|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako navadit na stekleničko?
15.5.2008 20:43:44   
klaja
Ne vem kako naj hčerkico prepričam, da bi pila iz stekleničke, stara bo 4. mesece. Ker sem danes imela neke obveznosti, sem si zjutraj načrpala mleko, da bi jo mož nahranil in se mi ne bi rablo mudit domov. In ko pridem domov se je drla ko  zmešana, saj je bila že tako lačna. Poskušal je na vse načine, pa mu ni uspelo, da bi potegnila. Sem kasneje probala tudi sama, pa ni hotla. Ko pa je dobila zizo, pa si je kar odahnila in vlekla ko nora.

V kratkem gremo na eno poroko, pa jo mislim pustit babici in dedku, ampak me je kar strah, kaj pa če ne bo hotla jest po steklenički. Ima katera kak nasvet?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kako navadit na stekleničko?
15.5.2008 21:22:52   
Naja30
Moja nikoli ni hotla stekleničke. Res pa je, da do cca 6m nikamor nisem hodila brez nje (na kakšno poroko mislim).
Najprej sem ti hotla svetovat, da če je že 4m stara, je ni treba zdaj navajat na flaško, ker bo čez 2 meseca tako začela s GH. No če greš pa na poroko, pa niti ne vem, kaj naj ti rečem. Mogoče to, da če ne boš zelo oddaljena, da jo pojdi domov podojit. Ali pa jo do takrat vztrajno navajaj na flaško. Vsak dan ji ponudi. Čeprav jaz ne bi. Bi nekako uredila, da bi še ta kratek čas preživeli brez flaške.

(odgovor članu klaja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kako navadit na stekleničko?
15.5.2008 21:41:15   
Laubica
Moj tudi niti slučajno noče flaše-tak da ne vem jaz ne bi šla če je dalečuser posted image

_____________________________

smo družina laubekov:ata laubek
mama laubica
pa dva mala laubičarja

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kako navadit na stekleničko?
15.5.2008 21:47:52   
Anonimen
Ne vem kako naj hčerkico prepričam, da bi pila iz stekleničke, stara bo 4. mesece.


Tezko....user posted image , po mojih izkusnjah.

Prej po zlicki, ce je sila.

(odgovor članu klaja)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kako navadit na stekleničko?
15.5.2008 22:03:25   
picola1
Moja tudi ne mara flaše na cucelj. Je pa zdej (sicer je res strara 7mes.) začela pit kar iz navadne flaške (tiste pol litrske ali pa 250ml- voda Jana ima pakungo Junior) s tistim nastavkom. Samo iz tistega pije. Noben cucelj ali magični lonček...Pa po žlički gre, malo tudi iz kozarčka...
Tako da ne vem...Morda da jo podojiš vmes, če ne boš predaleč...Drugače pa jo jaz tudi samo zaradi poroke res ne bi navajala na flašo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kako navadit na stekleničko?
15.5.2008 23:03:56   
bina30
Jaz sem hotela pri sinu (sedaj je star 5,5m) enako narediti, pa ni hotel potegnit. Pa sem mislila, da ne mara Avent cuclja, pa sem kupla Nuk flašo, pa ni hotel, pa Mam flaško, pa ni hotel... Tak, da je prej minilo 5 mesecev in sedaj mu dajem zvečer mlečne kašice na žličko in jih obožuje,
pa žličko tudiuser posted image user posted image user posted image .
Še sedaj ko se začenja toplo vreme in mi na primer v avtu v jajčki ful zašvica (in je sigurno žejen) spije kaka dva požirka čaja  iz flaške, drugače pa ni šans.

Na tvojem mestu bi poskusila s hranjenjem po žlički ali pa da ji pripraviš kašico na žličko (Milupa, Hipp po 4. mesecu).

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kako navadit na stekleničko?
15.5.2008 23:20:51   
dabe
Tudi jaz mislim, da jo boš lažje navadila na kakšno kašico po žlički, kot na flaško - če  jo zavrača!
Moja je bila enkrat zaprta in mi je kolegica svetovala naj poskusim dati malo sladkanega kamiličnega čaja po steklenički (res malo). Popila je kot nora, brez težav - od takrat naprej pije po steklenički! Mogoče ni greh poskusiti - ampak pazi - to imajo ful radi, ker je sladko - vendar prav priporočljivo pa ni!

_____________________________

Moj zlati sonček Ajda

(odgovor članu bina30)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kako navadit na stekleničko?
16.5.2008 0:06:30   
Margareta
Jaz sem mojo malo morala navaditi na flaško, ker je bila tako neješča in so na pediatrični kliniki vztrajali, da jo moram navaditi na flašo, ker sem ji lahko le na tak način vsaj malo "potaknila".  V glavnem, da skrajšam - da sem jo navadila na flaško, oz. da je potegnila, je trajalo točno 7 dni, oz. približno 50 poskusov (po vsakem dojenju). 

_____________________________

http://www.ednevnik.si/?w=Margareta

(odgovor članu dabe)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kako navadit na stekleničko?
16.5.2008 6:49:49   
klaja
Hvala za odgovore!

Bom vidla kaj bo danes naredila, ko ji bo spet dal flaško.

(odgovor članu Margareta)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kako navadit na stekleničko?
16.5.2008 7:02:42   
frutka_
Hehehe...še ena, ki ji otrok ni sprejel flaške. Pri 6-ih mesecih je dobil prvič kozarček, za na pot pa sem imela magični lonček od Aventa, na tisti nastavek, ne na cucelj.

(odgovor članu klaja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kako navadit na stekleničko?
16.5.2008 9:54:08   
racman2
Tudi moja zdaj pri 4 mesecih noče potegnit po flaški, pa vsak dan probavam, je raje lačna.

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Kako navadit na stekleničko?
16.5.2008 12:19:36   
aluš
Jaz sem prvič probala s stekleničko pri 3,5 mesecih. Ni bilo šans. Je bil rajši lačen in se drl. Smo obupali. Ker sem imela premalo mleka, smo pri 4 m začeli z obrokom GH- samo banana popoldan da smo zaflikali luknjo zaradi moje količine mleka.

Pri 5,5 mesecih sem ga začela navajat na stekl. na čaj, ker je bilo pred vrati poletje in sem določila, da se ne bo vsake pol ure dojil, ko bo žejen. Smo šli v toplice, ga je celo pot sral in visel na joški. Na čaj po steklenički sem ga uspela navadit v cca 14 dneh (po 14. dneh je popil cca 1 dcl na dan, po tem pa skoz več). Dala sem mu HIpp čas - komarček, ki je že sladkan, tako, da je imel bolji okus, pa v avent stekleničko z ročaji, da je lahko mal sam držal, pa velikokrat ponudila.

Mleka pa iz stekleničke ni pil dokler se je dojil - do 13. meseca. Takrat se je sam odstavil in po enem tednu sprejel stekleničko z alpskim mlekom zjutraj in zvečer.

Mogoče našemu ni bil všeč okus adaptiranjega mleka, ker tudi nobenih kašic z adaptiranim mlekom oz pripravljeih z vodo ni maral. Ker na čaj smo ga uspel navadit. Kaj pa če bi ga probala najprej navadit na sladek čaj (npr. ta Hipp), toliko, da bi sploh skapiral kako se po steklenički pije, ker naš na začetku sploh ni znal potegnit, je kar mečkal cucelj po ustih. Pa če bo palil na čaj, bo za ta prvo silo za potolažit tudi čaj mogoče dober (še posebej ponoči-primer poroka).

(odgovor članu racman2)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Kako navadit na stekleničko?
16.5.2008 15:04:02   
Sandra*
Pri nas ni nikol imel stekleničke, ker sploh ni znal pit iz nje. Smo pol kr po slamci. Nj ji pa da kj drugega za jest po žlici, sj je stara že 4 mesece, če je to čez dan.

(odgovor članu aluš)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najbolj stroge mame so rojene v znamenju ...
Nekatere mame so popustljive in prizanesljive, druge so stroge in imajo rade kontrolo nad vsem. Ste vedeli, da pri odnos...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?