|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   noče zelenjave
24.7.2008 18:43:49   
livia
Kmalu bomo stari 6 mesecev. Že kak slab mesec poskušamo z uvajanjem GH.
Začeli smo zvečer z raznimi rižolinoti, ker se je ponoči pogosteje zbujala. To je dobro sprejela. Potem sem uvedla GH ob 12h. Začela sem s sadjem iz kompota. Zdaj to lepo je. Potem sem pa hotela preiti na zelenjavo, pa ni sprejela ne korenčka, ne brokolija, ne rdeče pese, ne blitve, ne cvetače. Punca enostavno ne odpre ust, po prvi žlici in glasno protestira. Če ji pa dam sadje, je pa ok in poje cca. 120 ml.
Kaj naj? Lahko vsak dan poskušam malo in kuham non stop ko zmešana.
Ostaneta mi še koleraba in bučke, a jih po mojem tudi ne bo hotela.
Je imela še katera take probleme? Kdaj minejo?
Meni je vse to neznanka, ker je naša prva pojedla kar smo ji dali.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: noče zelenjave
24.7.2008 20:28:41   
jajula
jst sm lih dons probala z bučko, pa se je po prvi žlički začela ful davt in ven pljuvat. pol sm ji pa to zmešala v žitno kašico pa je pojedla. tko da ji bom zdej dajala vedno več bučke in manj kašice in upam da se bo tko navadla. 

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: noče zelenjave
24.7.2008 20:29:01   
ThinkPink
Zelenjavico za začetek vmešaj npr. v poletno, gris... malo zakamufliraj, kasneje pa vedno več zelenjave...Kasneje ko bosta začeli uvajati mesek, pa tako lahko zmešaš malo meseka, juhice, korenčka...moja je to imela zelo rada. Sama zmiksana zelenjava pa je tako bljak.


(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: noče zelenjave
24.7.2008 20:29:01   
blaža
Moj ta starejši je bil velik navdušenec nad hrano, ta mali,ki je star skoraj šest mesecev(3.2.0.8) pa sploh ni tak. Že po četrtem mesecu sva zelo počasi začela z uvajanjem. Rižolinota od Milupe še sedaj ne mara, za ostale sadne kašice ne odpira prav dosti ust in mu bolj s kakšno finto dam, da kej poje, zelenjavo pa še manj, čeprav mu vsak dan skuham kako zelenjavo ali mineštrico. Prav jeziček drži zunaj, da mu ne dam kej v usta. pa je rekel mož, da pa mogoče ne zna, pa smo mu dali za polizat žličko od sladoleda PA JE ŠE KAKO ZNAL JEST!user posted image Fina ritka pač. user posted image Drugače pa sem bla jaz ista kot otrok. Nisem marala nobene zelenjavne papice in pol, ko moja mam ni vedla kaj bi mi še dala jest, mi je dala polizat kuhalnico, ko je kuhala pasulj. Ni treba uganit, da mi je bil zelo všeč, čeprav so moji mami rekli v posvetovalnici, da je zmešana. Tudi moj ta starejši, se spomnim, da če ni blo dobro skuhano in sem skuhala kako zelenjavo samo na hitro, da ni skoraj nič pojedel. Jaz se ne sekiram dosti, ker je ta mali kar okrogel( še od dojenja), tako, da bo že počasi, ma skuham mu pa vseeno, da se privadi malo na okuse. En žlička, ena žlička. Bože bolje!
Lep pozdrav!

_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: noče zelenjave
24.7.2008 20:38:59   
Shorty_
Zakamufliraj v krompirček naprimer eni celo dajo malo jabolka zraven da je slajše, skratka eksperimentiraj,

Pa veliko sreče in potrpljenja ti želimuser posted image

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: noče zelenjave
24.7.2008 21:07:43   
ursulina
veliko zelenjavnih stvari lahko mešaš s sadjem... npr. bučke+banana, jabolko+korenček ali pa naredi malo zelenjave in več riževe kašice, to ima moj mali zelo rad. danes sva sprobala cvetačo z riževimi kosmiči in je ful pojedel - star 6,5 m.

...ali kot že rečeno polenta z zelenjavo... malo eksperimentiraj, sicer pa itak traja pri nekaterih kar dolgo, da se navadijo, da bo treba na žličko papat tudi manj sladke reči in se ne več crkljat s sladkim mlekom na ziziki...user posted image

še to: moj mali ima od vsega najraje ravno kolerabo in bučke (ter brokoli) user posted image

< Sporočilo je popravil ursulina -- 24.7.2008 21:09:07 >

(odgovor članu Shorty_)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: noče zelenjave
24.7.2008 23:24:53   
petra05
ja pravijo da je najboljše začeti z zelenjavo, jest ji dajem zdaj kake 2tedna brokoli, korenček, kolerabo, cvetačo pa je jedla vse danes pa je prvič jedla banano ja hujšega pačenja ni bilouser posted image pa sem mislila da k je sladko da ji bo ful dobr glede na to da allernovo pije k je ful grenka pa ji ne odgovarja prav, sej men je okuser posted image .Probaj mu skuhati zelenjavo pa mu naribaj jabolko gor.Mam eno kolegico k je tudi začela s sadjem pa tamali ni hotel zelenjave jest pa je naribala vsakič jabolko gor pa je jedel.user posted image

(odgovor članu ursulina)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: noče zelenjave
24.7.2008 23:31:55   
annie
Naš na začetku tudi ni maral zelenjave in sem mu zraven zelenjave kar nekaj časa mešala AM (včasih ga je bilo več kot pa zelenjave user posted image ) in potem mu je v takšni obliki kar šla v rito user posted image Nato sem venomer zraven dodajala manj AM, dokler nisem prišla do skoraj same zelenjave brez AM in na koncu jo je zelo rad jedel. Sedaj pa za njega več posebej ne kuham in jo je takšno kot mi, pa jo zelo obožuje user posted image Mu pa jo tudi mešam s polento in pa s temi prosenimi in pirinimi kosmiči iz DM-a.

< Sporočilo je popravil annie -- 24.7.2008 23:39:02 >

(odgovor članu ursulina)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: noče zelenjave
30.7.2008 13:19:22   
Marelica
Ne primerjajmo spet otročkov, niti bratcev in sestric. Jaz mislim, da ni nič narobe, tudi če še en čas ne bo jedla zelenjave. Naša tavečja dobiva vitamine skoraj izključno od sadja, veliko zelenjave mi zavrača. Tudi kamufliranje nam ni šlo, ker je takoj "skapirala" okus, ki ji ni všeč. Pa vidim, da se včasih prav trudi kaj pojest, ampak jo kar na bruhanje sili. Še bučke, ko so res ena izmed bolj okusnih zelenjav ne mara. Si že poskusila s špinačo? To je poleg korenčka in krompirčka zelenjava, ki jo ima naša rada. Drugače pa res, če ti je sadje, je tako super!

Jaz imam iz otroštva prav grozen spomin na kuhano zelje, ki sem ga morala na silo pojesti... sem ga zbruhala in seveda se mi je za vse večne čase zamerilo. Pa kot otrok tudi nisem marala preveč zelenjave, zdaj mi je pa mnjamiii. Z leti se tudi okus spremeni.

Naš tamali je pa čisto zelenjavni tip, še sadja in mesa ne mara tako zelo.user posted image

Mimogrede, livia, zakaj si nam pobegnila pri čvekanju o naših aprilčkih?user posted image  Daj se kaj oglasi in počvekaj z nami.user posted image

< Sporočilo je popravil Marelica -- 30.7.2008 13:23:14 >

(odgovor članu annie)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: noče zelenjave
30.7.2008 15:18:50   
mateyka
mi smo zelenjavo uvajali tako, da smo jo mešali s sadjem. je kar nekaj variant na to temo, ki so prav okusne.

(odgovor članu Marelica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pokukajte v pravljičen svet nove trgovine ...
photo
Vrata je odprla nova trgovina Mali zakladi, ki se nahaja v spodnji etaži Emporiuma, BTC City Ljubljana.
Najbolj stroge mame so rojene v znamenju ...
Nekatere mame so popustljive in prizanesljive, druge so stroge in imajo rade kontrolo nad vsem. Ste vedeli, da pri odnos...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?