|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   prenizek Hb
13.6.2008 9:31:30   
cvetka13
Vceraj pri 9 mesecih (korigirano 7 m in 1 t) sva dala kri. Klicem prej za izvid in je hemoglobin 95. Sem vprasala kake so pa pribl. orientacijske vrednosti za take male nedonosencke. Niso mi odgovorili. LE to, da je Hb prenizek. RAda bi vedla a je ful nizek, na sppodnji meji al kako.
Sem kar razburjena, ker mi tega pa ne znajo povedat. HAlo- a po ferum lek naj kar letim, ki kvari zobe, drugih info pa ne  dajo!!!
Zdravnica je rekla na pregledu vceri, da prezgodaj rojeni od mame ze tako dobijo manj Zeleza, da so pogostejse anemije.

MAmice (nedonosenckov), koliko HB so imeli vasi soncki, in ali sta dobile zanje dodatek zeleza?  Ste se posluzevale kakih bolj naravnih zvarkov-hrane??
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: prenizek Hb
13.6.2008 9:53:06   
Lunc_a
Ah dej no,kje ferum kvari zobe.Nizek je ja,slabokrvnost pa zdravijo ko je pod 98. Samo s hrano slabokrvnosti ne moremo pozdraviti, lahko pa kasneje vzdržujemo pravilno ravnovesje in zaloge železa.

(odgovor članu cvetka13)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: prenizek Hb
13.6.2008 10:02:02   
Pikca
To je precej nizek HB, ja. Naš je imel 102 (sicer ni nedonošenček) in morava jemat sirup. Kar dajaj sirup, ni se za hecat. Sicer je zoprno, ker je zanič okus in otroci ne marajo, ampak je treba...

(odgovor članu Lunc_a)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: prenizek Hb
13.6.2008 10:03:07   
Lunc_a
Pa še nekaj: dodaja vitamin C še,ko uvedete sirup

(odgovor članu Pikca)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: prenizek Hb
13.6.2008 11:11:47   
felicia
Tudi sama sem imela nizek Hb po porodu in mi je glavna sestra dala nek recept za izboljšanje krvi:

namoči sadje suho (malo marelic, malo grozdja, malo sliv, kakšen datelj) v vodi čez noč in naslednji dan daš malemu to vodo spit pa sadje mu zmiksaš al pa na kakšen drug način daš in se ti kri dejansko izboljša. Preverjeno!

(odgovor članu Lunc_a)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: prenizek Hb
13.6.2008 12:27:15   
sonja_ez
Spodnja meja za odrasle je 120, za otroke je 110. Zaradi boljše absorbcije železa je priporočljivo pitje skupaj z viraminom C. Obvezno pa ne pa skupaj z mlekom.

(odgovor članu felicia)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: prenizek Hb
13.6.2008 14:04:32   
cvetka13
To z c vit. mi je jasno, nihce me pa na mleko ni opozoril, niti v deklaraciji ne pise. Sla po recept dopoldne za Logofer.

Spodnja meja za odrasle je 120, za otroke je 110.

To sem zelele vedeti zjutraj po telefonu,  ko sem klicala za izvid. HVala!

Sicer sem pa se z zdravnico govorila. IN bo zadovoljna z Hb 105 ali vec. IN pravi, da ni to s enobena krizna meja (95), glede na to, da je bil 7 tednov prezgodnji otrok in je  v 9 m ful zrastel 77cm, 10kg). ZE med vrstniki, ki so se rodili ob casu je med vecjimi, ce pa bi gledala korigirano starost, je pa res velik (torej obdobje intenzivne rasti).


LP


(odgovor članu sonja_ez)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Spet kričim, ker me nič ne ubogate
Kako biti v stiku z lastnimi avtentičnimi občutki in hkrati osebno odgovoren? In kje se pravzaprav začne tista točka odg...
BLOG: Pridružila sem se gibanju Free ziza
Če bi sama vsakič, ko sem dobila butasto vprašanje, povezano z dojenjem, zaslužila, bi danes imela že ... hm, morda nove...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?