|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Porodnišnica Lj. ali Postojna?
17.2.2005 12:39:39   
anitaz
Zanimajo me vaša mnenja....s fantom sva sicer že obiskala Postojno in se malo razgledala ter pozanimala,pa se mi je zdelo vse ok. Ko pa sem slišala, da če je karkoli narobe pri porodu(bognedaj da je!) te pa pošljejo v Lj.?Pol sem pa včeraj na tečaju za starše slišala od predavateljice (Slađane se mi zdi), da so vsi prijazni in da ni več tako "za časom" kot je bilo leta nazaj.Da ti ugodijo v vsem...v položaju poroda,lahko odkloniš klistir...

Pa še to: družinska znanka dela v LJ. porodnišnici kot sestra. In zdaj res ne vem kako naj se odločim :zmeden:

Hvala za vašo pomoč!:rozica:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Porodnišnica Lj. ali Postojna?
17.2.2005 12:46:44   
Gina
Evo, tukaj imaš dva linka, kjer smo se pogovarjale o tem, mnenja so različna. Jaz sem rodila 2x v Lj. in 1x v PO. Meni je bilo v Po. neprimerljivo boljše, nekatere pa tudi v Lj. ne trpijo. Kaj pa vem. Odločit se boš morala pa sama. V nobeni porodnišnici pa ni sanjsko bivat, povsod pogrešaš domače udobje.



http://www.ringaraja.net/forumi/sporocila.asp?id=22146&idk=98



http://www.ringaraja.net/forumi/sporocila.asp?id=24103&idk=98

(odgovor članu anitaz)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Porodnišnica Lj. ali Postojna?
17.2.2005 12:47:33   
Gina
Kaj sem zdaj naredila, bom morala vsakega posebej dat

http://www.ringaraja.net/forumi/sporocila.asp?id=24103&idk=98

(odgovor članu anitaz)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Porodnišnica Lj. ali Postojna?
17.2.2005 12:48:02   
Gina
http://www.ringaraja.net/forumi/sporocila.asp?id=22146&idk=98

(odgovor članu anitaz)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Porodnišnica Lj. ali Postojna?
17.2.2005 16:34:10   
Petra P.
Tole s prijateljico bi lahko bilo fino- Če bo le delala takrat, ko jo boš rabila.

Jaz sem rodila v Postojni, bila sem navdušena. Sicer pa sem hodila na predavanja v KC. Bila sem tudi na ogledu porodnišnice. No, ne glede na EPP, je baje zadeva ko prideš rodit malo drugačna. Je pa baje večino osebja kar prijaznega tudi v LJ.

Dejansko je samo en razlog, da se odločiš za KC. In to je, če bi bilo slučajno kaj narobe. Pa ne s tabo (to poštimajo tudi v Postojni) ampak z malim. Pol ga morajo peljat v KC, ti pa baje ostaneš v Postojni. Čeprav jim jaz tega ne čisto verjamem. Ker to so rekli v KC, ko so nas hoteli prepričat kako fajn je rodit pri njih. So tudi rekli kake druge stvari, npr. da bo potrdilo za prisotnost očeta pri porodu, ki ga plačaš pri njih, veljalo le v KC. Pa ni bilo čisto tako. V Postojni je moj pokazal potrdilo in ni rabo še enkrat plačat. Tak da jih je treba jemat z rezervo. Pa tudi to, da rabiš napotnico za rešilca. Moja G je rekla, da ni šans. Na reševalni postaji pravijo, da ni potrebno.

Mi smo se odločili tako: če bo vse o.k. gremo v Postojno, če bi bila pa kaka kri ali pa kaka komplikacija, pa v KC. In smo šli v Postojno. In sem se počutila bolj varno. Ker v Postojni je bila zdravnica pred in po porodu skoz zraven, ni samo malo prišla pogledat, kot v KC! To precej zmanjša možnosti za probleme. Pa tudi anastezistka je hkrati pediatrinja, tak da je bilo tudi za malega optimalno.

Dosti sreče, kakorkoli se boš odločila,
Petra.

(odgovor članu anitaz)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Porodnišnica Lj. ali Postojna?
17.2.2005 16:45:16   
žužu
jaz sem šla dve uri za rešilcem v ljubljano, ko je šla mala z rešilcem iz po tja. ni bilo nobenih komplikacij, so me takoj spustili.

(odgovor članu anitaz)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Porodnišnica Lj. ali Postojna?
17.2.2005 22:07:20   
Petra P.
Žužu - hvala za informacijo, se mi je kar zdelo, da je tudi to bil bolj EPP. Pa prav užaljeni so, da gre kdo rodit v Postojno. Ni mi jasno zakaj jim gre tako v nos.

(odgovor članu anitaz)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Porodnišnica Lj. ali Postojna?
18.2.2005 10:34:19   
Marija*
Tudin sama sem pred enim mesecem rodila v Postojni. Vse bi bilo odlično, če z mojim malčkom po porodu ne bi bilo nekaj narobe. Rodil se je namreč z zadrgnjeno popkovnico okrog vratu pa še plodovnice se je napil, ki pa je bila že mekonijska. Naslednji dan se je strokovno osebje bolnišnice v Postojni odločilo, da ga prestavijo na neonatalni oddelek ljubljanske pediatrične klinike. Jaz bi seveda morala ostati v Postojni. Šele naslednji dan sem izsilila odpustnico in lahko odšla v Ljubljano, da sem končno videla mojega otročiča in sploh izvedela kaj je z njim narobe.
Torej v primeru, da porod poteka normalno ti vkljub vsem mojim negativnim izkušnjam še vedno priporočam Postojno, sploh če si se odločila za EA.
LP

(odgovor članu anitaz)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Porodnišnica Lj. ali Postojna?
18.2.2005 11:38:07   
anitaz
Ne,nisem se odločila za EA, sem sicer bila na predavanju dol,ampak nisem jaz za to...Bom raje na "normalen" način rodila. ;)...

Hvala vsem za vaša mnenja, moram reči,da bo moja odločitev mnooooogo lažja. Kam pa bom šla,pa boste itak zvedl.:rozica:...pa o porodu...pa VSEEEEEE!!!:bravo:

Luuuupčka vsem!

anita

(odgovor članu anitaz)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Porodnišnica Lj. ali Postojna?
18.2.2005 14:29:38   
petraCBU
Sem sicer šele 20 t, ker pa bo zaradi dvojčkov porod sigurno prej, si tudi sama že dajem opravke s tem, kam in kako roditi. Že preden sem zanosila, sem si zamislila Postojno in tudi zdaj ne odstopam od tega. Problem je le moja večplodna nosečnost, ki se jo moj G boji bolj kot jaz in ker imam predležečo posteljico. Seveda računam s tem, da se bosta pikca solidna poštimala z glavicami navzdol in da se bo posteljica dvignila... kaj pa če se ne bo? V tem primeru bom šla v LJ, ker imam to najbolj pri roki in pri CR mogoče to niti ni zelo slabo. V Postojno me vleče predvsem EA in vse pohvale tamkajšnji porodnišnici. Sto vprašajev se mi pa poraja ob situaciji, da npr. po 34. tednu nenadoma zakrvavim (to se rado zgodi pri predležečih posteljicah) in bom morala na hitro v Lj in tam malo odležati. Ali bom pol lahko vseeno popokala rodit v Postojno, ali te možnosti ne bo?
Sem optimistka, vseeno mi te zadeve kratijo miren spanec.
LP
P.

(odgovor članu anitaz)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Porodnišnica Lj. ali Postojna?
18.2.2005 17:17:45   
Gina
Če se ti odločiš, da greš v Po., potem to povej svojemu G. Ta ti bo napisal napotnico za tja. To ni noben problem. Upam, da se ti bo posteljica dvignila. Bogica, moraš potem počivati. Če se pa odločiš za Lj., greš pa avtomatično tja. LP

(odgovor članu anitaz)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Porodnišnica Lj. ali Postojna?
19.2.2005 18:14:21   
Anonimen
Saj ni pomembno, da ginekolog napiše na napotnico, kam greš rodit :zmeden:
Iz našega kraja odhajajo v LJ, v NM in v PO. Kamor katera hoče. Tudi meni na napotnici ni nič pisalo, kam bom šla. Odločila sem se za Postojno in imela čudovito izkušnjo. Rodila sem po naravni poti točno na PDP v 2 urah z pomočjo umetnih popadkov. Zadovoljna. Naslednjič grem tudi tja. :bravo:

(odgovor članu anitaz)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   Porodnišnica Lj. ali Postojna?
19.2.2005 18:21:29   
Petra P.
Ja. Mene so tudi vprašali kam bom šla in ker še nisem vedela, niso nič napisali. Potem so v porodnišnici izpolnili sami.

(odgovor članu anitaz)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Porodnišnica Lj. ali Postojna?
22.2.2005 8:30:01   
buči
Jaz sem rodila v Postojni in bila notri 8 dni. Čeprav sem komaj čakala, da prideva domov, mi je bilo tam lepo. Vsi so prijazni, usrežljivi, hrana je dobra, zelo zelo lepo poskrbijo za dojenčka. Našega Aljaža so morali, ko je bil star 2 dni odpeljati v Lj. na pediatrično na preiskave, ampak tudi če bi rodila v Lj., bi bila ločena, ker ni povezave med porodnišnico in pediatrično.
Žal sem slišala veliko negativnega o Lj., ampak nekatere so pa čisto zadovoljne.

Predvsem ne misli na to, da bi šlo kaj narobe, ker ne bo šlo!!!!!!!!! :):):):):):):):):):)

Res je fino, če koga poznaš, ampak mora delati takrat, ko si ti tam.

Lepo pričakovanje!

PS Klistirja se ne brani, ker ti bo po porodu tako zelo težko iti kakakt, da boš vesela, da si prej dobila klistir. Ni nič bolečega, samo malo čuden občutek je. Pa takrat bodi blizu WC-ja, pa kar nekaj časa ne vstajaj, ker "zadeva" odteka v predledkih.

Pa pa :kuza:

(odgovor članu anitaz)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Porodnišnica Lj. ali Postojna?
24.2.2005 19:00:59   
Erika 1
Kot sem že napisala v "linku" zgoraj, sploh ne vem kako je možno, da meni in vsem mojim sostanovalkam ni bilo nič kaj prijatno v PO. Ne vem, mogoče sem res imela smolo, ampak sigurno ne grem NIKOLI več tja.

(odgovor članu anitaz)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Porodnišnica Lj. ali Postojna?
28.2.2005 8:59:22   
Mina1
Če si iz LJ ali okolice, ti predlagam, da ostaneš kar v LJ8)

Jaz sem 2x rodila v LJ porodnišnici s carskim rezom. Obakrat je bilo osebje več ali manj izredno prijazno, sedaj drugič (rodila sem 18.2.) pa moram še posebej pohvaliti intenzivno nego - oddelek A, kamor te odpeljejo po CR.

Odločitev je seveda tvoja, ampak res ne vem, zakaj tako zelo rinejo v Postojno. Sicer hvalijo osebje, ampak jaz poznam 4 punce, ki so šle v Postojno zaradi epiduralne in na koncu so rodile s CR, epiduralna ni prijela, ali pa je bilo kaj drugega vmes, tako da:zmeden2:

pa-pa, Mina1, na frišno mamica drugemu:modri:

(odgovor članu anitaz)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Porodnišnica Lj. ali Postojna?
28.2.2005 14:53:08   
Nincula
Jaz sem hotela v Postojno na vodno. Sam ker je Erik zamujal, tja naj bi pa morala priti na datum roka brez odlašanja, se za to nismo odločili. Z nama je bilo vse ok,(spet, tudi to je odvisno od tega, kateri porodničar te pogleda, jaz sem verjala tisit, ki je bila bolj flegma) smo potem čakali na to, da se bo vse normalno začelo in rodila sem v Lj. Pa še malo sem prišparala. Za ljubljansko moraš imeti malo več živcev in potrpljenja, pa vse zgleda prijazno. Skoz eno uho notri, skoz drugo ven, če je treba. Pa bodi prijazna do babic, in bodo one do tebe. Če pa katera ni, ma pač slab dan (žal ga imamo vsi kdaj, točno takrat ko ga ne bi smeli imeti). Obrni se na tisto, ki je prijazna. Mene so ponoč tolažile v svojih pisarnah, ker se mi nekaj ni glih briljantno odvijalo. Po tolažbi pa se je vse uredilo.
LP Nina

(odgovor članu anitaz)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?