|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   lulcek-na pomoc
28.5.2007 18:13:44   
dory
nisem vesca tovrstne obravnave, zato sva mogla zadnjic na sistematskem dohtarci obljubit,da bova do jeseni sanirala zadevo, ce ne bo potreben operativen poseg...naroceno mi je bilo,da morava pod nujno potegnit kozico doluser posted image user posted image ...in vcer sva zvesto povadila in ocitno sem bla prevec zagnana in mu kar precej potegnila dol, da je lulcek zakrvaveluser posted image user posted image ..me je skor kap...dones pa tamal ne upa lulat,ker pravi,da ga pece...kaj naj nardim? pustim, namezem s cim? men je tok tezko to delat...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: lulcek-na pomoc
28.5.2007 18:30:37   
poška
naša dohtarca je tud žigcu tok potegnila, da je zakrvavel, tako da brez panike.

če pusti lahko malo s kamilicami, drugače pa počakaj, da se zaceli


_____________________________

ko ko ko ko daaaak

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: lulcek-na pomoc
28.5.2007 18:32:24   
Barbs
Jaz nimam pojma več, kaj naj s temi lulčki. Naj se pediatri zmenijo med samo. Naš je star komaj eno leto in je zadnjič P tudi zatežila, da moramo kožico bolj temeljito vlečtuser posted image  Men se pa ful smili, ker vidim, da ga boli in mu je neprijetno. Na MONu sem pa prebrala, da nič na silo, da je treba umivat, mal potegnit, samo kolikor gre in pustiti, ker se bo slej ko prej samo uredilo - primeri, ko je treba rezat so menda zelo redki in za to se odločijo bolj pozno (nekje med tretjim in petim letom menda)user posted image

Ma ne vem....

Teja, koliko je pa star tvoj?

_____________________________

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: lulcek-na pomoc
28.5.2007 18:38:59   
poška
je ful smešno, odvisno od katerega dohtarja greš. pri nas je ena na sistematskem vlekla dol, baje da je komaj lulal, druga, redna zdravnica je pa rekla, nič vlečt počakat. pa se je to drugo izkazalo za pravilno - ko se je kožica odlepila od lulčka, je šla lepo čez. režejo pa samo v primerih preozke kožice.

_____________________________

ko ko ko ko daaaak

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: lulcek-na pomoc
28.5.2007 18:51:15   
dory
3 leta je moj star...pa valda mi ne bo pustu pri teh letih...sicer je tale svoj cevapcic zacel sam mal meckat,sam to ni to...upam,da nam rata,ker me ornk srce boli,ko ga vidim,kako na siroko zej hodi:(

(odgovor članu poška)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: lulcek-na pomoc
28.5.2007 19:02:02   
Anonimen
Men je tut vedno rekla ne na silo vlečt počasi, ko se kopa.
Prva dva sta oba imela poseg. user posted image
Pri najmlajšem pa tut ne gre nikamor kožica, vsak dan se trudim v vodi, na silo mu pa res ne mislim vlečt dol.
Najina zdravnica je rekla nekje do 2 let se bo tko vidl, če gre dol al pa ne.
Ni pa nikoli tudi ona pri nobenemu na silo vlekla.
No zdaj pa bot pameten.

(odgovor članu poška)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: lulcek-na pomoc
28.5.2007 19:09:09   
Maxica
Pri Maxu je pediatrinja že pri letu in pol pogledala in "ugotovila", da je luknja premajhna in nas poslala na urološko, kjer je ena strokovnjakinja tudi kar tako, na daleč, ugotovila, da bo potrebna operacija. Smo dobili datum skoraj čez eno leto. In lani poleti, ko je bil oblečen samo v majčko in hlačke, je začel sam prakticirati in se "operiral". Enkrat ga je mož našel mal krvavega po roki, pol pa pogleda, je pa videl, da je šla kožica dol. Smo se šli pokazat k drugi pediatrinji, ki je pa samo še dokončala njegovo delo in nam k sreči ni bilo treba na operacijo. Jaz mu tako kar pustim, da si mal vleče in čisti med kopanjem in drugimi prilikami. Sam da ni treba na operacijo. Tako da, po moje sta vidva kar prav naredila. Sicer je bolje, da se gresta pokazat, da pogledajo, če je to to. Nam je zdravnica rekla, da je včasih bolje operacija, kot pa da potegneš in še kaj natržeš. Pa pazi, da gre kožica tudi nazaj, da se ne zatakne pred glavico.

_____________________________

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: lulcek-na pomoc
28.5.2007 19:21:24   
eya
Naša pediatrinja je tudi mnenja, da je treba po kopanju kožico dol povlečt, kolikor gre. Tudi ona mu je enkrat pri pregledu toliko potegnila, da je malo zakrvavel, pa je rekla, da naj z Bepanthenom (otroškim) namažemo.

Zdaj pri 14ih mesecih mu še vedno ne gre v celoti dol, upam, da ne bo potrebna operacija.

_____________________________

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: lulcek-na pomoc
28.5.2007 20:29:39   
sayuri
Mi vlečmo in treniramo s to kožico redno - pri vsakem kopanju. Ta mal je star 3 leta in tud zdaj že sam to naredi. Pa se mi je zdelo, da mu gre kožica čist lepo dol...pa smo dobili napotnico za k urologu user posted image . Imel je sistematski pregled, na katerega je šel za babico, ker nikakor nisem mogla it in babi pravi, da je kar napisala napotnico in rekla, naj pokličemo na urološko. Pojma nimam, zakaj user posted image  Moram prav poklicat pediatrinjo in jo vprašat.

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: lulcek-na pomoc
28.5.2007 21:19:46   
Mikica
Pred enim tednom smo imeli sistematski pri 3 letih. Našemu tudi ne gre kožica dol, čeprav že od enega leta pridno telovadimo po kopanju. Zdaj gre kožica toliko dol, da glavica malo pokuka ven. Pa je zadnjič rekla naj malce bolj povlečemo dol, tudi če se kakšna kapljica krvi pokaže ni nič hudega.  V nasprotnem primeru bo čez eno leto dobil napotnico za kirurški poseg user posted image . Upam, da se do takrat to uredi.

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: lulcek-na pomoc
28.5.2007 21:43:08   
NIN@
Men se zdi to vse skup ena glupa fora vseh naših "izobraženik" dohterjev. Men je nekdo drug razložu, da ni panike če nima fantek problemov pri lulanju....nekateri težko lulajo!!! In če ni pogostih vnetij potem odsvetujeo kakeršen koli prehiter poseg!!

Jaz se bom tega držala, ker če je moj mali potrben rezanja potem mu to tako ali tako ne uide. Moja sestra ni hotela dat malega obrezat in je danes star  let pa se mu je samo porihtalo pred kakim mesecemuser posted image



Moj Bor je pa star  leti in mu tud ne gre doluser posted image


lp
nin@

(odgovor članu Mikica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: lulcek-na pomoc
29.5.2007 13:48:15   
Avri
Tule boš našla veliko koristnih informacij in verjamem, da vama ne bo potebno na operacijo.

<http://med.over.net/forum5/read.php?46,4089802>


(odgovor članu NIN@)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: lulcek-na pomoc
29.5.2007 16:21:50   
dory
hvala punce...vsak nasvet ali izkusnja,so mi prisli prav...

danes je ze boljse..ze lula...kozica mu je sla pa vecinoma dol...se pravi, sem ornk zagrabla :)...lula pa normalno...upam,da bo ok...

(odgovor članu Avri)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: lulcek-na pomoc
30.5.2007 19:13:09   
pinki3
Koliko je pa star? Zdravniki imajo zelo razlicne norme, kdaj je treba na operacijo. Nekateri ze pri enem letu, drugi pri dveh, nasa na sreco zagovarja teorijo, da pri petih. Torej, mi smo pri treh letih zaceli vleci kozico dol pri kao (dejansko ne) vsakem kopanju, ampak nezno, samo toliko do koder gre brez sile. Ker malemu to ni bilo vsec, smo ga kmalu naucili, da si to dela sam, in zdaj je ze pravi strokonjak!

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





9 idej za darila za vzgojiteljice
Kmalu bo konec šolskega leta, zato smo pripravili 9 idej, kaj lahko podarite vzgojiteljicam.
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?