|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   doma noče nič jesti
18.11.2007 14:51:01   
PIAF
Naš triletnik v vrtcu je kot za stavo, vedno še repete! Doma noče nič jesti! Vse je bolj pomembno kot hrana. Sem že čisto obupana med vikendi ali pa ko zboli in je doma - da noče nič jesti.
Zato seveda sladkarije odpadejo, pa mu nič ne pomeni - malo pojoka, potem pozabi. Ko imamo na mizi kosilo, sploh noče sesti za mizi, takrat še celo najbolj gnjavi naju z atijem za igranje.
Ampak ko se je, se je! Tu sva dosledna in ne vstajava od mize.
Seveda je npr. po kaki uri lačen in "fehta" bonbončke in mu povem, ker ni jedel kosila, ne dobi. In potem bi on jedel kosilo (ko ga ni več, saj krompirja ne pogrevamo...).Parkrat sem mu dala potem kosilo, pa je vedno tako delal, da je jedel kasneje. Zdaj pa mu ne dam nič.
In ko pride večer, poje čokolino in to je to. Včasih je cel dan tako: zjutraj 2 grižljaja kruha, zvečer pa čokolino.
Ja, en čas je pomagalo, da sem mu rekla: samo probaj to pojest! In ko je hotel vzeti, sem rekla: boš! Daj nazaj. In je jedel, se smejal zraven. Zdaj ne pali več!user posted image

Ne vem več, kaj naj naredim?!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: doma noče nič jesti
18.11.2007 15:08:48   
marelicaa
Ko je bolan, razumem, da mu ni do hrane. Če je pa zdrav, pa ne vem. Očitno se med tednom naje še za vikend.user posted image

(odgovor članu PIAF)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: doma noče nič jesti
18.11.2007 15:29:14   
Anuška79
Tudi naš občasno noče jesti, a pri nas imamo pravilo, da mora za mizo tudi če noče jesti. Pred polnim krožnikom se vedno vda in poje user posted image brez besed. Če te pa skrbi ker res nič ne poje, bi mu pa jaz nastavila na mizo oz. blizu igralnega kotička zdrave prigrizke: na kocke narezan sir, sirove zvezdice, srčke (iz rezine sira z modelčkom za piškote izrežeš poljubne oblike), kruhove zvezdice ... (isto uporabiš modelčke), jabolčne krhle/kolute, palčke paprik različnih barv ipd. Krhlje mandarin al njemu ljubega sadja itd.  Po vsej verjetnosti je to le obdobje.

Se moraš pa odločiti ali ti je bolj pomembno, da nekaj poje (kakorkoli že) ali pa da poje kosilo za mizo (tu se bo verjetno bolj upiral). Gre pa verjetno za fazo, ki jo bo prerasel. Tudi naš jo je.

(odgovor članu marelicaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: doma noče nič jesti
18.11.2007 18:58:26   
nuala
Ali vsi skupaj jejte kosilo malo kasneje ( domnevam, da bo kasneje lačen ), ali pa med vikendom za kosilo vsi skupaj pojejte kakšno juho, sendvič, pa kuhaj večerjo namesto kosila.
Ali pa mu daj za večerjo kaj drugega, ne čokolino. Rižoto, juho, testeniune, krompir z omako,...

_____________________________

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu PIAF)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: doma noče nič jesti
18.11.2007 19:29:24   
NRMM
Daj mu takrat,ko je lačen,ne takrat ko je kosilo. Pri nas se je dogajalo enako,pri varuški je pojedla toliko,da še jaz malokdaj vase spravim,med vikendi pa doma zelo malo.Potem pa smo uvedli tak ritem kot ga ima pri varuški (ob 11 sadna/mlečna malica, ko se zbudi kosilo).In zdaj sploh ni problema.Midva z možem se najeva prej,mala dobi kosilo ko se zbudi.Če je za kosilo krompir ji naredim svežega,drugače pa poje,kar sva jedla midva.

_____________________________

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007


(odgovor članu nuala)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: doma noče nič jesti
18.11.2007 20:34:30   
Anonimen
Pa je zdrav?

(odgovor članu PIAF)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: doma noče nič jesti
18.11.2007 21:15:29   
frutka_
Enako sem se vprašala kot mič. Naš je enak, čez vikende in popoldneve popolnoma vegetira pri hrani.  Pa se več ne sekiram. Očitno mu je hrana v vrtuc dovolj, zvečer pa mu pripravim kakšno juhico ali popečen toast, topli sendvič. Če želi dobi še čokolino. Čez vikend pa itak nima časa jest, ker je preveč zaposlen z vsem drugim.

(odgovor članu PIAF)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: doma noče nič jesti
18.11.2007 21:16:14   
Anonimen
Aja, Mičica čez vikend tudi zelo malo je, ker enostavno nima časa.

(odgovor članu frutka_)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: doma noče nič jesti
19.11.2007 19:16:42   
lejca
Lep vecer..

si poskusila svojemu malemu dati na kroznik zelo  malo porcijo hrane...mogoce noce jesti ker ima prevec na krozniku in ze s samim pogledom ugotovi,da je prevec ...poskusi zaceti z zelo majhnimi porcijami in ko bo pojedel ga pohvali...potem pa vsak dan malo vec..
poskusi

lp Lejca

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: doma noče nič jesti
20.11.2007 10:14:29   
mojmaček
Hojla

pol pa ne kuhaš dovolj dobro user posted image user posted image user posted image . Hecam se. Sej veš kaki smo ljudje, eni bi tudi umrli na hrani in radi jedo, uživajo ko jejo, enim se pa gabi že misel na hrano oz. enostavno niso lačni in ne pomislijo na hrano. Telo samo sproži signal ko kaj rabi.
Problem je pri malih otrocih ko rastejo, ko pa rabijo hrano za dobro rast in razvoj. Ne vem kak je to, ker moj hitro protestira že ko je malo lačen, pa nima veze kaj je za jest. Je čisto vse in sploh ni izbirčen. Mu je vseeno, samo da je.
Poskusi tako kot so ti že omenile. Malo improviziraj in pripravi hrano drugače. Moj en čas ni hotel jest pomaranč in mandarin. Sem mu jih stisnila in jih ni hotel niti piti. Pa smo mu dali slamico in se je nacejal dokler je bilo. user posted image Samo da je bila slamica. Nareži mu krhlje, mu daj palčko ali zobotrebec pa naj sam pika košče in jih je. Mogoče mu bo bolj zanimivo


lp

(odgovor članu lejca)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ko otroku jezik uhaja med zobe
V predšolskem obdobju se otrok najbolj intenzivno celostno razvija in takrat lahko otrok določene glasove izgovarja na n...
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?