|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   noče, noče in NOČE jesti!!!!
9.11.2004 13:39:12   
mnjam
Joj, čist sem že iz sebe:((!
Moj mali 6 mesečnik noče in noče jesti - ničesar:(. Tko skačemo okoli njega, mu pojemo, počnemo ne vem kaj vse ampak on drži usta zaprta in noče nič spraviti notri:hudicek:. Če jih slučajno odpre, mu hitro dam žličko noter in potem...:((:((:((! Mu malo hrane posilim, ker drugače ne bi nič jedel(žličko ali dve). Da o ZIZI sploh ne govorim, sam da jo vidi začne z "ušesi ploskati". Še dobro, da ima vsaj to rad! Ampak celo večnost tudi to ne bo šlo. Dala sem mu že vse mogoče, da bi vsaj nekaj rad jedel, ampak nič ne gre, tudi razni sokovi ne pridejo v poštev. Ne boste verjeli, vse kar ima vsaj malo rad je banana, ampak je na njo elergičen. Po obrazku rata krvavo rdeč, koža pa je čist hrapava in suha. Joj, mene joj:zmeden:! Tudi kri ima zelo slabo, pediatrinja pravi, da je slabokrven. Smo dobili sirum, ampak kaj ko ga ne moremo spraviti v usta. Po flaški tudi nič ne gre notri. Sploh ne zna cuzati. Smo se trudili en mesec, probali vse žive cucle. Ma, ni šans. On bi sam zizo!
Prosim pomagajte mi, ker sem res že čist obupana.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   noče, noče in NOČE jesti!!!!
9.11.2004 13:46:18   
Nogavička
Mogoče pa bi počakala še par tednov. Sploh, če se lepo razvija in pridobiva na teži. Ali pa dodaj v kašico tvoje mleko.

L.p.

Tea


(odgovor članu mnjam)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   noče, noče in NOČE jesti!!!!
9.11.2004 13:50:20   
mnjam
Smo tud to probali, pa ne pali! Ko vidi žlico, ki gre proti ustom je huda UZBUNA! Po flaški tud noče mojega mleka.

(odgovor članu mnjam)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   noče, noče in NOČE jesti!!!!
9.11.2004 13:51:02   
malika
Kot da bi brala svojo zgodbo. Žal res,pri nas je bilo do nekje 6,5- 7 meseca isto.Pojedel je maksimalno žličko ali dve.(Zdaj je star skoraj 10 mesecev in še vedno imamo borbe pri hranjenju.)
No situacija se je obrnila tako, da sem vedno imela že v naprej pripravljeno hrano za njega.In takoj ko se je zbudil, ga je že čakala žlička.Dojenje sem dajala na stranski tir(tako mi je svetovala pediatrinja).Čez kakšnih 14 dni se je stanje toliko izboljšalo, da je pojedel vsaj pol porcije.
Sem pa ugotovila, da noče jest nič toplega, ampak samo mrzlo! Mrzle juhice(to je imel in ima še vedno najraje), pa mrzel mesek in priloge. Toplega oz. mlačnega se niti dotakniti ni hotel, prav tako mlečnih stvari-tega še vedno noče.
Prav tako ni hotel in še vedno noče jest papic pripravljenih posebej zanj in tako pač je isto kot midva, ampak zdaj posledično vsi jemo manj začinjeno.
Včasih pa ko kljub vsemu še vedno štrajka pri hrani, pa ga dam na tla med igrače, da se igra in potem šibam za njim po vseh 4 in mu tako dajem za jest, da vsaj nekaj poje.
Pit pa je začel pri 7 mesecih, prej prav tako flaše videti ni hotel.Prvo kaj je spil pa je bil jabolčni sok od Frutka.

Ja pa še to.Jaz mojemu banane tudi ne dajem, ampak ne zaradi alergije, ampak ker ga tako zaprejo, da ko kaka kri teče zraven. Poskusi s bučkami. So tudi sladke, mogoče pa mu bodo všeč.

(odgovor članu mnjam)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   noče, noče in NOČE jesti!!!!
9.11.2004 14:12:42   
Anonimen
Kar se dajanja sirupa tiče, je najbolje, da mu ga posusiš dati z brizgo. Tudi mi z žlico ne bi ničesar dosegli, takod a vse sirupe dajemo z brizgo. Ne vem, verjetno se jo tudi posebej dobi v lekarni, mi smo jo dobili skupaj z nekim sirupom.

(odgovor članu mnjam)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   noče, noče in NOČE jesti!!!!
9.11.2004 14:40:05   
limaš
Živjo vsem skupaj !

Ja to je pa neprijetna težavica, ki bo sčasoma sicer minila, in verjamem da boste bili hude bitke, da boste kaj pojedli:((
Ali ima mogoče kakšnega starejšega bratca, sestrico ali pa kakega sosedovega otročka, pa da mogoče poskušaš ga hraniti istočasno, namreč toliko stari otroci že začenjajo počasi ponavljati določene stvari, vsaj pri nas je bilo tako in je uspelo:bravo:. Zraven pa govoriš, nevem, npr. glej kako "Luka" papa, boš tudi ti ham, ali kaj podobnega, to je moj predlog, če ste že vse drugo poskusili.
Kar se pa dajanja sirupa tiče se pa strinjam s Splišni.

(odgovor članu mnjam)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   noče, noče in NOČE jesti!!!!
9.11.2004 14:45:00   
BARBARA R.
Morda je res zanj še prezgoda.Počakaj 14 dni,ne kaži mu žličke in ga poskusi samo dojiti.
Tudi naši začetki niso bili enostavni in po enem mesecu se tudi še zgodi da ne odpre ust ampak samo posrka iz žlice.Vendar je.Bolj je sladko,bolj je dobro.

Danes bom prvič poskusila s špinačo,me zanima kako ji bo ta odgovarjala.Predvidevam da bo zopet "bljek".

Jaz ga nebi silila on bo že vedel kdaj mu mleko ne zadostuje.
Ne biti obupana! Lahko se stvari čez noč spremenijo.Kako pa sodelije,ko vi jeste? Vas opazuje pri jedi?

:muca:

(odgovor članu mnjam)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   noče, noče in NOČE jesti!!!!
9.11.2004 21:23:16   
Blanka77
O, jaz sem pa mislila, da samo moja pupa noče odpret ust. Pa še ve4selo se smeji zraven in si misli: "Ne, ne boš me prepričala." Drugače ves čas vse nosi v usta. Če ji dam pa v roke žlico, jo pa samo ogleduje z zaprtimi usti. Karkoli mi uspe spravit v njena usta, hitro izpljune ali pa se začne "davit", kot bi ji dala strup. Pa enkrat bo menda že tudi kaj pojedla.
Rada pa pije Aptamil in prekuhano vodico, sokca pe po flaški tud ne šljivi.
Srečno vsem pri odpiranju malih ustec.

(odgovor članu mnjam)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   noče, noče in NOČE jesti!!!!
9.11.2004 21:48:07   
Anja167
Ne vem, mogoče pa bi namesto žlice uporabila kar skodelico? Nekateri pravijo, da otroci znajo takoj malo popiti. Da ne bo ravno žlica, ki je ne mara...

(odgovor članu mnjam)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   noče, noče in NOČE jesti!!!!
10.11.2004 8:02:13   
kattja
Pri meni je bila čisto enaka zgodba, sem vesela, da nisem edina. Takrat me pa ni nihče razumel pa tudi verjeli mi niso preveč, saj je bil naš mali od same ZIZE nadpovprečno velik in debelušen... saj mu nič ne manjka, pretiravaš so mi pravili. Res je bil buco in zgledal super, bil pa je zelo SLABOKRVEN. Pa smo dobili Ferrum lek sirup in so se začele vsakodnevne frustracije, ker ga ni hotel pojesti, ko mi ga je ratalo končno z brizgo spravit vanj ( pa ne tako, da bi se mu zaletelo, ampak čisto počasi ) si je sam s stiskanjem želodca sprožil bruhanje in je potem bruhal v loku tisto rdečo tekočino ( ki izgleda kot kri ) da sem se nemalokrat obupana in čisto sama s svojo težavo zjokala. Prav nihče ni verjel, da je to težava. Kašice sem mu začela dajat pri 4 mesecih in jih do 8. meseca redno zlivala v školjko, pa sem res probala vse finte in okuse, nič me ni brigalo za packanje ali karkoli drugega, samo da bi začel jesti. Prvič je sprejel hrano, ki ni bila ZIZA, šele enkrat v 8. mesecu, in sicer govejo juho, govedino in korenček-zmiksano. Vmes sem se nemalokrat počutila totalna polomija, še posebno zaradi vseh tistih "modrih nasvetov in plavih navodil" - vsi so bili takoooo pametni. Zato ti ne bom nič pametovala, verjamem, da si ali pa boš probala vse finte in prej ali slej bo sigurno začel jesti. Moj ima danes 14,5 mesecev,ima 13 kg, 86 cm, je praktično vse, včasih več, včasih manj, jaz sem do 16h v službi in do takrat bolj malo je in še manj pije, me pa vsak dan čaka,da pridem domov in vidi samo eno - ZIZA!, potem poje do spanja še dva obroka. Zvečer pa zopet ziza pred spanjem in ponoči na dve uri ziza. Vem, nič ni tako kot piše v raznih priročnikih, ampak tudi otroci niso vsi enaki. Drugače je pa daleč najlepše in najbolj prisrčno bitje na svetu.
Čimmanj sekiranja ti želim!:rozica:

(odgovor članu mnjam)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   noče, noče in NOČE jesti!!!!
10.11.2004 13:51:34   
mnjam
Najlepša hvala vsem za odgovor:bravo:. Sem kr mal potolažena9nebesa. Bom šla v lekarno po brizgo, sploh nisem vedela da to obstaja. No, še naprej bom vztrajala :grrr:in vztrajala :((in upala, da bo kdaj kr vase spravil:zaspan:.
Lepo se imejte s svojimi :angel::angel::angel:.

(odgovor članu mnjam)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pokukajte v pravljičen svet nove trgovine ...
photo
Vrata je odprla nova trgovina Mali zakladi, ki se nahaja v spodnji etaži Emporiuma, BTC City Ljubljana.
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...




Dojenje...
пеперутка16

Do kdaj ste dojile?