|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   2-letnica v Postojnski jami?
26.6.2007 10:29:33   
Dejča
Ker dobimo čez nekaj dni na obisk znance s Finske, ju nameravava z možem peljati tudi v Postojnsko jamo na ogled. Ker gremo od tam še na morje, bi radi zraven peljali še našo 2-letnico. Ker sama v tej jami še nisem bila (sramota!!!), me zanima, če je sploh primerna za tako majhno punčko. Koliko časa traja ogled, koliko stopinj je v jami in ali je dovolj svetlo, da se ne bomo vozili po čisti temi, da je ne bi bilo strah. Hvala za odgovore.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: 2-letnica v Postojnski jami?
26.6.2007 10:45:51   
2ursae
moj mali sicer še nima dveh let, ampak 21 mesecev, sam ga še ne bi peljala v P. jamo - vlakec je kar hiter in hrupen, pa dost temno je in utesnjeno, tko da sem zihr, da bi ga bilo strah. Žal. Ko si pa enkrat gor na vlakcu, pa ne moreš več dol in če ti otroček joka, ker mu ni všeč, zna bit kar hudo.

_____________________________

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"


(odgovor članu Dejča)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: 2-letnica v Postojnski jami?
26.6.2007 11:02:36   
CUKRČEK
moja hči je bila prei dveh letih v Postonjski jami. Nekaj časa je uživala na vlakcu, potem je pa zarad tresenja zaspalauser posted image Torej ji ni bilo hudega

_____________________________

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: 2-letnica v Postojnski jami?
26.6.2007 11:02:53   
fragola
In povrh vsega je še kar mraz! Občutiš kar močno razliko, zunej je ful toplo(oblečen si malo) ko prideš noter te kar zazebe!
Če greste ti priporočam felpico!

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: 2-letnica v Postojnski jami?
26.6.2007 11:17:49   
Anonimen
Notri je celo leto konstantna temperatura, nisem ziher, ampak se mi zdi da je okrog 12°C - ziher pise na njihovi strani. Z vlakcem se ne vozis dolgo, gorijo luci povsod - ni ful svetlo, ampak tema pa tudi ni.

Jaz sem bila pred leti s prijatelji, s katerimi je bil tudi takrat 2-letnik in ni bilo nobene panike.

(odgovor članu fragola)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: 2-letnica v Postojnski jami?
26.6.2007 11:44:05   
Olivija
Mi smo našo mlajšo peljali v Postojnsko, ko je bila stara 20 mesecev. Smo šli zaradi ta večje in sploh nismo premišljevali o tem, kaj bo rekla ta mala. Bilo ji je všeč , vlakec ji je bil na začetku malo sumljiv, kapniki so jo pa čisto impresionirali.

Nazaj grede se je pa "pogovarjala" z neko gospo z Japonske, sta ble ful hecne, ker ji je gospa nekaj govorila, ona je pa čebljala nazaj.

Zunaj je bilo vroče, v jami sva pa obema oblekla jopice in čez anorak. Ogled z vožnjo vred pa traja eno uro.

< Sporočilo je popravil Olivija -- 26.6.2007 11:52:32 >

(odgovor članu Dejča)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: 2-letnica v Postojnski jami?
26.6.2007 12:31:52   
Anonimen
Meni se tudi ne zdi, da bi bilo kaj groznega. Vlakec je po navadi prav zanimiv za tamale, tema pa tudi ni. Za oblečt pa le vzemi kakšno trenirko. Ko smo bili mi pri Tiborjevih 3 letih, je bilo kar nekaj otročkov.

(odgovor članu Olivija)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: 2-letnica v Postojnski jami?
26.6.2007 13:10:21   
Nika v službi
Tudi jaz ne bi preveč komplicirala, ampak vsaka mama najbolje pozna svojega otroka. Kako se sicer odziva na vožnjo - najbrž se je že peljala s kakšnim vlakcem, pa z avtom skozi predore, kjer je prav tako relativno temačno? Ste se že skrivali doma po temi? Kako odreagira?

Mi sicer v Postojnski jami z našo 21-mesečnico še nismo bili, smo pa precej prepotovali z njo, tudi z raznimi prevoznimi sredstvi - recimo vzpenjačami, vlakci, dvigali.... npr. Torino, Mole Antoneliana, najvišja točka Torina, pa nedavno na Kehlsteinhaus na 1.863 m preko predora in z dvigalom po hribu navzgor, Grossglockner na 2.500 m, pa v vzpenjačo na naš Grad in na salzburški grad, pa še kam. Vse BP, še več - strašno ji je bilo všeč.

Je pa pomembno, da je primerno oblečena in obuta. Ne pretoplo in ne prevroče, pač temperaturi primerno.

V Postojnski sploh ni nekega hudega mraza, je konstantna temperatura. Razlika je seveda dokaj velika, ker je zunaj tako vroče, ampak s primernimi oblačili (čebulni stil), se da vse rešiti. Smo bili nekaj dni nazaj na Grossglocknerju, kjer je bila megla, grozen veter in 9 stopinj, pa je naša princeska čisto vse preživela brez problemov....






(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: 2-letnica v Postojnski jami?
26.6.2007 14:29:40   
Pikabu
Mi smo z našo šli, ko je imela 18 mesecev in je zelo uživala. Na vlaku je sedela atiju v naročju, vse ji je bilo zanimivo, je res gledala okoli. Ko smo enkrat doma imeli prižgano TV, nismo gledali, le za zvočno kuliso, Ema začne naenkrat govoriti: jama, jama. Pa nama nič jasno. Pogledava proti TV-ju in so kazali iz Postonjske jame. To je bilo najmanj dva meseca kasneje. Se pravi, da ji je moralo biti zelo všeč, da si je tako zapomnila. Jaz mislim, da ni nobenega problema, da jo vzamete s seboj. Naša je tudi celo pot hodila, je ati ni nič nosil. Nekaj imejte še za obleči s seboj, pa uživajte.

_____________________________

Ema (13. 9. 2004)
Maks (27. 9. 2006)
Katja (11. 4. 2010)
Luka (13. 6. 2014)

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: 2-letnica v Postojnski jami?
26.6.2007 20:03:35   
soncek&luna
jaz sem mojega skrata ravno prejsnji mesec peljala v postojnsko jamo... imel je 19 mesecev....  ne cutis take temperaturne razlike... skratu je bilo prav vroce, sem mu dala malo debelejso jopco gor in je na koncu kr stokal ze.. sem ga morala slect...

na vlakcu mu je bilo zanimivo, sem se z njim skoz pogovarjala in mu govorila kar smo vidli... tudi med potjo je skoz cebljal... uzival je v glavnem... imela pa sem ga v ruzaku in ga nosila celo pot

_____________________________

Mami, pika moja!

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: 2-letnica v Postojnski jami?
26.6.2007 20:53:51   
MarijaPo
Midva z mozem greva dostikrat v Postojnsko jamo, ker voziva kake goste tja in sem videla ze vse zivo. Ker je vlakec cist zadost velik, ima folk celo sabo marelo (majhen zlozljiv vozicek) in potem vozijo otroka po potkah, tako da so bili notri tud ze dojencki, pa v kengurujih so nosili se cist cist majhne (par mesecev stare), tako da mislim, da ne bi smelo bit sile.
Je pa tako, kot je ena rekla, ce ves, da je tvoj otrocicek bolj prestrasene sorte, ga pac se ne vozi v Postojno.

(odgovor članu soncek&luna)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: 2-letnica v Postojnski jami?
26.6.2007 21:38:27   
Lejči
mi smo bili še z mlajšo, pa ni bilo nobenih težav. mislim pa, da imajo sedaj celo nekaj posebej za otroke zrihtano, kotiček nekega zmajčka. prijateljica je ful pohvalila.

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: 2-letnica v Postojnski jami?
27.6.2007 10:08:08   
Pobalami
Zadnjič je bil v postonjsko jamo prost vstop, ker je bil nek dan družin. Notri so šli otroci vseh starosti od dojenčkov naprej. Na vlakce so dali tudi vozičke-marele. Tudi v vivarij greš lahko z vozičkom. Mojega v vivariju, kjer je precej temno ni bilo strah (v dvigalu, ga je strah). 
Oblečeno mora imeti jopico in zaprte čevlje ali sandale z nogavicami.

(odgovor članu Lejči)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: 2-letnica v Postojnski jami?
29.6.2007 23:42:00   
darja72
Ne vem no, meni se Postojnska jama zaradi sevanja radona ne zdi ravno primerna za male otroke.

(odgovor članu Pobalami)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?