|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Proti mrazu
16.11.2007 23:01:21   
malecka
V naši otroški sobi imamo postelje na zunanjo steno. Zdaj pozimi je tam grozno hladno. Pa me zanima, če je katera že imela tak problem in kako ga je rešila.

_____________________________

Živi tako, da bodo tvoji otroci pomislili nate,
ko bodo razmišljali o poštenosti,
ljubezni in pokončnosti.



Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Proti mrazu
16.11.2007 23:40:16   
rosen
lp
Saj veš,poskusi obrniti posteljo na notranjo steno,če ti to uspe!user posted image

(odgovor članu malecka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Proti mrazu
16.11.2007 23:41:36   
Suza
Kot kaže imate slabo izolacijo hiše.
Rešiš ga lahko tako, da kupiš stiropor in ga daš med steno in posteljo. Da pa vse skupaj ne bi grdo izgledalo ga pa oblečeš z blagom in lahko kasneje gor risbice pripenjate.

To je samo moja idela mogoče bo imela katera še kakšno boljšo.



_____________________________

Prijatelji so angeli, ki nas dvignejo s tal in nas spomnijo, da znamo leteti.

(odgovor članu malecka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Proti mrazu
17.11.2007 10:07:09   
bamby
Ne samo da da stiropor med posteljo in steno user posted image . Vse zunanje stene bi mogla nalimat stiropor. Le tako bi izolirala sobo. Predvidevam, da je posledično tudi soba bolj mrzla. Za stiropor limat rabiš Jubizol, potem na stiropor moraš nalimat mrežico (plastično) ravno tako z Jubizolom, potem se nanese maso Kemaglet FX. To je groba masa za izravnavanje sten, potem pa še z fino maso Jubolin, ki se jo na fino nanese. To se samo še zbrusi in pobeli in imaš lepo gladko steno.
Še bolj sigurno bi bilo stiropor in gips plošče, da ti otrok slučajno ne bi naredil z nogo v steno kakšne luknje. Gips plošče se samo po spojih nalima poseben trak za spoje, potem se pa steno samo z Jubolinom sfinišira. Ali pa kupiš ta trd stiropor in obdelaš steno.

(odgovor članu Suza)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Proti mrazu
17.11.2007 10:31:38   
karamela
Jaz sem to uredila s knauf ploščami po zunanjih stenah in stropu. No,  ne jaz moj dragi. Se vsekakor pozna, je topleje.

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Proti mrazu
17.11.2007 11:15:12   
Vilma
Pri nas je bilo enako, pa smo v bloku. Ravno tisti del otroše sobe "visi", nima dodatne izolacije, z zunanje strani pa je glavna elektro omara. sva izolirala z stiroporjem in knauf steno. Izgubila cca 10 cm širine, ampak se pozna, je veliko topleje. Pa tudi okna sva zamenjala, tudi ogrmno pomaga, sva tudi s tem pridobila stopinjo toplejši prostor.

(odgovor članu malecka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Proti mrazu
17.11.2007 20:34:57   
Anonimen
SAMO NE STIROPOR NA ZUNANJO STENO!!!!!!!!!!!!!!!1

PRIMER:

Kolegica je kupila stanovanje, ko so pocufali dol tapete so ugotovili, da je za zunanjo steno v  spalnici nabit stiropor (očitno je bila spalnica hladna). Ko so scufali dol stiropor so ugotovili, da je zuanja betonska stena GNILA. Dobesedno je zadeva segnila pod stiroporom. Z nohtom se je dalo dobesedno posnet dol beton, kukr bi bil smetana. Resno in ne pretiravam. In to v globino od 3 do 5 cm. Ker je bejba od foha so naročili sanacijo oz. projekt sanacije... Končalo se je z enormnimi stroški sanacije zunanje stene. Bivša lastnica ni hotela slišati o kakršnikoli vrnitvi dela kupnine, čeprav je sama povzročila tako škodo. In v končni fazi je bilo zelo poučno videt kaj lahko taka 'home made-sam svoj mosjster' rešitev naredi konstrukciji. Ko sem videla nisem mogla verjet svojim očem.

OBRAZLOŽITEV:

Gradbena fizika sicer ni moja jaka strana ampak tko mal bl na laično:
Stiropor je paroneprospusten, kar pomeni, da se za ali pred njim njim nabira vlaga oz. da preprečuje prehod vlage skozi konstrukcijo. Kot izolacija je zelo dober v primerih, ko je taka toplotna zaščita pravilno izvedena z vsemi paropropustnimi folijami in pravim sosledjem slojev. V primerih kjer je pojav vlage neizbežen tako zaradi prevelige vlage v konstrukciji sami (kletni in polkletni prostori - zunanja konstantna vlažnost, velik kapilarni vlek konstrukcije ...) ali kot posledica temperaturne razlike z visoko vlažnostjo, je potrebno dodatno toplotno izolacijo izvesti na tak način, da onemogoča nabiranje in zadrževanje vlage na kateremkoli delu konstrukcije. To se izvaja s pomočjo paropropustnih folij in podobnega.

Nabiranje vlage na kateremkoli delu konstrukcije lahko povzroči mehanski razpad konstrukcijskih elementov, pojav plesni in drugih organskih oblik in podobno.

NASVET:

Ga nimam. Bi se morala malo bolj poglobiti. Najbolj enostavno bi bilo (če je individualna hiša), da se razmisli o novi fasadni oblogi, ki bi vključevala novo toplotno izolacijo ustreznih dimenzij. Je pa to daleč najdražja rešitev, čeprav je dolgoročno najcenejša. Razne ad hoc rešitve morda rešijo zgolj trenutni problem povzročijo pa na dolgi rok mnogo hujše.

Da se ublaži občutek mraza je varianta, da se stene obloži z oblogo, ki omogoča dihanje konstrukcije (prehod pare) - les, knauf plošče, tekstilne obloge... Nikakor pa ne smejo biti obloge take, ki paro zadržujejo na katerikoli strani konstrukcije.

(paropropustne folije niso isto kot hidroizolacija!)

(odgovor članu Vilma)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Proti mrazu
17.11.2007 20:41:42   
Anonimen
se strinjam s pikcem
meni ko sem bla otrok so zadevo rešil tako da mi je fotrček ob glavi in strani pri postelji naredil poličko cca 15 cm široko ene 30 cm nad posteljo in ptem od te poličke do tal še eno dilo, da je bla kot škatla. upam da me razumete. tako je bila postelje teh 15 cm omaknjena od stene pa še poličko za knjige in igraške sem imela.

(odgovor članu malecka)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Proti mrazu
17.11.2007 20:43:22   
Anonimen
Midva sva po celem stanovanju dala na zunanje stene in stropove izolacijo(ne vem kakšno bi mogla mojga vprašat-je pa tanka) in čez knauf. Ne vem pa kolk se pozna k sva takoj k sva stanovanje kupla to nardila. Porabijo pa sosedje (ista kvadratura, približno isto časa so doma kot midva) kar neki več za kurjavo kot midva.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Proti mrazu
17.11.2007 21:20:25   
saving
Edina prava rešitev je nova izolacija na zunanji strani hiše - nova fasada z ustrezno izolacijo.
Če hočeš izolirati na notranji strani stene, so kao rešitev gips plošče in uporaba paropropustne izolacije - npr. steklena volna. Ni isto, bo pa definitivno topleje. Stiropor ne pride v poštev, kot je že Pikec napisal, ker ni paropropusten. Če se pri varianti s stekleno volno pojavi kondenz, bodo gnile gips plošče, ne pa betonska stena (ceneje za sanacijo in prej opaziš).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Proti mrazu
17.11.2007 21:21:31   
LoCa
kaj pa steklena volna (namesto stiropora) in knauf? pri nas imamo tko na balkonskem delu in je ful dobro. prej (originalne stene) je bla stena z balkonom v bistvu iz lesa in stiroporja (ful čudno), pa nč ni tesnilo, kurjenje je šlo praktično v nič, poleg vsega smo na vogalu bloka kar je še dodaten dejavnik, da je mraz.  zdej pa skoraj da ne kurim  pa mi sploh ni mraz, medtem ko sem lani zmrzovala ob napaljenih radiatorjih. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Otroški dodatek v letu 2024: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?