|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   problemi pri dojenju
16.11.2007 19:14:01   
tasekk
Pozdravljeni vsi skupaj. Na forumu sem nova, pravzaprav sploh prvič sodelujem na bilo katerem forumu. Rabila bi vašo pomoč. Situacija je pa taka. Pred dvemi meseci je naša življenja popestril sin. Že v bolnici so bili problemi z dojenjem in je malček bil več lačen kot sit. Predpisali so mi tablete za pospeševanje mleka, vendar je bilo kljub temu potrebno dodajati. Že takoj so nastopili tudi krči, ki smo se jih prejšnji teden končno znebili. Priznam, da sem si dostikrat mleko spraznila, ker je bil mali dobesedno uničen od krčev, imel jih je zjutraj, popoldne in zvečer. Komaj, da je ostajal buden in še po steklenički je stežka jedel. Tako, da je poleg dodatka po steklenički pil pogosto tudi moje mleko. Sedaj ko smo se krčev rešili pa se dogaja, da se ponoči in zjutraj uspeva dojiti, v preostalem dnevu pa se začne jokati in z dojenjem ni nič. Dodam, da je ko se dojiva dokaj buden, tako da bi faktor zaspanosti izločila kot razlog uspešnega dojenja. Sinček se tudi precej slini in daje rokice v usta. Mogoče je da dela tudi zobke, ker včasih joče kar brez razloga - saj mislim tako. Pomislila sem, da ima tudi sor in ga nekajkrat namazala z daktarinom, ker ima silno bel jezik, jaz pa dojke (možno da od črpalke) precej krastaste. Lep prosim za pomoč in mnenje. Če se je katera od vas srečala s podobno situacijo ali če mi kdo od vas lahko svetuje, bi prosila za nasvet, kako uspet dojiti sina tudi čez dan ?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: problemi pri dojenju
16.11.2007 19:26:12   
kjava
Svetujem ti, da vprašaš na tem forumu, kjer odgopvarjajo svetovalke za dojenje:
http://med.over.net/forum5/list.php?94

(odgovor članu tasekk)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: problemi pri dojenju
16.11.2007 21:13:07   
butt3rfly
mu daješ kaj čaja za piti? moj je pogosto jokal, pa nisem vedela, kaj mu je.user posted image sm kr nekaj časa rabla, da sm skapirala, da bi pa mogoče hotel piti.
ali pa da ima mogoče težave s prebavo...boščeki so tile mali, ker ne znajo povedati, kaj jih mučiuser posted image

_____________________________

Hale: "Are you accusing me of being in someones pocket, you hypocrite son-of-a-bitch? You've been on Clay's tit since you were a goddamn uniformed officer. He barks and you jump. Whole town knows it. "Chief of Police". What a goddamn joke."

(odgovor članu kjava)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: problemi pri dojenju
16.11.2007 21:42:45   
tasekk
Da, čajčka mu dajem. Res ga dajejo vetrovi, čeprav se pri hrani pazim, pa tudi kot dodatek mu dajem Novalac proti kolikam. Mogoče na to, da se čez dan noče dojiti na dojki je krivo vse po malem, to da je pogruntal stekleničko, kjer se ni treba naprezati, to da ga dajejo vetrovi, malo zobki, pa tudi to, da čez dan zelo malo spi in je zato utrujen.

(odgovor članu butt3rfly)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: problemi pri dojenju
16.11.2007 21:48:31   
ThinkPink
Mogoče na to, da se čez dan noče dojiti na dojki je krivo vse po malem, to da je pogruntal stekleničko, kjer se ni treba naprezati, to da ga dajejo vetrovi, malo zobki, pa tudi to, da čez dan zelo malo spi in je zato utrujen.


Po mojem je res, da mu je flaška lažja, saj se mnogim dogaja, da ko začnejo dodajati, kaj kmalu pristanejo samo na adaptiranem mleku, ker se malčkom ne da več vleči. Za zobke pa je po mojem prezgodaj. Rokice si daje v usta, saj na tak način raziskuje ali pa je lačen.

(odgovor članu tasekk)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: problemi pri dojenju
16.11.2007 23:35:06   
Peli
Jaz sm mojemu sinu od prvega dne dalje dajala dodatek, po dveh mesecih se mi je drl ko sm ga hotela pristaviti k prsim, da je bil kar vijoličen v glavo, pač ni hotel več vlečt pri meni. Tako sm mu dajala AD mleko, sama pa sm si črpala še en mesec, ker pa sm v celem dnevu (na 3 ure sm črpala) načrpala komaj za polovico obroka, sm počasi tud s tem prenehala.
Drugače pa probaj še kakšno drugo mleko, ni nujno da mu Novalac odgovarja, moj je imel blazne krče po Comformilu...čisto odvisno od dojenčka.

(odgovor članu ThinkPink)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: problemi pri dojenju
17.11.2007 9:32:05   
saskija
Upam, da še nisi obupala in da si poiskala pomoč tudi na sosednjem forumu dojenje na med. over.net ali pa poklicala kakšno svetovalko za dojenje.user posted image

Tudi naš dojenček (sedaj je star tri mesece) se zelo nemirno doji že od samega rojstva, redko podoj mine v miru. Velikokrat zraven hodim, se guncam, pozibavam. Nekatere dojenčke pač prej zmoti vsaka stvar pa naj bo to njihova notranja bolečina ali šum iz okolice.

Predlagam ti, da dojenčka pristavljaš čimvečkrat mu ponudiš dojko namesto dude ali kakšnega čajčka (tega sploh ne potrebuje če je polno dojen). Morda je za mamico res naporno takšno maratonsko dojenje vendar je edini način za uspešno dojenje. Ob tem je pomembno da se tudi pravilno pristavi, da z usti zajame cel kolobar in ne samo bradavice, da vidiš da požira mleko in v kolikor boš imela občutek, da je dojka prazna vejemi da dojka nikoli ni prazna v njej je vedno mleko.

Pri krčih, ki jih opisuješ je lahko razlog za njih tudi kakšna alergija, poskusi izločit za dva tedna iz prehrane mlečne izdelke in jajca in opazuj njegovo obnašanje. 

Želim ti uspešno dojenje in sproščeno materinstvo!

(odgovor članu Peli)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: problemi pri dojenju
17.11.2007 10:03:49   
ger06
imate podobno situacijo kot pri nas. JAz se že 4 mesece trudim in poleg dodatka še dojim. NAjbolj seveda uspeva dojenje ponoči in zjutraj, čez dan pa jo prav lovim, da takoj ko se zbudi oz. ko se začne prebujat ji dam joško. Včasih rata včasih ne. Problem je v tem, da ko je preveč lačna ni pogojev da bi vlekla, ima raje flaško.
Pediatrinja mi je sicer rekla da moram !!vedno prvo!! podojiti potem dodatek, ampak pri nas je to večkrat misija nemogoče.

(odgovor članu tasekk)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: problemi pri dojenju
18.11.2007 8:21:36   
Nenya
Moja prva je bila ista. Dodajati sem morala zaradi premajhne teže, pol se je pa dogajalo da ni hotela več pri meni. Jaz sem se zatrdno odločila da bom dojila in sem naredila tako kot je tebi, ger6, svetovala P, vedno, ampak res vedno je dobila najprej pri meni pol šele flašo, sva se dajali tudi po eno uro in več. Na koncu je dobivala dodatek le pred spanjem čez dan in ponoč pa vedno le pri meni, nama se je obneslo.

Ne prehitro obupat in dat dodatka. Se tud strinjam, da čajčki naredijo več škode kot koristi, če že, jih dajaj po žlički ne pa po flaški, možno je da se z njimi napolni želodček pol pa ni več takega interesa za dojenje. Če je polno dojen mu ne manjka tekočine. Pazi, da tudi ti dovolj popiješ, da bo mleka v izobilju, da se mu ni treba tako matrat.

Držim pesti, svetovalko pa le pokliči, majo veliko koristnih nasvetov.

(odgovor članu ger06)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?