|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prekoračena folna kislina
21.8.2008 11:19:32   
awwa
Živjo. Brala sem stare poste, kjer ste debatirale o tem, katere vitamine jemati pred nosečnostjo v upanju za čim prejšnjo nosečnostjo ...
Sama sem si kupila tifol in v Dm-u še ene multivitaminske tablete
http://images.ciao.com/ide/images/products/normal/945/product-2575945.jpg
V teh multiv. tabl. je kao 10 življ. pomembnih vitaminov in mineralov ... Kaj me zanima: v navodilih za multiv. tabl. piše, da se "priporočene dnevne količine oz. odmerka (to je torej 1 tableta-napitek) ne sme prekoračiti". Vmes je tudi folna kislina. Mislite, da je kaj spornega, če jemljem še tifol? Da je torej prekoračen vnos folne kisline? Napitek spijem dopoldne, tifol po kosilu, ampak šele nekaj dni. Ne vem ali je naključje ali pa je to dvoje vzrok za ne ravno dobro počutje ... imam "težko" glavo in na splošno sem brez energije. Naj nadaljujem?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prekoračena folna kislina
21.8.2008 11:32:38   
LunaLuna
Če v navodilih piše, da ni priporočljivo prekoračiti dnevne količine odmerjene folne kisline, potem raje ne jej obojih tablet. V navodilih morda tudi piše, kaj se zgodi v primeru, da zaužiješ preveliko količino.

Pa še to: tifol ne pomaga, da čim prej zanosiš. Samo v primeru, ko zanosiš, je potrebno imeti zadostno količino folne kisline, zato priporočajo, da jih jemlješ že pred zanositvijo.


_____________________________

Ni me strah.

(odgovor članu awwa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Prekoračena folna kislina
21.8.2008 11:39:24   
tane
moji frendici je G!!! ko je zanosila rekla naj začne jesti tifol, ki ima 400mg folne kisline, kar naj bi bilo dovolj pa da naj začne jseti še Elevit, ki ima pa 800mg folne kisline, skratka je bilo čisto preveč vsega in je dobila hudo reakcijo, rdeče, srbeče fleke/pike po telesu. Potem je bila tako r... user posted image  da je nehala jesti vse in se ji se stanje v tednu dni izboljšalo. Tako, da pretiravat s temi dodatki in vitamini res ni pameteno, je vse to le kemija, še posebej zdaj, ko je toliko sadja in zelenjave na voljo...no, to je moje mnenje

(odgovor članu LunaLuna)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Prekoračena folna kislina
21.8.2008 11:41:54   
giotti
Jaz pa jem folno kislino v obliki pšeničnih otrobov v jogurtu, mjami, ravno zdaj to jem, ter polnozrnatega kruha, riža, kosmičev, zelenolistnate zelenjave, veliko sadja, in mi ni treba jesti ne tifola, ne elevita, ne centramedmami al kako že rečejo unim tabletam, oziroma nobenih drugih sintetičnih dodatkov. Kako mi je fino, ker vse dobim s polnovredno biološko pridelano prehrano user posted image  user posted image  user posted image

Žal mi je za vse vas, ki morate oziroma mislite, da morate jesti tifol user posted image  

Drugače pa, awwa, ne skrbi glede folne, višek se z lulanjem izloči. Poskrbi samo, da ne boš vnašala preveč A vitamina, ki se by the way nahaja v zloglasnem evitolu.

Srečno vsem user posted image

(odgovor članu LunaLuna)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Prekoračena folna kislina
21.8.2008 11:44:43   
baguSka
Sama sem si kupila tifol in v Dm-u še ene multivitaminske tablete


ne pretiravat! brezveze... no, men je po tifolu ze itak slabo za crknt... bruh!

sm pa jedla ze centrum, pa tablete mami al mama, ki so glih tko namenjene nosecnicam oz jih je fino zacet jemat ze 3 mesece pred zeljeno nosecnostjo (pustmo to, da ne rata)...

nikakor pa te tablete niso zato, da bi hitrej zanosila al kej tacga!? kje pa si to prebrala??user posted image

(odgovor članu awwa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Prekoračena folna kislina
21.8.2008 11:47:07   
baguSka
Žal mi je za vse vas, ki morate oziroma mislite, da morate jesti tifol


No, jaz sem ena izmed tistih, ki naj bi po tvoje to vcasih mislila.. (zdej nic jemljem) in ti lahko povem, da nismo vsi te srece in volje, da bi mela zeljo po taki prehrani, ki jo mas ti. Vcasih je pac bl simpl pojest kemijo. Kukrkol... meni je npr zal zate, da se moras basat s pticjo hrano. Stekas zdej?

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Prekoračena folna kislina
21.8.2008 11:50:02   
giotti
IZVIRNO SPOROČILO: giotti


, ki se by the way nahaja v zloglasnem evitolu.


Pardon,  ELEVIT (ne evitol)! No, meni pa je G še posebej rekla, nikar elevit zaradi prevelike doze A vitamina. Pa smo spet tam, kjer je treba malo s svojo glavo razmišljat in ne samo nasedat farmacevtski indokrinaciji, ki pa je itak začarala ves svet, vključno z doktorji medicine, najprej v ZDA, zdaj pa še pri nas s temi umetnimi dodatki, sami pa se kopljejo in bahajo v nesknočnih milijonih evrov, funtov, dolarjev $$$$$$$$$$$$$$

Da pa bi kdo naredil predavanje na temo zdrave prehrane ter gibanja (osnova za zdrav človeški organizem!!!), pa pozabi, saj bi bil to umor za bajne farmacevtske milijonarje.

Mah, ne morem več brati o vseh teh folnih kislinah ter a, b, c, e, "žnj" vitaminih... in kako se ne bo otročku hrbtenica zaprla in bla bla... Pa saj vem, da mi ni treba. user posted image

Se opravičujem za tale izpad, se bom popravila, I promise!!!! 

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Prekoračena folna kislina
21.8.2008 11:52:46   
awwa
Hvala za odg. Ja, saj jem zelenjavo, sadje, polnozrnat kruh ... To je pač nevednost - pripravljam se na 1. nosečnost, informacije pa zbiram tkole po forumih in se mi zdi, da sem samo še bolj zmešana oz. zmedena :) Vsak ima svojo zgodbo in izkušnjo - nekaj pri posameznikih deluje pozitivno, spet drugi ne priporočajo. Jaz bom te napitke popila do konca (samo to), ko jih bo zmanjkalo, bom pa nadaljevala s Tifolom, ostale vitamine pa črpala iz sadja in zelenjave. 

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Prekoračena folna kislina
21.8.2008 11:52:58   
Ylenia
ce nimas uravnotezene prehrane in si dolgo jemala KT je priporocljivo jemat do 1000mg folne kisline na dan. zato na napotkih pri tifolu pise da lahko vzames dve tabetki. je pa problem ce predolgo jemljes samo folno kislino, ker ti vpliva na to da imas scasoma premalo vitamina B12. sej res da pise 3 mesce pred zanositvijo, ampak ce ne zanosis po planu pa se to razpotegne cez celo leto, bi pa blo lahko ze kaksno pomanjkanje drugih vitaminov. zato je pomoje itak najboljs velik zelenjave in oreskov in zdrava hrana sploh, drugace pa tablete ki majo folno kislino in B12, da oboje hkrati vnasas, da ga ne zmanjka.

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Prekoračena folna kislina
21.8.2008 11:55:05   
Anonimen
Nikoli nisem jedla ,v nobeni nosečnosti
Jah,saj če ne bi bilo tako bi farmacevti že propadli,zato pa vas pitajo s tem da MORATe JESTI.

(odgovor članu Ylenia)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Prekoračena folna kislina
21.8.2008 11:59:01   
Abra
S folno kislino se ne moreš predozirat, ker je vodotopna. Z nobeno prehrano pa je ne moreš zaužiti v taki količini, kot jo ima ena tabletka tifola. Bi morala res veliko pojest. Kar pa ne drži za ostale vitamine. Če se zdravo prehranjuješ, multivitaminski dodatki res niso potrebni oz. se lahko predoziraš. Glede A vitamina - s tem se lahko, vendar vitamin A, ki je v sadju in zelenjavi je pravtako vodotopen in se višek izloči. Če bi pa po dve tabletki jemala, je pa druga zgodba. Za zanositev je pomemben vitamin E, pa selen-cink, omega3 maščobe.

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Prekoračena folna kislina
21.8.2008 12:00:46   
giotti
Awwa,
Se strinjam z Ylenio. Če že kaj, recimo za preventivo, bi se tudi sama v šestem tednu nosečnosti ali pa v tvojem primeru, ker si jemala KT, odločila kar za kakšen čim bolj naraven B complex. Ima vse zelo pomembne B vitamine (tudi 12) plus folno kislino! In ne more priti do viška! Ne skrbi, kaj piše na škatlici, koliko je folne notri, ker jo res dobiš veliko s prehrano, ker ti ta dodatek ne bo edini vir folne. Ampak boš pa zagoto pomirjena ter ne bo nobenih stranskih učinkov, kot na primer jamrajo pupe pri tifolu.

Pa srečno! user posted image

In še enkrat, oprosti za prejle. Te ful razumem, da se izobražuješ in to je zelo pohvalno in odgovorno od tebe. Se tudi jaz, včasih kar preveč user posted image


(odgovor članu Ylenia)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Prekoračena folna kislina
21.8.2008 12:04:14   
giotti
IZVIRNO SPOROČILO: baguSka

No, jaz sem ena izmed tistih, ki naj bi po tvoje to vcasih mislila.. (zdej nic jemljem) in ti lahko povem, da nismo vsi te srece in volje, da bi mela zeljo po taki prehrani, ki jo mas ti. Vcasih je pac bl simpl pojest kemijo. Kukrkol... meni je npr zal zate, da se moras basat s pticjo hrano. Stekas zdej?


Štekam, hvala user posted image

Ja, mam res srečo, saj pravim, da mi je žal za druge. Najbrž sem bila v prejšnjem življenju ptič user posted image  Mogoče veš tudi, katere vrste? user posted image  Čeprav moj brat mi pa reče krava, ker da jem samo travo user posted image  Zdaj pa ne vem, al sem bila ptič al krava? user posted image user posted image

Srečno, baguSka, tudi tebi. user posted image

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Prekoračena folna kislina
21.8.2008 12:05:02   
baguSka
da MORATe JESTI


men se NIKOL ni noben reku da MORAM user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Prekoračena folna kislina
21.8.2008 12:06:00   
baguSka
no, sej ti ni treba bit cinicna... user posted image

Čeprav moj brat mi pa reče krava, ker da jem samo travo


drugac sem pa krava tud jst veckrat ze bla.. user posted image

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Prekoračena folna kislina
21.8.2008 12:07:44   
baguSka
aja giotti me pa se neki zanima!? a mislis da v danasnji hrani, ki je itak vsa umetno pridelana, da pa dobis glih vse vitamine in te zadeve!?user posted image  bio gor al dol.. to samo pise, da se proda!user posted image

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Prekoračena folna kislina
21.8.2008 12:08:16   
awwa
nikakor pa te tablete niso zato, da bi hitrej zanosila al kej tacga!? kje pa si to prebrala??


S stavkom "v upanju po čim prejšnji zanositvi" sem mislila na post, ki sem ga prebrala od Sajke. Napisala je, da so ji, ko so izvedeli, da načrtuje nosečnost, priporočali vitamin E. Ta naj bi pomagal pri zanositvi (vitamin plodnosti). Potem se je razpravljalo pa o vseh tifolih in evitalih in ne vem čem še vse ... To sem mislila ... to jeste in upate, da bo čim prej. Vsekakor pa vem, da Tifol ne bo "povzročil" nosečnosti oz. pomagal, da zanosiš ...

Ja, to je tudi res, da vsi ne maramo vse hrane, zato jo na lahek način poiščemo v kemiji. Tudi sama nisem neka privrženka kemije in tudi ko sem bolana, se najprej skušam pozdravit sama  in upam, da mi ne bo treba po antibiotike.

Ampak, saj pravim, če ne bi brala tega foruma, pred nosečnostjo sploh ne bi vedla za Tifol in  bi me na to verjetno opozorila šele G, pa še to je vprašanje, kdaj bi izvedla in šla k njej. Sedaj me je pa vse skupaj zmedlo in sem "navalila" na te vitamine ... Pa ne bom pretiravala, jasno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Prekoračena folna kislina
21.8.2008 12:16:00   
baguSka
in bi me na to verjetno opozorila šele G


al pa ne... mene ni... noben od mojih G... nikol...

(odgovor članu awwa)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Prekoračena folna kislina
21.8.2008 12:17:58   
baguSka
Napisala je, da so ji, ko so izvedeli, da načrtuje nosečnost, priporočali vitamin E. Ta naj bi pomagal pri zanositvi (vitamin plodnosti). Potem se je razpravljalo pa o vseh tifolih in evitalih in ne vem čem še vse ... To sem mislila ... to jeste in upate, da bo čim prej. Vsekakor pa vem, da Tifol ne bo "povzročil" nosečnosti oz. pomagal, da zanosiš ...


user posted image user posted image  sori.. samo si tok smesno napisala.. najprej pravis, da je tam tko pisalo in da si zato mislila, naj bi te tabletke pomagale pri zanositvi, potem pa ves, da le-te ne bojo povzrocile nosecnosti oz pomagale da zanosis... user posted image

(odgovor članu awwa)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Prekoračena folna kislina
21.8.2008 12:18:54   
Naja30
IZVIRNO SPOROČILO: giotti

Žal mi je za vse vas, ki morate oziroma mislite, da morate jesti tifol user posted image   


Včasih samo s prehrano ne dobiš dovolj vitaminov. Sploh kasneje v nos., ko te bodo npr. krči v nogah matrali, ma ni je hrane in donatov na svetu, ki bi ponoči to preprečili. Ali za slabokrvnost. Takrat se je pač treba poslužiti kemije. In če G priporočajo tifol vsaj prve 3m, ga jaz jemljem. Poleg tega, da jem dokaj zdravo, veliko sadja in zelenjave, "trave" user posted image , polnozrnatega kruha...

Aja, awwa, če piše da se ne sme prekoračit, raje ne vsega na enkrat pit.

< Sporočilo je popravil Naja3 -- 21.8.2008 12:19:25 >

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Prekoračena folna kislina
21.8.2008 12:20:14   
giotti
IZVIRNO SPOROČILO: baguSka

aja giotti me pa se neki zanima!? a mislis da v danasnji hrani, ki je itak vsa umetno pridelana, da pa dobis glih vse vitamine in te zadeve!?user posted image  bio gor al dol.. to samo pise, da se proda!user posted image


Ne, tale bio gor al dol samo piše, ni res. Hudičevo dobro vem, kako težjo je priti do certifikata, sploh v Sloveniji, Avstirji in Nemčiji, in preveč kmetov poznam in preveč okusna, dobra, in navidez nepopolna (nepravilne oblike, pikice, "pokvečena" jabolka...) hrana je to. Imamo zelo močno ekološko združenje in se močno borimo za to, da bi bilo čimveč ekoloških kmetij in da bi jih država podpirala. No, kakorkoli, če si iz Ljubljane, ob sobotah dopoldne, obstaja bio tržnica in ta hrana je res popolnoma nekaj drugega kot ostala. Poskusi, itak že ko boš ljudi spoznala, boš vidla, da so drugačni, ko pa boš probala hrano, pa ne boš mogla verjet, da obstaja tako okusna hrana. Pa pozimi ne boš razen krompirja in pese in zelja in repe in kolerabe mogla kupit nič drugega, tako da, če bi že bili taki goljufi, potem ne vem, zakaj bi se pozimi odrekli dobičku... no, pustimo to, ker to zdaj ni point.

Skratka, ni vsa hrana umetno pridelana, je pa res, da se je treba ful potrudit, gre ogromno energije in časa za to, da prideš do kvalitetne, zdrave hrane dandanes. Žal user posted image  Včasih se je treba tudi kam zapeljati na kakšno kmetijo. Ja, in verjamem, da dobiš vse vitamine skozi hrano. Ja, verjamem, da nam je Bog skozi hrano dal vse, kar potrebuje naš organizem za zdravo življenje.

Drugače pa welcome v klubu krav, pa ne norih user posted image   

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Prekoračena folna kislina
21.8.2008 12:20:46   
baguSka
Včasih samo s prehrano ne dobiš dovolj vitaminov.


ja kako da ne, ce je pa bio!?user posted image

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Prekoračena folna kislina
21.8.2008 12:23:11   
baguSka
Skratka, ni vsa hrana umetno pridelana, je pa res, da se je treba ful potrudit, gre ogromno energije in časa za to, da prideš do kvalitetne, zdrave hrane dandanes. Žal Včasih se je treba tudi kam zapeljati na kakšno kmetijo.


No tukile se mocno strinjava.... user posted image

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Prekoračena folna kislina
21.8.2008 12:23:54   
giotti
IZVIRNO SPOROČILO: awwa

Napisala je, da so ji, ko so izvedeli, da načrtuje nosečnost, priporočali vitamin E. Ta naj bi pomagal pri zanositvi (vitamin plodnosti).


Awwa, vitamina E telo potrebuje zalo malo, se ga pa zelo veliko nahaja v oreščkih ter oljih. Tako da vsak dan v službi pest ali dve oreščkov ti in tvoj mož, pa bo user posted image  Srečno user posted image

(odgovor članu awwa)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Prekoračena folna kislina
21.8.2008 12:26:27   
baguSka
Ja, in verjamem, da dobiš vse vitamine skozi hrano. Ja, verjamem, da nam je Bog skozi hrano dal vse, kar potrebuje naš organizem za zdravo življenje.


No tukile se pa SPLOH ne strinjava!! user posted image user posted image user posted image

Kot prvo ne vem ce nam je glih Bog dal hrano.

Jaz pravim da je to bla narava.... in mogoce bi tvoja trditev se drzala pred nevem kok tisoc leti.... danes pa to SIGURNO ne velja vec!user posted image  Kr pomisli kaj vse je clovek naredu naravi.... narava nam vraca. Tko da.... tud ta tvoj bio, kateri mislis da je tok oh in sploh, je verjetno pogojen.... in zlo tezko verjamem, da je pognojen z naravnimi gnojili. Pa kaksna skropiva so tud sigurno prisotna....!? Ce ne, je pa itak ze zrak tok zlo onesnazen, da je reees zlooo tezko najt kaksno kvaliteto.user posted image

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Vaginalne okužbe je treba zdraviti
Najpogosteje vaginalne okužbe povzročajo glivice. Če okužb ne zdravimo, imajo lahko negativne posledice na plodnost in n...
7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?