|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   alergija na KM in alergeni
21.3.2008 12:26:01   
biga
Zanima me, če se tisti, ki imate dojenčka, alergičnega le na kravje mleko, preventivno izogibate v prehrani tudi jajc in drugih znanih alergenov (paradižnika, citrusov, pšenice, soje ipd.)? Mislim predvsem na malčke do enega leta.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: alergija na KM in alergeni
21.3.2008 14:22:55   
smigli
No moj ni več enoletnik, je alergik in ja jaz sem se do prvega leta zelo strogo držala zapovedane dite in se izogibala vsem potencialnim alergenom.

lp

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: alergija na KM in alergeni
9.4.2008 20:26:29   
Anonimen
Pozdravljene.
Sem nova med tistimi, ki imate otroka z alergijo na KM. Uporabljamo mleko Pregomin že od rojstva. Sedaj je stara 6 mesecev in je pediatrinja rekla, da lahko začnemo dodajati, vendar naj se izogibamo potencialnih alergenov.
Vem, kako začeti z dodajanjem... riževi kosmiči v mleko, sadje, zelenjava... zanima pa me, katere zelenjave in sadja se je bolje izogibati... pa kako vem, da živilo ne vsebuje mlečnih beljakovin? Na nekaterih izdelkih piše, kakšne beljakovine so notri, na drugih pa ne.
Pa tudi za druge alergene - česa naj se izogibamo.
Hvala za pomoč

(odgovor članu biga)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: alergija na KM in alergeni
10.4.2008 11:49:05   
jakaracman
Mi smo se izogibali, citrusom in glutenu.Če za kakšno stvar nisi prepričan, recimo , da je slov. proizvajalec,pokličeš v tovarno in ti tehnolog rade volje odgovori.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: alergija na KM in alergeni
10.4.2008 19:37:43   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: mina07
... zanima pa me, katere zelenjave in sadja se je bolje izogibati... pa kako vem, da živilo ne vsebuje mlečnih beljakovin?

Koščičasto sadnje, agrumi, pa eksotika.... in tako ostanejo samo banane. Naš je 1 leto jedel samo banane s piškoti od Medexa z jabolkom. Potem ko je dobil alergijo še na jabolko, pa samo banane. Smo mu pa dali bobi-palčke. Smoki nismo radi videli, da bi ga jedel. Pa torto smo imeli iz rastlinske smetane.

Sedaj alergije ni več (KM, jajce, jabolka) pa banane VIDET NE MORE.

Jagode, maline,...  tako da je jedel samo jogurt soje. Še danes ga ima najrajši.

Kravje mleko: Na etiketi piše (z malimi črkami) laktoza, laktacid,.. vse kar se začne na lakt. Je pa mleko v paštetah, hrenovkah,.. piškotih (smetana, maslo)....

Včasih smo HIPPovo kašico na izletu, drugače pa vedno sami pasirali s paličnim korenček, krompir, piščanec/puran, brokoli.
Pa še govejo (iz telečjega mesa) juho z makaroni Barilla (kasneje tudi z rezanci) smo mu tudi privoščili.

Arašidi so tudi alergeni, samo se jih pa nikakor ne moreš čist izogniti, ker jih dodajajo povsod. Še v jedilno olje.

< Sporočilo je popravil tehnofil -- 10.4.2008 19:41:46 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: alergija na KM in alergeni
10.4.2008 21:03:09   
Anonimen
Resnično hvala za pomoč.
Saj smo sicer čist na začetku uvajanja, ampak ne bi rada kje kiksnila. Raje ne dam, kot pa da bi naredila še večjo škodo.
So nam pa rekli naj bomo previdni tudi z jajci in pšeničnimi izdelki. Čeprav tudi specifični Ige nimamo pozitiven, ampak krvave nitke na blatu so bile dovolj.

(odgovor članu tehnofil)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: alergija na KM in alergeni
18.4.2008 16:22:14   
izabella1
mina07, jaz ti priporočam, da se izogibaš... Ker kot je že ena zgoraj napisala... Če še nimaš kakšne alergije, jo pa lahko hitro pridelaš :) Pri nas smo sprobali veliko živil, vendar se je večina izkazala za neprimerne.

Za začetek je fin krompir, korenje, cvetača. Jaz sem kar spasirala ali eno ali drugo, lahko pa vse skupaj. Potem sem zmiksala grah in pregomin skupaj in zgostila z milupinim rižolinom. Potem pa je še sadje, za začetek je dobra kakšna jabolčna čežana iz rdečih jabolk, kasneje banana,...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?