|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Urtikarija ... nasvet?
2.6.2007 22:00:34   
cuma
Pozdrav vsem!

Naša 18 mesečnica je včeraj dobila izpuščaje po nogah (predvsem po stegnih) in rokah (do višine kratkega rokava) in tri pike na ličku. Najprej so bili videti kot piki komarja, potem pa so se spreminjali. Občasno se kakšen razširi v madež ali pa nastene ploski mehur,potem se spet zmanjša. Število izpuščajev čez noč ni naraslo. Zjutraj smo se odpravili k dežurnemu in mislili, da ima Ema norice. Tam pa je naša P to takoj izključila in diagnosticirala urtikarijo. Predpisala je Fenistil 10kapljic - 3xdnevno.
Do sedaj ni imela težav, vem pa, da se alergija lahko pojavi kadarkoli. Ema se sicer obnaša normalno, normalno je, spi in se nič ne praska. Kot otrok sem imela urtikarijo in se prav dobro spomnim močne srbečice, ki pa se je ob dotiku ali praskanju spremenila v pekočo bolečino. Je možno, da ona to tako dobro prenaša?
Brala sem o dietah pri koprivnici - urtikariji ... meni ni P omenila drugega kot to, naj ji ne dajem čokolade, beljaka in konzervansov ...
Konzervansi so praktično povsod ...user posted image  torej user posted image naj se izogibam tudi sadnih jogurtov, kupljenega kruha, čokolina? Paštet, salam, namazov, čokolade... itak nikoli ni jedla ...  

Možni vzroki alergije - o katerih tuhtam:
  • igrala se je in bila prvič v zelo tesnem stiku s psom
  • igrala se je s sicer oprano grenivko (prepričana, da je žoga user posted image )
  • zunaj je bila v stiku s travo, rožicami, pleveli ...
  • pred dnevom ali dvemi je dala v usta košček sobne rastline user posted image  in ga izpljunila
  • v zadnjem mesecu je prvič jedla 3 živila: košček marelice,lignje na žaru, malo čokolade na lučki (sladoledu)


Vem, da ne morete vedeti na kaj je alergična ... zanimajo me le vaše izkušnje in če se vam ljubi malo razmišljat z mano?
user posted image Je bolj možno, da je hrana  ali kaj drugega? Lahko mesto ipuščaja nakazuje na alergen?
 
Še to: Emo vsak večer kopamo in tudi sedaj, ko ima izpuščaje, nisem opazila, da bi ji to razdražilo kožo. user posted image Jo torej lahko vseeno kopam vsak večer? 
 
Hvala vsem že vnaprej!!!
Sem v skrbeh ... user posted image


Cuma
 
 
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Urtikarija ... nasvet?
3.6.2007 8:21:30   
piščanc
alergija se ne pojavi iz danes na jutri. preden pride do kožne reakcije se je že veliko zgodilo v telesu. vzrokov je veliko, ponavadi pride do preobčutljivega črevesja, ki v telo prepušča preveč alergenov. in telo se odzove alergično. ali je vzrok samo nezrelost, letni čas,... se vidi šele kasneje in otroci to prerasejo. lahko pa je vzrok tudi čisto telesni.

alergija je skupek večih dejavnikov - stres, zmanjšana odpornost, alergeni, vročina...če je šla pred kratkim v vrtec, doživela kakšen stres, večjo bolezen... je to pripomoglo k alergiji.

najprej je treba izločiti alergene iz prehrane, vzrok je pa ponavadi težko najti oz. je ponavadi skupek vsega. poleg alergenov omejite še sladkor, mlečne izdelke (predvsem sladke), belo moko... pač dietna zdrava prehrana. že to lahko omili posledice in tudi vzroke. vzrok je lahko tudi mehčalec, prašek (persil, ariel) ali čisto kaj tretjega.

našemu žigu je zelo pomagala bioresonanca, se pa tudi jaz še učim.user posted image



_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu cuma)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Urtikarija ... nasvet?
3.6.2007 8:27:46   
piščanc
pa še to - na trgu je veliko krem in kopeli za atopično občutljivo kožo. mi smo doglo časa uporabljali samo olivno olje. sedaj ko smo pa pozdravili alergije, pa tudi njegova koža sploh ni suha.

in tudi njega na začetku koprivnica sploh ni srbela, čez par mesecev pa se je že začel praskati.

je pa to dolgotrajno. najprej je treba na dieto, potem pozdraviti kožo in še najti vzroke, ki so ponavadi komplicirano zaviti.

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Urtikarija ... nasvet?
3.6.2007 11:25:36   
darjatimci
Pri urtikariji najbolj pomaga dieta in seveda še kako zdravilo v vajinem primeru Finestil.Pediatrinja bi vama morala svetovati,tudi kopanje ali tuširanje ni priporočljivo,saj vso stvar še poslabša.Verjamem,da si v dvomih kaj ji je urtikarijo sploh povzročilo,od neštetih živil bi mogoče bili najbolj kritični lignji,ampak to je le ugibanje.Otroka bo potrebno opazovati in mogoče bi bilo pametno,ko se stanje stabilizira,otroka peljati na testiranje.Zadeva se bo pomirila v nekaj dneh, v enem tednu ali desetih dneh pa bi morali vsi fleki in pike izginiti.

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Urtikarija ... nasvet?
6.6.2007 22:15:26   
eva1
Moj sin je lani prav takšen čas dobil izpuščaje-oz. urtikarijo-nikoli prej in tudi do danes se ni ponovila(trkam!!!), dajala sem Claritine, tudi kopali smo se v bazenu, ker smo bili ravno v toplicah na dopustu...ekola ne vem, kaj je to bilo, upam,da se ne bo več ponovilo...je pa Alja tudi dobila neke izpuščaje tako da greva jutri k P...

(odgovor članu darjatimci)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Tatu med dojenjem – je varno?
Življenje se je obrnilo na glavo, pridružil se vam je nov član. In kot mamica si želiš, da bi s tatujem za vedno obeleži...




Vrtec.
пеперутка16

Hodi/jo vaš/i otrok/ci v vrtec? V kateri?