|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zanima me nekaj v zvezi s porodom
5.11.2006 17:23:20   
daria78
Če ima katera podobno izkušnjo naj mi pove kako je to izvedla. Namreč, ginekologa imam v Postojni, rodit pa bi rada šla drugam. Pri prvi user posted image  sem potem tudi na CTG-je in vse ostale preglede proti koncu user posted image opravljala v PO in ob enem od pregledov so me noter tudi zadržali in sem tako rodila tam.
Kako je zdaj s tem, ali lahko na CTG je in zadnje preglede k dežurnim hodim tudi kam drugam, ali se moram o tem dogovorit s svojim G?
Hvala za vaše izkušnje in lep preostanek nedelje!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: zanima me nekaj v zvezi s porodom
5.11.2006 18:04:11   
Gina
Sploh mi ni jasno, zakaj ne bi hotela roditi v Po. Sama sem 2x rodila v Lj. in 1x v Po., pa ni primerjave. No, z mano so bile v sobi punce, ki so prvič rodile, pa se obešale na vse sorte neumnosti, kaj jim ni všeč. Jaz bi jih kazensko v Lj. poslala, da bi vedele, kaj se pravi biti nesramen, žaljiv, neprijazen do porodnic. No,saj vem, da se je v teh letih zavoljo vsesplošnega nezadovoljstva nad LJ. porodnišnico marsikaj spremenilo na bolje, ampak vendarle ne razumem čisto dobro. Mene so strokovno zašuštrali 2x ljubljanski gin.+ ena babica, tako da jim ne zaupam niti malo, če vso "prijaznost" pustimo ob strani.

Odgovor na tovje vprašanje ti bom povedala v obratni smeri. Moja prijateljica je hotela roditi v Po., preglede je imela pa v Lj. Ko je dobila popadke, je šla najprej v Lj na pregled v porodnišnico, ker je itak imela napotnico, na CTG. Ker pa je povedala, da hoče rodit v Po., so ji rekli po 20 min., da naj le gre v Po., ampak da pregledali koliko je odprta pa ne bodo, naj to kar v Po. naredijo. NO, in je šla, pa rodila v pol ure. Najbrž je enako v Po., s tem da upam, da bi te vsaj pregledali, koliko si odprta, da ne bi brez veze v Lj ali NG ali kam že hodila prezgodaj.

(odgovor članu daria78)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: zanima me nekaj v zvezi s porodom
5.11.2006 18:51:44   
daria78
Gina, kaj potemtakem misliš, da ne bi mogla hodit na preglede v Šempeter? (Da bi samo preglede pri svojem G opravila v PO). 
Zakaj bi v drugo rada rodila v Šempetru? 1. Ker mi je bližje, 2. ker ima mož tam službo, 45. ker slišim same pohvale, 67. ker nimajo gužve. V PO me moti, da imajo totalno gužvo in so sestre preoremenjene, 1011.NAJPOMEMBNEJŠE:  Ker v PO nimajo pediatričnega oddelka. Prvič so mi fantka odpeljali na pediatrično v Lj., če bi bila v Šempetru bi mi ga odpeljali le nekaj štukov višje in bi bila lahko veliko ob njem. 1213. ker dajo veliko večji povdarek dojenju kot v PO.
Vseeno pa za nič na svetu ne bi zamenjala svojega ginekologa iz PO in če ne bo drugače bom spet rodila tam.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: zanima me nekaj v zvezi s porodom
5.11.2006 18:53:07   
daria78
Oh my god, kako mi je zblodilo barve in številke.....user posted image

(odgovor članu daria78)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: zanima me nekaj v zvezi s porodom
5.11.2006 19:11:00   
Anonimen
A ni tako, da za CTG dobiš napotnico? In z napotnico se mi zdi, da greš lahko kamorkoli.
Enako, ko greš rodit. Dobiš napotnico in greš v katerokoli porodnišnico.

(odgovor članu daria78)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: zanima me nekaj v zvezi s porodom
5.11.2006 20:37:36   
daria78
Aha, saj je najbrž res tako. No, pol pa ni frke. Hvala obema!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: zanima me nekaj v zvezi s porodom
5.11.2006 21:14:02   
Gina
Aja, narobe sva se razumeli. Jaz sem mislila, da govoriš za Lj. najprej, potem mi je šele prišlo na misel, da so bile moje sotrpinke v Po. iz NG, ap tudi iz primorja. Samo potem se mi je zdelo, da najbrž z Izolo Postojne ne bi zamenjala. Šempeter kar pohvalijo, prav res. Jaz imam z njihovo bolnico ful dobre izkušnje, ne ravno z ginekologijo, ampak moža so rešili, ko so se mu sesedla pljuča, pa ko sem enkrat kasneje morala klicati reševalce od tam, so bili ful prijazni in skozi na voljo, dokler ni prišel rešilec.
PO moje ni panike, kar vztrajaj, da greš v NG, pa ne bo nihče težil, saj je res, da imajo v Po. zadnje čase ful gužvo in so preobremenjeni. Reci svojemu G, da ti je Šempeter bližje, saj bo razumel.

(odgovor članu daria78)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: zanima me nekaj v zvezi s porodom
5.11.2006 21:45:16   
kofetek2010
k G kodim v Rog.Slatino, doma sem v LJ, rodila sem v PO - dobila sem 2 napotnici, eno za porod in eno za CTG-je in preglede do poroda user posted image  

povej G kaj in kako in ti bo napisal napotnico user posted image

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: zanima me nekaj v zvezi s porodom
6.11.2006 12:07:54   
t_t_y
Ojla - jaz imam G v okolici Lj. kjer sem živela prej, sedaj pa živim v okolici Nm. Vse preglede sem opravila pri svoji G, ko pa sem bila že čez PDP mi je G svetovala, da se grem raje pokazat v Nm porodnišnico (tam sem nameravala rodit), da se mi nebi bilo potrebno vozit. No, tako sem tudi naredila in je bilo vse OK - noben ni kompliciral.
Je pa res, da če bi zdej v drugo moja G na rednem pregledu ugotovila da sem npr. že precej odprta ipd., bi šla pa verjetno kar v Lj - spotoma, saj se nebi upala vozit do Nm - prvi porod je bil namreč kar precej hiter in ker vem za primer, ko so se pač malo zmišljevali in se je zelo slabo končalo, se nebi upala reskirat.
Sicer mi je pa moja G rekla, da če je treba itak pol zrihtajo napotnico.
lp

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: zanima me nekaj v zvezi s porodom
7.11.2006 0:48:59   
ČebelicaMaja
Jaz imam ginekologinjo v Lj (jo tud ne zamenjam za nič na svetu), rodila pa sem v PO; smo se pa (telefonsko) zmenili, da na PDP pridem na pregled s popadki ali brez;potem vidijo kako je in ti dajo nadaljna navodila. Imeti moraš samo napotnico pa je vse OK- greš lahko kamorkoli, te morajo sprejet! Meni se je nekaj zakompliciralo in sem šla zvečer na CTG v Lj. in ko sem povedala, da bi šla rada v PO rodit (doma sem blizu,pa tudi zaradi vsega pozitivnega kar slišim) so se začeli do mene tako grdo obnašat, da me verjetno ne bodo videli nikoli več...naslednje jutro sem šla v PO in tam tudi ostala, rodila pa 14 dni kasneje... z res pozit. občutki... sem pa tisti dan dobila edino prosto posteljo, tako da je res gužva.

_____________________________

Življenje je plamen, ki dogoreva, toda vsakič, ko se rodi otrok, znova zažari. (George Bernard Shaw)

(odgovor članu t_t_y)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: zanima me nekaj v zvezi s porodom
8.11.2006 14:26:52   
NinKa
A res da komplicirajo? Pr meni ni nobeden. Moj G. je v Lj. in knjemu sem celo nosečnost hodila. Rodit sem pa nameravala v PO. Ko je blo malo pred božičem mi je povedal vse kako za naprej, češ da njega ne bo čez praznike. Vsake 2 dni CTG in pregled. Ker pa me nadomestni G. nahrulil, da imam PDP in na moram nujno it rodit, sva naslednji dan šla z dragim v PO, češ da bom dans rodila. Pa so me sprejeli, CTG, pregledal in poslali domov. 2 dni kasneje sem sla zopet v PO, ker se mi je moj nadomestni G zameril. No in pol sem vsak drug dan hodila v PO na CTG, UZ in kontrolo.
10 dni po PDPju pa sem dobila popadke, no in v 6-sto mi je končno uspelo, da so me zadržali v PO.

Mi pa je moj G. rekel, da načeloma nihče ne komplicira z napotnicami. Tut glede tiste za rešilca, da me pelje kamor hočem. Sam v primeru, da je kritično stanje se odločijo za najbližjo možno varianto bolnišnice. Glede porodnišnice, pa te itak morajo v vsaki sprejet, ker si noseč.

(odgovor članu ČebelicaMaja)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšne so babice v slovenskih porodnišnicah?
Ob svetovnem dnevu babic smo Ringarajine mamice povprašali, kakšne so njihove izkušnje z babicami in porodom. Z vami del...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?