama vzet. Itak bo govorila, kolk je boga. Pa naj. Vseeno je. Od tega ne more biti odvisna tvoja sreča. Če ti ne bi vedela, kaj ona govori, bi se ne sekirala. Besede so itak samo vibriranje zraka. Sama si zraven prevedeš še tole v glavi (kolk je grozna, ko take laži govori, kako more, packa grda.....kako je krivična...): Najbrž si nekaj takega dopoveduješ v glavi, a ne? Če si ne bi, bi bila srečna. prenehaj si neumnosti pripovedovat, pa si reči, boga teta, plesnive možgane ima. Ne more drugače. Potem se ti bo smilila in nehala se boš obremenjevat z njo.

Aja, še to. Tvoja teta kliče po nečem. Nimam pojma čem (mogoče pozornosti, prijaznosti, sočutju, buci buc sistemu, mogoče uslugah, dajanju odgovornosti, pohvalah....), ampak tistega od tebe ne dobiva. Ta način reševanja problema, kot ga imaš zdaj, ne deluje. Nujno spremeni taktiko. Jaz bi na tvojem mestu probala najti gumb pri njej, kjer sprožiš občutek sprejetosti in varnosti. Zakaj se ne počuti varna, zakaj se ne počuti sprejeta? Pojma nimam. Jaz bi ji probala dat tisto, kar rabi. Vem da je pri nekaterih to ful težko, ampak kakšen rabi samo pohvale, kakšen pa več odgovornosti (daj ji vendarle otroka kdaj, mogoče bi se počutila sposobno ob tem, tako pa niti priložnosti nima se dokazovat, da kaj zmore), kakšen pa da mu stanovanje popucaš, kaj pa vem kaj še vse..... V glavnem ti moraš težiti k temu, da sebi rešiš problem. Rešiš ga pa s tem ko najdeš gumb za varnost pri njej, ne rešiš ga z ignoranco, niti z nasiljem iz tvoje strani.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: TETAaaaaaaaaaaaa
7.10.2006 9:23:50   
paris
Gina ti je dobro napisala. Jaz bi tudi rekla, dopovej si, da je teta stara in malo čavknjena,in sploh ne ve kaj govori. Dokler se obremenjuješ s tem kaj je rekla in dokler jo " sovražiš", toliko časa ima moč nad teboj! Ko ti bo vseeno, te ne bo mogla več prizadeti! Enostavno ti bo šlo pri enem ušesu noter, pa pri drugem ven!

_____________________________

Ljubezen sta prostor in čas, merjena s srcem.
(M. Prust)

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: TETAaaaaaaaaaaaa
7.10.2006 10:58:43   
natalia
eh, sama je pa išče pozornost.

lp

_____________________________

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu paris)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: TETAaaaaaaaaaaaa
7.10.2006 11:35:47   
iva01
Verjetno išče pozornost, sigurno je da je osamljena sej bi bile tudi ti ali jaz če bi bile celo življenje same, in sedaj ko ima končno nekoga v bližini verjetno ne razume zakaj nočeš sprejet njene pozornosti.pa ji pusti kdaj kakšnega otroka za kratek čas sigurn se bo začela drugač obnašat, kar pa se tiče jamranja so pa itak vsi stari ljudje isti zato to rajš presliši.
Probaj svojo negativno naravnanost do nje spremenit na pozitivno mogoče bo kakšna sprememba, drugač pa ti živiš v njeni hiši in ne ona v tvoji, tega tud ne pozabi!

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: TETAaaaaaaaaaaaa
7.10.2006 15:27:13   
mama54
Tako je,kot je napisala Gina.Tudi moja tašča je bila podobna.Bila pa je povrhu še zelo hudobna.Bilo je zelo hudo vse do takrat dokler nisem  prakticirala kot je napisala Gina.Nisem se več obremenjevala za njene govorice.Proti koncu njenega življenja pa sem ji pomenila več kot njeni lastni otroci.Sedaj je 3 leta odkar je umrla.Dobili smo njen spodnji del hiše v katerem sedaj biva moja hčerka z otrokoma.In morem priznati,da jo včasih pogrešam.Verjamem,da si je teta po eni strani uboga,ker ji verjetno res nekaj manjka.Le pogumno.

_____________________________

Ne sanjaj svojih sanj, temveč jih živi!

(odgovor članu iva01)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: TETAaaaaaaaaaaaa
7.10.2006 18:05:30   
Anonimen
Bodi pametna pa vsaj nekaj od tistega, kar teta našteva, da naredi za vas, dejansko izkoristi...user posted image

Tvoja teta je osamljeno bitje, željno družbe in pozornosti. Ima zelo neprijeten način komunikacije z okolico in še bolj moteče zbujanje pozornosti z hipohondričnimi izpadi.

Pa skoraj prepričana sem, da večina ljudi, s katerimi teta komunicira, ve vse to, kar si ti napisala o njej...

(odgovor članu mama54)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: TETAaaaaaaaaaaaa
7.10.2006 18:25:40   
marcela
Kaj pa če si vsak da dopoldan vzameš pol urce časa za kavico za njo. takrat potrpi in morda je prav to kar ji majnka. Jaz sem imela takega podobnega strica, ki je tudi govoril vse sorte, če je le našel sogovornika. Vzrok prav tako osamljenost. Otroka pa le naj počuva malo. Ah obrekoval te bo itak  nekdo zmeraj , če ne ona pa kdo drug in ne glede nato kakšna si. Ljudje pač raje govorimo o sebi kot o drugih, takšni kot je ona pa še posebaj. Ja kaj pa naj reva sploh govori drugegga o sebi kot le o boleznih, če se ji nič ne dogaja. Zato si pač ti na tapeti user posted image .

_____________________________

Počni kar ti je volja, le poskrbi , da s svojimi dejanji ne prizadaneš drugih

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: TETAaaaaaaaaaaaa
7.10.2006 20:44:36   
živa
Sklepam, da si še na porodniški. Ko boš šla v službo, bo medna že bolje, ne? Ne boš ves dan doma.

Je pa hudo, verjamem.

Lp,

živa

(odgovor članu marcela)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: TETAaaaaaaaaaaaa
9.10.2006 7:05:35   
srki
Mogoče je pa tvoja teta v svojem življenju dala marsikaj skozi in ji je zdaj na živce udarilo na ta način. Poznam takšne ljudi, lahko bi se reklo, da se jim malo "zarola", ker takšno početje, da sedi z metlo in smetišno, ko pa kdo pride, pa pometa, ni ravno "zdravo".

Sicer pa se podpišem pod Gino, ki pravi, da mogoče tvoja teta kliče po nečem, kar v svoji mladosti ni imela.

V naši vasi je tudi gospa, ki se bo danes lepo pogovarjala in bo čisto normalna, naslednji dan pa te bo zmerjala s ku...

Vem, da je nam, ki ne živimo s takšnimi ljudmi, lahko dajat nasvete. Upam samo, da ti ne bo preveč načela živcev.

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: TETAaaaaaaaaaaaa
9.10.2006 8:09:01   
tanikaa
Gina ima popolnoma prav. Probaj vsako jutro skuhati kavico, jo prinesi lepo ven, povej teti naj se lepo vsede in malo poklepetaj z njo. Potem ji daj malo otročka in ji povej, naj se malo z njim poigra, ti pa boš ta čas pometla. Ali pa naredila kaj drugega. Tiste pol urice, ko bo imela tvojo družbo, družbo tvojega otroka, bo zanjo veliko. In na ta način bo videla, da jo sprejemaš, da ti je mar zanjo. In verjetno bo s časoma spremenila svoj način. Probaj. Saj veš kaj pravijo: Lepa beseda, lepo mesto najde.

_____________________________

Je** se mi za vse in vsakogar.
_____________________________

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: TETAaaaaaaaaaaaa
10.10.2006 12:00:09   
mojamura
dokler si na porodniški, si vzemi, če ne vsak, pa vsak drugi dan, čas za polurni klepet z njo. ne bo ti žal, čeravno boš poslušala ene in iste stvari.

pa nehaj se obremenjevat s tem, kaj si ona o tebi misli in kaj si drugi o tebi mislijo. drugi ne živijo tvojega življenja, ampak ti. nehaj si delat probleme tam, kjer jih sploh ni.

ko boš začela to upoštevat in prakticirat bo postalo življenje lepše, predvsem pa znosnejše.

_____________________________

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Otroški dodatek v letu 2024: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?