|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zelenjava je fuj
7.4.2007 20:01:58   
Anonimen
Odkar je Filip v vrtcu, so se njegove prehrambene navade zelo spremenile - beri : postal je zbirčen. user posted image
Prej je jedel vse - od A - do Ž.

Potem se je postopoma začel zmišljevati, da ne mara kakšne stvari, pa se ga je vseeno dalo na kakšno finto vrč, da je stvar pojedel.
Sedaj pa mu je vse zanič. Sedi za mizo, gleda v krožnik in pravi : "To ni dobro, to je fuj!" user posted image   
Od zelenjave ne je popolnoma nič drugega, kot fižol in včasih rdečo peso. Danes pa celo njegovo najljubšo jed - makorane, tud poskusil ni.user posted image  

Kako priti nazaj na "zeleno vejo", kaj pravite? Ker sem načela, da mu ne bom posebej servirala in posebej kuhala ter pripravljala hrano.user posted image  Do sedaj je bilo vse ok, zdaj pa kar neko zmišljevanje user posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Zelenjava je fuj
7.4.2007 20:43:51   
Marogica
Zmišljuje si najbrž zato, ker si njegovi prijateljčki v vrtcu in potem hoče biti tudi on "frajer". Vsaj tako je bilo pri nas, kjer je ta stereši tudi vse jedel, potem pa naenkrat ne bi več peteršilja, pa tega pa onega. Za peteršilj sem ga še nasrala, da so "začimbe", za ostalo hrano, pa do npr. imel več energije za kolo vozit, za smučat...in podobno.user posted image  Dostikrat je palilo, včasih pa tudi ne. 

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Zelenjava je fuj
8.4.2007 10:40:39   
srki
Po mojem je to samo neka nova finta, ali pa imajo v vrtcu preveč enolično hrano, pa se mu je zamerla, samo dvomim, ponavadi imajo dost pestro izbiro. NO, pri nas nekateri otroci ne marajo juhe, ker je vsak dan v vrtcu, pa čeprav ni vsak dan goveja.

Surove zelenjave pa tudi naš ne mara, kuhano ja, surove ne. Pa tudi s sadjem je začel štrajkat, jaz ne vem, kaj jih to kar na enkrat piči.

Silit ga nočem, če se mu zahoče, pa bo tudi samo povedal.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Zelenjava je fuj
8.4.2007 10:45:26   
Njuškalo
Moj otrok je jedel vse, kar sem mu dala do vstopa v vrtec.Potem pa kar naenkrat ni maral ful stvari.Samo jaz nisem nič na to trzala in je isto jedel vse naprej.Ima pa možnost, da si izbere eno stvar,ki jo ne je.Trenutno ne je brokolija, za druge stvari pa se nima kej zmišljevat.

_____________________________

Vprašaj se, ali te bo to kar počneš danes,kaj bolj približalo tistemu,kar bi želel biti jutri!

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Zelenjava je fuj
26.4.2007 8:22:43   
Anonimen
Pred dnevi sem videla staro-novo metodo kako vspodbudid željo po zelenjavi,ker imajo tudi oči vlogo s prehrano.
Torej nabavit si vsa semena in semenca raznoraznih zelenjav.
Doma vzpodbudit semena do klitja.Ko zrastejo kalčki,dolge barvne nitke,polne vseh hranljivih snovi in vitaminov in za povrhu še brez umetnih gnojil in nič strupov.Rumene,zelene,oranžne,rdeče nitke na krožniku so užitek za oči in za želodec in tiste okuševalne celice na jeziku.Če želite lahko na krako napišem recpt kako kalit semena,ni preveč težko.
Poceni do res prave zelenjave in vse kar organizem potrebuje.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Zelenjava je fuj
28.4.2007 0:09:06   
žanai
Živjo!

Neva6, jaz pa bi te prosila, če lahko napišeš kako kališ semena. Pa zanima me katera semena pridejo v upoštev? Naša bučka je nora na alfa kalčke in bi ji poizkusila dati še kaj drugega.

Glede hrane pa se naš otrok včasih tudi izmišljuje. Pa sem ugotovila, da je najboljše, da je nikoli ne silim, niti ne skačem za njo, da bi kaj pojedla. Če bo lačna bo že jedla. Ampak če ne bo pojedla kosila, ne bo dobila nič drugega do naslednjega obroka (razen, kadar je bolana- takrat je le kakšne skutice s sadjem, drugega noče).  Ali pa ji, če je mogoče, kosilo ponudim še enkrat čez kako uro, ko je bolj lačna. Ponavadi vedno poje, vsaj malo.

Pozdravček,
Žanai




(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Zelenjava je fuj
29.4.2007 9:24:14   
Anonimen
Vso zelenjavo lahko uporabiš,ki jo v semenarni prodajajo kot seme za
sejanje.Korenček,grah,fižol,bučke.........
Nabaviš si steklen kozarec za vlaganje pa gazo in elastiko.
Semena določene zelenjave streseš v kozarec,čez gazo(eno plast)ki jo pripneš z elastiko na vrat kozarca.Nato pa trikrat splakneš semena z vodo.Naliješ malo vode potreseč odcediš kar čez gazo.To trikrat ponoviš.Četrtič naliješ mlačne vode malo potreseš in odcediš,ter položiš kozarec vodravno,leže na podlago,nekam na svetlo.Naslednji dan postopek ponoviš,pa še naslednji dan.V rou treh do štirih dni bi morali vskliti kalčki,pa ne kratki amapk dolgi kalčki,da smešno zgleda na krožniku,kot,da imaš kupček barvne slame.
Najbolje je kar surove uživat,lahko so kot priloga,solata,ali dodatek jedači.
S kuhanjem namreč vse hranljive snovi uničiš.

(odgovor članu žanai)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Zelenjava je fuj
18.5.2007 12:13:03   
Lenny
Smo tudi mi dali to fazo skozi. Komentarji tipa "bljak", "že spet to", "tega jaz ne jem" ....... so bili na dnevnem redu. Preden sem čisto popenila, sem uvedla star babičin recept, ki je sicer na prvi pogled malo krut, ampak deloval je v drugem poskusu. Mulčku sem najprej povedala, da se pri naši hiši tako ne bomo obnašali, da dobro kuham in se potrudim, če pa ne bo jedel, ne dobi nič drugega. Prvič je bil lačen od kosila do zajtrka naslednji dan, drugič samo še do večerje, potem pa se je nehal hecat pri mizi. Res pa je, da razen pijače takrat ni dobil nič drugega, ko je kaj šaril po kuhinji, sem mu ponudila, da mu kosilo pogrejem. Saj se mi je po eni strani smilil, ampak od suhih makaronov tudi ne more živeti.
Veliko uspeha, kakorkoli se boste že lotili malega izbirčneža!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Zelenjava je fuj
18.5.2007 12:21:51   
Anonimen
Ja, Lenny, tole bo tudi pri nas počasi treba narediti. Sem že ene parkrat skoraj tako naredila, pa sm si potem premislila. Ampak bom, enkrat pa res.

(odgovor članu Lenny)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Zelenjava je fuj
18.5.2007 13:18:30   
Lenny
Ej, samo nobenemu ne povej user posted image   Mene so oboji stari starši skoraj na socialno prijavili, ker je ubogi prvi vnuk skorja od lakote umrl user posted image   Bili so skrajno zgroženi, ker sem tak zlodej user posted image
Pomagalo pa je, he, he, he,.....  zdaj se pa hvali okoli, smrko mali, kako on zdravo je, vitamine pa kalcij in podobno user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?