|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Aktivnost/spanje nedonošenčka
31.1.2007 11:06:47   
silvestra
Moj sonček  user posted image  bo 15.2 dopolnil 3 mesece, korigirane starosti. Hodimo tudi v razvojno ambulanto in na nevrozifioterapijo,kjer delamo vaje. Prijemanje- božanje  maminega  obraza,ter prijemanja user posted image  nogic, ter ker ima preveč napete ramenske mišice, je vaja takšna da primem user posted image  rokice in jih na rahlo potegnem dol proti ritki ter zadržim pa minut.
1. Pa me zanima, če katera dela tudi take vaje ali mogoče kakšne druge? user posted image
 2. Koliko so že aktivni vaši sončki in kaj že naredijo? user posted image
Pri nas je tko, odvisno od razpoloženja (približno 30 min na dan) in  kolikokrat na dan to počnete - vaje ? Sicer je najraje na trebuščku, ali pa da se drži po konci.Vem da to ni primerno!!  Pri handlingu ( držanju lupinica)se full steguje in noče biti v tem položaju. Kaj narediti?
 
3. Koliko spijo vaši user posted image  ? Naš spi cca. skupaj čez dan 5 ur, ponoči pa se zbudi enkrat za hranjenje.

ps. Mogoče sem prejšnič pišale v narobni forum, zato ponovno pišem še enkrat za spanje .
 
Silvestra
 
 
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Aktivnost/spanje nedonošenčka
31.1.2007 11:53:05   
Ženkica
Naša Kaja bo drug teden stara korigirano 2 meseca. In kaj že zna:
- pridno pasemo kravice; glavico drži zelo pokonci in se zraven smejčka,
- na veliko čeblja in se smejčka,
- rokice vedno manj drži v pesti, samo še občasno,
- sama se že zna zamotit pod igralnim mostom (se igra).

To je zaenkrat to, v petek imamo pediatra, pa bomo videli kaj bo povedal; prej je imela rahli mišični tonus na hrbtenici na levi strani, se mi pa zdi, da smo s pasenjem kravic to odpravli.
Aja, pa vsak dan "telovadiva"; razgibavava nogice, rokice; tudi sama  že na veliko telovadi z nogicami in se vali na bok. Jo je treba že fajn gledat, da ne bi kam padla.

Aja, pozabila sem še povedat, da je začela pred kakim tednom rokice v usta tlačit pa jezička tut že na veliko razkazuje user posted image ; komunikacija pač.

Spanje: dopoldne kakšne pol urce, popoldne nič, v vozičku skoraj nič; rada opazuje okoli. Ponoči pa ji ni za spat preveč, tako da ponavadi ponavadi porabimo tja do kakih polnoči da zaspi, ampak potem pa potegne do sedmih zjutraj, ko se previjeva in jeva, potem pa še za kaki dve uri. No, ko potegnem črto na koncu, se jaz naspim, ona pa očitno tudi.

To je to, če te še kaj zanima pa vprašaj.

lp

Ženkica

(odgovor članu silvestra)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Aktivnost/spanje nedonošenčka
31.1.2007 13:41:32   
silvestra
Hvala za odgovor. No moram reči da je pri nas tudi tako kot ste Vi opisali v prvem odstavku. Prav tako rokice daje v usta in kaže jeziček, pa tudi zelo veliko čreblčja user posted image .
Glede nočke imate malo boljše, ker pri nas tudi ne zaspimo pred 24 uro, vednar potem, ko ga dam spati v posteljico zaspi brez problema, ni joka; vednar se zbudi enkrat za hranjenje pa čisto odvisno. Ponavadi tam med 4 in 5 zjutraj, pa se preoblečeva in najeva pol je pa ok tam do 8 ure. Potem pa jutranja telovadba, ko se zbudi in nič več spanja mogoče malo po 1 uro oziroma pol ure čez cel dan tako. Me je pa en dan presenetil k je samo jedu-preobleku- spal. Sem že mislila da nimam user posted image .


Naš sonček Aleksandar pa naju ni pustil na najino potovanje mož -Beograd sicer službeno, jaz pa na trgatev. Sem bila transportirana iz Ptuja v Ljubljano. Prav tako 6 tednov prej  30.09.2006user posted image

(odgovor članu Ženkica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Aktivnost/spanje nedonošenčka
31.1.2007 18:31:21   
anajmad
Mi smo se pri koirigirani starosti 3 mesece zbujali na tri ure za hranjenje. Še sedaj,ko je stara koirigirano 10 mesecev,se še enkrat ali dvakrat ponoči hrani. Ni merila. Jst si pravim,dokler bo lačna ji bom dajala. Se ne bom obremenjavala,da mora spati celo noč. Do njenega 7 meseca starosti(koirigirane starosti) je bila ponavadi po dve uri pokonci,pol pa je za eno urco zaspala. Stegovanje pa je še pri nas večni problem. Jst delam vaje kadarkoli,kadar se spomnim in vse preko igre.V glavnem glej,da ima čimveč pokrčene nogice,da se ne steguje preveč. Najboljša varianta je res sedenje vlupinici. Jo moraš kr mal prisilit. Mi imamo sedaj še en problem več,ker se hrbtenica  v desno stran bolj razvija kot v levo. Samo baje z vajami bomo tudi to ukrotili. Je pa bila rojena 14 T prezgodaj.

_____________________________

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu silvestra)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Aktivnost/spanje nedonošenčka
31.1.2007 19:22:51   
Krištofinja
Silvestra, sem zasledila da se vašauser posted image igra pod igralnim mostom, pa me zanima katere firme je ta most oz. kje ste ga kupili.Rada bi ga kupila mojemu user posted image , da ga malo zamotim, ker se je že vseh igrač naveličal.Sicer pa mi čez dan kolobarimo in sicer 2 uri pokonci in spanje in tako naprej. Ponoči spi razen ko se zbudi za hranjenje ob polnoči in redko ob petih. Vstanemo ob osmig, tudi desetih, spat pa gremo obvezno že ob sedmih.

(odgovor članu silvestra)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Aktivnost/spanje nedonošenčka
31.1.2007 19:24:40   
Krištofinja
A ja ,stari smo šest mesecev, korigirano štiri mesece. Malo sem uporabjalaknjigo o spanju za dojenčke od Pantleyeve.

(odgovor članu Krištofinja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Aktivnost/spanje nedonošenčka
31.1.2007 22:48:51   
silvestra
Krištofinja malo ste zamenjali, jaz iam fantka user posted image sogovornica pa ima punčkouser posted image . Nič hudegauser posted image . No glede mosta pa vam lahko vseeno odgovorim. Mi imamo of Fischer price. Naš user posted image se igra po  cca. 20 minut , več že ne. Mu potem več ni zanimivo.

lep pozdrav, silvestrauser posted image

(odgovor članu Krištofinja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Aktivnost/spanje nedonošenčka
1.2.2007 11:22:14   
žabica 24
Mi tudi hodimo na nevrofizioterapije. Ponavadi 1x na teden včasih bolj pogosto, včasih 1x na 10 dni. Pri korigiranih 3 mesecih smo se kotalili iz enega boka na drugega, pri tem jo poskušali zadržati v pravi legi, kar nam je kr težko uspevalo, na terapijah in doma ko smo vadili se je vedno jokala. No poleg tega smo začeli kazat nogice, pa kako smo veliki. Še vedno je imela dlani v pešicah. Je prespala celo noč od 21.00 do 6.00Je veliko čebljala, pa igračke je že držala v rokah. Čez dan je prespala dobre 4 ure, včasih več, včasih manj.

Zdaj pri korigirani starosti 5 mesecev se na terapijah učimo kotalit, pripravlja jo na položaj na vse 4, torej za plazenje. Kotali se Zarja še ne, niti je nogice kaj dosti ne zanimajo, sicer pa je vesela in razigrana. Razen pešice še vedno ne razpre tako kot bi morala, tudi prstke na nogicah zateguje. Telovadimo dokaj redno večx na dan- odvisno od njenega razpoloženja: včasih vse skupaj na dan 1,5 ure, včasih samo pol ure. Kako kdaj.

No položaj lupinice je nekako sprejela, a se tudi nam konkretno izteguje. Prvo ko jo komu dam v roke ga moram na to opozorit, sicer bi se lahko iz rok izmuznila - ne pretiravam.
Kaj se spanja tiče pa ga je zdaj začela nekaj sračkat - čez dan sploh noče zaspat - razen na sprehodu. Spi maximalno 2 uri čez dan.

(odgovor članu silvestra)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Aktivnost/spanje nedonošenčka
1.2.2007 11:25:44   
žabica 24
Aja, kravic Zarja pri treh mesecih še ni pasla, je pa rojena 8 tednov prezgodaj.

Je pa tudi pri nas aktualna telovadnica - tam zdrži do pol ure.

(odgovor članu žabica 24)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Aktivnost/spanje nedonošenčka
4.2.2007 13:24:31   
Zasanjana
Naš Aleksej je rojen 7 tednov prezgodaj.Pri treh mesecih je sam pridno pasel kravice, se na veliko smejčkal, jezička je ponosno kazal že od drugega meseca, sam se je zamotil, čebljal, grulil... s spanjem nimamo posebnih problemov.Podnevi zaspi po vsakem obroku za kako urco, včasih še malo povleče, v vozičku rad spi.Za zdaj imamo še košaro in ga niti ne zanima še okolica.Ponoči pa spimo kakor kdaj; včasih spi celo noč, včasih pa ga meče in se zbujamo tudi na vsako uro.

(odgovor članu žabica 24)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?