|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   razvajen otrok
29.10.2007 9:59:38   
tančica
...sem prou jezna nase, kolk smo scrkljal našga...pri 7m spi dve rundi podnevi, eno dop in eno pop..pa kar noče v posteljici zaspati, hoče da ga imaš v naročju, sedaj sem ga že nekajkrat pustila da se je ornk zjokal in je potem obupal in zaspal...a mislite da se bo tako navadil sam zaspati ali smo prepozni. Zvečer mi sicer normalno zaspi. Sem pa tudi opazila da ko je nekdo zraven posteljice je dober, takoj ko pa se umakneš pa jok in stok. Ja sj vem, sami smo si krivi ampak včasih sem si rekla kdaj jih pa bomo razvajali če ne sedaj, ampak me pa to sedaj kar moti da bi bil rad v naročju za spanje...a ima mogoče še kakšna podobno situacijo?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: razvajen otrok
29.10.2007 10:05:30   
2.2.
sva si čist na istem samo pri nas še vedno po joku in dretju noče sama zaspat v posteljki ampak vseeno na rokah. pa kolkrat sem rekla da ko je čas za spanje jo bom dala v posteljko poležat in naj lepo zaspi; a ona se vstane in skače, cvili......samo sama zaspat ne in ne more a komaj kaj gleda. potem gre pa v naročje in po nekem času potem tudi zaspi. stara pa je 9.5 mesecev. to se dogaja od 7 meseca do takrat je vedno lepo sama zaspala brez problema

(odgovor članu tančica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: razvajen otrok
29.10.2007 10:10:56   
tančica
Pri nas se je tudi sedaj to začelo, prej je vedno zaspal sam brez problema. ne vem ne vem....sedaj sem ga dala kar v posteljo in se joče tam, upam da bo zaspal, mi je kar muka tole poslušat

(odgovor članu 2.2.)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: razvajen otrok
29.10.2007 10:15:14   
tančica
Zgleda da je res zaspal, je kar vse utihnilo. user posted image Enkrat nam rata drugič spet ne...

(odgovor članu tančica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: razvajen otrok
29.10.2007 10:23:37   
MAŠKA
Mogoče je pa otrok takšen po naravi, pač zahteva malo več pozornosti.  Naj povem, da sem imela to srečo, da moja sedaj punca tega nikoli ni zahtevala, vedno je zaspala v posteljci, nikoli v naročju. Pa sem jo tudi dosti cartala, ampak za spanje je hotela mir in še zdaj je tako. Če je bila zaspana, je ratala tečna tudi v naročju in jo je bilo treba nesti v posteljco. Je pa res, da živimo sami in takrat ko imam jaz delo, pač ne more biti v naročju in mogoče je tudi zaradi tega malo bolj samostojna.

(odgovor članu tančica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: razvajen otrok
29.10.2007 10:51:41   
simona76
Ja, otroci so res različni. Eni rabijo več pozornosti. Po drugi strani pa je tudi res, kdaj se pa bodo cartali če ne zdaj? Smo jih pa tudi malo razvadili, to je pa dejstvo. Moj je zaspal samo zraven zize (vseeno malo lažje kot na rokah, sploh če je otrok težek) ali pa v vozičku - smo ga vozili tudi v dežju in snegu...
Če ti je pa uspelo, da je z malo joka zaspal, pa lahko še prakticiraš, če ni prehudo, pa se bo verjetno navadil. Ali pa tud ne user posted image .

(odgovor članu MAŠKA)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: razvajen otrok
29.10.2007 11:42:14   
2 Sraki
Ni prepozno, če boste vztrajni vam bo uspelo. Otrok po mojem mnenju rabi meje in starši smo dolžni jih postavljati. Tako sedaj kot tudi kasneje. Otrok išče meje, ker ko jih najde se počuti varnega in zadovoljnega. Seveda pa rabi čas da se navadi.

Mi smo začeli z samostojnim uspavanjem pri 8. mesecih pa nam je po nekaj dnevih uspelo, zares zalaufala pa je vsa situacija po slabem mesecu oz. cca 3 tednih. Sedaj pridno spimo po dnevi in ponoči. Otroku zapojem pesmico v naročuj, dam lubčka, položim v poseteljico, pobožam in grem. Prej se je še malo zajokal (no včasih malo več), sedaj pa večinomo tudi glasu ne da več od sebe in lepo pridno zaspi.

(odgovor članu simona76)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: razvajen otrok
29.10.2007 12:07:59   
Nenya
Ja, otroci so različni, moja taprva je bila vedno super glede tega pa smo jo prenosili ogromno po rokah ko sva še živela pri mojih, prva vnukinja itd, a je vseeno lepo zaspala zvečer in ponoč po hranjenju.

S tadrugo je drugsa pesem, najraje zaspi med hranjenjem ali v naročju. Običajno zgleda tko da jo podojim, zaspi, dam v posteljico - jok, vzamem ven ponosim - ista pesem. Nerada jo pustim jokati in po izkušnjah kolegic lahko otrok rata še bolj nepredvidljiv in siten če ga puščaš jokat, priznam pa da če po enournem dodatnem dojenju in ujčanju noče zaspat, začen metoda z jokom zgledat zelo fina.
Tam okoli osmega meseca naj bi se začeli zavedati bližine in navezovati na mater, pojavlja se ločitvena tesnoba, zato je pomembno (za naprej, predvsem) da vedo da se lahko na nekoga vedno zanesejo.

Neka srednja pot, za vsakega drugačna, je najboljša, prideš, se pokažeš, ven ga/je pa ne vzameš, čeprav tiste parkrat ko je tastarejša res jokala sem jo tudi vzela ven in popestvala, nikoli pa je nisem nesla iz sobe, ali prižgala luči.

Velik sreče

_____________________________

Ever stopped to think ...
then forgot to start again?

(odgovor članu 2 Sraki)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
29.10.2007 13:35:53   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Nenya)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: razvajen otrok
29.10.2007 14:19:42   
MAŠKA
Jaz moje punce nikoli nisem v joku pustila, še zdaj, ko ima dve leti, mi da lupčka in mi pomaha in se posloviva brez vsakega joka. Tudi sicer nisem pristaš tega, da otroka pustiš v joku. Pri nas je že od rojstva naprej navajena, da zaspi v posteljci sama in mislim, da nikoli ni zaradi tega trpela.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: razvajen otrok
29.10.2007 14:25:02   
topstar

IZVIRNO SPOROČILO: Nalin RR

Ubogi otrok, ne razumem staršev, ki lahko dojenčka pustijo da se zjoka in potem zaspi brez mame, sam, žalosten v joku, da obupa nad lastno mamo, ker mu je jasno da ne bo prišla, tisti trenutek ve, da ga mama ne mara, ne razume zakaj kar naenkrat ni mame, potem zaspi.

Se popolnoma strinjam. Verjetno je res, da nekateri otroci ne rabijo staršev zraven, ko hočejo zaspat. Moja pač ni takšna in me rabi ob sebi in me bo tudi imela dokler me bo rabila. Že tako je čez dan toliko obveznosti in se ji lahko zares posvetim šele, ko se uležem zraven nje preden zaspi. Zame je to najlepši del dneva in res ne vem zakaj bi moralo bit drugače.

_____________________________

Če imava dve jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno po eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, imava vsak po dve. (George Bernard Shaw)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: razvajen otrok
29.10.2007 14:25:15   
tančica
Ja Nalin RR res je bogi, včasih mu tudi za jest ne damo bogem otročičku..........mislm

(odgovor članu MAŠKA)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: razvajen otrok
29.10.2007 14:27:42   
rija
tančica, tvoj otrok se mi ne zdi nič razvajen, POTREBUJE TE. pač potrebuje bližino nekoga....in to ni nič takega.

meni tudi vsi pamet solijo, da ga razvajam, pa nimam tega občutka. pač si vzamem zanj ČAS. in se pač pregovarjava, pogovarjava, cartava in na koncu se le nekak zmeniva.

delaj po občutku, ne po nekih "pravilih" okolice, ki tvojega otroka ne pozna.

ljubi ga, cartaj ga, uspavaj na rokah, karkoli, dokler se ob tem dobro počutita oba.

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu tančica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: razvajen otrok
29.10.2007 14:29:46   
abc100
Ja, otrok te potrebuje, vendar pa tudi ti potrebuješ čas zase. Če se malo joka ga ne bo konec.

_____________________________

28.8.2007 je zajokal najin sinko Janez


(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: razvajen otrok
29.10.2007 14:32:12   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: abc100

Ja, otrok te potrebuje, vendar pa tudi ti potrebuješ čas zase. Če se malo joka ga ne bo konec.


a ta otrok nima očeta, ki ga popazi, ko potrebuješ čas zaseuser posted image

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu abc100)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: razvajen otrok
29.10.2007 14:34:36   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Nalin RR

Ubogi otrok, ne razumem staršev, ki lahko dojenčka pustijo da se zjoka in potem zaspi brez mame, sam, žalosten v joku, da obupa nad lastno mamo, ker mu je jasno da  ne bo prišla, tisti trenutek ve, da ga mama ne mara, ne razume zakaj kar naenkrat ni mame, potem zaspi.


Ah daj no, Nalin, najbrž tudi ne razume, kako mama hudiča še upa dihati zraven njega na postelji, če pa se on potem zbudi, če se prsni koš mame preveč dvigne. Pa ne razume, kako jo mama upa podurhati iz sobe potem, ko on že kaže znake, da trdno spi, kako si upa, da po petminutnem polžjem plazenju na razdalji dveh metrov čisto majčkeno zaškripa deščica v parketu, da se revež zbudi, in kako si potem mama po ponovnem poskusu pobega iz sobe, ko pa on končno pomirjen daje znake, da spančka že kakšne 20 minut, upa na koncu, ko si že skoraj vsa prepotena odahne ob spuščanju kljuke z zunanje strani, ko se njena roka ze skoraj odmakne s kljuke, narediti tako, da kljuka pa vendarle malo naredi, čisto narahlo Pok! Čisto potiho. In dete se začne jokati in iskati svojo mamico, da ga ne bo tako ubogega in samega spet zapustila, pa čeprav na kolenih vsa prešvicana od bojazni, da ji morda spet ne bo uspelo pobegniti. Ampak njeno dete ne razume in mama se seveda vrne k njemu. In to počne dan za dnem, psihično in fizično utrujena. Ker njeno dete vendar ne razume ...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: razvajen otrok
29.10.2007 14:36:28   
abc100
IZVIRNO SPOROČILO: rija

IZVIRNO SPOROČILO: abc100

Ja, otrok te potrebuje, vendar pa tudi ti potrebuješ čas zase. Če se malo joka ga ne bo konec.


a ta otrok nima očeta, ki ga popazi, ko potrebuješ čas zaseuser posted image


Kaj pa ko je v službi? Jest nimam teh problemov, ker zaenkrat je še full priden. Pa ko sem sama doma z otrokom, ga tud ne morem met skoz po rokah.

_____________________________

28.8.2007 je zajokal najin sinko Janez


(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: razvajen otrok
29.10.2007 14:39:35   
rija
ko je v službi? pa saj ni 24/7 v službi....

ko dobiš otroka, je vse skupaj eno samo veliko prilagajanje, dogovarjanje in sprejemanje kompromisov: moj gre pač na fitnes......jaz na RR user posted image  ali pa enostavno spim.......se pač organizirava....saj sem tudi jaz v službi, pa je potem mali z atejem ....ali pa v končni fazi z babi....

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu abc100)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: razvajen otrok
29.10.2007 14:45:31   
abc100
Ja okol 15 pride domov, ampak do takrat moraš pa kašno stvar tud naredit.

Prov je, da otroka pocrtaš, sam ne moreš ga met pa skoz po rokah. Če nekaj delam, pa začne jokat, tisto stvar dokončam(razen, če bi trajalo predolgo), pol grem pa k njemu. Mislim, da če pojoka tiste dve minute, da čebulo narežem, da ga ne bo konc.

_____________________________

28.8.2007 je zajokal najin sinko Janez


(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: razvajen otrok
29.10.2007 14:48:06   
rija
ma, saj minuto ali dve ni problem.....meni se zdi problematično več....

no kakorkoli, vsak po svoje, zato pa imamo različne otroke....jaz vglavnem nisem mogla prenest, da moj otrok joče.....user posted image  pa se ni razvil v pretirano razvajenega otročka, prej zadovoljnega, družabnega in komunikativnega.user posted image

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu abc100)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   [Brisano sporočilo]
29.10.2007 14:49:31   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu MAŠKA)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: razvajen otrok
29.10.2007 14:49:42   
abc100
Ja jest mislim da ni mamice, ki bi lahko poslušala svojga otročka ki pol ure skupaj joka.

_____________________________

28.8.2007 je zajokal najin sinko Janez


(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: razvajen otrok
29.10.2007 14:49:47   
cmokec
Pri nas imamo s spanjem eno veliko srečo, ker sta obe navajeni, da smo ju dali v posteljo, poljubčka, prižgali malo lučko, zaprli vrata in je blo. Sta se pa sami odločili za to, tako, da sva res vesela.

Tudi sama sem vedno govorila in še sem enakega mnenja, da kdaj boš pa otroke crtljal, če ne, ko so majhni.

V tvojem primeru je možno, da ni razvajen, ampak da enostavno ne zna zaspati sam.

Večkrat sem gledala šove s poklicnimi varuškami, pa je bil vedno to problem spanja. In so uvedli res eno rutino vsak večer isto, da je otrok že po tem vedel, da sledi spanje. Potem pa so jih vsak večer bolj privajali, da je zaspal sam. Najprej je starš vežal z njim v postelji, potem je sedel in otroka držal. Nato je starš sedel na robu postelje, stal ob postelji, stal pri vratih, nato pa je otrok zaspal brez starša. Si v praksi tega ne predstavljam, ampak tam so tako reševali roblem, ker obupan jok vsak večer tudi jaz nebi dolgo poslušala.


_____________________________

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: razvajen otrok
29.10.2007 14:55:51   
Splet.Ka
Tema se je kar malo razširila. Tukaj je še moja izkušnja. Moja punčka je bila zelo, zelo, zeloooo zahteven dojenček.

Neprestano me je potrebovala, neskončno sva se dojili, neprestano je želela biti pri meni v rokah. In to ne nekaj tednov, kar kake pol leta, če ne celo dlje.

Dolgi sprehodi so bili zame sanje. Edino, kar mi je uspelo v njeni družbi narediti, je bi kakšen obisk WC-ja sem in tja. Nič kuhanja kosila, nič pospravljanja. To si lahko privoščim šele zdaj

Vedno, ampak VEDNO sem ji ugodila. Če je zahtevala, sem jo dojila. Če se je želela nosit, sem jo nosila. Podnevi in ponoči. Razumela sem, da je še dojenček in da še dolgo ne bo imela želja, da ima samo potrebe in jaz sem tu zato, da jih čim bolje zadovoljim. Nikoli nisem razmišljala o tem, da me izkorišča ali kaj podobnega.

Nikoli ni jokala, ker je nisem pustila niti minute same.

Rezultat? Ne, nimam razvajenega mulca, imam veselo, zadovoljno, nasmejano in ubogljivo 15 mesečnico.

_____________________________

Cvetim...

(odgovor članu abc100)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: razvajen otrok
29.10.2007 15:23:27   
tančica
fino fino, res se je debata razvila....v glavnem pri nas je situacija taka, tamau je sicer priden, ko kaj delam je zraven mene v stolčku in opazuje kaj delamo ljudje okoli njega. Zvečer gre vedno lepo spat in sam zaspi ter spi celo noč že od 2. meseca, tudi podnevi je do sedaj lepo spal. Pred kratkim smo pa fasali eno virozo in normalno takrat tamauga crkljali in crkljali in po tem nekako noče več zaspati podnevi sam.....se vidi da malo izkorišča nimaš kaj....no sj ni nč narobe, sem rada z njim, nekatere ste tako napisale kot da mi je to res odveč....ampak en red pa more bit..tako da kar se tega tiče je res ratau razvajen...

(odgovor članu Splet.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Najbolj stroge mame so rojene v znamenju ...
Nekatere mame so popustljive in prizanesljive, druge so stroge in imajo rade kontrolo nad vsem. Ste vedeli, da pri odnos...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?