|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   obleka za dojenje
4.1.2008 14:32:31   
katkavr
Pozdravljene,
morda katera ve, kje bi se dalo dobit kaj primernega za oblečt - za dojenje. Majica, pulover.. natrejeno na način, da ne bi bilo treba se čisto slečt?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: obleka za dojenje
4.1.2008 14:39:34   
Anonimen

Mislim, da je pred časom mela ena punca na RR v albumu obleke in majice za dojenje. Se ne spomnim točno, katera.

ENOSTAVNO IN HITRO SI SEŠIJTE SVOJO MAJICO ZA DOJENJE
Naredi tole majico za dojenje je resnično enostavno. Delo boste zmogle tudi mamice, ki pri šivanju niste ravno spretne ali pa tudi take, ki nimate šivalnega stroja. Če se vam majica ne posreči najbolje ali vam ni všeč, vseeno, doma vam bo tudi prav prišla, če vas rado zebe. Ta majica vam omogoča diskretno dojenje. Odprtina za dojke je dosegljiva z obeh strani.
Najprej žrtvujte eno svojih starih, navadnih majic. Dobro je, če majica nima žepov ali slik na prednji strani.
Najprej naredimo odprtino za dojenje:
Oblecite si majico in z šiviljsko kredo ali svinčnikom označite, kje se nahaja večji del vašega oprsja. Slecite majico in jo poravnajte na mizi. Na sredini, med dojkama označite križec. Velikost odprtine je odvisna od tega, kako veliko je vaše oprsje. Ponavadi zadostuje 17 do 25 cm dolga reža. Če imate izredno velike prsi, bo odprtina pač večja.
user posted image
Na sredini majice nato po dolgem označite odprtino:
 
user posted image
V ravni črti odprtino prerežete s škarjami.
Če imate stroj z overlock šivom, obšijete odprtino naokoli, da se blago ne bo vihalo ali cefralo. Če imate navaden šivalni stroj, obšijte robova odprtine z gostim cikcak šivom. Nič hudega, če je odprtina grda na pogled, saj bo skrita.
Vzamemo kos blaga, ki bo pokrival odprtino. Odrežemo velik kvadart. Velikost kvadrata je odvisna od velikosti vašega oprsja in velikosti izrezane odprtine. Pri odmerjanju pazite na to, da pustite na vsakem robu 2 cm za obrobo. Kos blaga, ki ga odrežemo, je lahko tudi pravokotne oblike (če imate velike prsi) in položen z dolgo stranico podolgem. Izberite si tkanino, ki bo pasala k majici in bo imela podobno debelino blaga. Lahko si izrežete tudi kak motiv ali sliko s stare, odslužene majice, ki vam je všeč. Obrobite robove kvadrata z overlock ali cik-cak šivom in zalikate robove na narobno stran. Z navadnim šivom zarobite rob. Če imate navaden šivalni stroj, obšijte robova odprtine z gostim cikcak šivom, nato rob dvakrat zavihajte in prešijte z ravnim šivom. Na koncu imate pred seboj lepo obrobljen kvadrat tkanine.
Sestavimo vse skupaj
Lepo zlikajte majico in kvadrat, da bo tkanina lepo poravnana. Položite majico na mizo. Nanjo položite kvadrat in ga centrirate levo-desno in gor-dol glede na odprtino. Prepričajte se, da je kvadrat iz blaga položen ravno, simetrično in da dobro pokriva odprtino na majici. Dobro bi bilo, da kvadrat prekriva odprtino še za 1-2 cm nižje/višje. Ko je kvadrat dobro nameščen, ga z bucikami previdno spnite z majico. S spenjanjem začnite pod vratnim izrezom in z bucikami pripnite cel zgornji rob. Bodite pazljivi, če imate raztegljivo tkanino, da s evam ne bo nagubala med šivanjem. Ko ste končali s pripenjanjem buck na zgornjem robu, dvignite majico predse in poglejte, če je vse v redu, da ni kaj postrani. Na enak način z buckami spnite še spodnji rob kvadrata. Stranskih robov ne rabite pripenjati z buckami. Pazite, da pri spenjanju ne boste zajeli tudi zadnjega dela majice ampak samo prednjega.
Sedaj lahko šivamo. Vedno pazite, da ne ujamete še zadnjega dela majice med šivanjem. Začnite ob strani zgornjega roba in šivajte tik ob robu kvadrata.
user posted image
Tako, majica je končana.
9. Za mamice, ki imajo zelo velike prsi, je lahko stranska odprtina zelo dolga. V tem primeru je dobro, da si na stranski rob prišijete nekaj gumbov ali pritiskačev, tako da vam odprtina ne bo ťzijalaŤ pri sklanjanju ali pri dojenju.
Ko dojite, enostavno potegnete notranji del odprtine na eno stran. Kvadrat, ki leži preko odprtine lepo pokriva dojke, majico pa vam tako ni potrebno dvigovati ven iz hlač.
Upam, da vam je majica všeč. Da naredite tako majico, ne potrebujete kakšnih posebnih znanj in spretnosti. Majica je zelo enostavna tudi za uporabo.
 

(odgovor članu katkavr)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: obleka za dojenje
4.1.2008 16:56:17   
Paštetka
user posted image  

zakaj komplicirati?

jaz oblečem črno spodnjo majico in gor majico ali pulover.

damroko pod zg. majico si potegnem ven dojko,dvignem majico toliko,da malapride do bradavice, kožase pa ne vidi ob boku,ker jo zakriva sp. majička.


Lahko pa daš enostavno pleničko čez po dojki,če jo daš ven nad dekoltejem. Pa se tudi nič ne vidi.

Ali pa zdaj ko je moderno oblečt dvojno majčko. Eno majčko dvigneš, drugo pustiš dol.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: obleka za dojenje
4.1.2008 17:12:15   
Paštetka
Drugače semi pa zdi,da ima Neckerman neke simptične majčke za dojenje

(odgovor članu katkavr)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: obleka za dojenje
4.1.2008 17:40:44   
Klaudia
Ne gre se zato da se kaj vidi. Meni je bil problem, ko me je zeblo čez hrbet. Potem so me pa še ledvica začela bolet.

Pri Strojanu sem kupila dve majci, v Kepici (BTC hala A), pa še spodnjo majčko, ki ima vgrajen modrček. Zdaj me nič ne zebe in ni več problema dojit kjerkoli

Ima jih pa tudi neckermann, celo cenejše so, vendar sem jih raje sprobala, ker sem že fasala mastitis ko me je modrček rahlo tiščal.

_____________________________

If your kids are giving you a headache, follow the directions on the aspirin bottle, especially the part that says "keep away from children."
Susan Savannah

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: obleka za dojenje
4.1.2008 18:22:36   
Paštetka
Klaudia,kdo pa je rekel,da se gre za to,da se nič ne vidi. Saj pravim,spodaj oblečeš spodnjo majčko,ki jopustiš na mestu in te ne more zebsti v hrbet, če si pokrita.

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: obleka za dojenje
4.1.2008 21:12:17   
eya
Jaz sem delal isto kot Paštetka, nisem imela nobene posebne majice/puloverja za dojenje.

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako otroku izberemo priimek?
Priimek otroka morata starša izbrati sporazumno in ga najkasneje v 30-tih dneh po rojstvu prijaviti na katerikoli upravn...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?