|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kdaj otrok ve kaj se sme?
27.1.2007 23:25:24   
Pupica
Torej, kdaj ve smatrate, da otrok ve, kaj se sme in kaj ne???

Zakaj me zanima?Za to, ker je danes 7,5 letna punčka Tio tako udarila, da ima revca celo ustnico, nosek in čelo razpraskano.
Sama še nikoli ni udarila bratca, pa jo pošteno cuka za lase.Ona pa ga kar naprej lupčka in boža. Razložila sem ji samo enkrat ko je nekaj motovilila okoli njega, in ga po nesreči zadela(bila je le cunja) in ker se je ustrašil je začel jokat.Takrat sva ji pač razložila, da se to ne sme in ni bilo več problema.

In ko je debata nanesla, je babica te deklice začela z stavkom"Ja sedemletnik pa res nima pameti, ne razume da se ne sme...."Ja valda mi je pokrov odneslouser posted image A dveletnik pa lahko razume???

Upam, da nisem samo jaz tako čudna, da pričakujem razumevanje od skoraj osem letnice?!?user posted image  

Uf...user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kdaj otrok ve kaj se sme?
27.1.2007 23:31:13   
filipina
popolnoma se strinjam s tabo. krucefix, pri sedmih pa ja mora vedet kaj lahk in kaj ne. Babice pa nič ne poslošaj, ker ta stari so itak popustljivi. Smešno ne, do nas pa so bili zategnjeni.


Lep pozdrav

(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kdaj otrok ve kaj se sme?
27.1.2007 23:40:06   
Anonimen
Ze pri dveh prekleto dobro vedo, kaj lahko in kaj ne in samo in zgolj preizkusajo meje.

7,5-letnemu otroku pa morajo biti osnovni pojmi obnasanja tako ali tako kristalno jasni user posted image Pa saj to dete hodi najbrz ze v 2. razred OŠ! user posted image user posted image user posted image



< Sporočilo je popravil ribicaRR -- 27.1.2007 23:41:16 >

(odgovor članu filipina)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kdaj otrok ve kaj se sme?
27.1.2007 23:42:51   
Pupica
Ja sej se trudim, da ne bi bila pristranska in zganjala paniko, le za to, ker je bil moj otrok tisti ki je padel. Ampak res se mi zdi, da je to starost, ko že malo razmišljaš kaj boš naredil...
Babica je pa itak tista oseba, ki je hodila v šolo (ko mi vsi ostali nismo in je za to ne moremo učit...kobajage) pa še vso pamet tega sveta je požrla, tko da se sploh ne mormo pogovarjat z njouser posted image
Sej sem bila tut jaz tista, ki sploh ni mogla verjet, da bi jo udarla. Sploh ker ne deluje kot kak razbojnik, je bl mirna punca...ampak očitno tiho voda bregove dere!Sem šla prevert, če ni bilo SLUČAJNO leden, in bi hčerka sama padla. PA NI BILO! Ko pa je punca sama priznala, da jo je MALO udarla, se mi je pa odpeljalo, ja!user posted image


Ja riba biba hodi v 2.r OŠuser posted image
In enkrat jih je že dobila po riti od nje. Pa mi je tut Tia povedala, da jo je POK POK po riti. In sem ji  takrat jasno povedala, da naj meni pove, če ji bo Tia nagajala.In če bo potrebno jih bo Tia slišala od mene.Da tepst se je pa ne sme!!!

< Sporočilo je popravil pupic@ -- 27.1.2007 23:44:38 >

(odgovor članu filipina)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kdaj otrok ve kaj se sme?
27.1.2007 23:51:48   
lelaval
Že 1-letniki razumejo, kaj smejo in kaj ne. 7-letniki pa presneto izkoiščajo naivnost (pedvsem starih) staršev.

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kdaj otrok ve kaj se sme?
28.1.2007 8:11:12   
paris
Veš da, punca pri 7letih, še predobro ve, kaj lahko in kaj ne! Po moje je ljubosumna na vašo pupo! Jaz bi ta veliki kar rekla, da ne dovolite takega obnašanja in če jo bo še kdaj, se pač ne bo smela več igrat z vašo! Pa še njenim staršem bi povedala, mogoče sploh ne vejo, oziroma se pol ne bi mogli več zgovarjat, da niso vedeli!

_____________________________

Ljubezen sta prostor in čas, merjena s srcem.
(M. Prust)

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kdaj otrok ve kaj se sme?
28.1.2007 9:19:32   
dory
Daj no, ze enoletniki zelooo dobro vejo kaj in kako...jst bi tole sedemletnico postavila mal na realna tla..ce je ze babi tko senilnauser posted image ...pri takih zadevah je pac treba ukrepat in to celo pri mlajsih,kaj sele pri tokle starihuser posted image

(odgovor članu paris)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kdaj otrok ve kaj se sme?
28.1.2007 10:32:43   
kofetek2010
točno tko, že 1.letniki dobro vedo kaj lahko in kaj ne... ob predpostavki, da jih non-stop opominjamo kaj in kako user posted image  

če pa 7,5 letnica ne ve... user posted image user posted image user posted image  


je pa potuha za slabo vzgojo in nič drugega user posted image

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kdaj otrok ve kaj se sme?
28.1.2007 10:44:26   
Pupica
No evo.Sem vedla že takoj ko se je zgodilo, da nisem samo jaz tista, ki meni, da mora 7 ltnica vedet ali sme udart mlajšega ali ne. Ampak danes zjutri sem spet poslušala, kako ne smemo pustit same brez nadzora. Ja vraga, sej sem bila med vrati! Pa ni bilo prvič, da sta se igrali. Razumem, da paziš na dva dvoletnika, pa na dvo in štiriletnika, ampak 7,5 naj pa ne bi merkal in ga vodil za rokico, ali ne?
V glavnem zgleda da bab(ic)a ni spala celo noč, in je samo gruntala, kaj nam bo rekla, da ne bo izpadla starejša user posted image , pač pa le mi2 kot neodgovorna starša.
In vsakič je naši Tii govorila ubožca, zdej k ma pa pol obrazka v garjah in modricah pa nič.

http://www.moj-album.com/uredi/pupica/2487313/?os=6568906

Zdaj naju čaka še najtežji del. Izhaja namreč iz družine, kjer se nobenmu nič ne sme rečt, ker so takoj užaljeni. Starša sicer ne, pač pa babica. Ta pa dela šaro,in se vtika, kot da je to nejn otrok. Nazadnje je namreč Tio lansko leto priprla med vrata, moj je znorel, potem pa jih pol leta ni bilo na obisk. Seveda smo od babice dobili najprej opravičilo, da ima veliko dela v šoli. No ko smo se pa potem srečali  na obisku pri skupnih prijatlejih, pa je bil odgovor, da ne sme moj vzgajat nje(ker ji je pač takrat ta svoje povedal) in da zarad tega noče k nam. Ma ja!Dobr je vedla, da se to ne sme nardit!
Ampak zdej mn je pa vseen. Lepo bom razložila, da se to ne dela. Najhuj me pa boli to, da je Tia v isti sapi spraševala, kje je in če ne gre z nami?!?user posted image user posted image  V hipu ji je vse oprostila in pozabila. No pozabila ni, ker mi je že danes zjutri kar nekajkrat rekla, da jo je udarila in da je Tia padla, ter fejst jokala....user posted image  Jaz pa tut ne morem pozabit, ko jo pogledamuser posted image

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kdaj otrok ve kaj se sme?
28.1.2007 10:56:03   
Maxica
O groza, uboga Tia. user posted image
Ampak halo, če pa punca pri 7 letih ne ve, kaj se sme in kaj ne, pol pa tudi ne bo nikol vedela, no. Otroke pa res ni za podcenjevat, ker mislim, da presneto dobro vedo že prav kmalu, kje je meja. Tu pa smo zato tudi starši, da jim to mejo pokažemo in povemo, kaj se sme. Babica ji pa tudi ne dela nobene usluge, če jo tako zagovarja.


_____________________________

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kdaj otrok ve kaj se sme?
28.1.2007 11:17:11   
Jančika_
Jaz sem doživela podobno, ko je bil Vasja star leto in pol in je obtičal na toboganu (spodaj na koncu, ker si ni upal skočiti dol). 4-letna deklica se je kljub mojemu opozorilu, da naj počaka, da ga odnesem proč, z vso močjo zagnala dol in se je seveda zaletela malemu z nogami v hrbet. Precej ga je zabolelo, pa še ustrašil se je in je kar hudo jokal. Ko sem ga tolažila, se je primajala babica te deklice in mi mrtvo hladno rekla, da bi moral Vasja bolj paziti, ker 4-letnica pač ne more vedeti, kaj dela. Hauser posted image user posted image user posted image ??? 

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Kdaj otrok ve kaj se sme?
28.1.2007 11:30:31   
Anonimen
pa je bil odgovor, da ne sme moj vzgajat nje


Če dela v šoli, skoraj zagotovo ve, da se celo življenje učimo.

Otrok zelo dobro ve, kaj je prav in kaj ne.

Mičica točno ve, da je dojenček manjše bitje od nje in se cela stopi, ko ga vidi. V sebi ima vgrajen neki "zaščitniški" občutek do manjšega bitja. Enako do male mucke.

Tale punčka ne da ni vzgojena, ampak je grobo vzgojena. Z nasilnostjo do šibkejšega se otrok ne rodi, ampak se mu ta privzgoji; vsaj po mojih izkušnjah je tako.

Lahko pa da je Tia izzivala in je prijateljica uporabila silo in udarila nazaj. V tem primeru potrebujeta lekcijo obe.  

(odgovor članu Pupica)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Kdaj otrok ve kaj se sme?
28.1.2007 12:10:10   
mojcapr
Otroci imajo dosti več pameni kot odrasli. Že pri hrani in vsem ostalim. Že dojenčki vejo določene stvari. Zato ta 7 letna deklica prav dobro ve kaj lahko in kaj ne. Problem je v njeni vzgoji.
Vsak zagovarja svojega otroka, samo mislim, da bi morala babica posredovati.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Kdaj otrok ve kaj se sme?
28.1.2007 12:31:06   
Pingvinčica
Ojej, no boga Tia, tole jo mora pa zelo boletuser posted image user posted image user posted image user posted image . Ti bom napisala še moj primer. Naša Tia  (stara je 20m)zelo rada uveljavlja svojo voljo in vedno hoče vse doseči (zna bit zelo samosvoja). Ko smo pri prjatljih ki imajo tri otroke stare 4,5, 2,5 in 9 mesecev se večkrat skregata oz. stepeta z 2,5 letnico za kako igračko, ampak da bi pa 9 mesečniku kaj naredila pa ni šans, njega samo boža in lubčka. Nosi mu igračke, ve oziroma ima občutek, da je on manjši. Pa je stara 20m tako da 7 letnik bi pa že mogel vedet. Jaz bi jim povedala svoje pa zamera gor ali dol ko gre za mojega otroka.
P.s Upam da modrice čim prej izginejo z čim manj bolečin.


< Sporočilo je popravil Tia2005 -- 28.1.2007 12:32:01 >

(odgovor članu mojcapr)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Kdaj otrok ve kaj se sme?
28.1.2007 16:51:28   
Meceno
A lahko še enkrat svojo hčerko vprašaš če so te modrice samo od udarca prijateljice ali še od padca, ker meni je tole kar malo preveč user posted image



(odgovor članu Pingvinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Kdaj otrok ve kaj se sme?
28.1.2007 17:27:41   
tosja
IZVIRNO SPOROČILO: Mič

Tale punčka ne da ni vzgojena, ampak je grobo vzgojena. Z nasilnostjo do šibkejšega se otrok ne rodi, ampak se mu ta privzgoji; vsaj po mojih izkušnjah je tako.

user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  Tudi jaz sem takšnega mnenja. Če se otroku ne postavijo meje dovolj hitro (prvo leto življenja) je kasneje - pri sedmih letih že veliko zamujenega.
Veliko staršev, starih staršev misli, da pa tako mičken otrok (npr. tri leta) pa ja ne ve.................... user posted image  user posted image  user posted image  To ne drži, zato pa ima veliko otrok težave v vrtcu, šoli - doma razpuščeni, vsemogočni, vse lahko, ni mej, ni pravil,..............
            user posted image  user posted image  user posted image  vedno več je tega, žal user posted image  user posted image  user posted image

_____________________________

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Kdaj otrok ve kaj se sme?
28.1.2007 17:51:05   
Anonimen
O groza, boga Tia, tole pa ni mogel bit samo en udarec, pa tudi od padca se mi zdi čudno, da bi bilo, kakšen obrazek ima! Definitivno pa bi 7-letnica morala vedeti, da se tega ne sme. Še moja 1-letnica ve, da sme naša dva kužka samo božat, tepst pa ne in se tega tudi drži.
Mi pa pade na pamet, da ta velika punčka doživlja nasilje doma in pač misli, da se problemi tako rešujejo. Mogoče je celo sama tepena, mogoče celo za malenkosti, edino v tem primeru bi razumela, da mogoče res ne razume, da če se nad njo kot šibkejšo znašajo, da se še ona ne bi smela nad drugimi. Čeprav to vsega skupaj sploh ne opravičuje. Dalo mi je mislit samo to, da se to ni zgodilo prvič, ker si napisala, da je Tio tudi že prej po ritki udarila. Pa tudi tole, kar vidim na fotki, se mi zdi res hudo.

(odgovor članu Meceno)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Kdaj otrok ve kaj se sme?
28.1.2007 18:00:32   
Pupica
IZVIRNO SPOROČILO: Meceno

A lahko še enkrat svojo hčerko vprašaš če so te modrice samo od udarca prijateljice ali še od padca, ker meni je tole kar malo preveč user posted image





No bilo je tako, da smo se ravno odpravljali s Tio in Galom v trgovino. Vedno najprej oblečem sebe, ker najlažje počakam v bundi, potem Tio, ona potem počaka v predsobi, dokler ne oblečem še Gala. Nato skupaj odidemo ven.
No in ker je bila starejša punčka že vzuni, sem ji dovolila da gresta skupaj ven počakat. Kot vedno doslej.
Ko sem bila med vrati zaslišim jok, ko pritečem po stopnicah, je bila od Tie bunda že krvava, nos tudi, čelo tudi. Največ krvi pa je mela v ustih od prebite in postrgane ustnice. Seveda sme se najbolj ustrašla za zobke, ampak ni bilo nič.
Ko sva za silo pobrisali kri, se preoblekli in pocrklali, sem jo vprašala kaj je bilo. Govorila je samo, da je padla. Čudno mi je pa bilo, ker ni bila v kombinizonu(takrat je namreč malo bolj neokretna, ampak letos-trkam na les-še ni padla)ampak v kavbojkah in bundi, torej kar okretna. In ko se je pomirila sva se odpravili nazaj ven in na m,estu kjer je padla ni bilo leden. Asfalt je bil čist suh. V istem hipu pa Tia reče, da jo je punčka udarla, Tia padla, fest jokala. No tle sem postala pozorna, ker do slej še nikogar ni "zatožila" če se temu lahko tko reče, da jo je udaril. Potem pa je to ponovila še parkrat. Odšla sem nazaj in vprašala punčko, če jo je udarla, prvi odgovr ne vem, drugi pa "malo sem jo". No če udariš nekoga malo ne pade. Pomoje je bil to udarec z vso silo, ker je padla direkt na glavo in podrgnila z glavo po asfaltu naprej. Tudi ni imela časa, da bi se na rokice ujela.

Sej ne da bi bila jezna na to punco. Samo razočarana sem pa ful, sej sem pričakovala pomoč starejšega otroka mlajšemu, sploh pri tej starosti. Pa razumevanje, da ima toliko večjo moč, da lahko 2 letnika z svojim udarcem že poškoduje.
In potem še očitki, da češ, da sedemletnica ni kriva, da sem jaz kriva, ker nisem stala ves čas ob njej. Če bi bila Tia sama vzuni, ne bi padla. Pa definitvno ni Tia izzivala, ker še ne zna. Da bi pa prva udarila, je pa malo verjetno. Mogoče sebi enakega otroka, ko bi se borila za igračo, ne pa vzunaj iz ljubega miru.

Ah ja...Izučilo me definitvno je. Odslej brez mene nikamor! Že prej sem bila po preveč zaščitniška, ampak očitno ne brez potrebe.user posted image

(odgovor članu Meceno)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Kdaj otrok ve kaj se sme?
28.1.2007 19:14:20   
Meceno
Morem priznati, da sem se čudila odgovorom, ki si jih dobila pupica. Ni mi bilo sprva jasno ali je tudi tvoja stara že sedem let ....ampak več čas me je motilo samo to vprašanje ki si ga zastavila in odgovori.

Kdaj otrok ve kaj se sme ? Ko se z dejanji dejansko sreča. Mi ga že učimo od malega, samo ali nas bo res ubogal ? Vedno ?

Spomnim se, nedolgo nazaj je pisalo v časopisu, ko je mati pustila ( ne vem edino ali svojega otroka ali sosedovega, nečaka ) svojega mlajšega otroka pri 8let staremu otroku , ki ga je čuval že nevem kolikokrat, a se je enkrat končalo tragično, kriva je bila mati, šla v zapor. 
Želala sem ti dati samo primer pupica in upam res, da nebi več obsojala punčke, pa naj bodo starši oz babi še nevem kakšni idioti, ona je ravnala kakor otrok, ni se zavedala posledic.

Pomiri se, važno da ji ni hujšega


Lepo noč

(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Kdaj otrok ve kaj se sme?
28.1.2007 21:59:04   
Pupica
IZVIRNO SPOROČILO:meceno
Želala sem ti dati samo primer pupica in upam res, da nebi več obsojala punčke, pa naj bodo starši oz babi še nevem kakšni idioti, ona je ravnala kakor otrok, ni se zavedala posledic.



IZVIRNO SPOROČILO: pupic@
Sej ne da bi bila jezna na to punco. Samo razočarana sem pa ful,


Za pisanje vprašanja me je spodbudilo enako mnenje kot je tvoje. Da 7 letnik ne ve kaj sme. No po odgovorih sledeč, že 2 letnik prov dobr ve, kaj se sme in kaj ne. Tii na misel n pride, da bi bratca udarla. Ampak vseen me je glodal črv...a mogoče pa res 7 letnik še ne ve...???čeprov mi je bilo mal za lase povlečen.

IZVIRNO SPOROČILO: pupic@
In potem še očitki, da češ, da sedemletnica ni kriva, da sem jaz kriva, ker nisem stala ves čas ob njej. Če bi bila Tia sama vzuni, ne bi padla.


Punčka je bila na obisku, ne bi je mogla kr zjagat al kr neky...
 
IZVIRNO SPOROČILO:meceno
Spomnim se, nedolgo nazaj je pisalo v časopisu, ko je mati pustila


Otroka nisem nikjer pustila..če bi prebrala bi videla (kje sem bila 5 metrov proč)
 
IZVIRNO SPOROČILO: pupic@
Ko sem bila med vrati zaslišim jok



IZVIRNO SPOROČILO:Meceno
Kdaj otrok ve kaj se sme ? Ko se z dejanji dejansko sreča. Mi ga že učimo od malega, samo ali nas bo res ubogal ? Vedno 


IZVIRNO SPOROČILO: pupic@
Enkrat je že dobila po riti od nje. Pa mi je tut Tia povedala, da jo je POK POK po riti. In sem ji  takrat jasno povedala, da naj meni pove, če ji bo Tia nagajala.In če bo potrebno jih bo Tia slišala od mene.Da tepst se je pa ne sme!!! 


Za boljše razmevanje. Ta ista punčk je že enkrat udarla Tii po riti. One dve v dnevni, jaz v kuhinji. Tia je začela jokat, ko sem jo vprašala kaj je bilo je povedala, da jo je po riti. Tedaj sem čist lepo rekla, da se tega ne sme, da če bo tako, naj meni pove, pa bom jaz Tii povedala kaj in kako, da NIKAKOR  se je pa NE SME KAR TEPST!!!
Tako, da ni bilo prvič!


 
Seveda sem, srečna, da ni kaj hujšega. Zanimal me je samo, če je res, kar je trdila bab(ic)a, da 7 letnik ne ve, ali lahko udari 2 let starega otroka. Thats all!Nč več nč manj...pa da ne boš zdej rekla, da se razburjam, samo hotela sem ti vseeno odgovorit, ker se mi zdi, da mojega zadnjega posta nisi prebrala (no ostale pa le površno.Pa se opravičujem, če sem te prehitro obsodila, mogoče sem pa jaz nerazumljivo pisala...ampak glede na to, da so ostale razumele,...no ne vem no...)

slikica mojega malega ubožčka

< Sporočilo je popravil pupic@ -- 28.1.2007 22:16:00 >

(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Kdaj otrok ve kaj se sme?
28.1.2007 22:13:21   
polona2
Oprosti, ampak jaz bi znorela. Ne bi želela, da se ta deklica še naprej druži z mojim otrokom. Pa bi njej tudi povedala, zakaj.

(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Kdaj otrok ve kaj se sme?
28.1.2007 22:57:10   
rija
Mislim, da sedemletniki prekleto dobro vedo, kaj je kaj.

Že prej, če sodim po izjavi  4 letne nečakinje mojega dragega včeraj:

vidva (se pravi moj in jaz) sta dovolj stara, da malega (najinega enoletnika) vred poberetauser posted image

Jaz sem mislila, da me bo kap......ker je hudička mala cel čas napekala pri našem in svoji sestrici (20 mesecev), ki sta se lepo mirno igrala in jima odnašala igračo. In ko jo je hotela odnesti, se je naš malček postavil v bran in igrače ni hotel spustiti..... In v besu oz. ljubosumjuuser posted image  je padla taka izjava....

user posted image user posted image  Sem že mela na koncu jezika, da je ona glih dovolj stara, da dobi eno po riti....pa sem se zaradi ljubega miru pošteno vjedla v jezik....user posted image user posted image user posted image


Seveda je mamica, pedagoška delavka, ponosno opazovala svoj podmladek.user posted image


_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Kdaj otrok ve kaj se sme?
29.1.2007 9:10:04   
Meceno
Razumem kaj želiš napisati in oprosti če misliš da sem te kakor koli hotela obsojat.

Od sedem letnikov eni pričakujejo preveč in oprostite, še pri odraslem ne veš kaj ga lahko piči v danem trenutku.

Moj zakluček..... 7letnik je otrok in se kot ve pravite zaveda svojih dejanj, ne zaveda pa se vseh posledic.


Moja sestra ima tri otroke in ti niti nočem napisat kaj vse se je dogajalo, ampak so ji zrasti. Pa jih je vsakič učila in svarila, pa so še vedno poskušali delat traparije.





(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Kdaj otrok ve kaj se sme?
29.1.2007 11:19:53   
caillou
Tole, če je vse res, je zelo grdo. Sedemletniki že presneto dobro vedo, kaj smejo in česa ne, kdaj boli in kdaj ne.
Pa še nekaj je res, da tudi dveletniki že presneto dobro znajo izzivat, brezskrbi, pa lagati tudi.

Je bil pri nas isti primer. Fantek me je udaril, jaz sem ga pa nazaj. Pa ni bilo nič od tega res, ker sem ju z dobro vidnega kota opazovala.

< Sporočilo je popravil caillou -- 29.1.2007 11:20:18 >


_____________________________

Homines quod volunt credunt. -- "Ljudje verjamejo to, kar želijo." (Julij Cezar)

(odgovor članu Meceno)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Kdaj otrok ve kaj se sme?
29.1.2007 15:50:41   
Meceno
caillou točno tako .

Veste kaj mamice, sedaj se pa ve postavite v svoje otroštvo in poskušajte se spomnit kaj ste delale pri vaših 7letih in ko so vam starši nekaj prepovedali, vas učili, svarili. Meni je moja mami rekla da sem jo bolj pri dveh letih poslušala kakor pri sedmih in tudi pri 12tih letih sem bila ista....in še kasneje.
Sosedova žimnica je bila vedno na razpolago, doma tega nismo smeluser posted image

Jaz sem tudi kdaj koga udarla, ampak svoje vrstnike, z mlajšimi se nisem družila. Če pa sem se že, sem igrala vlogo mamice, previjala sem sestrinega otroka ( 10M ), že kuhala in likala. Samo konec koncev roko na srce če bi danes socialna izvedela da nek 9letnik doma kuha, lika....dejansko čuva 10mesecev starega otroka,( no, saj sta bila doma njen tast ali pa tašča....takrat nisem kuhala) bi jim ga vzeli, mamo pa zaprli.
Pri sedmih letih nisem imela občutka kako močno, oz šibko nekoga porinit in se dejansko nisem zavedala posledic, če bi ta oseba padla in ne zato ker mlajšega nisem. Včasih smo se otroci konkretno porivali med igro....delali najbolj nore stvari,...jedli deževnike, jih metali za vrat...Mislite da me starši niso tega učili da se to ne sme, šlo se je samo za čast  oz si postal pripadnik družbe. Tisti otroci katerih starši so bili zaščitniški so bili izločeni in niso imeli otroštva.
Pri sedmih letih sem se igrala pri prijateljici v bloku na podstrešju, kasneje na strehi ( 11let ),  a mislite da nisem vedela da je to nevarno.( najboljše je bilo ko naju je njena mati videlauser posted image in sva ostale prijateljice, )
S sosedo sva se šle frizerke ( ona stara 6let jaz 5 ) in sem prisežem edino takrat imela dobro frizuro ( mami me je vedno strigla na čalado )
Sestrična me je učila voziti kolo ( jaz stara 8let ona 12 ) me je spustila, šla pred mano,user posted image ...jaz zavila navzol proti  garaži  in drsala s kolenom in peščico po hišni steni user posted image  Uh, sem bila lepauser posted image


Sestra me je čuvala od rojstva z 11.leti in moja mati jo je velikokrat našeškala ker ni kaj naredila tako kakor bi bilo potrebno in še danes reče, da je bilo vse neopravičeno,  je bila otrok in se je tudi sama htela še igrati.


Da se vrnim k tebi pupa............ta sedemletnica je tvojega otroka mogoče res udarila, porinila,...samo a misliš če bi ona predvidela ta padec bi poizkusila še enkrat. Praviš da jo je enkrat že priprla, a misliš da zanalašč ?
Jaz mislim da ne. Poleg tega, saj boš videla ko bo tvoja Tia rasla in boš mogla postati bolj odporna na takšne poškodbe in tvoj mož tudi. Šla bo ven, mali za njo in op, bo prstek na nepravem mestu. Pa, ko ji bo mali kasneje vse vračal. ( ne želim ti tega, samo otroci so vražički )


Oprosti če me imaš dosti oz tudi vse RRjevke, samo jaz sem resnično mnenja da 7letniki še nimajo pameti na svojem mestu. Vzgajajmo svoje otroke, da nebodo nasilneži, ampak nikoli se ne ve kateri dan bo, ko bomo razočarane tudi me.


Lp




< Sporočilo je popravil Meceno -- 29.1.2007 16:04:11 >

(odgovor članu caillou)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





9 idej za darila za vzgojiteljice
Kmalu bo konec šolskega leta, zato smo pripravili 9 idej, kaj lahko podarite vzgojiteljicam.
BLOG: Daj babici en`ga poljubčka ...
S takšnim navodilom ju pravzaprav čisto "povozim" in navajam na toleranco za zlorabo. Da bo tisti na drugi strani zado...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?