|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Dojenček in kuža
4.8.2007 14:17:49   
Tanayya29
Mene pa zaima,kako se je vaš kuža(kdor ga ima),odzval na novega hišnega člana(dojenčka)..
Jaz imam psičko staro 4 leta,v novembru pa pričakujem prvega otročka..
Moram reči,da je psička pridna,le rada je v središču pozornosti,drugače ma rada otroke, ljudi...ampak vem,nikoli ne moraš zaupat .....mi pa na misel ne pride,da bi jo oddala,ker je tko navezana na naju z možem,da je čist out,če jo kam oddam za par dni.....
kako ste se vi spopadli s tem?so bile kakšne težave ali sploh ne?Naj še omenim,da imam psičko v stanovanju,glede čistoče smo zelo pazljivi itd...
Na Pušenjakovem forumu je ena spraševala podobno stvar, pa je Pušenjak omenil,da zaradi alergij itd..je boljše da nimamo kužka,pa se je potem takoj oglasila ena kinoologinja,da to pa ni res,da če je kuža zdrav, cepljen po programu,da je vse okej...
mene zanimajo vaše izkušnje!!
hvala in lep danuser posted image

< Sporočilo je popravil nayya28 -- 4.8.2007 14:29:05 >


_____________________________

Naš sonček škorpijonček Taj Tristan,6.11.2007*****

Življenje ni igra na srečo,temveč rezultat naših misli in dejanj.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Dojenček in kuža
4.8.2007 14:28:34   
hrabra miška
Lep pozdrav!
Mi imamo doma maltežana in ko smo malega pripeljali domov iz porodnišnice sem ga dala takoj našemu kužku povohat,saj se morata spoznat. In moram priznat da sploh nimamo nobenih problemov. Aljaž je star sedaj 2,5 leti in sta z kužkom najboljš kolegauser posted image . Niti na konec pameti mi ni padlo,da bi kužka oddali zaradi dojenčka,saj če imaš žival potem je to kot novi družinski član,vsaj pri nas je tako.  Smo se pa vstrašli ko je imel mali ful velikokrat bronhitis in smo mislili da je možno kriv pesuser posted image . Seveda smo šli na testiranje in hvala nevem komu naš kuža nedolžen.Me je pa pediater potolažil, da so kužki kot nekakšni filtri za zrak,ki prečiščujejo zrak, v nasprotju z mačko,ki bolezni prinaša. Čeprav sem slišala že mnogo zgodb o pseh in mačkah,smo si ljudje različni in ne boš vedela dokler ne boš probala.

_____________________________

Pazite na svoje otročke kot na zaklad.
Vsak je drugačen,vsak je edinstven.

(odgovor članu Tanayya29)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Dojenček in kuža
4.8.2007 14:31:43   
*alja*
Mene je skrbelo isto vprašanje kot zdaj tebe.

Vendar smo stari skoraj 2 leti in naj ti povem da sta user posted image in kuža najboljšiva prijatelja. Če slučajno skregam psa plane Alja takoj v jok in ga tolaži. Če pa skregam Aljo pa se pes postavi pred njo. Tako da bres panike! Ko bo prišel dojenček, nesmeš pesa zanemarjat, pokaži mu da je tudi on še naprej enako vreden, da se lahko približa dojenčku ( ne ga kregat, bejš vztran,... ) ker bo zasovražil otroka.

Pa lepo nosečnost, in lepo igranje z user posted image in kužkom!


_____________________________

25.08.2005 Alja

Vse v življenju enkrat mine! Sreča, žalost, smeh in solze; vse je le trenutno stanje. Zato uživajmo vsak trenutek posebej in bodimo srečni.



(odgovor članu Tanayya29)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Dojenček in kuža
4.8.2007 14:55:07   
lucika
mi mamo dojenčka in psa v stanovanju. mali je zdaj star 9 mesecev, izkoristi vsako priložnost, da pripleza do pike:)
pika je prišla zraven, ko smo šli iz porodnišnice; bila je ob meni ob dojenju, kasirala je vsako lulanje in kakanje iz previjalne, ker je tudi tam morala biti prva zraven:) prvi glasen smeh je bil namenjen njej....očitno je, da se imata rada.
mislim, da ni skrbi; če je kuža v stanovanju, ti je itak bolj pod kontrolo in veš kaj dela in kaj je...
kar se pa čistoče tiče...smo malo bolj kosmati vsi po vrsti...pa malo stran pogledaš kdaj pa je...

(odgovor članu *alja*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Dojenček in kuža
4.8.2007 14:58:43   
nuala
Jaz si tega vprašanja nisem nikoli postavila, saj mi je bilo jasno, da bodo moji otroci odraščali skupaj z živalmi, seveda tudi z mojim psom.
Tako odnos nikoli ni bil vprašljiv, niti problematičen. Ena sama ljubezen, obojestranska. Sploh moj mlajši sin je na psa izredno navezan.
Potrebna je seveda opreznost, cepljenje po programu in spodbujanje otroka do korektnega odnosa s psom. Če je pes še vedno lahko član družine in je socializiran, bo otroka dobro sprejel.
Zdravniki, ki svetujejo bodočim mamam, naj se rešijo vseh živali, mi grejo pa na bruhanje.

_____________________________

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu *alja*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Dojenček in kuža
4.8.2007 14:59:58   
Tanayya29
lucika jaaaaaaa te dlakeuser posted image user posted image
kdaj me čist ob živce spravijo..hihi,pa še črna je....ampak sem se že navadila,najbolj super je ko operem bele coteuser posted image user posted image
ampak ja ,vse to spada zraven!***
full hvala za lepe odgovore,sj nekak tko sm pričakovala!tako,da verjetno naša Aja, mojgauser posted image že v trebušku opozarja kar naprej(z lajanjem)..mislim,da ne bo problema! Itak mi pa zdj med nosečnostjo full pašejo sprehodu z našo Ajo,potem bo pa zraven vozička šibala na povodcu....user posted image user posted image
lep dan


_____________________________

Naš sonček škorpijonček Taj Tristan,6.11.2007*****

Življenje ni igra na srečo,temveč rezultat naših misli in dejanj.

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Dojenček in kuža
4.8.2007 15:33:28   
Anonimen
Mi imamo super izkušnje. Oba otročka sta super sprejela (imamo dva kužka) in nikoli nismo imeli nobenih težav. S ta starejšo so ful prijatelji, mali je še premajhen. Sta tudi zelo zaščitniška do otrok (pa ne v smislu napadalnosti do kogarkoli).

(odgovor članu Tanayya29)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Dojenček in kuža
4.8.2007 15:48:09   
krfjolca
Tudi jaz imam same lepe izkušnje. Sva pa že od začetka pazila, da kužika ne bi postala ljubosumna, torej da nikoli ni nekega razloga za ljubosumnost. Nikoli ni odrinjena, nikoli ji ni treba iz prostora, še vedno ima prostor na kavču, še vedno se ful ukvarjava z njo, itd. Dojenčka sva ji predstavila strateško - da je bila ona zunaj, medtem je šel lubi skozi stranski vhod v stanovanje z dojenčkom, psičko sem prva pozdravila jaz, se z njo poigrala, potem pa sva šli skupaj v stanovanje, kjer je prevohala dojenčka podolgem in počez (nasvet kinologa - pes lažje sprejme neko novost, če je v stanovanju pred njim, kot obratno). V prvih mesecih ji dojenček sploh ni bil zanimiv, zdaj pa je že vsa vesela, če ga vidi, zelo je zaščitniška, laja na tujce, če pridejo v hišo, kar prej ni nikoli. Pa tudi mali jo ima strašno rad - prvi smeh je bil namenjen njej, zjutraj morava it obvezno najprej pozdravit Kalo, mislim, da je bila Kala celo prva beseda, ki jo je razumel.

Je pa narobe, kot delajo nekateri, da otrokom dovolijo početi s psom, kar se jim zljubi. Sem spada cukanje za dlako, rep, jahanje in nasploh "nadlegovanje", kadar žival ni pripravljena za igro oz. se umika, da bi imela mir. Hkrati vsi razneženi pravijo: "ooh kako se imata rada" ali, "kako je naš pes potrpežjiv" in "ima rad otroke". Potem zlahka spregledajo opozorilne znake, da psu zadeva ne paše in potem so tu razni napadi psov itd. Torej - treba je nekoliko znanja o pasji psihi.

Kar se pa dlake tiče - sesam vsak dan (no ja, kakega spustim, če se mi res ne da), me pa ravno ne pobere od groze, če je kak dlakica na sinu. Se navadiš. Kar se pa alergij tiče, pa obstajajo raziskave, da je veliko manj alergij na živali pri otrocih, ki so odraščali z živalmi, kot obratno.

_____________________________

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Dojenček in kuža
4.8.2007 18:40:58   
Anonimen
O tem smo že večkrat govorili, v glavnem - super je. Tudi patronažna je tako rekla, ko jo je mož nekam sumničavo o tem malo povprašal. Moraš pa imeti VEDNO otroka in psa na očeh, če sta skupaj. VEDNO!!!!

(odgovor članu krfjolca)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Dojenček in kuža
4.8.2007 19:00:15   
kaya2007
mi imamo psa, ki je načeloma kar ljubosumen-če sva se z možem lupčkala je vedno lajal in skakal...no, do dojenčka se čisto normalno obnaša, se zaenkrat niti ne zmeni preveč zanjo. Tudi mucki tamalo samo povohajo in grejo stran.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Dojenček in kuža
4.8.2007 19:51:40   
dory
ko sem otroka prnesla iz porodnisnice sem postavla lupinco na tla in oba nasa kuza sta hitela ovohavat cudo,ki sem ga prinesla...od takrat ni bilo nobene panike vec...pa moram poudarit,da je moj kuza zelo posesiven in ljubosumen, a otroka je normalno sprejel..le na pravi nacin jih je treba seznanit in psu ne smes dat vedet,da ni vec alfa in omega..pa stima vse...

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Dojenček in kuža
4.8.2007 20:25:33   
Majchi
Tud mi smo dal naši labradorki takoj za povohat novega člana. Sedaj ji najraje voha rit, kar rine v njene hlače, sploh če je posranauser posted image .

Voziček in pes - ni lepšega!user posted image

Dlake grejo pa tud men tok na jetra, ampak pač spada zraven.

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Dojenček in kuža
4.8.2007 21:01:19   
arielca
Ko sva bili z user posted image  še v porodnišnici, je moj mož  prinesel pleničko, ki jo je user posted image  (maltežan) prevohal. Ob prihodu domov sem dala lupinico na tla in mu pustila, da je dojenčico prevohal in tudi malo polizal... Od takrat naprej je bila njegova princeska in je bil zelo zaščitniški do nje. Pa pri njej je bila stopnja tolerance precej višja user posted image .

_____________________________

Jaz v svetu, svet v meni živi!
Skoraj že spim, a svet je! Svet se ne zdi!
Slišim rimo, kako govori:
pred rojstvom te ni bilo,
po smrti te ne bo,
a zdajle si.

(odgovor članu Majchi)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Dojenček in kuža
4.8.2007 21:49:13   
Ajvy
Mi imam kar precej podobno izkušnjo kot v poprej napisanih postih- mi smo jo dali njemu za povohat, celo je prelizal, sedaj pa je vedno prvi na sceni, kar se  nje tiče.. ves čas je zraven, če vse delamo u redu user posted image ... se pa pozna ,da je malo drugače, saj je zdaj še bolj crkljiv kot poprej... je pa res , da morajo vsi obiski prvo njega orenk pozdravit, potem pa gredo lahko še naprej .. user posted image

_____________________________

Beauty Comes With Dark Thoughts

(odgovor članu arielca)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   [Brisano sporočilo]
4.8.2007 23:11:43   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Ajvy)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Dojenček in kuža
5.8.2007 8:53:13   
Strawberrie Cherrie
IZVIRNO SPOROČILO: arielca

Ko sva bili z user posted image  še v porodnišnici, je moj mož  prinesel pleničko, ki jo je user posted image  (maltežan) prevohal. Ob prihodu domov sem dala lupinico na tla in mu pustila, da je dojenčico prevohal in tudi malo polizal... Od takrat naprej je bila njegova princeska in je bil zelo zaščitniški do nje. Pa pri njej je bila stopnja tolerance precej višja user posted image .


Do pike enako user posted image user posted image user posted image
S tem, da imamo fantka dojenčka user posted image

(odgovor članu arielca)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Dojenček in kuža
5.8.2007 9:48:58   
ta.nja
IZVIRNO SPOROČILO: london_paris

IZVIRNO SPOROČILO: arielca

Ko sva bili z user posted image  še v porodnišnici, je moj mož  prinesel pleničko, ki jo je user posted image  (maltežan) prevohal. Ob prihodu domov sem dala lupinico na tla in mu pustila, da je dojenčico prevohal in tudi malo polizal... Od takrat naprej je bila njegova princeska in je bil zelo zaščitniški do nje. Pa pri njej je bila stopnja tolerance precej višja user posted image .


Do pike enako user posted image user posted image user posted image
S tem, da imamo fantka dojenčka user posted image



Tudi pri nas isto, samo  mi imamo doma angleškega buldoga user posted image .

_____________________________

Anejko bejko

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Dojenček in kuža
6.8.2007 17:48:20   
Žabika
Tudi pri nas je izkušnja zelo pozitivna. Imamo pa nemško dogo in zdaj malo Hano Re. Že ko sem bila noseča, me je naš kuža zelo čuval, enako dela zdaj, ko je Hana v vozičku. Hodi zraven in vsakega, ki pogleda v voziček malo preveri. Zaenkrat je vse ok. Hana ga je pa tudi že opazila, želi ga božati in se mu tudi glasno smeji.

O dlakah pa ne bi! user posted image

(odgovor članu ta.nja)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Dojenček in kuža
6.8.2007 23:24:19   
zima07
Tudi pri nas se imata user posted image  (6 mesecev) in user posted image  ze sedaj zelo radi... Tudi mi smo bili na zacetku previdni (pravilno predstavljanje, veliko pozornosti...) in zaenkrat kaze, da bosta PRAVI prijateljici...

In JA, tudi mene dlake spravljajo ob pamet user posted image ...
Se se ucim zamizati...user posted image

(odgovor članu Žabika)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Dojenček in kuža
7.8.2007 8:17:47   
felicia
Mi imamo doma (z)mešančkauser posted image  in smo tudi takoj dali za povohat tamalga. Sicer ga je neki časa ignoriral mogoče tud zdej mal ampak ni nikol lajal nanj ali renčal. Je pa še mlad pes 2 leti star. Včeraj sem ga zalotila kako je ko sem tamalga vzela iz vozička (pa pes tega ni videl), se povzpel na zadnje tačke in glavo v voz in vohat kje je tamali, sem mu pol lepo razložila da ga ni d sem ga vzela ven. Drugače pa vedno ko je mali zunaj v vozičku je tudi naš pes zraven in leži zraven vozička.

(odgovor članu zima07)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Dojenček in kuža
7.8.2007 14:13:08   
Calena
Tudi mi imamo same lepe izkušnje. Našo danes skoraj 4 letnico sta obe psički odlično sprejeli, ko je bila še dojenček. Seveda sem malčico ob prihodu iz porodnišnice dala za prevohati in tudi malo "polupčkati" obema psičkama. Od takrat dalje je bila njuna princeska. Seveda sem poskrbela da se s prihodom malčice za kužici ni nič spremenilo: še vedno sta bili lahko na kavču, v postelji s ta malo ali na igralni blazini skupaj z malčico. Prevohali sta lahko tudi vse njene igrače in zlasti mlajša je uživala, ko je mala jedla in čakala na morebitne ostanke. Starejša psička pa je sodelovala pri vseh aktivnostih - od previjanja, dojenja...če slučajno nisem slišala kdaj se je mala zbudila mi je z butanjem in po potrebi lajanjem prišla povedat naj poskrbim za malčico. Obe sta ji nudili oporo pri sedenju, nanju se je opirala ko se je učila stati in z njuno pomočjo tudi naredila prve korake. Nobenega ljubosumja ni bilo, dolgi sprehodi so bili še vedno na sporedu čeprav ob spremljavi vozička, še vedno sem se ukvarjala s kužicama, ju vodila na agility in tudi malčico vključevala v "pasje aktivnosti". Občasno sem vzela tudi samo kužici in se jima 100% posvetila in še vedno imajo zelo ljubeč odnos.
Glede alergij je pa zanimivo, da so rezultati neke raziskave pokazali, da je manj alergij med otroci, ki prvo leto življenja preživijo s kužki. Sama lahko to le potrdim. Verjetno ima nekaj veze pri tem tudi manj sterilno okolje (pasjih dlak se nikoli ne da čisto odstraniti).
Tudi vam želim obilo sreče ob spoznavanju novorojenčka in kužike.  Mislim, da ne bo nobenih problemov, če bo kužica še naprej deležna zadostne pozornosti z vaše strani in če bo tudi ona vključena v aktivnosti povezane z dojenčkom.

Lp,
Calena

(odgovor članu felicia)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Dojenček in kuža
7.8.2007 15:47:47   
*BellaLuna*
Dokazano je, da imajo otroci, ki živijo v stiku z domačo živalijo manj alergij kot ostali otroci. Tako da ni bojazni in ne vem, zakaj bi zganjali paniko. Saj za higieno itak vsak skrbi, pa pes je najbrž tudi cepljen in redno razglisten.

Večja nevarnost je, kako bo pes sprejel novega člana, ki bo kar naenkrat v središču pozornosti. Zato je dobro, da psa že prej navadite na nov red, da se zanj s prihodom družinskega člana ne bo nič spremenilo, predvsem se ne sme spremeniti na slabše ampak kvečjemu na boljše. Jaz vem, da bom psici dovolila, da bo dojenčka dodobra prevohala, da bo lahko zraven pri hranjenju, previjanju .... da ne bo zapostavljena in mislim, da ne bo nobenih problemov. 

(odgovor članu Calena)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Dojenček in kuža
8.8.2007 8:46:58   
Izabela_07
Ko sva bili z še v porodnišnici, je moj mož prinesel pleničko, ki jo je (maltežan) prevohal. Ob prihodu domov sem dala lupinico na tla in mu pustila, da je dojenčico prevohal in tudi malo polizal...


imamo nemško dogo in  ko se zjutraj falot zbudi je treba naprej najti kužka, cvilit na njega, potem pa pridemo ostali na vrsto.

Žabika, kakšno dogo imaš?

(odgovor članu *BellaLuna*)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Dojenček in kuža
8.8.2007 9:40:03   
Nixxon
Hehe.

Mi imamo kokeršpanjelko. Malega se malo boji, oziroma beži od njega stran, on pa jo ful hoče pobožat (oziroma zagrabit) in vsakič ko jo poboža je vesel da joj. Problem je tudi da jo vedno hoče zagrabit, ker pač še nima občutka in ne ve da mora to nežno naredit. drugi razlog pa je, da je baje včasih, preden sem jaz spoznal svojo sedanjo ženo, ona živela pri družini, kjer so prišli pogosto na obisk družine z majhnimi otroci, kateri so potem lezli za psičko in jo grabili in vlekli in od takrat naprej ne mara da se ji otroci približajo.

Se pa počasi omehčuje, vedno bolj se mu približuje.

(odgovor članu Izabela_07)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Dojenček in kuža
8.8.2007 9:46:25   
Anonimen
ah najbolj je nič komplicirat. važno je samo da se pes ne počuti zapostavljengha ko bo dojenček tu. naj dojenčka vidi in povoha, poliže po nogici če ne gre drgač. pa bo vse ok. s psam se pa probejte tok ukvarjat kukr ste se do zdej

(odgovor članu Tanayya29)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?