|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   SESANJE PRSTA
10.1.2007 14:49:11   
Badikap
Kakšne so zaše izkušnje glede sesanja prsta?

Star je dve leti.Sesa samo kadar je utrujen, pred spanjem in ob prebujanju.
Radi bi ga odvadili.Probali smo z dudo, pa jo zavrača.
Obstajajo razna mazila, vsaj v tujini, v naši lekarni pa jih žal nimajo...
Lp, I
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: SESANJE PRSTA
10.1.2007 15:19:11   
Anonimen
Meni je mama namazala prst z vsem žviim, kar je bilo kje, pa me ni odvadila. Sem se sama, nekje pri vstopu v šolo. Ja, to zna biti zoprno, ker se tudi ustna votlina nepravilno oblikuje in zobovje, lahko pride do govornih napak ali pa tudi ne. Jaz sem jo sicer imela, a tudi uspešno odpravila, moj sin jo ima tudi, ker je imel dudo do štirih let in skoraj pol, pa hodiva k logopedi. Ni pa vse odvisno od dude ali prsta. Se mi pa zdi, da je zdaj pri tej starosti brez veze navajati na dudo, če bo spustil prst bo, če ne pa pač ne. Ni kaj.

(odgovor članu Badikap)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: SESANJE PRSTA
10.1.2007 15:44:48   
Marogica
Naš ta večji je sesal že v trebuhu in ni nehal še sedaj, pa bo aprila star 6 let. Če ti odkrito povem, ga več ne odvajamo. Smo probali s pogovri, nagradami, podkupovanjem, pač kar smo se spomnili-pa enostavno ne gre. SEdaj pač čakam, da bo šel v šolo in ga bo mogoče sram.

Resnično nimam idej in se s tem več ne obremenjujem. Tako, da žal, ti ne vem pomagati....

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: SESANJE PRSTA
10.1.2007 17:33:04   
Primoza
Naš Žan tudi obožuje palčka sesalčka. Odvajanje je bolj kratkega učinka, če se spomnim mu dam v letnih mesecih kdaj na palček malo smole, potem ga ne mara, dokler se smola sama ne odstrani.

Drugače pa se kaj dosti narediti ne da, pa še neko hudo nasilje pri tem ni na mestu.

(odgovor članu Badikap)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: SESANJE PRSTA
10.1.2007 17:46:56   
janca
Probaj ga odvadit sesanja prsta drugače boš imela kasneje hude probleme. Tudi moja hči je sesala palec vendar takrat (ima 14 let) nisem posvečala posebne pozornosti glede tega. Čeprav so mi vsi govorili, da to ni dobro. Jaz sem si svoje mislila. Sesala je samo takrat, ko je bila zaspana, ponoči in kadar je jokala. Posledica tega je veliko tanjši palček, vidi se še danes in pa zgornja čeljust potisnjena malo bol naprej, saj palček pri sesanju poriva čeljust naprej. To bo vidno veliko kasneje. Zaradi tega smo imeli tudi probleme z rastjo zob. Samo ne vprašaj. Hodili smo k ortodonto, zaradi nepravilne rasti zob, ki je bila tudi povezana s sesanjem, tko, da so si z žico vezali zobe zaradi pravilne rasti. Tko da probaj ga odvadit, za nasvet lahko vprašaš tudi ortodonta.
Mislim, da sem ji jaz mogla ponoči s  "mikroporjem" lepit usta. Vem pa, da sem jo skoz spremljala in ji vlekla palčka iz ust. Sam vem, da sem se premalo trudila, če bi mela šeenkrat možnost, bi bila bolj vstrajna. Veliko sreče.

(odgovor članu Badikap)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: SESANJE PRSTA
10.1.2007 18:38:33   
Primoza
IZVIRNO SPOROČILO: janca

Mislim, da sem ji jaz mogla ponoči s  "mikroporjem" lepit usta.


Zakaj pa ga ne bi kar zvezali?user posted image

(odgovor članu janca)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: SESANJE PRSTA
10.1.2007 21:22:24   
Lejči
hm, sama sem to tudi precej časa počela in me niso mogli odvadit, dokler se nisem sama odločila, da je res dovolj user posted image pa k sreči nikoli nisem imela težav z zobmi, nisem nosila aparata, skratka vse je bilo ok. tudi naša user posted image sesa palček in samo upam lahko, da ko bo večja prav tako ne bom imela problemov, ker je po moje ne bomo mogli odvadit.

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: SESANJE PRSTA
10.1.2007 21:55:11   
janca
Teb je smešen. Sploh ni tko enostavn kot misliš, men se je tud takrat butast zdel k mi je to ortodont reku. No, dons pa mamo kr mamo.

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: SESANJE PRSTA
11.1.2007 6:01:19   
Primoza
Zakaj se zdijo ljudem neke fiziče korekcije težje izvedljive kot psihične. A zato, ker so morda bolj opazne navzven?
In še zdaleč ni smešno.

(odgovor članu janca)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...
Ko otroku jezik uhaja med zobe
V predšolskem obdobju se otrok najbolj intenzivno celostno razvija in takrat lahko otrok določene glasove izgovarja na n...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?