|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vprašanja o šesti bolezni
24.2.2005 18:20:35   
Anja167
Hoj!

Tri dni smo imeli vročino. Merili smo jo pod pazduho in je šla tja do 39. Vzeli smo Calpol, tako da ne vem, ali bi bila lahko višja, možno pa je tudi, da sem jo nerodno izmerila (nisem konice termometra dobro naravnala, ker ga je silno nerviralo). Enej je bil zelo bogi, nič ni mogel, samo gledal je, se crkljal in včasih malo pojokal. Bila sva pri zdravniku in dala kri, ki je pokazala na prisotnost virusa. Četrti dan smo dobili roza izpuščaj, po glavi in trupu, v ravnini kože ali pa nekaj mestih mogoče čisto malo privzdignjen. Danes je peti dan. Izpuščaj je hujši kot včeraj (več ga je). Enej je še vedno razdražljiv, veliko joka in nerga, ves čas si mane očke in bi kar naprej spal.

Vprašanja:
1. Je opisano normalni potek bolezni?
2. Koliko časa in kdaj v poteku bolezni je otrok kužen? V ponedeljek imava namreč plavanje dojenčkov in me zanima, če ne bo več izpuščaja in se bo dobro počutil, ali greva lahko v bazen ali bo še nevarno za druge otroke?
3. Koliko časa ima otrok znižano odpornost? Če bi šli pojutrišnjem na kosilo v gostilno (prababica ima 90 let) in bi še imel izpuščajčke, ali bi bila možnost okužbe z drugimi virusi (v sobi bo precej ljudi) večja?

Hvala za odgovore in LP.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Vprašanja o šesti bolezni
24.2.2005 20:21:43   
Amai
Tole je Splišni pred kratkim pisala:

ŠESTA BOLEZEN (tridnevna vročica): povročitelj: verjetno virus; vir okužbe: bolnik; način okužbe: stik z bolnikom; inkubacija: 10 do 15 dni; ZAČETNI ZNAKI: tri dni visoka vročina in prizadetost otroka (videti je težko bolan); ZNAČILNI ZNAKI: ko vročina nenadoma pade, se pojavi izpuščaj: drobne rožnato.rdeče pegice, lahko dvignjene nad kožo, najprej na hrbtu, čez nekaj ur po vsem telesu in trajajo le 1 do 2 dni; povečane vratne in zaglavne bezgavke; zdravljenje: mirovanje, splošna nega bolnika, veliko pijače, zdravila proti vročini; lahka bolezen, osamitev - izolacija: dokler izpuščaj ne mine; bolnik naj bo doma: 8 - 10 dni.

(odgovor članu Anja167)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Vprašanja o šesti bolezni
24.2.2005 20:42:33   
Blink1
Zdravo

Moja Neja je ravno prebolela... Začelo se je z vročino v sredo. Dajala sem ji Daleron sirup (kar je v bistvu isto kot Calpol) za zbijanje vročine. Vročina je trajala točno 3 dni. V soboto zjutraj ni bilo sledu o povišani temperatura, je pa imela pikice po glavici, trebuščku in kasneje tudi na hrbtu. Poklicala sem pediatra in je rekel, da bo to po dveh dneh izginilo, če pa bodo pikice še v ponedeljek naj pokličem. No, v ponedeljek so pikice čisto izgine in Neja je kot nova:)

Ni pa bila pretirano tečna

(odgovor članu Anja167)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Vprašanja o šesti bolezni
24.2.2005 20:55:43   
Anja167
Ma ja, mene skrbi, ker je danes prav na novo videti nekaj slabši, pa vedno močno joka, ko se zbudi, preden zaspi, nerga, če ga kaj prestaviš... Zdaj ima že tudi jok čisto tak bogi... Upam, da nismo v ZD staknili še kaj novega.

(odgovor članu Anja167)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Vprašanja o šesti bolezni
24.2.2005 21:12:11   
Blink1
Bošček:(

Danes je peti dan, si napisala, ne? Počakaj do jutri, pa boš videla...Če izpuščaji ne bodo izginili, pokliči v ZD.

Neji je istočasno izraščal zob...pa je verjtno sirup omilil bolečine. Če se nebo v redu počutil, mu daj še eno dozo...Neji je pomagalo...Ko ni imela več vročine se je ponoči prebujala in jokala. Sirup pa je pomagal:zmeden:

Upam, da bo vse ok. Drživa pesti. Eneju pa enga (nekužnega) poljubčka od Neje:rozica:

(odgovor članu Anja167)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Vprašanja o šesti bolezni
24.2.2005 21:27:01   
Anja167
Hvala, Ninika in Neja. Tudi vama eno :rozica:
Teli zobi, ja. Res se Enej zadnje čase stalno praska po dlesnih. Samo se je včeraj praskal tudi po očkih in po nosu. A to tudi na zobke kaže? No, še dobro, da imamo silno radi Calpol, kar mmmm delamo zraven. Tudi jaz upam, da bo že jutri bolje, glede najinega plavanja sem pa že kar malo skeptična.
Mimogrede, kdaj se gre pa lahko spet ven na zrak?

(odgovor članu Anja167)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Vprašanja o šesti bolezni
24.2.2005 21:28:32   
Anja167
... Če bova šla ven po 8-10 dneh, mi bo pozabil, kako se spi v vozičku :(

(odgovor članu Anja167)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Vprašanja o šesti bolezni
25.2.2005 0:08:08   
nejcko
Zdaj mi pa nič ni jasno....
Exanthema subitum (Roseola infantum) je zelo pgosta, močno nalezljiva otroška bolezen.... pri otrocih med 6. in 36. mes. življenja... se začne z nenadnim povišanjem telesne temperature od 39 - 40*C, pri čemer je splošno počutje otroka samo malo poslabšano. Po treh do štirih dneh vročina mine v nekaj urah, hkrati se pojavijo v plasteh rdeči izpuščaji, podobni ošpicam in rdečkam....po približno dveh dneh spet izginejo. Ko se pojavijo izpuščaji, ni več nevarnosti okužbe. Otrok je potem doživljensko imun.

A potem ta roseola ni &. bolezen ali kaj? Meni je bilo rečeno tako, pa tudi tukaj se je o tem že pisalo. Naša tamala (naj bi) jo je prebolela, pa je bila, ko je imela vročino, čisto normalna, počutila se je čisto ok, nobenega slabega počutja, pa neješčosti...

A mi lahko potem pojasnite, kaj je sploh prebolela.

(odgovor članu Anja167)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Vprašanja o šesti bolezni
25.2.2005 0:09:18   
nejcko

6. bolezen sem hotela napisat.


(odgovor članu Anja167)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Vprašanja o šesti bolezni
25.2.2005 19:57:15   
Anja167
Jaz mislim, nejcko, da vaša JE prebolela 6. bolezen. Moje vprašanje je bilo pa postavljeno zato, ker se je meni tudi (glede na prebrano v knjigah in na forumu) zdelo, da otrok ne bi smel biti preveč prizadet. In me zdaj skrbi, ker je našega tako vrglo. :( No, edino to je v redu, da sorazmerno dobro je. Danes pa je npr. postal čisto hripav (mogoče zato, ker toliko prejoka), še vedno je tečka, izpuščaje ima že tretji dan in so še zelo vidni. Dobro, v različnih virih pravijo različno, nekje na internetu sem našla, da lahko trajajo tudi do 5 dni. Izgleda, da vseeno nima bolezen nekega povsem stanardnega poteka in da bomo morali še kar malo počakati, da bomo videli, kaj bo. LP.

(odgovor članu Anja167)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?