|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   čevlji-za vsakega otroka nove?
9.3.2007 20:23:01   
metaa
Eno vprašanje-imam dve punci, ki sta rojeni leto narazen (po sezonah torej skupaj), pa me zanima, ali lahko mlajša- stara bo 1.leto ponosi čevlje, ki jih je že nosila sestrica, a je prav, da se kupijo novi, ker sem slišala, da jih vsak otrok po svoje ponosi. Verjetno je za razvoj majhne nogice boljše, da so novi in se uležejo po svoje, po drugi strani pa tavelka enih parov ni nosila niti en mesec in se mi zdi trapasto, ker pa denarja ravno ne pobiramo po tleh, smo bolj na tesnem. No, v vsakem primeru mi je prva stvar, da se bo tamali nogica pravilno oblikovala.
Kaj porečete, kako ste ve to reševale?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: čevlji-za vsakega otroka nove?
9.3.2007 20:27:59   
Blejka26
jaz mislim da je bolje da kupiš nove,ker se otroku oblikuje noga.Vem da so drage,ampak ne vem no....

_____________________________

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti

(odgovor članu metaa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: čevlji-za vsakega otroka nove?
9.3.2007 20:28:59   
Anonimen
Po mojem da če niso ponošeni, jih z lahkoto ima še druga hčerka.

(odgovor članu Blejka26)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: čevlji-za vsakega otroka nove?
9.3.2007 20:33:17   
san
Lahko, saj jih tvoja hči verjetno ni ”zgonila” in predvidevam, da nima deformiranih stopal oz. kakšnih posebnosti pri hoji.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: čevlji-za vsakega otroka nove?
9.3.2007 20:33:18   
bskrle
Pri nas ponosijo ena za drugo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: čevlji-za vsakega otroka nove?
9.3.2007 20:34:30   
san
Sem pozabila napisat, da moj sine tudi čevlje od hčere nosi - pač tiste k so bolj fantovske.

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: čevlji-za vsakega otroka nove?
9.3.2007 20:46:10   
lelaval
Pravijo, da prve čeveljčke je fino, da ima vsak nove, potem pa komot lahko nosi že nošene, če le ti niso uničeni ali kakorkoli shojeni. Torej, če so od starejše hčerke čevlji še ohranjeni, jih lahko mlajša brez skrbi ponosi.

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu metaa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: čevlji-za vsakega otroka nove?
9.3.2007 20:47:11   
rainbow
Jaz sem bila tudi v dilemi;

sem vprašala prodajalko v trgovini z otroškimi čevlji in je rekla, da če peta ni zrabljena, je v redu. Pa če že ne razpadajo seveda.

Sem pa vseeno, ko je začela konkretno hodit, tiste prve (ne samo za obut, predvsem za hodit) kupila nove; zdaj pozimi pa nosi od ta velike, ker niso bili zrabljeni.



_____________________________

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: čevlji-za vsakega otroka nove?
10.3.2007 8:35:44   
frutka_
Jaz bi se odločila glede na nogico. Moj tamali ima full visok nart in široko nogo. tudi model čevljev mora biti temu primeren. Če bi tadrugi/a imel recimo drobno nogico. Zdaj pri 2-eh letih je že drugače, ker čevlje znosi na poganjalcih, kolesu,pesku, ... tako da morda prve pare bi lahko imel erbane ostale pa najbrž nove. Ampak dvomim,  da bi se nogica deformirala, če ne bi imela novih čevljev. čevlji ji morajo biti predvsem prav, udobni in mehki. potem že ne moreš mimo usekat.user posted image

(odgovor članu metaa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: čevlji-za vsakega otroka nove?
10.3.2007 9:56:02   
mily
Čevlji se shodijo in oblikujejo glede na to, kako otrok hodi in kako se mu noga razvija. če tavečja hodi lepo in se ji noga pravilno razvija, potem pomoje ni problema če jih ima tudi mlajša.

_____________________________

Ali poznate najzanesljivejše sredstvo, s katerim lahko pahnete v nesrečo svojega otroka?
Dovolite mu, da bo počel vse, kar se mu bo zahotelo.

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: čevlji-za vsakega otroka nove?
10.3.2007 10:41:30   
živa
Jaz sem ravno zadnjič brala priporočilo enega ortopeda, ki pravi, da prvi čeveljčki tako qali tako niso toliko znošeni, da bi jih moral vreči preč, in da jih lahko drugi otrok brez problema ponosi za prvim.

Nimam linka, imam pa shranjen članek:

prof. dr. Vane Antolič, ortoped, višji svetnik
Rabljena obutev
Redno prebiram zdravniške nasvete v Oni, vendar še nisem zasledila podobnega vprašanja, kakršnega imam jaz. Zanima me namreč, kako vpliva na rast in pravilen razvoj otrokove noge nočenje rabljene obutve.          
Imam leto starega sina in mu kupujem kakovostno obutev z ortopedskim podplatom. Zanima me, ali je primerno, da njegovo rabljeno obutev hranim za naslednjega otroka. Sin je shodil pri 10 mesecih in pol, zato so njegovi čeveljčki že dobro uhojeni.
Menim, da mora otrok takšne starosti vedno obuti novo obutev, tako da se lahko prilagodi njegovemu načinu hoje. Vsi v moji okolici mislijo drugače, zato prosim za nasvet strokovnjaka.
Upam,da bo prišel prav tudi drugim mamicam, saj dobimo o tem v posvetovalnicah premalo informacij oziroma so nepopolne. S spoštovanjem in zahvalo za odgovor,
Zvonka


Naloga obutve je zaščita pred poškodbo, umazanijo in vremenskimi vplivi. Zdravo stopalo je sicer sploh ne potrebuje, da bi se normalno razvilo. Bistvo je, da je obutev čim bolj podobna stopalu; v zadnjem času se je zgodilo na tem področju precej sprememb, in sicer ni treba nostiti nikakršnih posebnih vložkov. Drsnost notranjega dela čevlja mora biti podobna drsnosti podplata stopala, prav tako drsnost podplata čevlja. Prsti morajo imeti dovolj prostora in pregib čevlja mora biti na tistem delu, kjer se tudi stopalo pri hoji upogiba. Značilno za otroke je, da navadno potrebujejo nove čevlje, še preden uničijo stare. Menim, da ni razloga, zakaj mlajši otrok ne bi nosil čevljev za starejšim. Priporočam, da jih prej razkužite, in treba je presoditi prožnost, obrabo notranjega dela čevlja in zlasti obrabo pete. Zelo pogosto je obutev starejšega otroka še skoraj nova in zato res ni nikakršnega razloga, da jih ne bi še kdo nosil.            
Moramo pa biti pozorni zlasti na morebitno obrabo pete, ker spreminja os spodnje okončine pri hoji. Tako spremenjena os namreč lahko povzroči napačni prenos sil in posledično bolečine. Vsekakor pa ne drži mnenje, da mora imeti vsak otrok popolnoma novo obutev, ki naj bi se prilagodila načinu hoje posameznika.         
Menim torej, da ni nikakršnih strokovnih razlogov, zaradi katerih bi morali vnaprej prepovedovati kakršno koli vnovično uporabo delno nošenih čevljev.

Lp,

živa

(odgovor članu mily)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: čevlji-za vsakega otroka nove?
10.3.2007 11:37:51   
Anonimen
Čisto na kratko.Vsak človek ima lastno obliko stopal in lasten način hoje,to je kot prstni odtis,unikaten.Vsak shodi čevelj po svoje.Nikakor ni dobro prisilit drugega,da izoblikuje stopalo tako kot ga ima prvi.

(odgovor članu živa)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: čevlji-za vsakega otroka nove?
10.3.2007 11:41:27   
soris
Živa, hvala za ta članek.
Se ravno danes ubadam s tem vprašanjem. Jutri bo namreč tadruga pupa upihnila svojo prvo svečko in sem ravno hodila v klet po "buje"user posted image od tavelke.
Jeeeeeee, spet bomo malo prišparali user posted image user posted image user posted image
No, bistvo je to, da mi starejša ni ponosila teh malih čevljev in mi jih je res škoda samo gledat in ne več uporabljat.



_____________________________

"Pri nas smo vsi lepi: nobenega ogledala pri hiši ni. Pa se gledamo samo v mamine oči."(N. Maurer)

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: čevlji-za vsakega otroka nove?
10.3.2007 13:07:45   
tins
Pri nas doma smo tudi vse tri sestre imele kdaj isti par čevljev in imamo danes vse normalne podplatke user posted image .
Uglavnem, valda da lahko!!

(odgovor članu soris)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: čevlji-za vsakega otroka nove?
10.3.2007 19:59:20   
viv_
Jaz šparam samo ski bucke za ta malo, ostale pa ne. Ne vem no, nekako mi ni... Čevlje in perilo se mi ne zdi, da bi nosili ena za drugo. Ostalo pa, kar je še lepo, da ni poflekano, zmuckano bom prišparala, drugo pa ne.

_____________________________

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu tins)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: čevlji-za vsakega otroka nove?
10.3.2007 20:07:07   
Seven*
Jaz mislim, da ce ni nekih razvojnih nepravilnosti in ce cevlji niso ful ponoseni, da ni razloga zakaj ne bi uporabili istega cevlja. Ce je bil cevelj kvaliteten, potem je ponavadi se vedno skoraj nov, ko ga otrok preraste. Tako kot je napisal ortoped. Mi tega seveda ne bomo naredili, ker obiskujemo ortopeda, Ema ima plosko stopalo in tudi Jakobu smo kupili kaksen cevelj slabse kvalitete, zdaj pa kupujemo skoraj samo SuperFit.

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: čevlji-za vsakega otroka nove?
10.3.2007 21:24:40   
bobek05
Jaz pa vse lepo očistim in shranim, ko malemu več niso prav. user posted image  Ne vem no, Aneju tako hitro raste nogica, da sploh ni časa, da bi kakšne "shodil". Lani poleti smo menjali 3 številke in se mi zdi nesmiselno čevlje, ki jih je imel na nogi dobesedno 2 tedna stran metat... user posted image
Mogoče bo drugače, ko bo večji in bodo res na koncu sezone čevlji znošeni... Potem jih vsekakor nima smisla šparat.

_____________________________

Najin sonček Anej se je rodil 16.6.2005.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: čevlji-za vsakega otroka nove?
10.3.2007 21:33:48   
Anonimen
ja moja tamala jih bo poverbala. moja tavelka itak ni bla dosti na nogah tja do drugega leta in so čevlji res dobro ohranjeni. če so kake preveč zmatrani jih pa preč fliknem.

(odgovor članu bobek05)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: čevlji-za vsakega otroka nove?
11.3.2007 13:44:50   
petra.horzi
dokler otrok še ne hodi, je čist vseeno kakšne čevlje ma. ko pa shodi, začne delat korake, je še najbolš da je bos, stopalo pa naj ne bi imelo pretirane opore kot so govoerili včasih. jz sm mojmu malemu edino taprve čevlje ko je začel hodit kupla nove, ampak bolj zaradi občutka kot zaradi česa drugega.
kot so že druge tud napisale, ne dela tok vloge ali je obutev že bila nošena, ampak ali je ponošena. če so že bogi čeveljčki je bolš kupit nove, če so pa še dobri pa ni razloga da jih ne bi še en otrok nosil.al pa tud še dvauser posted image  jz vem da Janu tok hitr zraste noga da nima niti časa ponosit čevljev k so mu prej premajhne

_____________________________

moj sonček je že "velik fant"

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: čevlji-za vsakega otroka nove?
11.3.2007 14:03:25   
Anonimen
Ne vidim ovire, zakaj jih ne bi ponosila, pod pogojem, da čevlji niso ponošeni do konca in da je razvoj mlajše punčke normalen.

Skoraj ne verjamem, da bi pri zdravem otroku že nošeni čevlji pomenili nezdrav razvoj otroke. Če bi bilo tako, da bi imele naše (in še katere) generacije zelo deformirana stopala in noge, a vsaj jaz nisem zasledila, da bi bilo temu tako.

(odgovor članu metaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: čevlji-za vsakega otroka nove?
12.3.2007 14:26:50   
dana
Čevlje hranim še za drugega otroka, copatke mečem pa stran, ker so zelo shojeni.

lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
BLOG: Spet kričim, ker me nič ne ubogate
Kako biti v stiku z lastnimi avtentičnimi občutki in hkrati osebno odgovoren? In kje se pravzaprav začne tista točka odg...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?