|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   TATAM in tud ostale
8.7.2007 13:55:44   
mpotocn
Živjo!

Evo, še tukaj poleg ZS, da bo bolj držalo.
Sem prebrala nekaj tvojih sporočil o porodu, pa si svetovala CR.

Sem v 32 tednu, MV se odpira, dobila sem tudi inj. za zorenje pljučk. Prvi je v glavični legi, drugi pa v prečni, eden kaže velikost za okoli 34 t, drugi za 31 t.  Gin. je najprej rekla, da je važno, da je prvi v glavični(ta večji), ker drugega potem itak obrnejo, je pa prvi kar nekaj težji od drugega, potem pa je bolj zase rekla, da bi blo fajn, da bi se še drugi obrnil. Zakaj, če ga oni obrnejo?
Ali je prečna lega drugega tudi indikacija za CR? Kaj mi predlagaš? A si rodila v LJ?
Pušenjak pravi, da je važen le prvi ter razlika v teži (več kot 20%).
Mah, mal me je strah, imamo kolege, kkjer je prišlo skoraj do usodnih zapletov, ker drugega niso mogli 'ven potegnit', tud ti maš tako izkušnjo, sama pa sem pri prvem porodu čisto zatajila pri iztisu hčerke, popadki so že pojenjali in še danes ne vem, kako je prišla ven (razen tega, da sem bla fuuul prerezana in da so skakali po trebuhu). Tud mož pravi, kaj se grem reskirat, ko je blo prvič pri enem na tesno. Gin. je ob mojih dvomin sam skomignila in pripomnila, da je normalno, da me skrbi user posted image


Sicer ce bi vedla, da bom lohk mal bolj sodelovala pri iztisu in da ne bo problemov pri obratu.....če, če, če, sem takoj za naravni porod, sam tko pa...Res ne vem.


Hvala in LP tebi in dvojčkoma in vsem dvojnim mamicam in nosečkam,
Mojca  
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: TATAM in tud ostale
8.7.2007 16:10:51   
lutka
Oj!

Ti bom opisala svojo izkušnjo. Prvi porod ( deklico) sem imela full težek. Je kazalo že vse ,d a bo moral bit vakuumski porod, ampak sem na srečo po 12 urah poroda zbrala zadnje atome moči in potisnila. ( tudi meni so zdravniki skakali po trebuhu)user posted image

pri dvojčkih je pa tudi pri meni bil eden obrnjen z glavico navzdol medtem ko drugi ne. Je pa tako, da ko prvega rodiš ima ta drugi toliko prostora , da se sam obrne navzdol. Pri meni kljub temu, da je bil eden z ritko navzdol niso hoteli naredit carskega reza.

Aja pa še to, drugi porod z dvojčki je bil 100x lažji kot pri hčerki. Rodila sam v 3,5 urah user posted image user posted image .

je pa vedno tako, da bo obstajal večni "če"

lp

_____________________________

Kdor hoče najde pot. Kdor noče najde izgovor

(odgovor članu mpotocn)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: TATAM in tud ostale
8.7.2007 17:04:25   
masna
Moja situacija je podobna kot od mpotocn. Dvojček A je v glavični, dvojček B pa v medenični. Baje me čaka vaginalni porod.

Lutka, a to pomeni,d a si drugega prav tako rodila glavično? Jaz sem slišala da drugega kdaj tudi ročno obračajo? A je to bil tvoj primeri in kako so ti ga obračali?

A je katera od vas v tem primeru zahtevala CR in ga tudi dobila?


Hvala M

(odgovor članu lutka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: TATAM in tud ostale
8.7.2007 21:32:40   
tatam
Mpotocn:zadnjič sem ti napisala cel roman,pa mi potem ni šlo poslat ZS in me je ven vrglo,še enkrat pa ni blo časa in volje pisat!Maš blokirane ZSje?Pošlji mi email naslov na ZS in se lahko tam kaj več pogovorive!
Odgovor na tvoje pisanje pa takole:rodila sem v Mb,porod indiciran zaradi preeklampsije.A glavično,B prečno.Ko je šel A ven,so Bja obrnili z glavo navzdol-zdravnica z rokami v meni,babičar zunaj po trebuhu.To je šlo hitro in brez problemov.Problem je bil,ker so se mi ustavli popadki.In je šla not z vakuumom.Prvič,drugič,tretjič...Enkrat ga je že mela skoraj zunaj,pa je mel nekak(še danes ne vem točno kak) zamotano popkovnico okoli roke in glave in bi si jo lahko pretrgal in izkrvavel,zato so ga potisnili nazaj noter.Po 20 min končno uspelo odmotat in ga spravit ven,takrat pa kot že veš 5 min ni zadihal,so ga oživljali,intubirali...Kasneje je mel še neke krče in je dobival pomirjevala.No in jaz sem še danes prepričana,da do tega vsega ne bi prišlo,če bi imela CR.
Če je lega indikacija za cr ne vem,je pa preeklampsija,kar sem jaz mela!
Je pa res,da sem sama močno želela naraven porod-takrat,sedaj bi se odločla drugače!
Glede porodov še to.Prvič je mela moja pupa 4410g in 55cm in ko se mi po 5ih urah ni spustila,so se tudi meni metali po trebuhu in mi jo ven spravli.Drugič pa me je zgrabla panika in nisem hotla in mogla potiskat,so mi spet pomagali.Mogoče sem zaradi tega želela naraven porod,kaj vem!No,sedaj mi je Tosjo uspelo iztisnit,Aneju pa so žal morali pomagat.
Tak da jaz ti priporočam da se pomeniš še enkrat s svojo G,ji zaupaš svoje strahove...Kolko sem razbrala iz tvojega posta se bolj nagibaš k CR,ne?
Skratka,mislim da se boš v kratkem mogla odločit,časa ni več veliko,kajne??
Za več vprašanj in čveka pa se mi oglasi na ZS!

(odgovor članu mpotocn)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: TATAM in tud ostale
9.7.2007 12:49:51   
mpotocn
Vsem hvala za odgovore, posebno tatam, ne vem pa, kako da imam blokiran ZS (sem ga prvič poslala, dobila pa nisem še nobenega). Če bom še kaj hotla, pa ti pošljem moj mail.
Ja, se bo treba odločit, drug teden imam kontrolo in se bom še z mojim pogovorila, mogoče bo šel z mano, ker me on najbolj napeljuje k CR, jaz sem mogoče bolj na strani vaginalnega glede na moje izvide in pogoje (meni znane) rojevanja v LJ.
Moj pozna tud punco, ki je rodila dvojčke v Celovcu (nam ni tko daleč), kjer majo novo in zlo moderno porodnišnico, kjer je tud en zdravnik Slovenec iz mojega kraja in baje so ji naredili CR brez problema, ko ga nikjer v SLO niso hoteli (ker je imela punca ene smrtne primere v familiji zaradi poroda dvojčkov). Sam nikjer drugje ne najdem nobenih drugih info o tej porodnišnici, nihče je ne pozna...

Nekako imam prepričanje, da je porod itak stvar, za katero naprej ne veš, kaj se lahko zgodi, tako pri 1 ali 2 otrocih, ljudje zraven tebe so le ljudje, nikjer ne poznam nikogar osebno, da bi posebej poskrbeli zame, vem, da se vsi maksimalno potrudijo po svojih močeh..., in nekako upam, da se smola z dogodki iz prvega poroda ne bo ponovila. Upam, sam ne vem, če je to prav, al nej zatežim in se osredotočim na CR.

(odgovor članu tatam)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: TATAM in tud ostale
9.7.2007 13:51:47   
emaa
Šajina (ta ista o kateri zdaj tako govorijo v zvezi s trojčki), je moji cimri naredila CR, pa ni bilo drugih indikacij kot to, da je imela prej mrtvorojenega otroka, en dan pred rokom je umrl v trebuščku. Pa je morala svojo odločitev precej zagovarjati, je pač ostalim povedala, da se porodnica preveč boji in že zaradi tega lahko med porodom pride do problemov. Po moje da če jim boš povedala razloge boš imela lahko CR. pa po eni strani zakaj bi tvegala, da gre zaradi tvojega strahu kaj narobe. 

(odgovor članu mpotocn)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: TATAM in tud ostale
11.7.2007 9:07:42   
matejabr
Mpotoc,

Iz tvojih zapisov vidim,da te je res strah in ti bom povedala še mojo izkušnjo. Deklico A sem imela glavično, deklico B medenično in sem se tudi bala, kaj bo pri porodu. Imela sem močno preeklamsijo in sem bila zadnje tri tedne v bolnici. Tam sem svoje strahove tudi povedala zdravnici in skupaj sva se odločili za CR (to je bilo v Celju, kjer so baje v preteklosti imeli smrt enega od dvojčkov in ne težijo toliko proti CR, če nimaš obeh obrnjenih glavično - ni pa to 100% preverjena informacija). Za CR so se nato odločili v 37 tednu, ker mi niso mogli ustaviti naraščanja pritiska in je bilo nevarno za moje zdravje. Dvojčica A je bila vseskozi manjša in so se bolj bali zanjo, dvojčica B pa je bila večja in so mislili, da ne bo težav, bilo pa je ravno nasportno. Po mojem mnenju so se zmotili že, ko so jih vsakih nekaj dni merili in ugotavljali, da sta zelo veliki, vendar nihče ni zares verjel, da imata v 37 tednu 2960g in 3300g. Če bi to vedeli, bi ju verjetno že prej spravili ven in ne bi čakali do donošenosti - 37 tedna. Prva je rabila kisik, da je zadihala, druga pa je ven prišla čisto črna in ni dihala, ustavilo se ji je srce. Na našo veliko srečo je sedaj po enem letu vse OK, smo pa pol leta živeli v strahu, če bo z njo vse OK. Meni so zdravniki takrat dejali, da je to posledica CR, ker otrokovi organi niso pripravljeni in ne more zadihati (to je bilo pri prvi dvojčici in je ob kisiku zadihala), za drugo pa me sedaj nihče ne more prepričati, da bi bil boljši vaginalni porod. Po porodu sem si očitala, da sem jaz kriva, ker sem vztrajala na CR, ko pa sedaj nazaj razumsko gledam vse izvide vidim, da sem se pravilno odločila, ker je moje stanje povzročilo, da je dvojčici B že v trebuhu zmanjkalo kisika in če je ne bi tisti trenutek vzeli ven, ne vem kaj bi bilo danes ....

Ne želim te nagovarjati k CR, želim ti samo povedati, da je pri porodu dvojčkov res lahko kaj narobe, predvsem pri drugem, in če se že sedaj sekiraš, to ni dobro za porod, kjer res lahko odpoveš. Pogovori se z ginekologinjo in razčisti svoje strahove, če ne gre drugače pojdi v bolnico, kjer nameravaš roditi (verjetno te bodo malo čiudno gledali), ampak vztrajaj, da se pogovorijo s teboj in predhodno razčistite vse strahove in še vedno lahko rodiš naravno. Če misliš, da je bolje, da rodiš s CR potem na tem vztrajaj in če boš dovolj "tečna", ti ga bodo zagotovo naredili. Je pa to operacija, tudi pri CR lahko gre kaj narobe in je prav, da se pozanimaš tudi o negativnih posledicah CR.

Upam, da te nisem prestrašila, želim ti samo povedati, da moraš svoje strahove razčistiti pred samim porodom, ker psiha ogromno vpliva tako na potek nosečnosti, kot na porod in to naši super ginekologi prevečkrat kar pozabijo, ker smo za njih samo številka, za katero imajo 10 minut časa.  Moža pa le vzami zraven na pregled, čer te bo potem ginekologinja težje odpravila z besedami saj ni nič...

Želim ti res čim krajši porod, in da boš kmalu držala svoji mali pikici.

(odgovor članu mpotocn)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: TATAM in tud ostale
11.7.2007 10:01:23   
pikceva
Ojla,

Jaz tudi čakam dvojčka. Sicer sem komaj v 25. tednu, vendar vseeno, kdaj pomislim, kako bo izgledal moj porod. Moram pa priznati, da me sploh ne skrbi tako močno. Sem imela pred zanositvijo strašnejše misli glede porodov. Jaz pravim; če bo carski bo carski, če bo naravni pa naravni. Dosti nimam kaj vplivat na to in zaupam moji G. Bo že ona vedela kaj je najboljše, saj ima izkušnje, ki jih jaz seveda nimam. Sicer je pa moja G zelo odprta za vprašanja in si vzame precej časa za pacienta. Ne vem, kake G imate vi, vendar menim, da nas ne smatrajo samo kot številke.

Lp

(odgovor članu matejabr)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: TATAM in tud ostale
12.7.2007 0:16:46   
NAVT
Sem v 36. tednu in lega dvojčice A je glavična, dvojčice B pa trenutno diagonalna. Ni ravno prečna. Za enkrat mi pravijo, da gre lahko lepo po naravni poti. Takega poroda si tudi želim. V prvo je šlo po naravni z vakuumskim zaključkom. Dvojčica A je malo manjša. Sicer pa nosim biamniata, kar naj ne bi bila panika zaradi zapletanja s popkovino, saj je vsaka v svojem ovoju. Moja g pravi, da se po porodu prvega, drugega da lepo usmeriti in obrniti z zunanjim obratom v glavično. Naslednji teden grem noter in bomo videli kako in kaj.

Jaz sem se šla tudi pogovoriti v porodnišnico glede načinov poroda in me niso nič čudno gledali, še celo cajt so si vzeli in se mi posvetili. P v Izoli (ki, mimogrede, nosi na plečih precej kritik, predvsem o neprijaznosti; pa ni tako). Kar pojdi se pogovorit in predvsem pozitivno razmišljaj!

(odgovor članu pikceva)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?