|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   rabim nasvet
11.4.2008 8:56:31   
lojzika
Danes sem poskusila 3 mesečni punčki dati mleko po flaški a ne gre. Drugače je polno dojena. Mislila sem da bo flaško normalno sprejela pa je ne. se kr davi zraven in mleko ven pljuva. Poskusila sem z nekim dm jevim mlekom, ki sem ga kupila za probo.
1x sem ji dala že izbrizgano mleko na ono tomme tippe al neki takega flaško. Pa je vse skupaj popapcala.

1. a je problem v flaški
2. a je problem v okusu mleka

Naj kupimo novo flaško ali novo mleko????
Rabila bi za soboto za celo dopoldne pa ne vem če mi bi uspelo toliko nabrizgati.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: rabim nasvet
11.4.2008 9:07:17   
Maxica
Morda ne zna vleči po flaški, čist možno pa je, da ji mleko ne ustreza. Kaj če ji najprej probaš dati svojega po flaški, pa da vidiš, v čem je fora?

_____________________________

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu lojzika)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: rabim nasvet
11.4.2008 9:20:11   
bina30
Tudi moj 4,5m sinek ne mara flaške al kaj, ne vem. Drugače je polno dojen, ko pa sem mu za zvečer želela dati flaško, sploh ni hotel. Cucelj enostavno z jezičkom ven potisne in se stran obrača. Tudi mojega mleka po flaški noče, tako da je problem očino nesprejemanje flaške. Imam pa dve različni (Avent in Mam) in ne sprejme nobene.

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: rabim nasvet
11.4.2008 9:21:05   
Anonimen
ma težko jiih je prepričat, jaz enostavno nisem mogla nikamor, enkrat je blo tko, da me za en obrok ni blo, pa jo je moja mami po žlički fotrala, ker nikakr ni šlo po flaši, tamala se je pa razpočla skor od jeze...zdej če se gre samo za en dan, pač tist ko jo bo mel, naj proba res z žličko al pa brizgalko, sej je zamudno, cel dan praktično ne delaš nič drugega, samo ker se gre samo za en dan, bo mogoč šlouser posted image pojma nimam, jaz samo vem da naše nikakor nismo mogli prepričat v flašo....

(odgovor članu Maxica)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: rabim nasvet
11.4.2008 9:21:09   
noe
Midve se tudi polno dojiva. Imava pa isto stekleničko, ki sem jo dobila zraven črpalke.Pa sem ji že dvakrat dala mleko, ki sem ga iztisnila in ga je lepo spila. Ji pa zaradi krčev ponujam čaj v Aventovi flaši in ga sploh ne zna pit iz nje. Mislim , da so Tommee Tippee veliko boljše stekleničke.Tako, da bom jaz tudi za čaj nabavila isto stekleničko.

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: rabim nasvet
11.4.2008 10:10:53   
purple
Naš tavelik sploh ni sprejel flaške, niti dude. Pa sem poiskusila z vsemi možnomi varjantami.

Poiskusi večkrat, mogoče tebi uspe.

_____________________________

Život ide dalje,
život brzo odlazi...

(odgovor članu noe)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: rabim nasvet
11.4.2008 10:14:09   
Anonimen
Naš tudi ne sprejme stekleničke, ni šans.

(odgovor članu purple)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: rabim nasvet
11.4.2008 10:56:58   
želva
Lojzika, naši se je isto dogajalo pri aventovi flaši, zgleda da je preveč teko in jo je kar zalivalo.Če sem ji dala piti it Tommee Tippee, je bilo pa vredu, zgleda da počasneje teče.
Je pa tud res,da naša ne mara vsakega mleka.DM Babylove je marala, sam je po njem polivala, ker je preredko, sem kupila Novolac Ar ga pa ne mare.Pri 4 mesecih ji ne spraviš dol več kot 90mluser posted image Zdaj je pa na Milumilu pa lepo pridno papca.
Aja, midve sva se polno dojile 3 mesece, pol se je pa odstavlauser posted image u glavnem, ni hotla več vlečt pri meni, pa je čist fino prešaltala na flaško

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: rabim nasvet
12.4.2008 8:06:31   
anju
ko hoče jest, hoče svojo klasiko - mamo, njen vonj, njeno toplino, bližino, okus... zato so težave. če je otrok zelo vztrajen, bo počakal, da pride mama nazajuser posted image stisni kolikor uspeš. vseh mlek se ti pa zdaj ne splača testirat pomojem. kupi tista, ki so pakirana za 1x zmešat, da ne boš stran metala, ker imaš lahko odprte samo 3-4t.

(odgovor članu želva)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: rabim nasvet
12.4.2008 14:51:27   
palas
tud midva mava isti problem. Zavrača mi flaško, enostavno mi jo ven pljuva in opleta z jezikom. user posted image Sem si ravn danes mleko izstisnila in mu ga probala dat po flaški. Pa ni šans - je on prstjen, joka, pa še jaz živčna. Potem mu pa ponudim joško pa je vse ok. Se bova pač dojila čimdlje. Edin problem je ko mami kam gre in ga mra ati nahranit po flaški user posted image - mami nikamor ne more za dalj kot dve urci.
Aja, pa tudi dudo mi zavrača.

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: rabim nasvet
13.4.2008 23:53:51   
BARBARA R.
Jaz svetujem menjavo cuclja. Našemu fantolinu je odgovarjal samo chicco kavčukov cucelj. Lahko mu ne odgovarja velikost odprtine, morda oblika cuclja ali pa materijal.
 
Hčerka je pa sprejela samo pitje z nastavkom. Nikoli ni pila iz cuclja.
 
user posted image

(odgovor članu lojzika)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: rabim nasvet
13.4.2008 23:59:38   
Anonimen
Danes sem poskusila 3 mesečni punčki dati mleko po flaški a ne gre. Drugače je polno dojena.

1. a je problem v flaški
2. a je problem v okusu mleka


V nicemer od nastetega...user posted image .

Ona ze ve, kaj je zanjo najboljse user posted image .

Ko bo prisel cas, bo sprejela tudi flasko :).

(odgovor članu lojzika)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: rabim nasvet
14.4.2008 0:13:10   
Margareta
Jaz sem mojo hči, ki je bila do petega meseca izključno dojena, na flaško navajala točno 7 dni. Mislim, da mi je ratalo v 50 poskusu. Po vsakem dojenju sem ji ponudila še flaško. Aja, bili sva pa na pediatrični kliniki, zaradi premajhnega pridobivanja teže, da ne bo katera mislila, da sem mazohist.

_____________________________

http://www.ednevnik.si/?w=Margareta

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: rabim nasvet
14.4.2008 16:40:33   
bibi77
Margareta,

prosim razloži malo bolj konkretno, kako in s katerim mlekom/flaško vama je to uspelo. Mi imamo enak problem...slabo pridobivanje na teži (moja pupa ima 4m in v zadnjem mesecu se je zredila le za 100g, odklanja pa vse flaške z AM ter mojim mlekom, mojega mleka pa ni dovolj..). Vsak nasvet mi bo prišel prav. Aja, pa še to: ali tudi tvoj otrok ni kazal znakov lakote? Moja namreč sploh nikoli ne joka, ker bi bila lačna.
Hvala, Bibi

(odgovor članu Margareta)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: rabim nasvet
14.4.2008 23:22:14   
Margareta
Ja pri naši tamali je bilo enako - nikoli ni kazala znakov lakote. in nikoli ni jokala. V pediatrični kliniki so potem ugotovili, da se podoji npr 100 ml, potem se pa dela, kot da je sita. Zato sem ji mogla uvesti tudi flaško. Da ji probam vsaj še nekaj ml tako "podtaknit". V bistvu sem ugotovila, da ni bila problem flaška, niti mleko, samo rabila je en teden, da se je navadila. POglej, jaz sem ji po vsakem podoju ponudila še flaško, pomembno je, da otroka ne siliš. Moja je tri dni jokala, ko je flašo samo videla, potem je dva dni lizala tisti cucelj, sedmi dan je pa začela pit.  Zdaj imam Nuk-ovo flaško in cucelj iz kavčuka.

_____________________________

http://www.ednevnik.si/?w=Margareta

(odgovor članu bibi77)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: rabim nasvet
15.4.2008 9:48:44   
bina30
Pred par dnevi sem (glej par postov zgoraj), da naš tudi noče piti po flaški. Kar se igra s cuclom, ga tišči ven z jezičkom in nič ne potegne. Včeraj pa sem kupila lonček s takim hecnim cuclom in ročkami od NUK, ki je sicer za 6+, pa sem vseeno poskusila in je medo zvečer pred dojenjem popil 70ml. Res, da ni ne vem kaj, ampak JE pil, tako, da je očitno odvisno od flašk, oziroma cuclov!

(odgovor članu Margareta)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: rabim nasvet
15.4.2008 10:12:46   
bibi77
Hvala Margareta, bom poskusila. Če bom imela še kakšno 'tehnično' vprašanje, se ti pa javim user posted image .lp, Bibi

(odgovor članu Margareta)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: rabim nasvet
15.4.2008 10:13:41   
bibi77
Koliko je pa star tvoj mali?

(odgovor članu bina30)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: rabim nasvet
15.4.2008 11:41:16   
nesiro
Jest sem mojo malo dojila polno dva meseca, ampak sem ji že od začetka ponujala čaj - komarček - ne glede na to, da pravijo da ne. Naredila je par požirkov in se tako počasi privajala na njo. Sedaj je stara 2,5m meseca in ji moram zvečer zadnji obrok dodati - pije zelo lepo po avantovi flaški. najprej jo podojim, pač kolikor imam potem pa se včasih malo igra s cucljem, ampak ker je še vedno lačno potem zagrabi flašo.
Po mojem mnenju je treba čimprej malim pokazat flašo, zarad tega ne bo nehal vlečt - že na začetku si stisnite mleko pa jim ga včasih probajte dat po flaši - po izkušnjah kolegic je potem veliko lažje.

(odgovor članu bibi77)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: rabim nasvet
15.4.2008 12:42:55   
Margareta
Imam dva otroka, prvi je bil pravi jedec. Po statistiki, vedno med najmočnejšimi in največjimi dojenčki, pa se je do 6. meseca samo dojil. Druga hči, pa čisto nasprotje - suha in neješča od rojstva. Če bi vedela, kakšen krvav pot, bom potila, da jo bom navadila na flaško, bi začela sigurno že prej. Tako, sem se pa 7. dan ko mi je potegnila na flaško dobesedno zjokala, od sreče, ker sem vedela, da zdaj se bo pa vsaj malo redila. Ampak redi se res počasi.

_____________________________

http://www.ednevnik.si/?w=Margareta

(odgovor članu nesiro)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: rabim nasvet
15.4.2008 14:48:11   
Naja30
Moja tudi ni marala flaške nikoli. Verjetno bi se pač morala navadit nanjo, ampak je nisem navajala. Ni bilo potrebe. Na flaško bi jo navadili samo za vsak slučaj, če kdaj mene ne bi bilo zraven. Pa se to na srečo ni zgodilo.

(odgovor članu Margareta)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: rabim nasvet
15.4.2008 15:21:43   
bibi77
Hm, tudi midve sva bili 4 dni na gastro, kjer ji niso nič ugotovili (k sreči!), a tudi pomagali niso kaj dosti. Hčerka spije 30ml naenkrat (pri meni) in se ustavi, čeprav mislim, da imam še mleka. Pleničke skoraj suhe, blato pa skoraj vsak dan malo. Zdravniki pravijo,da še ni dehidrirana in da bo že začela jesti. Meni pa popuščajo živci. Če pomislim, da je bilo 2 meseca super, bila je pravi mali požeruhec, zdaj pa to...

(odgovor članu Margareta)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: rabim nasvet
15.4.2008 15:32:22   
Margareta
bibi77, midve sva bili tudi na gastro - vsega skupaj 5 dni, in tudi niso ugotovili nič (hvala bogu), samo to, da je mala zelo neješča. 

_____________________________

http://www.ednevnik.si/?w=Margareta

(odgovor članu bibi77)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?