|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Tifol
19.12.2007 18:34:32   
M1987
Zanima me, če je katera že jemala zdravila Tifol? Meni je ginekologinja rekla, da priporočajo, da jih začneš jesti 3 mesece pred zanostivijo in celo user posted image , da ti in user posted image  dobita dovolj vitaminov in da se zdravo razvija. Ima katera izkušnje?

_____________________________

* CARPE DIEM *
Princeska 05.08.2009
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Tifol
19.12.2007 20:01:53   
taši84
izkušenj s tifolom nimam sm pa od kolegic zvedla da so jemale te tabletke. to je folna kislina ki anj bi pomagala pri razvoju. sama sm jedla folacin kar je neki podobnga. sprašujem se kaj pa včasih ko tega niso jedle pa so lih tko zanosile in donosile??!!!zdj pa vsaka k načrtuje more to jest!!

(odgovor članu M1987)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Tifol
19.12.2007 20:48:05   
ključek
jst jem elevit, ma še vitamine pa minerale, in mi odgovarja. res je, da včas niso jedle ženske teh tablet, sam včas je blo vse drgač. če ne škoduje oz. pomagaš mali pikici, ne vem, zakaj jih ne bi jedla. vsak po svoje, kokr mu paše.

(odgovor članu M1987)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Tifol
19.12.2007 21:59:27   
Anonimen
Jaz sem bila noseča 14 dni ko mi je dala g. folacin podobno kot tifol pred zanositvijo sem jemala neke vitaminske tablete, ki ravno tako vsebujejo folno kislino.

(odgovor članu ključek)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Tifol
20.12.2007 0:38:47   
soncek28
Tifol je folna kislina ki jo mores jemat obvezno v prvih treh mescih nosečnosti,lahko pa tudi prej.jaz sem jo začela jemati takoj ko sem zvedela da semuser posted image .Je zelo fajn ker je veliko vitaminov ki so potrebni za user posted image razvoj.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Tifol
20.12.2007 9:23:02   
anci banci
Tifol oz folna kislina ni dobra samo zaradi vitamniov in mineralov ampak je nujno potrebna za otrkov razvoj v prvih 3 mesecev in pomaga pri zapiranju spinalne cevi oz. hrbtenjače kjer je ogromno živčevja....folna kislina ne more nastajat naravno v našem telesu zato jo moramo umetno pridobivat z tabletami , tudi z prehrano jo težko dobimo toliko koliko je potrebujemo

taši 84 .. ni probelm v tem da ne bi zanosile in donosile... problem je v tem da lahko rodiš otroka z okvaro in je potem prizadet

(odgovor članu soncek28)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Tifol
20.12.2007 10:54:05   
tinkatonka
Jaz sem ga po priporočilu G jemala celo nosečnost.

LP Tina

_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu M1987)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Tifol
20.12.2007 13:37:15   
Andromeda
Jaz sem najprej jemala tifol, zdej sem pa prešaltala na elevit, ker imajo 1x več folne kisline in vse ostale vitamine in minerale, kot so že druge povedale. Ene jamrajo, da jim je bilo po tifolu slabo, jaz sem ga v redu prenašala (pa čeprav imam zelo občutljiv prebavni sistem). Na elevit sem šla zgolj zato, ker vsebuje še vse druge pomembne sestavine za bodočo mamico.

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Tifol
20.12.2007 13:52:50   
Anonimen
Mnenja o tej folni kislini so tako deljena že med ginekologi, da sploh ne morete verjet. Jaz sem ga jedla prve tri mesece nosečnosti. Kolegica ki ima ginekologa v isti bolnici kot jaz - samo sosednja vrata, pa je ni jedla. Ker je pač njena ginekologinja rekla, da ta folna kislina sploh nima takšnega pomena kot ji ga nekateri pripisujejo.
Se pa strinjam z matejck - če mali pikici ne škoduje oz. ji pomaga, potem zakaj ne bi jedle tega dodatka.
Sama sedaj pred drugo nosečnostjo jemljem ABC plus in bom z njimi nadaljevala tudi v čaus zanositve, ker imajo tudi velik delež folne kisline; poleg ostalih vitaminov.

(odgovor članu Andromeda)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Tifol
20.12.2007 15:21:26   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: tinkatonka

Jaz sem ga po priporočilu G jemala celo nosečnost.



Jaz isto.

(odgovor članu tinkatonka)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Tifol
20.12.2007 19:54:54   
pikipu
Tifol ni zdravilo, je samo folna kislina, ki je eden od vitaminov B skupine. Folno kislino dobimo tudi s hrano, veliko je je predvsem v zeleni zelenjavi (solata, brokoli, ...), jajčnem rumenjaku, vendar pa se v telesu ne nalaga v zalogi, ampak se vse sproti izloči, zato je tako pomembno, da jo nosečnica uživa. Priporoča se, da naj bi jo ženske jemale pred nosečnostjo in vsaj še prve tri mesece nosečnosti zaradi pravilnega razvoja hrbtenjače pri zarodku in sicer 40 mikrogramov na dan. Takšno količino folne kisline imajo običajno tudi drugi pripravki, preden jih kupite, preverite na škatli. Se strinjam, včasih je ženske niso jemale in so donosile zdravega otroka, veliko je bilo pa tudi takih, ki te sreče niso imele, strokovnjaki so ugotovili, da naj bi bilo za to krivo pomanjkanje folne kisline. Vsekakor ne škodi, če ne koristi ortočku, boste pa zato imele lepšo kožo, lase, ....
Tudi sama sem jo pri prvem jemala, zdaj načrtujem drugega in jo spet veselo zobam......

Srečno vsem!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Tifol
3.1.2008 19:45:05   
lorca
Moram tudi jaz nujno povedat nekja besed o folni kislini!!!

Kot je povedala že "pikipu" je to B vitamin. Zelo pomembno je, da ga nosečnica jemlje od prvega dneva zanositve, zato ginekologi raje rečejo, da jih ženske začnejo jesti že prej. Folna kislina oz. Tifol nikakor ni škodljiv, zato ga priporočajo vsem.

Dobre lastnosti pa so, da preprečuje defekte nevralne cevi oz. hrbtenjače, ki lahko posledično privedejo do paralize ali celo smrti. Folna kislina pa to v 70% prepreči. Vendar le v primeru, da jo nosečnica jemlje od 1. dneva. NE OD PETEGA TEDNA! To je res zelo pomembno. Veliko žensk jo začne jesti šele takrat ko je user posted image . Ampak takrat ste lahko že v četrtem ali petem tednu.

Pa še tole bi dodala: veliko žensk se sprašuje zakaj so naše babice normalno rodile, čeprav niso imele dodatkov folne kisline. Malo poglejte statistiko o številu otrok, rojenih z okvaro nevralne cevi. Primerjajte številke. Mislim da v Sloveniji obstaja statistika od leta 1956 naprej. Prav tako se znižuje odstotek mrtvorojenih otrok. Pa tudi paralize kot posledice okvare nevralne cevi je vse manj. To se mi zdi zelo pomembno. Sploh glede na to, da s folno kislino ne škodimo ne sebi in ne otroku.

Pomembno pa je tudi to, da se potreba po folni kislini poveča za 100%. Včasih, ko so večinoma vsi imeli domačo, naravno zelenjavo je bilo to drugače. Danes to ni več to. Več ali manj vsa zelenjava je izgubila dober del pomembnih vitaminov, zato jih mi samo s sadjem in zelenjavo dobimo manj kot so jo včasih.

Zato pridno jejte folno kislino in rodite zdrave user posted image !


_____________________________

Imejte se radi *

(odgovor članu pikipu)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Tifol
3.1.2008 19:51:58   
polaris
Jaz sem na Tifolu že debeli dve leti, počutje je enako oz. boljše.

(odgovor članu M1987)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Tifol
3.1.2008 19:56:06   
svečka
Jaz sem v prviuser posted image  začela jemati tifol,ko sem zvedela,da sem nosečaoz. po prvem pregledu pri G.Zdaj,ko načrtujemo drugouser posted image  pa jih že pridno jemljem.Mislim, da je pametno,da se jo jemlje,saj škodit ne more,kvečjemu lahko koristi.

(odgovor članu lorca)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Tifol
3.1.2008 22:12:58   
meta21
Jaz sem od maja, ko smo začeli malo planirat otročka jedla Tifol, zadnje dva meseca pa jem CentraMed Mami, ki ima poleg folne kisline še malo morje ostalega. Moram rečt, da so se mi v tem času vidno popravili nohti, lasje in še prehladi se me vztrajno izogibajo (od zdaj naprej pa upam, da bo vse skupaj koristilo še mali pikici, ki jo malo slutim oz. upam, da obstaja). 
Imam kolegico s podobnimi izkušnjami.

(odgovor članu svečka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Tifol
4.1.2008 13:43:23   
nincrli
Jaz jem elevit in mi je prav kul, (to tabletko vzamem vsak dan ob isti uri kot pa sem kontracepcijskouser posted image -po zajtrku) 
edini mal je butasto, ker jih skrivam, ker nihče ne ve(razen seveda partnerja), da delava na user posted image  in potem bi bilo kar malo neprijetno, če bi vsi spraševali za kaj to jem...marsikomu bi si že lahko izmislil da so pač vitaminčki, sam kaj pa tisti, ki se spoznajo...user posted image user posted image user posted image
sicer pa VSE ZA user posted image  
                             user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Tifol
4.1.2008 15:45:25   
Colicka
Hehe ;) pol sva pa skoraj na istem ...vsi mislijo, da še čakava, čeprav komaj čakajo, da bodo dobli nečakinjo al pa načaka, vnujkinjo al pa vnučka ...in tudi res sva jim jasno dala vedeti, da ne b nič še kakšno leto ali dve ...no pa sva si zdej tako zaželela, da ne ćeliva več čakati :) in že četrti mesec delava na user posted image  ko bo ratalo, bodo vsi NORO presenečeni hehe, no vesta samo dve moji dobri prijateljici ... 

(odgovor članu nincrli)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





RESNIČNA ZGODBA: Sinu so zdravniki ohladil...
Bil je lep topel jesenski dan, za pregled v porodnišnici sem obula balerinke. Malčku se ni mudilo na svet, bila sem štir...
5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?