|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vpis v prvi razred
11.11.2008 20:15:26   
ribica.
A lahko otroka vpišem na poljubno osnovno šolo?

Domov smo namreč dobili vabilo iz OŠ, ki nam ni najbližja. Je blizu ampak jaz sem svojo hčer nameravala vpisat v najbližjo. kako je s tem, jaz pojma nimam.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vpis v prvi razred
11.11.2008 20:18:45   
ninini
JA LAHKO.

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: vpis v prvi razred
11.11.2008 21:15:02   
darja72
Seveda lahko vpišeš otroka v šolo izven vašega šolskega okoliša. Vendar preveri prej, če so vas na željeni šoli pripravljeni sprejeti.

_____________________________

Kogar ni, ga ne pogrešamo!

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: vpis v prvi razred
11.11.2008 21:51:34   
Gina
Včasih te sosednja šola ne more sprejeti, ker je prepolna in učence zavrača,  včasih te matična šola nekako ne spusti, ker ji morda manjka samo en učenec do dveh oddelkov ali kaj podobnega. Načeloma pa ni problema. Večinoma te spustijo.

Aha, še šolskih okoliših. Ministrstvo gleda, da špara denar. To dela na ta način, da šole, ki so bolj prazne na silo napolni in to na način, da šolam, ki imajo dovolj učencev, pa so tem šolam blizu, učence vzame, da totalno nabuta oddelke, ravno toliko, da ni en oddelek več, ampak jih je po 28 ali kaj podobnega v razredu. S tem jim ni treba financirati še enega oddleka in še kakšnega učitelja ali treh. V ta namen spreminjajo šolski okoliš po svojih potrebah. Odvzemajo ulice šolam ali jih dodatno dodeljujejo drugim. Šolski okoliš je tvoja uradna šola, kjer te morajo vzeti, saj to najbrž veš. Ni pa najbližja iz zgoraj naštetega razloga. Prihaja celo do takih reči, da so ljudje vpisali otroka na najbližjo šolo, pa je bil ravno še prostor, potem pa, ko so hoteli vpisati še bratca ali sestrico, ap jih je najbližja šola iz zgoraj naštetega razloga odklonila, ker bratca ni mogla vzeti, ker ji ministrstvo ni odobrilo še enega oddelka. Zdaj hodita bratca na različni šoli. Pri nas je kar nekaj takih primerov. V Lj. je prišlo tako daleč s tem, da hočejo združevati nekatere šole, ki so relativno blizu skupaj po lokaciji, ap ena od šol nima vpisa, druga pa pretiranega. To ne pomeni, da bodo eno šolo ukinili, ampak pojma nimam, kako bodo kader razdelili, da bodo racionalizirali stroške ministrstva. Eh, pa ta politika.

< Sporočilo je popravil Gina -- 11.11.2008 21:58:34 >

(odgovor članu darja72)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: vpis v prvi razred
11.11.2008 22:40:11   
ribica.
a tukaj tud velja kdor prvi pride prvi meje, ali so vpisi na določene termine in to je to?? in, ali vse šole iz okolice pošiljajo ta vabila. A to da sem zdaj s te šole dobila pomeni, da me smatrajo, kot da naš otrok tja spada in mi tista druga šola, najbližja, ne bo poslala??

Saj vem da dost sprašujem, sam res nimam pojma.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: vpis v prvi razred
11.11.2008 22:45:15   
lelaval
Otroka vpišeš na šolo, od katere si dobila vabilo (dobila si datum), potem pa šola sama naredi prekvalifikacijo na drugo šolo - sva midva isto naredila tako, da. če te še kaj zanima, samo vprašaj.

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: vpis v prvi razred
11.11.2008 22:55:28   
ribica.
ne jaz datuma za vpis nisem dobila. Dobila sem samo vabilo na srečanja ki bodo potekala eno v novembru, eno v decembru, eno v februarju in eno v maju. To je kot informativni dan. Ni pa nobenega datuma za vpis.

Sam to mi povejte še, kdaj pa so sploh vpisi?

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: vpis v prvi razred
11.11.2008 23:19:31   
ely*
Mi gremo septembra v šolo pa še nič nismo dobili. A to šola pošilja?

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: vpis v prvi razred
12.11.2008 14:46:54   
Gina
Šole to pošiljajo ponavadi februarja. Vabila za vpis mislim. Zato mi je bilo čudno, da si napisla, da ste dobili vabilo. Vabilo dobiš samo od matične šole, pod kateri šolski okoliš spadaš. Vpisat se greš na matično šolo, potem se pa lahko zmeniš tam, ali pa na šoli, katero želiš, da otrok obiskuje, če ga sprejmejo. Če ima šola dovolj prostora, je tako. če ga pa nima, je pa vse odvisno od ravnatelja, moraš njemu težit.

(odgovor članu ely*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





40 otroških laži, ki jim starši vedno nase...
So laži, ki so skupne vsem otrokom, ne glede na njihovo starost in tem lažem starši tudi največkrat nasedemo. Preverite,...
So edinci srečni ali razvajeni?
So edinci res osamljeni in razvajeni? Britanski znanstveniki trdijo nasprotno.




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?