|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   SPANJE, HRANJENJE NIČ VEČ PROBLEMOV!!!!
22.9.2004 13:28:44   
Anonimen

Pred kakima 2 tednoma sem na veliko "jamrala", kako naša pupika nič ne spi, pa sitnari, pa vse bolj je zanimivo samo spati ne, saj je bila v budnem stanju nekak od 6,30 pa do 22,00; mogoče je vmes 2x zaspala za 15 minut...No pol so sledile izkušnje vaših 6 mesečnikov..., ki se bodo kot kaže kad dobro obnesle.
Do sedaj sem poslušala tisto "otrok naj je kadar hoče", "otrok bo že pokazal, kaj mu paše in kaj ne"....
Figo... Potem pa sem skušala vzpostavit en red, 5-6 na dan (24 ur) dojenje in 1x gosta hrana in sicer:
Dojenje med: (okvirno):
5.00 - 6.00
9.00 - 10.00
14.00 -15.00
17.30 - 18.00
20.00 - kopanje

Gosta hrana:
12.00 -12.30 (navadno spasirana kuhana zelenjava).

Spanje:
6.00-7.30 (skoraj vedno)
10.00-10.30 (občasno, če greva ven pa skoraj vedno)
13.00-14.30 (skoraj vedno)


Ponoči spanje: včasih se še zbudi, jo skušam potolažit z vodo, če ne gre potem pa na zizo cca. 3 minute in že zaspi:duda::duda:.

Očitno je potrebno poskušat že pri dojenčkih vzpostavit nek red!
Mislite, da so bo tole obdržalo, da delam prav??:zmeden::zmeden::zmeden:

  Neposredna povezava do sporočila: 1
   SPANJE, HRANJENJE NIČ VEČ PROBLEMOV!!!!
22.9.2004 13:48:55   
Erdbeere
Če mene vprašaš, moraš bit ti bolj trmasta pa uspostavit nek svoj ritem ki ti odgovarja, kajti tako majhen otrok se lepo prilagodi (res je kdaj zaradi tega reda malo več joka, sam mene to ne moti), jest sem mnenja da mora obveljati moja beseda in ne od otroka......pri meni prav lepo deluje

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   SPANJE, HRANJENJE NIČ VEČ PROBLEMOV!!!!
22.9.2004 13:49:51   
Donja
Ti se kar lepo drži reda. Držim pesti, da ti ga bo uspelo obdržat.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   SPANJE, HRANJENJE NIČ VEČ PROBLEMOV!!!!
22.9.2004 14:30:05   
Taša
Fino je če ima že kot dojenček en red. Jaz sem ga nekako uvedla že pri prvi sedaj pa to počnem tudi pri drugi hčeri. Ne da bi poskušala karkoli vsiljevat ampak nekako poskušam. No naša Maša bo stara 2. oktobra 3 mesece že več kot en mesec imamo takšen red in nam se zelo obnese. Zjutraj se podojiva okrog 6 potem ponavadi še ob 9 preden greva ven na sprehod. Na sprehodu tako ali tako skoz spi in domov se vrneva nekje med 12-13 uro. Takrat zopet jeva. Potem nekako ob 16 in 19 obvezno pa jo podojim nazadnje še med 22-22.30. Včasih tudi kar v spanju. Potem punca spi celo noč do 6. Zaenkrat sem lepo vzpostavila ta red kaj pa bo pa še nevem. Normalno je da imajo vsi otroci svoja obdobja ko se red popolnoma poruši. To seveda pričakujem ampak zaenkrat je tako, čeprav nekje vsi zatrjujejo da se pri dojenčku oz. majhnem otroku reda ne da vzpostavit jaz še vedno mislim nasprotno.
Je pa res da jo že od samega začetka nisem pustila da bi se dolgo crtlala na "zizi". Ko sem videla da je nekako pojedla in da se punca še samo crtla sem jo odstavila, tako mi je svetovala tudi babica. Tako sedaj npr. vleče aktivno 10-15 min in sama spusti bradavico. LP in čimveč užitkov z tvojo pupiko.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   SPANJE, HRANJENJE NIČ VEČ PROBLEMOV!!!!
22.9.2004 14:35:02   
Lenny
Po moje delaš popolnoma prav. Tudi jaz sem po kakšnem mesecu, ko smo se "privadili in spoznali" začela uvajati red, se pravi en ritem, ki smo se ga potem držali. In se je zelo dobro obneslo. Pa upam, da to ne zveni preostro, seveda smo ta ritem prilagodili malemu mišku, kdaj pa kdaj ga je tudi pomešal, večinoma pa je dan potekal v enakem ritmu.
Lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   SPANJE, HRANJENJE NIČ VEČ PROBLEMOV!!!!
22.9.2004 15:41:21   
MINEJA
Tudi sama sem se ukvarajala z REDOM. Ampak nekam se ni obneslo-seveda je odvisno od starosti otroka! Tudi pediatra in patronažno sem povprašala o tem, pa sta mi oba rekla, da je ritem prilagojen otroku in da do enega leta naj ne pračakujem, da bo jedel točno na ure in spal točno na ure. Za jest pa naj mu dam, ko bo lačen, spati pa tudi ko bo zaspa. Pa je res otako da npr. se en dan zbudi ob sedmih, drugi dam pa ob devetih, ko bi včeraj že moral jesti sadno malico. Saj se tudi mi vedno ne zbudimo enako in jemo ob isti uri. To je moje mnenje.
seveda pa je zagotovo dobro, če vam to uspe.
:sloncek::sloncek::sloncek:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   SPANJE, HRANJENJE NIČ VEČ PROBLEMOV!!!!
22.9.2004 22:02:10   
orka
red pri hisi mora bit.Jst sem pri prvem zelo na lahek nacin ustvarila red.Pri dveh mesecih dojenje na stiri ure vmes pit al pa duda.Se ni upiral.Pri drugem je pa blo mal tezje a je tudi ratalo.Ce so otroci lacni med obrokom jim ponudim piti,ce je ta otrok bolj majhen ponudim gosti sok,ki tudi malo nasiti.
Punca vstrajej pa se vas bo ta urnik drzal.Ukroji ga pa tako da bo tebi pasalo.
LP;)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   SPANJE, HRANJENJE NIČ VEČ PROBLEMOV!!!!
23.9.2004 0:26:58   
Urša
:bravo::bravo::bravo: Mi mamo tud red, pa nam zaenkrat fajn laufa, dosti bolje kot sm pričakovala od tega majhnega bitjeca. 9nebesa Upam, da bo šlo tako naprej!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   SPANJE, HRANJENJE NIČ VEČ PROBLEMOV!!!!
23.9.2004 9:58:36   
Anonimen
Ja, eno otroci si sami hitro ustvarijo en ritem, drugim je treba pa malo pomagati. Pri nas se nismo nič trudili, je šlo kar samo od sebe. Sigurno pa je najboljše, če se da, da ima otrok ritem, da zavlada neki red, kar je bolje tudi za pozneje. Pa še, če je vse pomešano, potem smo tudi mi utrujeni in brez moči, ko moramo neprestano streči našim malim zahtevnežem. Pa je slaba volja in začaran krog tu.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?