|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ali je moje mleko res premalo kvalitetno
7.4.2008 9:16:02   
Ursi2
Živjo, punce. Imam eno vprašanje za vas. Prosim če mi lahko odgovorite, ker sem čisto na tleh in ne vem kaj naj.

Doma imama 7 tednov starega sončeka in že od začetka ima on (midva rečeva, da ima vesele urice), ko hoče biti priklopljen. To je vsak dan nekje od 17 pa do 21.
Me je skrbelo,če se ne naje, pa je patronažna rekla,da ga mučijo krči in da si na tak način lajša bolečine. Ker res ne pomaga nič drugega, nobeno nošenje, petje,duda, nič, samo če ga dojim neha jokati.
Tudi če že zaspi se čez par minut zbudi in se začne spet  jokat.
Sedaj pa moževa starša(živimo skupaj in seveda slišita vsak jok) masirata moža, da nimam dovolj kvalitetno mleko in se ne more najest, da ga matrama in da bo od joka dobil pruh in še več krčev ter da morava kupiti umetno mleko in mu ga dajati. Seveda nič ne pomaga, če jima pove kaj je  patronažna rekla in ko jima reče, naj ga data meni, da se boma dojila in bo nehal jokat, ker ga lahko samo tako pomiriva, pa mu spet začneta težit in ga sploh najprej nočeta dat, ker bota že onadva ga umirla in poskrbela.

ful sem jezna in čist sem na tleh, ker sploh ne vem več ali imatas prav ali ga res matram in sem nesposobna. Kr jokala bi se in sma včeri pač pol malo midva povedala nazaj sta pa čist užaljena in ne bota nikol nič več kaj rekla.

Sploh moja tašča obvlada, da zdej je pa ona boga in sma midva ful barabe.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ali je moje mleko res premalo kvalitetno
7.4.2008 9:19:41   
Ursi2
Pozabla sem povedat, da mali ne prenese mleka, ker ima precej krčev, zato mlečnih izdelkov trenutno ne jem, drgač pa jem meso, vse priloge, jabke, banane, mislije, polento (velko polente)solato,... Pač res se trudim, da bi čim večl in čim bolj raznoliko.

(odgovor članu Ursi2)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Ali je moje mleko res premalo kvalitetno
7.4.2008 9:21:31   
Lunc_a
nekvalitetno mleko ne obstaja.
Poskusi z več dudami in ne samo eno.
nam je ustrezala duda iz kavčuka iz lekarne.Kupi mu siru pproti krčem v lj. lekarnah ga dobiš

(odgovor članu Ursi2)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
7.4.2008 9:38:14   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Lunc_a)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Ali je moje mleko res premalo kvalitetno
7.4.2008 9:44:47   
tintin
ursi, najprej user posted image user posted image , verjamem, da ti je težko, sploh če tašča kako na račun dojenja reče...user posted image Tvoje mleko ne more bit nekvalitetno, ker je vsako materino mleko prilagojeno dojenčku in je nasploh najboljša hrana za dojenčke.Če mali lepo napreduje s težo, lepo polni pleničke in je sicer videt zadovoljen, potem je mleka zagotovo zadosti. Strinjam se s patronažko, dojenčki zvečer jokajo zaradi krčev in pa pojava, ki se mu reče večerni blues
...saj veš, veliko novih dogodkov in posledično morajo to dati ven...user posted image Glede krčev - če jih res ima, probaj izločit muslije in solato, morda ga napenja to...jaz do 3.meseca nisem jedla druge zelenjave kot bučke, malancane, krompir, korenje.
Drugo in še pomembnejše!! Poskusi se malo distancirat od vira slabe energije - tašče, saj si zaradi tega še bolj napeta in posledično tudi user posted image - to dojenčki zelooo čutijo.... Nimaš slabšega kot kombinacije jokajočega dojenčka in tašče z neumesnimi komentarji. Dojenčki pač jokajo zaradi različnih razlogov, povprečen dojenček v starosti 3.m joka 3 ure dnevno, tvoj je pa še mlajši... To pomeni, da tašči jasno in glasno povej, da si otrokova mama ti in da boš že sama poskrbela zanj - ga pomirila, ga crkljala. Pa magari, če se popoldan zapreš v eno sobo in ne spustiš nikogar zraven. Poleg tega pa, kaj ti ima tašča dojenčka za jemat in ga potem ne dat, ko se joka? Jaz vem, da bi znorela in potegnila temu črto že prvi dan. Sledeč iz tvojega pisanja, mislim, da tvoj user posted image joka predvsem, ker čuti "napetostuser posted image ". Tukaj ima seveda vlogo tudi tvoj mož - da "slabe energije" ne spusti do tebe . Če imaš priložnost, si preberi poglavje v knjigi Dojenje in materinstvo iz srca (K.Š. Olmer), kjer piše ravno to...
Sicer pa, zapomni si - si krasna mama, delaš vse kar je najboljše za dojenčka (ga miriš, dojiš - to je še največ! , ljubkuješ....), samo dojenčki so pač dojenčki in se v določeni fazi življenja malo več jokajo. Iz varnega maminega trebuha pridejo v velikkkk svet in rabijo malo časa, da se prilagodijo.
Srečno in pa - predvsem odločno!


(odgovor članu Ursi2)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Ali je moje mleko res premalo kvalitetno
7.4.2008 9:46:46   
tintin
Aja Ursi, še to: nikakor nisi nesposobna mama.

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Ali je moje mleko res premalo kvalitetno
7.4.2008 9:52:39   
BibaMaJa
Tudi naš (2,5 meseca) je popoldan bolj nemiren in včasih prava tečka. Nekje od 17. ure dalje želi bit priklopljen na zizi. Jaz to pripisujem utrujenosti in igranju starejšega sina ob njem, če je glasen.
Mogoče tudi tvojega moti glasno dogajanje okoli njega.



(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
7.4.2008 9:57:39   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Ursi2)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Ali je moje mleko res premalo kvalitetno
7.4.2008 10:03:21   
noe
Jav, te tašče.Mene je tudi moja napizdla, da bo mala levičarka ker sem jo prvič pristavila k levi dojkiuser posted image , in to sem poslušala pridigo ene 10 minut.Potem pa sem jo samo vprašala, če je kaj narobe , če je človek levičar? Pa me je gledala ko tele v nova vrata  in ostala brez besed. kakih 15 minut je še sedela brez besed, potem pa je šla domov  in mi še do danes ni pisnila besede.
Ne se sekirat zaradi takih bedarij, ker je brezveze. Je pa res mal zoprno, ker živite skupaj.
Moja pupa je stara 3 tedne in je od 20 do  22 non stop na zizi, če jo dam stran se joče. Če jo neseš v posteljico, potem ko ti zaspi  na rokah se zbudi in se joče .
Če jo dam pa v najino posteljo pa takoj zaspi in spi kot top 4-5 ur, potem je in zopet spi do zjutri.
Je pa zvečer te dve uri , ko ne velja niti ati , nič , samo jaz da jo dojim in je pri meni v rokah. Tako da bomo morali to očitno dati skozi, pol pa bo. Je  bilo pa tudi meni čudno prve dni ker je Vid bil čisto drugačen. Ko se je najedu, si ga položil in je spal.
Se pa popolnoma strinjam z Tintin.user posted image user posted image

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Ali je moje mleko res premalo kvalitetno
7.4.2008 10:29:13   
pikalonca
Verjemi vase in ne poslušaj "pametnih" nasvetov okolice. Se pa povsem strinjam s tintin. Dobro si preberi kaj ti je napisala in še enkrat ti pravim, verjemi vase in v to, da si za tvojega user posted image  ti najboljša mama.

_____________________________

Kdor hoče videti, mora gledati s srcem.

(odgovor članu noe)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Ali je moje mleko res premalo kvalitetno
7.4.2008 10:33:41   
Kabija
Lp.Naj povem samo to da se ne sekirat.moj sinek se tud zvečer najraje carta na zizi ves čas bi bil prkloplen.Tud sama sem misla da nimam dost kvalitetnega mleka ampak to sploh ni res.Enkrat pač poje več drugič pa manj.
sem vprašala v posvetovalnici kak je s tem in so rekl, da je mamino mleko najbolj kvalitetno za dojenčka in da je najboljš dojit dokler se da.

Ne se sekirat, kar dojita se in za svojga otročka naredi kar sama misliš, da je najboljše ne se pa ozirat na druge.


(odgovor članu noe)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Ali je moje mleko res premalo kvalitetno
7.4.2008 10:39:34   
nian
alja je imela točno tako obdobje pri 2 mesecih. cel večer na joški drugače dretje. in je bila pač cel večer na joški user posted image  potem pa še malo dretja preden je zaspala. takrat so krčki in zavedanje okolja. vsak dan toliko novega, da mora pač dojenček malo pojokati, da sploh vse procesira. če se normalno redi imaš mleka dovolj. in kot so že napisale pred mano tudi jaz mislim, da ni nekvalitetnega mleka. vsaka mama ima najboljše mleko za svojega dojenčka.

taka in drugačna pametovanja, kot jih slišiš od tašče pa popolnoma ignoriraj! uživaj ob dojenčku in to je to.

_____________________________

7. 12. 07 smo dobili Aljo
4.8. 10 smo dobili Meto

(odgovor članu pikalonca)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Ali je moje mleko res premalo kvalitetno
7.4.2008 11:45:11   
sanosan
Najprej te bom potolažila, da delaš čisto pravilno, da otroka dojiš, kot ga in s tvojim mlekom je vse v najlepšem redu (in vse ostale vzpodbude, ki so jih napisale predhodnice). Pri moji user posted image  je bilo na začetku isto, da je popoldan od nekje petih naprej bila priklopljena do takrat ko je zaspala.

Kot drugo pa ti priporočam, da poskušate s tastom in taščo razčistit pojme, da sta otrokova starša vidva in da bosta vidva sprejemala odločitve o načinu hranjenja in še o marsičem drugem. Onadva sta kot starša imela to priliko in sedaj sta vidva na vrsti.

Sama ti lahko iz lastnih izkušenj povem, da je v takšnem primeru najbolje takoj na začetku narediti črto, preko katere ne smeta ali pa iti na svoje. V mojem primeru (živeli smo z user posted image  in user posted image  pri njegovi mami, ki jo je skupaj ena sama dobrota, in sicer v enem stanovanju, v katerem sma imela samo eno sobo za sebe, ostalo je bilo skupno) je bilo slednje še najbolj učinkovito, saj so bili pogovori in dogovori samo trenutna rešitev, ki niso zdržali niti en teden. Od kar smo šli na svoje, so se stvari bistveno spremenile in se dosti raje vidimo in bolje se razumemo.

(odgovor članu nian)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Ali je moje mleko res premalo kvalitetno
7.4.2008 12:39:23   
matea1
Ne se sekirat. Poskusi z dudo - mi smo jih sprobali enih 5 različnih, ker nobene ni hotela. Ko sem ugotovila, da ima tako močan sesalni refleks, sem ji dala dudo brez razmišljanja. Pa je pomagala. Aja, naša "vleče" samo dudo MAM, in sicer NANO. Poskusi, izgubiti nimaš česa.

Tvoje mleko je najboljše za tvojega otroka. Slabo mleko ne obstaja.

Veliko sreče ...

(odgovor članu sanosan)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Ali je moje mleko res premalo kvalitetno
7.4.2008 12:45:08   
birdy
 Ja boga mi, pa kaj si trapasta, valda da maš premal mleka. Pa skoz ga maš priklopljenga,... Krči- to sploh ne obstaja...
O.k. resno, tist gor je bil hec.
Mojo malo sem tud mela nonstop priklopljeno, edino tko se je umirila. Sicer pravijo da če ma otrk krče, da ni dobro da ga priklopiš, sam pri nas je biv edino tko mir. Sem tud kdaj dodala, pa je ful mal spila. K zdej gledam nazaj vidm kake neumnosti sem počela, da sem dodajala. Pač prvi otrok in delamo napake.
Pa da te še mal potolažim. Že zdaj ko je tud gosto hrano je večkrat dnevno, eni user posted image  majo očitno raje večkrat po malo, moja je tud med njimi. Nekvalitetnega mleka ni.
Mogoče bi clo lahko šla za kak vikend naprimer k svojim staršem, če je možno. Jaz živim še pri svojih starših, ampak vedno kadar sem šla k tašči mi je kot nalašč zmanjkovalo mleka, ker je stres in njihovo buzeriranje naredilo svoje. Doma je blo pa čist drugo. Tam so pa kr mislil da lahko z tamalo počnejo kar hočejo, jst pa čist konc in totalno pod stresom.
Sem mela pa clo približno isto uro, ko sem jo mogla met skoz priklopljeno,tam od ene petih pa do desetih ko je zaspala. Sej spala je pa pol kr, ziher ene tri ure v kosu, pa pol dojenje in spet ene triure.
Ne sekiraj se, tud če mogoče maš malo manj mleka, ga boš dobila samo na ta način da boš več pristaljala. Sej se bo uredil, boš vidla.
Pa par user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za mlado družinico.

_____________________________

Moji otroci - moja sreča
Neli- 4.8.2007
Kristi- 8.2.2009
Lev- 3.12.2010


(odgovor članu sanosan)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Ali je moje mleko res premalo kvalitetno
7.4.2008 13:21:15   
anju

IZVIRNO SPOROČILO: Ursi2

Sedaj pa moževa starša(živimo skupaj in seveda slišita vsak jok) masirata moža, da nimam dovolj kvalitetno mleko in se ne more najest, da ga matrama in da bo od joka dobil pruh in še več krčev ter da morava kupiti umetno mleko in mu ga dajati.


dojenčki niso samo lačni mladički. dojenje je predvsem zelo čustvena reč!
obnašanje tvojega otroka ni nič nenavadno. prav je da je non stop priklopljen. tako se počuti varnega, ko mu je hudo. EDINO TI LAHKO (ZAENKRAT) NAJPOPOLNEJŠE ZADOVOLJUJEŠ NJEGOVE POTREBE!
obnašanje tvoje tašče tudi ni nič nenavadno - ŽAL!


(odgovor članu Ursi2)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Ali je moje mleko res premalo kvalitetno
7.4.2008 18:43:11   
dido
Ursi, prosim, nehaj se spraševat, če si dobra mama. Verjemi mi , da si najboljša mama na svetu za tvojega malega, ker si njegova ! Tvoj otork ima krče in nič ni krivo tvoje mleko.
Veš, tvoja zgodba je identična moji zgodbi. Da otrok ne sme jokat, ker bo dobil kilo, pa da imam slabo mleko, pa da ima krče, ker NE PIJEM mleka, pa da ga ne znam oblečt, pa da ga ne obračam, pa... Mislim, da bi lahko napisala knjigo o tem kaj vse sem morala poslušat od svoje tašče. No, potem pa je mali se tako zredil, da je bil skoraj na shujševalni,pa je bil samo na mojem mleku.
Ne obremenjuj se z njo in otrok, ki ima krče pač joče, saj bo tudi to minilo. Čisto pravilno delaš ! So ti punce pred mano že čisto lepo povedale.
Ti pa nekaj polagam na srce kot ženska in mamica, ki je morala več kot leto dni požirat komande in pripombe svoje tašče. Čimprej, prosim te, čimprej naredi temu konec, ker ne bo boljše, ker se ne bo nehalo, ampak se bo samo stopnjevalo. Boš videla kaj šele bo, ko bo moral začet jest ( po njenem ) gosto hrano. Takrat sem jaz mislila, da se mi bo zmešalo !
Na lep način ji povej, mogoče izreži tudi kake članke, da ima otrok krče, da je tvoje mleko najboljše za njega in da delaš vse kar je najboljše za otroka. Povej ji lepo, a odločno in takoj zapusti sobo, da ne bo še kaj hotela debatirat in ti ponovno solit pameti. Ti lepo poslušaj svoj instinkt, če pa kaj ne boš vedela, pa imaš zato otrokovo pediatrinjo in vprašaj njo.
Pa sem ti svetujem, da ji čimprej poveš, ker če boš čakala,se bo samo nalagalo v tebi in ko boš potem kaj rekla, bo to zelo glasen prepir. Čimprej povej tudi, ker boš začela ti trpet, tvoj odnos do otroka ter odnos med vama z možem.Verjemi mi, vem kaj govorim, dala sem to skozi in sem skoraj zaradi tega zgubila čudovitega može ter še danes po treh letih se sprašujem, če sem dobra mama.
Držim pesti zate, da zbereš pogum ter poveš kaj ti leži na duši. Javi nam kako si rešila, saj bom mislila na tebeuser posted image . Pogum in ne pozabi, da kljub temu, da te ne poznam, sem iz tvojega pisanja čutila,da si čudovita mamica.LP

(odgovor članu Ursi2)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Ali je moje mleko res premalo kvalitetno
7.4.2008 18:53:09   
Anonimen
BRAVO DIDO! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image res si lepo napisala.

Se popolnoma strinjam s tabo.
Ursi ce pa hoces, res kaksne dobre informacije o dojenju ipd. se obrni na La Leche League forum:
http://med.over.net/forum5/list.php?94

Mogoce ti bo se to poamgalo, kako sem jaz uredila moje starse in od moza starse. Vsak obisk pri zdravniku sem uporabila, da sem kasneje lahko rekla, saj je zdravnik tako rekel. Tdui c eni rekel. Ampak potem je bil mir. Nekaj municije sem pa nasla tudi na zgoraj omenjenm forumu.

(odgovor članu dido)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Ali je moje mleko res premalo kvalitetno
7.4.2008 19:01:12   
Oranža
Draga moja,

Se podpišem pod vse kar ti je napisala Tintin in še ostale....V glavnem ne daj se motit, ker samo TI in EDINO TI veš kaj je najboljše za tvojega otroka!!!Pa če se dojita 7 ur v kosu to nebenga nč ne briga porkaš!! V glavnejst ti priporočam kar se krčev tiče da si pišeš nekakšen dnevnik kaj vse si v dnevu pojedla in potem postopoma izločaš eno pa po eno stvar iz prehrane in boš videla kaj da rezultat. Iz lastnih izkušenj pa ti lahko povem takole: izogibaj se mleka in vseh mlečnih izdelkov vsaj prve tri mesece, potem so tu misliji, pa banane in jabolka!! Pri nas so se krči malce umirili šele ko sem izločila vse mlečne izdelke, banane, jabolka in Kruh. V glavnem zdej je slab mesec kar jem pomalem že vse to, razen hrane ki itak napenja. Jabolka sem začela jesti pa šele prejšnji teden, ker ga je to tolk matral.

V glavnem probaj pa boš videla da vama bo ratalo. Ne poslušaj tašče in tasta in prosi moža naj se postavi v tvoj bran!! Ker res najmanj kar potrebuješ kje nekoga ki ti bo solil pamet!!

Aja pa BTW vprašaj jo, na podlagi česa sklepa da tvoje mleko ni dovolj kvalitetno!! Babnica naj si rajši prebere kak članek o dojenju in o tem kako zdravo je materino mleko za dojenčka!!

Še to, če ti karkoli leži na duši ali pa česarkoli ne veš se obrni na pomoč k svetovalkam za dojenje, najdeš jih na strani www.dojenje.com! Res same fejst punce, ki so vsak trenutek pripravljene pomagat, pa tud če rabiš samo tolažilno besedo.
Držim pesti  da ne obupaš pa res ne poslušaj ljudi ki ti govorijo da tvoje mleko ni kvalitetno ali pa da ga nimaš dovolj. Tukaj gre samo za ponudbo povpraševanje, zatorej, večkrat ko ga pristaviš več mleka boš imela.
Pa ena user posted image  za vas in sporoči, kako si rešila situacijo.
Lep večer.


_____________________________

The child must know that he is a miracle, that since the beginning of the world there hasn't been, and until the end of the world there will not be, another child like him.”
(Pablo Casals)

(odgovor članu dido)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Ali je moje mleko res premalo kvalitetno
7.4.2008 20:03:49   
Anonimen
Morem povedat, da je kolegica nehala dojiti svojo punčko pred tremi tedni, sedaj je stara 2mes, zato ker je bila prepričana, da ima preslabo mleko! Ji je P rekel, da naj dodaja ampak vseeno doji in je pač nehala ker je tako lažje. Pa še to mleka je imela za izvoz. Midva z mojim sončkom sva se včasih tudi dojila in dojila, se mi je zdelo da ni konca, pa se je tudi to umirilo. Dojila sva se polno več kot 6 mesecev in se še sedaj dojiva zjutraj in zvečer.

(odgovor članu Oranža)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Ali je moje mleko res premalo kvalitetno
7.4.2008 20:09:04   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Ursi2

in sma včeri pač pol malo midva povedala nazaj sta pa čist užaljena in ne bota nikol nič več kaj rekla.


Res bolje da nehata taksne neumnosti kvasit.

(odgovor članu Ursi2)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Ali je moje mleko res premalo kvalitetno
7.4.2008 20:59:53   
Ursi2
punce, hvala vam. ko bi vedle, kolko mi pomeni to daste me vzpodbudile. Saj sama vem, da ni nič bolj zdravo kot moje mleko in imam ga veliko, tako, da si ga sedaj prej spumpam, kadar tk ene dve tri ure ne je, da ga preveč ne zalije, ko začne jest, ker mi je prej večkrt bruhnu, sedaj pa je bolje, odkar si pumpam in niti mastitisa nimam več. kar se hrane tiče pa itak agrumov, oreščkov, meda, jagod, čebule in ocvrtih stvari tega tako ne jem,solato jem tam pa tam, če ni kisla, jabke tam pa tam, kak košček - olupljen, banane in mislije imam pa res kar redno na jedilniku.ne jem pa prav tako nič mlečnega. sicer se moji tašči ful smilim in ona bi na mojem mestu to jedla, ker mal krčev pa tk more met. mislim sej ne vem več, kaj bi rada. Pa sem ji rekla, da pač nisem boga, če morem par mesecov bit brez tega, da sma ga res dost dolgo čakala (5 let) in se mi to ne zdi sploh noben problem, če vem, da mu lahko to olajšam.
Sej je prijazna in se trudi, ampak ne zastopi, ker ona je pač jedla vse od kraja, mastno, da se je kr cedilo, pol pa v isti sapi  razlaga, kk se je njen ta prvi prve mesece skoz jokal inpol meni sej bo boljš, pač tam do šestega meseca bo tako, no pol se pa začnejo zobki se bo pa zato jokal, pa spet ne bomo spali. (sej vem da bo mogoče tako, ampak meni osebno se to ne zdi huda tolažbauser posted image user posted image ).

Sej ji verjamem, da je prvi vnuk in sta ga tud komi čakala, ampak vseeno nima nobenga občutka. Ko smo prišli iz bolnice in potem nisma nikamor šla dva tedna, ker je blo glih tako slabo vreme in sem jo mogla gledat skoz, ker je imela glih takrat dopust, sem bla že čist na koncu z živci in sem komi čakala, da bom končno svoje vidla. moji pa ravno zaradi njiju ne pridejo radi k nama na obisk in so bili sedaj od kar smo trije samo dvakrat za eno uro na obisku. in potem se mi spravljamo k mojim domačim, pa mi reče ona, a veta kaj, vidva Lukija kr meni pusta, vidva pa pejta na obisk. Se mi je skor vtrgalo in sem sam rekla, vete kaj, tudi moji bi radi vidli svojga vnuka, pa sem pobasala jajčko in sem šla.kr tresla sem se.

Vem, da sem jz občutljiva na to, kaj reče in nardi in poskusim preslišat, ker nočem, da bi otrok mel slab odnos do njih, ampak včasih pa ne gre.

No, se mi zdi, da sem dans pa za neki časa prekinla kake bolj konkretne stike.
Je pršla iz službe in pol ta prvo do mene, da se ji tk smilim in da ,ore enkrat prit k meni in me pocrtlat, ker sem tk boga. Pa jo ledam, ko da bi z Marsa padla, pa jo vprašam zakaj točno se ji pa smilim in je rekla, da zato, ker sem bolana (včeri sem imela okrog 39 vročine, ampak je šlo tk ko je prišlo, itak pa je otrok na prvem mestu za mene in mi ni važno če sem bolana ali me kaj boli) pa morem še za Lukija skrbet. Sem ji pa rekla, da mene ni treba crtlat, da mene crtla samo moj mož, drgač pa jz nisem tak tip, da ne rabim tega, hvala lepa.
In je seveda takoj rekla, ja seveda, sej sem slišala včeri, kk te ma lepo in te crtla (oba sma bla sitna, zmatrana, zaskrbljena in znervirana, ker se je mali ful jokal in ga kr nista nama dala, ampak sta mu težila, da je lačen,,,,, in sma se pač ruknala, ker se pa ne bi, ampak sma se pol ko so nama ga dali nazaj in se je mali umiril in pol zaspal pomenla in je blo vse vredu). Sem pa rekla a vete kaj, enkrat v celmu mesecu sma se ruknala, pa kr ne morte pozabit in me že ma grdo, vidva pa se kregata in se dereta eden na drugega kr naprej, je pa vse vredu. In je bla užaljena, da tud prav če sem taka in jo odbijam, pol pa naj bo po moje in me bo pustla pri miru in se ne bo več ukvarjala z mano. in ni pomagalo, da sem ji pol rekla, da je ne odbijam, ampak da pač nisem tip za crtlanje, nikoli nisem bla, tud domači me niso neki posebi pa se mamo ful radi in da nimam rada, da se mene neki pomiluje, če mi nič ni, in da sem ji to že ne vem kolkokrat rekla, pa je sam se obrnala pa šla in rekla, ja sama tk hočeš pa ne bomo meli nobenih stikov.

Se mi zdi tk brezveze, ampak možu ne bom nč rekla, že tk ga napadata in se ful potegne za naju, da je ze cist zmozgan od tega, ker ga vsakič ko mene ni zravn napadata, da to ni normalno...


No, pa sem se spet razgovorla. Hvala vam, mi je kr mal lažji, ker prej sem pa skoz to premlevala.

(odgovor članu Oranža)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Ali je moje mleko res premalo kvalitetno
7.4.2008 21:33:00   
koala
Ne pusti se sprovocirat. Vem da je lažje reči kot narediti, sama imam osem tednov starega sina, ki se popoldan doji na eno uro. Totraja tam od 18-te do 22-te potem pa zaspi in spi do treh ali celo štirih, se naje in spi dalje.
Ti samo vrjami vase in vztrajaj. Sicer pa bosta tako ali tako kmalu imela posvetovalnico in ko boš videla da je lepo pridobil boš lahko vsem zaprla usta.

_____________________________

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu Ursi2)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Ali je moje mleko res premalo kvalitetno
7.4.2008 21:37:13   
Rubin.
Zato pa jaz pravim, stari in mladi ne gredo skupaj. Meni bi bilo zelo težko, če bi mi nekdo non stop solil pamet. Čeprav menim, da tvoja tašča v bistvu ni slaba in ti hoče, dobro, ampak na svoj način oz. tako kot so oni takat delali. Kolikor vidim, pa da si pametna punca in boš težavo znala rešit user posted image .

Kaj se pa tiče prvotnega vprašanja pa tako: nekvalitetnega mleka NI. Oz. materino mleko je najboljša hrana za otroka, kar je je možno dobit. Če tašče ne moreš v to preprčat, je pač ne prepričuj, glavno je da TI to veš.

Jaz sem imela podoben primer, kot ga imaš ti, mala mis se je z dojenjem tolažila med krči, če je to o.k. je drugo vprašanje, ampak tako je bilo, in je bila v tem času, priklopljena praktično 24h/dan. Bilo je naporno, ampak hvala bogu, nisem imela nobene "pametne" tašče ali mame, ki bi mi razlagala, kako slabo mleko imam. In je mala miss bila izključno dojena do 6m, ko sem pričela dodajati GH, čeprav je moja mama nekaj načela, ja pri treh mesecih pa samo tvoje mleko ne bo dovolj, sem ji rekla, da vem kaj delam, kaj je najboljše za mojega otroka, če pa ne vrjame meni, pa naj se prepriča pri strokovnjakih. In ji res ni šlo v glavo, ker oni so pa pri treh mesecih začeli dodajati kravje mleko (pazi to!). Ja časi se spreminjajo in ljudje so vedno bolj osveščeni in hvala bogu da je tako.

Upam da se bosta še dolgo uspešno dojili.

Pa malo za šalo, da ne bo kakšne hude krvi:

user posted image  


(odgovor članu Ursi2)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Ali je moje mleko res premalo kvalitetno
10.4.2008 8:46:12   
Ursi2
No.punce, res vam hvala za vaše besede, škoda, da jim moja tašča ne verjame. Sma ji povedla nekaj vaših izkušenj, pa sma povedala kaj dva zdravnika mislita o tem, pa včeri sem še enkrat patronažne klicala in mi je rekla, da bi bil kriminal, če mam jaz tolko mkeka, da si ga pumpam ven, ker ne poje vsega, da bi mu dajala kaj zravno in da bi tako pa res najbolj škodovala otroku. Pa nič ne pomaga. Še vedno sma kruta in ga matrama, ker se po cele dneve samo joče (halooooo?, priden je tk, da je super, če pa vsake tolko časa zajoče, ker ga zašravfa, pa tudi ni konec sveta.) No, danes je pa šele padla izjava leta, Mož ji je povedal, da gremo na slikanje kolkov je pa čist popenla, če sma  normalna al kaj nama je, da bomo dohtr pa midva ubila tega otroka in da je čisto brez besed, ka nama na kraj pameti pride ...
Pa sem spet tam, ko sem bla v nedeljo. Grozno mi je ker nočeta imeti več opravka z nami, niti z Lukanom, vendar sem rekla možu, da ne bom mu začela dodajat zato, da bo ona dosegla svoje. Pa je reku, da edino prav, ker je otrok in njegovo dobro na prvem mestu, v vsakem primeru pa bo itak spet neki našla, kar ji ne bo prav.
Rada bi imela 4 ali 5 otrok, pa se pri prvem že po enem mesecu tako kregamo.

Danes se morem vsest z njo, ko pride iz službe, pa vsekakor prej, ko pa bo mož doma, ker je tik pred tem, da bi se mu film odtrgal.

Sej vem, da je rešitev iti na svoje, ampak trenutno je finančno to nemogoče.

< Sporočilo je popravil Katrin RR -- 10.4.2008 20:48:36 >

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?