|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zamenjava mleka in spanje- na pomoč
7.9.2004 10:31:24   
Luna4
Lep pozdravček!

Najprej zahvala vsem, ki ste mi do sedaj, ne da bi se tega zavedali veliko pomagali z nečim kaj je na tem svatu najbolj pomembno--- ne teorija ampak praksa in izkušnje.

Imam dva problema, ki izvirata iz zamenjave mleka.
Torej naša mlečna zgodba je potekala takole:
Na začetku sem imela premalo mleka zato so mojemu sončku že v porodnišnici dodajali Aptamil PRE, ko smo prišli domov smo opazili, da mu to mleko povzroča krče in smo ga zato zamenjali za Conformil 1. Tko smo se veselo dojili in dodajali brez problemov. Spanje je bilo običajno čez dan 3 krat po pol ure in ena runda 3 ure, ponoči pa prva runda 4 ure potem pa dojenje na 2uri. Preden pa je moj pikec dopolnil 4 mesece sem se po posvetu z zdravnico odločila za menjavo mleka ( ker ga je Conformil vseeno malo zapiral) in sicer Aptamil 1 in nato Aptamil 2. Potem sem opažala, da je bil po vsakem dodatku pokakan in sem šla v lekarno po nasvet. Tam so mi svetovali menjavo mleka in sicer Milumil 2. Od takrat naprej je pa šlo vse narobe. Mali mi je začel zavračati mleko in dojenje; skratka mleko nasploh. Tudi spanje se je porušilo. Zaspal je za pol ure, se prebudil v joku in se hotel dojiti in na joški spati. Torej dojiti v spanju. Šla sem ponovno v lekarno in so mi rekli naj grem nazaj na Conformil 2, če je že 1 dobro prenašal. Tudi tega ni maral, zato sem kupila v Avstriji mleko Alete 2, ki ima okus po vaniliji, vendar tudi tega ne pije prav rad;no napredek je že, da se ne dere v flašo. Ampak moj veseli vedno nasmejan in redko jokav sinček; se je totalno spremenil. Neprestano je slabe volje, veliko joka; zvečer celo tako da ga po dve uri sploh ne moremo pomiriti; potem zaspi in se za pol ure že zbudi in takrat hoče joško in tako celo noč. Čez dan se mi obrača vstran in ga redko pripravim do dojenja.
Sedaj sem bila pri zdravniku in je rekla naj spet menjam mleko in sicer Novalac (neko novo), ker mi drugega ne more svetovati.

Torej na kratko Aptamil pre---Conformil 1---Aptamil 1---Aptamil 2---Conformil 2---Alete 2 Kako se potem ne bi otroku zmešalo, če že jaz težko sledim.

Ali je lahko mleko krivo, da se tako spremeni karakter in volja otroka?
Ali je to kakšna faza pri 4,5 mesecih?

Skratka ne vemo več kaj!!!

Že v naprej hvala za kakšen nasvet in lep dan vam vsem in še lepši vašim sončkom.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Zamenjava mleka in spanje- na pomoč
7.9.2004 11:37:33   
Nogavička
Hojla,

nisi napisala koliko poje - je možno, da bi bil lačen?

Poskusi vztrajati vsaj en eden pri eni vrsti mleka. Meni so v posvetovalnici rekli, da naj ne mešam mleka različnih proizvajalcev.

Jaz se uporabljala Aptamil 1, ker pa je imela mala še vedno krče, sem prešla na Conformil 1 (Hana ima malo čez 3 mesece). Na začetku se je malo bunila, ko pa je bila dovolj lačna, ga je začela lepo pit in je zdaj v redu.

Če je zaprta, ji dam nekaj žličk sladkih kamilic in se čez nekaj ur že pokaka.

Mogoče pa mu je mleko že premalo? Meni je namreč pediatrinja rekla, da naj po dopolnjenem četrtem mesecu kar začnem s sadnimi sokovi in kašicami.

L.p.

Tea

(odgovor članu Luna4)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Zamenjava mleka in spanje- na pomoč
7.9.2004 12:17:07   
dory
Midva sva mela podobne tezave...na zacetku sva zamenjala precej vrst mleka...najprej sva mela aptamil pre..pa aptamil 1, pa conformil, pa pikomil in na koncu prisla na hipp,ki ga je zelo dobro sprejel...tezave so se ponovno zacele okrog 3.5meseca, ko ni in ni vec hotel mleka...pri vsakem obroku se je jokal, ni hotel jesti,samo da je zagledal flaso je bil jok in stok.. jaz pa sem ga silila, da je pojedel vsaj 50ml, kar je bilo vec kot premalo, zato ni niti spal in bil ves cas lacen...zacaran krog...pa sem uvedla zlicko..v mleko dodajala rizolino ali bananino kasico...od takrat je bil mali sit, zadovoljen in tudi takrat se je zacelo, da je prespal noc...


tako ze skoraj en mesec nekaj obrokov poje po zlicki, kaknega pa tudi po flasi...je sit, nasmejan, zadovoljen otrocek...

papa,teja

(odgovor članu Luna4)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Zamenjava mleka in spanje- na pomoč
7.9.2004 13:35:59   
Blink1
TeaD...tudi Neja včasih ne more kakat...pa se napenja in napenja. Sladke kamilice...kako????

Hvala za odgovor
Nina

(odgovor članu Luna4)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Zamenjava mleka in spanje- na pomoč
7.9.2004 23:32:09   
Nogavička
Hojla,

zavrem približno dva deci vode in jo prelijem čez eno žličko kamilic. Pokrijem in pustim 10 minut, nato dodam eno, kar zvrhano žličko sladkorja.

Kamilice dam Hani dopoldne kakšne pol ure po jutranjem in dopoldanskem hranjenju - ene tri male žličke. Potem se ponavadi pokaka enkrat pozno popoldne ali pa celo naslednje jutro.

Upam, da bo pomagalo.

Tea

(odgovor članu Luna4)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...




Dojenje...
пеперутка16

Do kdaj ste dojile?