|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   v ležalniku namesto na tleh
7.3.2008 22:25:53   
Nacka
Moj 6.m. sinko se bolj slabo obrača (ratal mu je le ene parkrat, drugač pa se le obrača na bok). Do pred nedavnega smo ga bolj polagali v ležalnik, ker je tam užival, na tleh pa sploh ni hotel biti (oz. le kratek čas, potem pa je jokal). Drugače mislim, da je z njim vse OK, ker je živahen, močan,... Ampak ali mislite, da je malo počasnejši pri obračanju zaradi ležalnika. Tud sedaj, ko vzrajam, da leži na tleh, je najraje na hrbtu in opazuje - tudi uro dolgo... Kaj mislite? Malo sem brala o razvojni ambulanti, pa me je danes kar malo zaskrbelo.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: v ležalniku namesto na tleh
7.3.2008 22:35:30   
Anonimen
sigurno ima otrok na tleh optimalne možnosti za razvoj motoričnih spretnosti, sam se more trudit in lepo osvoji vse razvojne mejnikeuser posted image če pa je v ležalniku pa je ful omejen, sej tam ne more praktično nič...kr probej še, od začetka bo verjetno jokal, ker ni navajen in u bistvu sploh ne ve kaj naj sam s sabo, poskušejta parkrat na dan po par minut, ne na silo pa da ga čisto znerviraš....sedi zraven njega, mu govori, poj, motiviraj ga z igračami, lahk tud z daljincem ali telefonomuser posted image nekaj da pozornost preitegneš....lahko mu pomagaš tako, da ko leži na hrbtu, mu prekrižaš eno nogico čez drugo, tko čez bok, da ga avtomatsko potegne v položaj za obrat, samo trup more pa sam zasukat...ne znam razložituser posted image mogoč si opazla da ga pediatri tako obračajouser posted image
pol k se bo navadu pa ko bo kako stvar osvojil, mu bo pa prov luštno...pa še teb se bo dobr zdelo, ko boš vidla kok se dejansko vidi napredek vsak dan in kok se super razvijauser posted image
lahk pa tud pediatru omeniš, pa mogoč kak obisk v razvojni, tam najbolj točno povejo...ni še pa nič zamujeno in zafurano, tko da brez skrbi pa kr v akcijouser posted image

(odgovor članu Nacka)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: v ležalniku namesto na tleh
7.3.2008 22:38:20   
ZmajTolovaj
Jaz ti sicer ne morem povedati kaj natančnega o razvojnih mejnikih, ker se tudi otroci različno razvijajo, ampak svetujem pa ti, da ga imej čim več na tleh, kot bodo svetovali tudi strokovni delavci; to pravim tudi iz lastnih izkušenj. Če mu na začetku ne bo všeč, ga zabavaj, animiraj, igrajta se, da mu postane to prijetno okolje, mi imamo na tleh tudi tiste pisane puzzle iz BC, pa so ji blazno všeč, kotali se sem, tja, skratka uživa. Sigurno je boljše kot ležalnik.

_____________________________

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu Nacka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: v ležalniku namesto na tleh
7.3.2008 22:47:25   
*lenc@*
se strinjam z zgornjim postom, v ležalniku naj bo čim manj, čimveč na tleh, pri 6m je počasi čas za obračanje...

_____________________________

"Kam potuje čas? Če bi vedel, zaprl vrata bi pred njim."
R. K.


(odgovor članu ZmajTolovaj)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: v ležalniku namesto na tleh
8.3.2008 9:32:06   
eya
Pa vedno, ko ga dvigujete, ga najprej obrnite na bok in potem ga dvignite. Tako kot se pravilno otroka dvigne.

poglej si na tem linku

(odgovor članu *lenc@*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: v ležalniku namesto na tleh
8.3.2008 9:33:02   
Lunc_a
ne,ležalnik ni zato nič kriv,če bi bilo tako potem pa bi se vsi otroci bolj počasi obračali. jaz sem imela oba večinoma v ležalniku

(odgovor članu *lenc@*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: v ležalniku namesto na tleh
8.3.2008 9:48:36   
Paštetka
Obračanje ni merilo o pravilnem razvoju otroka. Vsaj tako je meni 2 tedna nazaj povedal predstojnik pediatrične.
PA tudi da v današnjem času mamice zelo malo polagajo dojenčke na tla kravice past (oz. jih dojenčki sploh ne znajo) in se posledično tudi tudi ne obračajo, oz. so kasnejši. Žal so že morali meje nevrofiziološkega razvoja pomakniti zato navzgor.

Moja je stara 7. mesecev in teden dni, pa se tudi ne zna obrniti. JE pa skoz na tleh. Praktično živi na tleh. Je pač lene sorte oz. se NOČE obrniti. Obrne se ne bok (oba) na trebuh oz. na hrbet, pa ni šans. Pa smo izvajali handling in ne vem kaj vse. 1. otrok se mi je v tem času že postavil na noge sam ob opori (sam ravno šla včeraj gledat slikice), ona se pa  ne obrne.

Sedi pa zelo stabilno oz. samostojno. Začela je sedet tam malo po 6. mesecu. Pediater je rekel, da glede na to, da že tako lepo sedi (sedi tudi po eno uro in se igra), da je vse OK. Saj deklice ponavadi malo kasneje začnejo sedeti. To so njegove besede.

MEne je tudi namreč ZELO skrbelo, ker se ne obrača. Sem mislila, da je kakšno posledico nam pustila centralna apnea. Ampak sem potolažena. Tudi na nogice se še ne opre. Meni je sicer to nenavadno, ker je pač 1. otrok bil tako hiter, ta pa je pravi lenuh. ŠE jokat se ji ne ljubi in nas poklicat, ko vstane. Jo moram skoz hodit gledat, če je njeno visočanstvo že vstalo.

Nič se ne sekiraj. Otroci so si različni.

_____________________________

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html



(odgovor članu Lunc_a)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: v ležalniku namesto na tleh
8.3.2008 10:07:32   
kobacaj
Tudi naš ni hotel biti nič na tleh, takoj ko sem ga postavila na tla je bil jok, sploh pa ne na trebuščku (max 5 minut).  Zato sem ga imela tudi veliko časa v ležalniku, kjer se je gugal, ko je bil prislonjen npr. ob kavč. Ko je bil star 7 mesecev je tudi mene zaskrbelo, ker ni še sedel in plazil, da je to posledica samega ležanja v ležalniku. Ampak tudi naš je bolj lene sorte, in počasi je začel sedeti , in šele sedaj pri 9 mesecih, ko se približno 3 tedne plazi, uživa na tleh, ampak tudi ne predolgo, se kmalu naveliča. Mi je bil prav zanimiv primer, ko hodimo na plavanje (tečaj dojenčkov) in smo postavili dojenčke na trebušček na rob bazena, nogice pa v vodi in jih razgibavamo. Vsi dojenčki v skupini so ful uživali na trebuščku, naš pa takoj ko sem ga postavila v jok. Tako, da niso vsi otroci enaki, nekaj prej nekaj kasneje.

(odgovor članu Nacka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: v ležalniku namesto na tleh
8.3.2008 13:03:30   
Ronči
Naša skoraj 8 mesečnica ni rada na tleh, jo dajem na puzle večkrat na dan po par minut.
Ponavadi le sedi in gleda kje sem jaz, včasih se zaigra za par minut.
Pra tako se hitro naveliča ležalnika, bumbota, kavča, zato jo prelagamo iz enega na drugega, saj bi drugače bila samo po rokah user posted image .
Pred parimi dnevi se je slučajo obrnila iz hrbta na trebuh, tako da vemo, da zna, le zanimanja nima. prav tako se ne plazi, sedi pa samostojno od 6,5meseca. Od kolegice hčerka se je plazila pri 6m 1tednu, sedela samostojno pa pri 8 mesecih...
Vsak dojenček je drugačen. Je pa res boljše, da je na tleh. Polagaj ga na tla vsaj večkrat za par minut, boljše kot da je skoz v ležalniku.

(odgovor članu kobacaj)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: v ležalniku namesto na tleh
8.3.2008 15:13:20   
Nacka
Ste me mal potolažle, ko ste napisale, da tud vaši otroci niso radi na tleh in da se pri 6.m. še niso obračali. Veliko pa vas piše, da so že samostojno sedeli. Zanima me, kako to mislite?? Ali ste jih vi dale sedet, potem pa so sedeli sami (predvidevam, da se niso sami dvidnili v sedeč položaj - za to je namreč potrebno obračanje). Naš malček namreč leži na hrbtu in se fcul dviguje in hoče sedet. Če mu pomoliš roke, se zagrabi in potegne gor v seeč položaj. Ali mislite, da je prav, če to delam z njim, ali je bolje, da ga ignorirm, ko se hoče dvignit in počakam, da se bo sam. 100x vala, res ste mi v pomoč.

(odgovor članu Ronči)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: v ležalniku namesto na tleh
8.3.2008 15:27:25   
tažana
Še jaz ti lahko povem svojo izkušnjo.
Rodila sem septembra in pred nami so bili mrzli meseci. Ker imamo pritlično stanovanje je bilo na tleh grozno mraz in tako je bila celo zimo in delno še pomlad v ležalniku. Poleg tega je bila tudi malo bolj debelušna in se ji ni dalo skoraj nič premikat. Kmalu sem opazila da tudi v ležalniku ne leži naravnost ampak nagnjena na desno.
kmalu me je začela panika grabit, kajti kakorkoli sem jo položila vedno je bila nagnjena v desno user posted image . tudi obračala in plazila se ni. po pogovorih zdrugimi je bila glede tega kar kakšen dober mesec za drugimi.
vendar sem jo od takrat naprej ko sem opazila vse to, več polagala na tla, se z njo igrala tako da sem ji noge obrača (kot so že zgoraj omenile), in jo spodbujala k zasuku z najbolj privlačnimi "igračami" (telefon, daljinski opravljalnik...).
plazila se ni nikoli shodila pa je pri 13 mesecih in 2 tedna.

čim več se igraj z njim na tleh pa bo že moralo biti dobro. če pa boš imela občutek, da je še kaj narobe pa pediatra prašaj.

lep pozdrav

(odgovor članu Nacka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: v ležalniku namesto na tleh
8.3.2008 15:39:16   
Lantea
Ni nujno, da se otrok ne giba toliko (ne obrača ipd.), ker je večinoma v ležalniku. Kot ste vse povedale, otroci se razlikujejo....ZELO!!!! Eden nekaj prej naredi, drugi drugo, eden "zaostaja" za enim več mesecev....a če so drugače zdravi...verjemite mi, ničesar ne bodo zamudili. Jaz sem imela hčerko kar večino časa v ležalniku, včasih sva se igrali na postelji, na tla (na deko) sem jo dala pa nekje pri 6,5 ali 7m. Tudi naša je bila povsem zadovoljna, če je ležala na hrbtu, dvigovala glavo in se razgledovala. Očitno pa ni imela potrebe, da bi se ne vem kako obračala. Tudi če sem ji nastavila igračo in jo spodbujala, se ni kaj dosti zganila. Ko je prišel njen čas, se je začela obračati. Danes....danes je pa pravi živček...niti sekundo ni pri miru. Zdaj se že plazi in vstaja in hodi ob opori. In se mi zdi, da je od takrat, ko se je začela obračati, pa do danes, ko se že plazi in "hodi" zelo hitro napredovala. Tako da nič bat.

(odgovor članu tažana)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: v ležalniku namesto na tleh
8.3.2008 19:44:00   
Seven*
Čisto tako..

Ležalnik je zelo škodljiva stvar. Otrok je omejen, ne čuti težišča in nima možnosti gibanja.

Ne iskat zdaj nekih razlogov zakaj se ne obrača. Raje ga postopno navadi gibanja na tleh, ker tam bo imel optimalne možnosti za razvoj.

Veliko otrok ne plazi zaradi ležalnikov, veliko jih ima minimalna motorična odstopanja med drugim zaradi ležalnikov (nerodni, ne znajo past..).


Poskušajte otroku ponudit POGOJE za nemoten motoričen razvoj.

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Lantea)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: v ležalniku namesto na tleh
8.3.2008 20:19:05   
Naja30
Naša je že od čisto malega bila na tleh in se je navadila, tako da pri 6,7 mesecih niti ni bilo variante, da bi mirno sedela v ležalniku ali lupinici.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: v ležalniku namesto na tleh
8.3.2008 20:46:15   
*tajda*
No moj mali ni v ležalnuku,je pa ves čas na igralni podlogi,star je 5 mesecev,se pa že obrača na oba boka,iz hrbta na trebušček pa tudi obratno......nevem pa če je to zaradi ležanja na ravni podlagi.Je pa res veliko pod igralnim centrom in brez pleničke..tako da kar brca in cvili ker mu je tako všečuser posted image

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: v ležalniku namesto na tleh
8.3.2008 23:45:04   
Nisaa
sevda na tla ,ker tam lahko trenira tud obračanje in ostale tehnike ,v ležalniku pa tega ne more in lahko samo opazuje okolico,na tleh pa marsi kateri dojenček noče bit zato ker je pač premalo tam in ni navajen zato pa protesirajo,pri nas sta oba že od malega a tleh in nikol nismo mel panikeuser posted image

_____________________________

Papa Nina
27.8.2006 je na svet pokukal najin Maj
11.7.2007 pa je prišel čudežni herojček Gaj

(odgovor članu *tajda*)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: v ležalniku namesto na tleh
9.3.2008 11:10:17   
ZmajTolovaj
Veliko pa vas piše, da so že samostojno sedeli. Zanima me, kako to mislite??

Naša user posted image  je, kot rečeno, od 3. meseca na tleh. Imamo tudi srečo, da uživa pri tem, kot vidim, ni pri vseh tako. Od ležanja na hrbtu in opazovanja smo šli počasi na sukanje na bok, čedalje bolj in bolj, dokler se ni obrnila na trebuh. Potem je bil nekaj časa na trebuhu in se tako igrala; potem se je začelo plazenje nazaj, se pravi samo odrivala se je z rokama, ni pa šla naprej. To je menda tudi pogost pojav, kolikor sem zasledila. Skratka, to je trajalo doldo, skoraj dva meseca, vmes je postajala čedalje stabilnejša in pri ene 6m sem jo posadila na ritko in je sedela, ene dvakrat jo je sicer zaneslo in se je prevrnila, sicer pa je kar sedela.
To sem bolj malo prakticirala, ker se je vseeno rada plazila po tleh (še zmer rikverc), začela se je tud obračat okrog na trebuščku, če me razumeš, kaj mislim. Potem pa ritko v zrak, pa na vse štiri, pa guncanje sem in tja, to je bila tudi kar dolga faza. Postavila se je na roke in noge in rit gor, kot da bi delala most. No in potem ji je prejšnji teden ratalo, da se je sama vsedla. Dvakrat poskusila in zdaj obvlada user posted image .
Se je pa tudi pri treh, štirih mesecih s hrbta dvigala v sedeč položaj, ampak samo v naročju, ko sem jo dala na tla, je bilo OK. Aja, pa še zaleča se je naprej plazit prejšnji teden, približno takrat ko posedat. Čez noč, ti povem.
Nekateri se ne plazijo, nekaterim paše samo ležat, nekateri preskočijo to in se dvigajo, taka je tudi moja nečakinja, no, kakor kateri otrok. Je Paštetka lepo povedala, da sta njena ko dan in noč.

_____________________________

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu Nisaa)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: v ležalniku namesto na tleh
15.3.2008 15:44:15   
papica2
Jaz pri taveliki ležalnika niti nisem imela, je bila skozi ali na tleh ali na kavču (mlajša), ponavadi na igralni podlagi ali puzzlah. Prevalila s hrbta na trebuh oz obratno se je samo ene parkrat (da lih ne bi rekla, da se ne zna). Kotalila se ni nikoli, plazila še manj, njeno največje veselje pa je bilo hoja ob opori - na kavču (imamo nižje naslonjalo) ali pa na klopi pri mizi se je dvignila (pozneje pri nižjih omaricah) in se sprehajala že pri 9m pri 11m pa nam je kar ušla in stekla za kelnarjem. Od takrat do njenih dveh let in pol smo jo samo še lovili in morali imeti oči še na hrbtu, ker je en dva tri izginila iz vidnega polja.

(odgovor članu ZmajTolovaj)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Je za otroka res najboljši najvišji zaščit...
Je za otroka zares najboljša zaščitna krema za sončenje z najvišjim zaščitnim faktorjem? V članku preveri, kako izbrati ...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?