|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Mleko, flaška...
11.4.2008 23:18:43   
massylou
Živjo.
Imamo precej neješčo pupiko, ki bo čez nekaj dni stara 1 leto.
Dobro, nekako še sprejmem, da komaj kaj poje in da je grooozno izbirčna pri hrani.
Je pa dobesedno obsedena z mojimi "didikami". Nekako bi jo rada odstavila (počasi in postopoma), ampak tamala nikakor noče sprejeti flaške. Po flaši je sicer pila čajček ali vodo nekje do 8m, potem se je pa začela čudno daviti s cuclji (smo sprobali vse velikosti luknjic), tako da smo že od takrat na kozarcih in flaškah z ustniki (tiste za odvajanje od stekleničk in privajanje na skodelico).

Problem je, ker vztrajno zavrača kakršno koli drugo mleko, neglede na to, če ji ga dam v kozarec, šalico, njeno stekleničko, krožnik, žlico..., sploh pa zavrača flaško s cucljem. Nekaj ji ga probam dat v hrano, ampak ali ne poje več kot 4 žlice ali pa sploh noče (kot bi vedela, da je notri mleko).

Sem probala dodajat umetno mleko že pri 6m, pa se je totalno uprla in sem po kakem mesecu prepričevanja in metanja stran mleka odnehala.
Problem je tudi, ker imam občutek, da imam mleka vedno manj, čeprav se polno doji. Goste hrane pa komaj kaj poje. In vleče didike tudi, če je notri komaj kaj mleka.

Kako in kaj naj, ne vem.
Naša P pravi, naj jo kar prisilim, ampak je ne bom, saj se je že zgodilo, da sem po nasvetu P malecko ful hecala, da je odprla usta, kako žlico celo na silo, in se ji je tako uprlo, da je enkrat bruhnila, ko sem ji šla z žličko proti ustom in sem morala za lep čas žlico pospravit.

Kak nasvet glede mleka, kombinacij... bi bil zelo dobrodošel.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Mleko, flaška...
13.4.2008 8:11:55   
pocka
Mi sicer težav s hranjenjem nimamo, poje vedno skoraj vse, kar ji naredimo, sem jo pa nehala dojit pred 1 mesecem in smo imeli enake težave. Nikakor nismo mogli najti načina kako jo pripraviti do tega,da bi spila nekaj mleka. Zjutraj smo ji namesto moje zize prekuhali nekaj svežega mleka, ampak več kot par požirkov ni šlo po grlu. Zvečer je bila ista zgodba. Pri 1 letu pa se mi je zdelo nesmiselno,da bi jo navajala na adaptirano mleko. No, zdaj ji dajem za zajtrk kak sirni namaz ali banano z jogurtom in misliji, pol dobi enkrat čez dan odvisno kaj je bilo za zajtrk, še eno skutico ali jogurt (ali s sadjem ali pa kot popoldansko malico) in zvečer ji skuham na 2-3 dcl mleka gres, polento ali pa kar rižolino in podobno, kruh in mleko...skratka take zadeve, tako, da dobi vsaj zvečer tiste 2-3 dcl mleka. Sem tudi P vprašala in je rekla,da načelona naj bi bilo to čisto dovolj, pod pogojem,da ji dajemo čez dan razne skutice in jogurte, kot sem že napisala.

...upam,da sem ti kaj pomagalauser posted image


_____________________________

Taja - 16.03.2007
Blaž - 20.03.2009

http://picasaweb.google.com/mylittledecocorner



(odgovor članu massylou)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Mleko, flaška...
13.4.2008 9:22:37   
draja
No, pri nas tudi nimamo težav s hranjenjem, so ji pa ugotovili alergijo na KM in smo jo morali pri 10,5 mesecih začeti navajati na allernovo. Dojili sva se do dobrih 11-ih mesecev, ampak je bilo na koncu dojenje bolj crkljanje ponoči, mleka pa ni dejansko skoraj nič popila, ker je zaspala preden je zares priteklo. Zato smo morali pač uvesti allernovo, ki pa je ne pije po flaši. Zato gledamo da zjutraj in zvečer je mlečne kašice s tem mlekom (razne linote, pa od milupe in alnature kašice). Tko s kašicami poje od 350 do 400 ml mleka na dan. Nam je tudi P iz razvojne rekla, da ni treba da dejansko pije mleko, ampak da dobi dovolj s kašicami.

Zdaj nam sicer včasih uspe, da popije cca. 50 ml mleka po flaši, ampak ji bolj redko ponudimo. Počasi se vsega navadijo. Se pa strinjam s tabo, da ni dobro otroka siliti s hrano, če se mu upira. Mi smo allernovo zelo dolgo in zelo postopno uvajali, saj je prej poznala le moje mleko, saj sem si tudi za pripravo kašic do njenih 10,5 mesecev vedno črpala. Če bi jo silili, bi se ji zagotovo uprla.

Če tvoja ni alergična na KM, potem vam je še toliko lažje, saj lahko je tudi jogurte in skutke.

Pa še nasvet - če se bo čez dan manj dojila, bo tudi bolj lačna in bo pojedla več GH.

(odgovor članu pocka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Mleko, flaška...
13.4.2008 11:40:38   
Bojananika
Pri nas so problemi s pitjem mleka še danes (23m), ga noče in noče piti, sploh pa ne po flaški, tako da jaz uporabljam razne mlečne izdelke pa še to s fintami. Mora biti drugačna  embalaža, npr. Lumpijev tekoči jogurt ali pa ko jaz jem jogurt, da ji malo vmes dam po žlički, nekako ji poskušam približati mleko, ker noče nič, niti čokolina ali podobnih kašičuser posted image

Upam, da bo pri vas lažje.

(odgovor članu massylou)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Mleko, flaška...
13.4.2008 20:55:29   
massylou
Hvala za nasvete.
Raje sprašujem tu, kot pri P, ker tam dobim vedno enak odgovor: jah, znajdite se, malo posilit, malo pohecat, ampak mora biti vsaj 150 mL hrane na obrok (5x/dan). Toliko vsega skupaj ne poje kar se tiče GH.

Ja, bojananika, pri nas je enako. Kašic ji sploh približat ne smem, niti čokolešnika ali kaj podobnega. Sem nekaj cajta delala ful redke in dajala not jogurte, pa je malo šlo, ampak nič več.
Tudi drugače je grozno izbirčna. Par požirkov jogurta (obvezno tekoči od merkatorja, pije ga samo iz konca), 2-3 žličke kake sadne skute, mali košček sira in to je to, kar se tiče mleka čez dan. Pa še to ne vedno. Ostala hrana je pa že mesece enolična, ker novosti pridno zavrača z vsemi štirimiuser posted image .

Bom res probala malo večkrat mlečne izdelke vanjo dobit, ali jo pa manj dojit, da bo lačna.

(odgovor članu Bojananika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Mleko, flaška...
13.4.2008 21:24:17   
draja
Kaj pa kakšen milk shake ali kaj podobnega? Da recimo zmiksaš mleko s sadjem, ki ga ima rada, mogoče malo sladkorja, cimeta,... (kar ima pač rada). Pa v kakšen ful lep lonček, s slamico,....

(odgovor članu massylou)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Mleko, flaška...
15.4.2008 13:13:12   
Bojananika
Massylou pri nas je tako od samega začetka. Ko mi je zmanjkovalo mleka, sem umetno kupila, pa ga že na daleč ni povohala, tud potem ko je sprejela flaško. Zdaj jo imam v vrtcu in tam je baje zakon zajtrk razne kašiceuser posted image Ne vem, kako to, ampak ko smo doma, ji ponujam čimveč različnih stvari, sploh pa ugotavljam, da bolj ko je zanimiva embalaža, raje proba, ker tudi glede ostale hrane je katastrofa. Ampak pravijo, da bolj ko jo siliš, slabše bo, tako da sem jo jaz pustila, kar je pojedla, je, pa čeprav zeloooo malo.
No, sčasoma se je privadila in zdaj me vsak dan skoraj preseneti, ko hrano proba brez problema, seveda še zmeraj v mejah minimuma, ampak bo že, počasi pa z užitkom, pravijouser posted image Če je otrok vesel, zdrav, razpoložen, si ne delam skrbi.

(odgovor članu draja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Mleko, flaška...
15.4.2008 13:16:18   
Bojananika
Aja, pa še to, kaj pa Fruchtzwerge? Moja je to en čas oboževala, potem se je naveličala, tako da ji zdaj mešano kupujem, enkrat skuto, drugič jogurt v flaški, tretjič navaden jogurt,...

Očitno je tako, da  so nekateri otroci bolj neješčiuser posted image

(odgovor članu Bojananika)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Mleko, flaška...
15.4.2008 22:41:39   
massylou
Ja, saj moja mama enako govori: namreč, da "shit happens" v smislu, da eni žrejo kot krave (tako ona reče user posted image ), eni pa komaj kaj.
Sem ravno v petek kupla ene tamale in ene tavelike Fruchtzwerge, pa sem jih odprla in ji dala vsakega za probat pa je pojedla vsakega po eno žlico, ampak je mela drugi dan pikice (alergija na aditive), tako da to odpade.

Bom še malo probavala, pa upam da bo kaj boljše.
Po eni strani si mislim, da če je živa in aktivna in se ful lepo razvija, da ji nič ne manjka, ampak po drugi strani pa tabele, P, ... pravijo drugače in pol se malo sekircam... Predvsem zaradi mleka se mi gre.

Hvala vsem za predloge.

(odgovor članu Bojananika)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Mleko, flaška...
16.4.2008 22:30:28   
Nea
Moja starejša pupika tudi danes ne spije veliko mleka. Ona bi raje vodo al pa sok pila.
Včasih jo nahecam tako, naredim milk-shake z jogurtom in sladoledom:
- zmiksaš banano, sadni jogurt in žlico medu
- to daš v lepo pobarvano posodico
- od zgoraj pa kepico sladoleda

Ali pa narediš shake brez sladoleda in ji daš za pit s slamico. Pri nas vedno pali.


_____________________________

Moji sončki
24.1.2004 Ema
06.8.2006 Lara
31.1.2009 Erik

(odgovor članu massylou)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Mleko, flaška...
3.6.2008 12:34:31   
Drnula
IZVIRNO SPOROČILO: massylou Problem je, ker vztrajno zavrača kakršno koli drugo mleko

IZVIRNO SPOROČILO: massylou Sem probala dodajat umetno mleko že pri 6m, pa se je totalno uprla in sem po kakem mesecu prepričevanja in metanja stran mleka odnehala


Pri nas je enako. Neca bi se dojila, dojila, dojila ... včasih protestira tudi pri kosilu in se hoče dojiti. Pri 1 letu se pač ne more samo dojiti.
Tako da me je malo strah kako bo ko bo v varstvu - začnemo ta teden. Nekako se bo mogla navaditi, verjetno pri drugih lažje kot pri meni.

(odgovor članu massylou)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





So edinci srečni ali razvajeni?
So edinci res osamljeni in razvajeni? Britanski znanstveniki trdijo nasprotno.
Kdo so otroci, ki nimajo alergij in niso b...
Večina se nas z veseljem spominja odraščanja, pri katerem je bilo igranje v blatu in pesku vsakdanja dejavnost in pogost...




zanositev
Lelly28 RR

Ali ste se na zanositev pripravljale z npr. telovadbo, zdravo prehrano, refleksno masažo ali čim podobnim?

da (43%)

ne (57%)


Število vseh glasov: 14

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!