|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zbujanje na 2 uri ponoč
16.4.2008 22:02:53   
Rozica25
naš 5,5 m se doji na 2-3 ure podnevi in ponoč. Kaj narediti da bo vsaj ponoč dlje spal?
Ene 3x nam je spal 5 ur skupaj. user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: zbujanje na 2 uri ponoč
16.4.2008 22:06:09   
Anonimen
Uf, če bi vedela recept, potem bi tudi mi bolje spali. user posted image

Zdaj se še bolj pogosto zbuja, ko je zobek na pohodu...

(odgovor članu Rozica25)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: zbujanje na 2 uri ponoč
16.4.2008 22:06:39   
Anonimen
Kaj narediti? Pusti casu cas....

(odgovor članu Rozica25)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: zbujanje na 2 uri ponoč
16.4.2008 22:07:20   
Lunc_a
Se strinjam z mič
Mi smo se do skoraj 8 meseca zbujali na pol ure

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
16.4.2008 23:27:31   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Lunc_a)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: zbujanje na 2 uri ponoč
17.4.2008 1:34:21   
lejla14
Najbrž samo dojiš? Moj ima tri mesece in mu zvečer pri zadnjem obroku dodam še nekaj mleka v flaški in potem zdrži kakšnih 6 ur. Ampak najbrž nisi mislila tega? Pa tudi čez dan traja tudi do štiri ur med podoji ali celo kaj več, brez da bi tedaj dala tudi flaško. Morda imaš vendarle premalo mleka - ali piješ zadosti?

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: zbujanje na 2 uri ponoč
17.4.2008 6:48:59   
sanosan
Kaj sem jaz naredila, da sem zdržala takšen tempo pri prvem user posted image ? Spal je z mano v postelji in ko se je zbudil, sma se samo naštimala, podojila in spala naprej. To je bila zame edina in najenostavnejša rešitev problema. Probaj, pa boš videla, če boste kaj bolje spali, če boste spali skupaj. Pa še to, eni otroci imajo bolj pogosto dojenje, eni pa bolj redko. To ti lahko povem iz lastnih izkušenj, saj se je prvi dojil skoraj celo obdobje dojenja na dve oz. tri ure, sedaj druga user posted image  pa se že od začetka doji na tri do štiri ure in tudi ponoči spi (zadnje tedne se je začela zbujati enkrat do dvakrat na noč in ko se prvič zbudi jo vzamem k sebi v posteljo, se podojima in zaspima naprej do naslednjega podoja).

(odgovor članu lejla14)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: zbujanje na 2 uri ponoč
17.4.2008 8:04:53   
kristinaj
mogoče je pa mleko prešibko in ga ne nasiti kot je treba. poskusi mu dati adaptirano.....

(odgovor članu Rozica25)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: zbujanje na 2 uri ponoč
17.4.2008 8:44:54   
Maksma
Rozica 25 jst mislim, da tvoj user posted image  poje čez dan premalo in zato tudi ponoči rabi jest na 2 do 3 ure. Pri meni je bilo isto. Midva se tudi čez dan in ponoči izključno dojiva, pri večernem obroku ob 20h pa mu dodam še malo aptamila. drugače pa se čez dan dojiva na 2 do 3 ure, ponoči pa se zbudi samo ob 3h, nato pa ob 8h zjutraj (spat gre pa ob 20h). Star je pa 4 mesece in ima takšen red že od 2 meseca. Jst mislim da ni nič naroče če mu 1x na dan malo dodaš, če s tem sebi olajšaš stvar. Seveda lahko delaš tudi tako kot ti je svetovala Sanosan, to je še ena možnost, vendar je moje mnenje, da se s tem otrok preveč navadi spati pri tebi v postelji in tvoje bližine in boš imela kasneje težave, ko ga boš hotela spet navaditi na svojo posteljo. Imam par prijateljic ki so tako delale in je bil pol problem.

lp

(odgovor članu sanosan)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: zbujanje na 2 uri ponoč
17.4.2008 9:36:52   
racman2
Lep pozdrav!
Jaz pa mislim, da rešitev ni v prilagojenem mleku. Moj prvi otrok je od 1inpol meseca bil na flaški, pa se je ponoči isto zbujal na 3 ure. Mala pa je zdaj stara 3 mesece, pa od 7 tedna prespi v kosu 7-8 ur, pa je samo dojena, čez dan pa je na 2 uri, nikoli nama ne uspe na 3 ure.
Tko, da jaz mislim, da je vsak otrok samosvoj in ima programirano neko uro, ko se on zbudi.
Ne vem tudi, če je rešitev v skupnem spanju. To sem prakticirala pri prvem, pa še zdaj vsako noč pri 3 letih zleze v posteljo k očiju.
Pri tej pa jo vedno dam v posteljico nazaj, še ni spala zraven mene, ker nočem da bo isto kot pri prvem.
Vsak najde svoj sistem, ki mu paše.
Upam, da se boste kmalu naspali.

(odgovor članu Rozica25)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: zbujanje na 2 uri ponoč
17.4.2008 9:47:34   
Rozica25
po flaši noče pit. Aptamil sem mu probala dat pa ga ni maral.
Pri meni spi že 2 meseca, ker sem ponoči obupala, ko sem za vsako vstajala in mi je bilo lažje če je bil zraven mene. Probala mu bom dat drugo mleko.

Se pa bojim da je prepozno, da bi ga navajali nazaj na svojo pojstlico. Bom najprej probala z mlekom in bom vidla kako bo spal, če kaj dlje. Potem pa počas nazaj na pojstlico, če nam bo ratalo user posted image user posted image

(odgovor članu racman2)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: zbujanje na 2 uri ponoč
17.4.2008 9:52:55   
racman2
Meni je bil ful dobr mlek Beba ali pa Hipp modri bio, našemu aptamil ni sedel, ker ga tudi ni nasitil

(odgovor članu Rozica25)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: zbujanje na 2 uri ponoč
17.4.2008 9:54:50   
racman2
Glede na to, da ima že 5,5, bi mu lahko dala v meko riževo kašico, ki jih kao bolj nasiti

(odgovor članu racman2)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: zbujanje na 2 uri ponoč
17.4.2008 13:21:28   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: racman2

Glede na to, da ima že 5,5, bi mu lahko dala v meko riževo kašico, ki jih kao bolj nasiti


Našega ne nasiti.

(odgovor članu racman2)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: zbujanje na 2 uri ponoč
17.4.2008 21:25:09   
Caarmen
Tudi mi se zbujamo na dve uri ponoči pa sva stari 8 m. Zvečer poje polento ali  gres iz 2,5 dl mleka... pa se isto zbujamo. Če nama rata zaspat v rokah jo položim v njeno posteljico, drugače pa zaspi v moji postelji. Ko pa je na vrsti prvi podoj se njeno spanje nadaljuje v moji postelji. Sem probala veliko različnih metod ( jok, prezračit sobo, glasbo, flaška ponoči, ... Nič ni pomagalo kot "joško dat".

Verjemi izmozgana boš tako kot sem jaz ( trenutno imam še zelo bolnega moža, ki potrebuje 24 urno nego) ampak se pomiriš ko gledaš kako malo  dete lepo spi zraven tebe...

Upam, da bo enkrat pa le boljše.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: zbujanje na 2 uri ponoč
18.4.2008 9:28:41   
sanosan
Glej glede navajanja na njegovo posteljico ti bom rekla tako, da daj času čas. Mi smo skupaj spali do user posted image  enega leta. Potem je pol noči prespal v svoji postelji, ko pa se je prvič zbudil in sem ga podojila, pa je ostal pri meni v postelji. Kmalu po njegovem 1. letu smo se preselili in je bila možnost, da je spal v svoji sobi in tudi je spal v svoji sobi in to celo noč. Če se pa je prebudil, sem ga še vedno vzela k sebi v posteljo. Po parih mesecih smo se spet selili in sedaj spimo vsi v eni sobi, pa še vedno večino časa spi v svoji postelji. Vmes smo ga še selili iz kinderpeta v večjo posteljo in je tudi to uspešno prestal, ko je dobil sestrico in ko sma prišle iz porodnišnice me je pogrešal in je zato spal zraven naju, ampak je to vse prehodnega značaja. Načeloma lepo spi v svoji postelji.

Zanimivo pa je to, da njegova sestrica, ki je sedaj stara 6 mesecev, ne spi zraven mene, razen ob izrednem stanju (sedaj je prehlajena in malo vročine in je tudi ponoči priklopljena). Že od vsega začetka spi celo noč brez dojenja. Tako da mislim, da zbujanje ponoči ni toliko odvisno od lakote kot od potrebe po dotiku in toplini. Saj moj starejši še vedno more nekoga držat, če pri nama spi (ali mene za roko ali za obraz). Mislim, da je to karakter otroka, tako da kot so ti že ostale napisale, lahko da bo mleko pomagalo (mogoče tudi kakšna kašica zvečer za večerjo) ali pa tudi ne.

(odgovor članu Caarmen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: zbujanje na 2 uri ponoč
18.4.2008 16:16:27   
Rozica25
kašico mu že en teden dajamo po žlički. Mlečno kašico, katera se meša z vodo, ker ima to raje od kašice ki se meša z ad. mlekom. Spi isto tako da verjetno bližina igra vlogo.

Bomo pustili času čas. glavno da je user posted image zadovoljen. Moj mi je pa rekel, da sem se razvadila, da mali pri meni spi user posted image user posted image . Ja, njemu je vse lepo in prav, ko mene zjutraj sprašuje kdaj se je mali zbudo saj on spi kak top. user posted image dedci!!

hvala vsem za odgovore

(odgovor članu sanosan)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: zbujanje na 2 uri ponoč
18.4.2008 16:23:40   
Paštetka
Moj 1. otrok se je 2 meseca budil na 10 minut. user posted image  

Saj bo boljše, ti lahko samo rečem. Čeprav je tudi jaz čakam, da bo prespal celo noč. Namreč pri 2,5 letih se še vedno vsaj 4x zbudi. Tečnoba user posted image  

Spomnim se, da so mi takrat mamice svetovale, da mu naj dam sveži kvas pred spanjem. Mislim, da je šlo količinsko gledano za velikost enega graha. Nam je takrat pomagalo. Namreč kvas ima veliko vitamina B, ki vpliva na živčevje ali kako že in vpliva na umirjenost ali kako že. Ne spomnim se točno.

_____________________________

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html



(odgovor članu Rozica25)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: zbujanje na 2 uri ponoč
18.4.2008 17:01:30   
Rozica25
a si ga kar v mleko dala?

lp


(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: zbujanje na 2 uri ponoč
18.4.2008 17:05:40   
Paštetka
ne, na ko sem mu dala žličko kašice sem dala na direkt na kašico ali pa mu direkt v usta dala, pa gor mleko.

Sem se zdaj spomnila, da nas je takrat par mamic hodilo po 3 dni v trgovino po kvas, pa smo vedno z vsem drugim prišle domov samo s kvasom ne user posted image user posted image user posted image . Zdaj sem se spomnila, da bi mu spet lahko malo dala, ker je jutri sobota, da bi se naspali, pa ga user posted image  spet nimam doma user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil Paštetka -- 18.4.2008 17:07:32 >


_____________________________

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html



(odgovor članu Rozica25)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: zbujanje na 2 uri ponoč
18.4.2008 17:42:04   
Rozica25
Paštetka, oprosti, sem firbčna ampak me zanima od kod si, ker imaš napisano Odi dol, da bon amal.
Mogoče Prekmurje?

lp

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: zbujanje na 2 uri ponoč
18.4.2008 18:56:33   
Paštetka
IZVIRNO SPOROČILO: Rozica25

Paštetka, oprosti, sem firbčna ampak me zanima od kod si, ker imaš napisano Odi dol, da bon amal.
Mogoče Prekmurje?

lp




ja si firbčna user posted image

_____________________________

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html



(odgovor članu Rozica25)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: zbujanje na 2 uri ponoč
18.4.2008 19:01:57   
Rozica25
:) jaz tudi sam sem se preselila na dolenjsko. Zato pa sem fajn vesela če vidim, slišim kaj Prekmurskega.

ok sem skrenila s teme, se opravičujem,

hvala za nasvete
lp


(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: zbujanje na 2 uri ponoč
19.4.2008 12:35:00   
barni
Jaz imam tudi tak problem, nasa pupa se zbuja na cca 2,5 h ponoci za hranjenje, stara je pa pet mesecev. In je ze lepo spala, zdej pa cisto podrt ritem.

Nekaj noci sem se sekerala, bila z zivci cisto na robu, ker mi tudi zaspat nazaj ni hotla, ko sem jo ven vzela iz postelce ponoci. In smo se nosili in je trajalo tudi do dve uri, da je nazaj zaspala.

Zdej sem se pa odlocila, da bo pac malo jokala in ne bom takoj skocila, ko bo zajamrala. Jaz sem tudi samo clovek in ne stroj in ce ponoci okol hodim, podnevi nimam energije za ukvarjanje z otrokom. Tega pa nocem.
Zato zdaj zvecer pocakamo, da je otrok precej zaspan, to vem po tem, da se vlece za uho, mane ocke in sitnari. Ko se mi zdi, da je dovolj, gremo po ustaljenem vecernem protokolu spat. Preden jo dam v posteljico jo nahranim na obeh straneh (je samo dojena in ne mara dude) in odlozim v postelco, tudi ce je se budna. In ugasnem lucko in grem ven iz sobe. Vcasih zacne stokat in jamrat, mal tut pojoka vmes, potem pa obicajno (do zdaj) sama zaspi. To traja max. deset minut.

Potem se zbudi cez 2,5 ure in spet hranjenje (zdaj sem se odlocila, da jo bom ponoci tut dala na obe strani, morda bo pomagalo, ne vem) in ko poje, jo odlozim v posteljo, pa ce spi ali pa ce je budna. Jaz imam namrec ta problem, da se mi mala kar noce odklopit in ce jo sama, se prec zbudi. Ce je budna, potem spet mal jamra, vendar obicajno nazaj zaspi (kar prej sploh ni bilo variante, ker je zganjala histerijo).

Tako potem ponavljamo vso noc, kolikor je pac treba. Spat gre okoli pol osmih, pol se pa zbudi med 22 in 23, pa potem spet med 1 in 2 uro, nato med 4 in 5 uro in potem neverjetno potegne 4-5 ur do 9, 10 dopoldan. Obicajno se zbudi ene 4x ponoci, vcasih samo 3x - to mi je ze zmaga user posted image .

Zdaj sem zaenkrat zadovolna da vsaj zaspi brez dolgotrajnega uspavanja, ki je prej trajalo najmanj 1 uro preden je zvecer zaspala. In da ponoci ni treba vec nosit in uspavat, ko jo ven vzamem.

Je pa trajalo, da je prislo tako dalec, ko nisem vec mogla vstajat in sem bila cez dan cisto podrta, da sem sprejela odlocitev, da bo treba malo trse prijeti zadevo in ustvariti nek red in ritem, ker ocistno si ga mala sama ne zmore.
Nas otrok ni tak kot jih je vecina na tem forumu (kot berem), da spi od osmih zvecer do 6. zjutraj.

Hudo mi je bilo, ko sem jo slisala jamrat in jokala sem skupaj z njo, ampak ocitno je potrebno biti vztrajen.
Pa da ne bo katera mislila, da zdaj puscam otroka samega v postelji, da se zjoka do konca in od onemoglosti zaspi - DALEC OD TEGA! Tega ne bi mogla narediti in nisem za to, da se otrok izjoka do konca. Saj vsaka mamica za svojega otrocka ve, kdaj pride tista meja, ko bo otrok zacel zganjat histerijo in kdaj se samo pritozuje. No pri nas na sreco do tega nikoli do zdaj se ni prislo. Ce pa bi, pa normalno gres in vzames otroka v narocje, da ne joka sam. Jaz locim jok kot sitnarjenje in jok, ko je nujno potrebno stopiti v akcijo in otroka potolazit. Sicer pa itak vec kot pet minut jokanja in sitnarjenja jaz se ne zdrzim in potem je zmaga njena user posted image , ko pridem in jo vzamem ven. Je pa smesno, da ko pridemdo nje, se mi na vsa usta zasmeji. Kot da se ni nic zgodilo user posted image  SAm je pa res, da ni potrebno ob vsakem stokcu otroka takoj dvignit, ker mu morda niti ne damo priloznosti, da bi poskusil sam zaspati. To je samo moje mnenje.

Upam, da nam bo uspelo prespati vsaj po 4 ure skupaj tudi v zacetku noci, ne samo proti jutru. Ce ima se katera mamica podobne tezave naj napise, kako so to resile. Zanima me predvsem tam, kjer je otrok samo dojen in ne mara dude. Sem se razpisala, samo vcasih pogresam na tem forumu, da katera mamica napise svoje izkusnje malo bolj podrobno, da se potem lahko kdo kaj nauci iz tega.

(odgovor članu Rozica25)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: zbujanje na 2 uri ponoč
19.4.2008 22:38:06   
ursulina
tudi moj 3mesečnik se je zbujal na 2 uri ponoči, sem bila ko zombi. pa mi je pediatrinja svetovala naj mu dam dudo, saj naj bi se toliko staro dete ponoči dojilo samo dvakrat. tako da sem mu res probala dat dudo in stvar se je umirila v dveh dneh, takoj je potegnil na 4 ure spanja...spi pa že od začetka v svoji posteljici sem se potiudila in vstajala...in vstajala...

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?