|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pediatri v Mariboru
22.11.2007 10:09:39   
pupika
Punce zanima s katerim pediatrom ste zadovoljne. Jaz namreč s našim nisem, ker je imel mali pred mesecim dni malo rdeče uho, pa mi je rekel, špricat nosek in čistit, pa jaz čistim in špricam nosek cele dva meseca po 7 krat na dan, če ne še kje večkrat, pa se mi mogel pozfravit. Pa prideva čez nekaj časa nazaj, ko smo imeli kontrolo po laringitisu pa reče, da je vse v redu. Nakar čez 14 dni spet zboli in pridemo do drugega pediatra, pa ima mali zelo rdeč ušesek, sva dobila sirup in upam, da bo sedaj v redu. Pa sem hotela menjat pediatra, pa mi sestra reče, da pediater pri katerem smo bili jemlje samo nove in ne morem narest menjavo peditra. 

Namreč naš pediater nikoli nič noče dat, saj vem, da je dobro, če ne dobi za vsaki drek antibiotik, samo pri ušesih pa je lahko zelo nevarno in lahko slabše sliši zaradi tega.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Pediatri v Mariboru
22.11.2007 10:27:55   
lelaval
Jaz sem že s1. hodila k dr. Melinkovi, pa zdaj še z najmlajšo in mi je super zdravnica. Res pa je, da ima gužvo in narediš cel šiht v čakalnici user posted image .
Je sin imel neprestana vnetja ušes in je vedno dobil AB, tako, da se mi zdi res čudno, da vaš ni dal. user posted image

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu pupika)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Pediatri v Mariboru
22.11.2007 10:56:23   
pupika
Sem hotla zamenjat za dr. Melinkovo, pa mi je sestra rekla, da bo vprašala zdravnico in da so zelo zasedeni. Potem pa mi je prinesla recept, pa sem jo sama morala spomnit ali je vprašala zdravnico, pa mi je rekla, tako kot sem rekla, samo nove sprejemamo.

Mi je bilo res čudno, ker piše, da še sprejema.

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Pediatri v Mariboru
22.11.2007 11:05:24   
lelaval
Najbolje, da se pri zdravnici naročiš, ali pa pri drugi sestri. Meni tudi sestra (Ana - tista malo starejša) najmlajše ni hotela vzet z izgovorom, da ima že vse zasedeno. Pa je ravno Melinkova stopila ven in rekla, da jo bo pa morala nekam stišat, saj je valjda razumljivo, da če sta starejša 2 hodila k njej, da bo  še 3. (večja sta itak že pri šolskem). Pa je morala sestra z dolgim nosom naredit to, kar ji je naročila. Sem se počutila prav važnouser posted image .

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu pupika)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Pediatri v Mariboru
22.11.2007 11:31:13   
pupika
Joj joj tudi pri meni je bila tista starejša blond sestra, ki niti ni prijazna. Sedaj mi je pa žal, da nisem vprašala direkt zdravnice, ker je zelo v redu zdravnica.

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Pediatri v Mariboru
22.11.2007 12:15:02   
martinuška
Mi imamo Polono Seme-Ciglenečki v Zdravstvenem domu v Vošnjakovi. Smo zelo zadovoljni.

(odgovor članu pupika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Pediatri v Mariboru
22.11.2007 12:48:56   
Lana_s
Mi pa hodimo na Tezno, k dr. Dietnerjevi in sem zelo zadovoljna. Vedno si vzame čas, ti vse razloži, prisluhne in tudi receptov ji ni težko napisat.

_____________________________

Najina lumpka; Tina 7.6.2005, Luka 3.12.2006

(odgovor članu martinuška)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Pediatri v Mariboru
22.11.2007 13:19:07   
Tajduška
Mi tudi imamo dr. Dietnerjevo, ki je enkratna zdravnica. Nikoli te ne odpravi kar tako, vzame si čas in se za otorka resnično potrudi. Razen sem že parkrat naletele na eno zadirčno sestro! user posted image user posted image grrrrrrr

(odgovor članu Lana_s)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Pediatri v Mariboru
22.11.2007 13:39:01   
mojcaziga
Mi imamo pa dr. Bigeca in je suuuuuuuuper. Z malim se vedno kaj poheca, poigra in preko igre pogleda kaj je narobe, tak da mali sploh ne pošteka. Kar pa se AB tiče, ga da, ko je to potrebno in ne kar pavšal al pa za vsak slučaj.
Skratka mi zelo zadovoljni.
S čakanjem pa ni nikoli sile, sploh ker vedno prej pokličem.
Lp, MOjca

(odgovor članu Tajduška)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Pediatri v Mariboru
22.11.2007 14:39:22   
mojmaček
Zdravo

Mi imamo dr. Melinkovo in je super zdravnica. Edino načakaš se ko zmešan. Veš pa kak je ko je otrokec bolan in tam čepiš.

Mi smo ene 2 krat šli k dežurnemu, ko Melinkove ni bilo. Mislim da je dr. Bigec? Mali je imel bronhitis pa mu je doktor predpisal cedevito in čiščenje noska z fiziološko in čaj. Čez 3 dni sem šla nazaj, ker ni bilo bolje in k Meliknovi, kjer ugotovi da ima mali bronhitis. user posted image
Pol smo pa bili pri eni hrvatici, ne vem kak se piše, pa ugotovi da ima mali le fejst prehlad. (Lekadol, sirup, pa fiziološka). Ker pa se je mali drl in zvijal kot da je zmešan, že tri dni ni spal in je res bil ves iz sebe, je bila čist živčna, ker ga ni mogla pogledat. Ko pa je dvignila glas, naj ga umirim, če ne bo ga sestra prijela, se mi je zasralo do konca. Mali pa se je le še bolj drl. To zame ni dober pediater. Za drek pediater. user posted image Pa zase ne kompliciram, ampak za malega pa sem občutljiva ko gre za zdravje, in delajo šlampasto ali so pa nesposobni, leni in se jim ne da otroka niti dobro pogledat.

Melinkova pa je user posted image user posted image user posted image . V vsakem pomenu besede.

lp

(odgovor članu pupika)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Pediatri v Mariboru
23.11.2007 10:00:07   
pupika
mojmajček se strinjam s teboj. Tudi pri nas je vedno dr. Bigec predpisal fiziološka in čiščenja noska,kljub temu, da je imel en ušesek rdeči. jaz sem mu špricala tudi po 7-10 na dan in čistila nosek, pa ni biolo nič boljše.  No in potem smo imeli enkrat kontrolo, ker nam je dr. Melinkova napisala kontrolo čez 4 dni, ko je imel mali laringitis in sva hvala bogu takrat prišla k dr. melinkovi ki je res enkratna, no in dr. Bigec pravi da je vse v redu. Prejšnji teden je imel mali neki virus in sva zopet prišla k dr. melinkovi, pa je rekla, da ima zelo rdeč ušesek in nama dala sirup. Mali se je v trenutku v dveh dneh pozdravil in ni imel več smrkavega noska, pa prej je imel dva meseca vnete uči in smrkavi je bil skoraj tri mesece, no in sedaj po parih dneh ni ne smrkav in niti učk nima več vnetih.

Sem pa bila včeraj v zdravstvenem domu in so mi sestre rekle, da dr. Melinkova ima res zasedeno in da je zelo vredu tudi dr. Krebs in sem si izbrala dr. Krebs-ovo in moram rečt, ker sem šla včeraj k njej, da je tudi ona zelo v redu in prijazna, brez problemov, mi je dala recept za voltaren svečke in na začetku mi je dala roko in se predstavila. Lahko rečem, da imam kar eno skrb manj, ker za otroka res želiš imeti dobrega zdravnika.

(odgovor članu mojmaček)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Pediatri v Mariboru
24.11.2007 8:57:58   
kekec in mojca
Joj, joj, joj, samo k Dietnerjevi ne, mi smo imeli tako slabe izkušnje z njenim postavljanjem diagnoze, da ti povem, rajši ga peljem k mojemu osebnemu zdravniku, ki nima pojma o otrocih, kot k tej pediatrinji. Če bi se takrat malo zavzela za našega otročka in poslala njegovo blato na pregled, kar naša pediatrinja naredi, bi nam bilo prišparano teden dni bolnice, visoke vročine, ki kar ni in ni minila, bolečin v trebuščku, punkcije, pikanja zaradi vstavljanja "metuljčka" v žilo, ker je moral na infuzijo... Vse, kar so vedeli, je bilo to, da je šlo za bakterijsko okužbo, medtem ko je Dietnerjeva rekla, da je to pač ena "manjša virozica". user posted image user posted image

Tudi šum na srčku je slišala, pa mi tega ni omenila (njene kasnejše besede) "ker me s tem ni hotela obremenjevati." V bolnici pa je okoli tega nastala prava panika, ker je bil šum zelo močan, zato so me spraševali, če ga je naš pediater slišal, jaz pa njim, da ne. Na koncu se je izkazalo, da je šlo za luknjico v srčku.

Če ugotovim, da je v soboto ona dežurna zdravnica, raje se obrnem, počakam na večer in odpeljem otroka na pregled v bolnico. V njo sem zaradi tega izgubila vso zaupanje.

Drugače, mi hodimo na Jezdarsko - tam je čakalnica za user posted image (ful neprimerna), ampak zdravnica je pa super. Za našega Kekca se zmeraj zavzema, pri diagnozi se še ni zmotila, zmeraj je bilo tako, kot je ona vnaprej predvidevala. Naš jo ima zelo rad, ni se še zgodilo, da bi se kdaj pri njej jokal - še ko je bil res precej bolan.

(odgovor članu pupika)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Pediatri v Mariboru
25.11.2007 20:41:36   
ThinkPink
Tudi mi imamo dr. Melinkovo in smo zelo zadovoljni. Kar pa se dr. Bigeca tiče...saj je zabaven in ni komplikator, ampak pri vnetju očesa je predpisal spiranje z fiziološko. Vnetje je seveda postajalo vedno huje, ne vedno boljše, nakar smo šli k Melinkovi, je predpisala kapljice in vnetje je v dveh dneh izginilo. Pa tudi čakali nismo nikoli pretirano dolgo, saj je prej pokličeš in poveš kako je,te vzame naprej, če je hudo.

(odgovor članu kekec in mojca)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Pediatri v Mariboru
26.11.2007 8:15:36   
mika
Mi pa hodimo na Tezno, k dr. Dietnerjevi in sem zelo zadovoljna. Vedno si vzame čas, ti vse razloži, prisluhne in tudi receptov ji ni težko napisat.


podpisuser posted image

(odgovor članu Lana_s)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Pediatri v Mariboru
28.11.2007 8:34:08   
k1
dr. škorjančeva mb

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Pediatri v Mariboru
28.11.2007 11:48:52   
tatam
Jaz sem hodla svoj čas k dr.Koražijevi!Super zdravnica,prijazna, posluša in svetuje.
Ne vem pa če ima sedaj le COMR ali dela tudi bolane otroke??

(odgovor članu k1)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Pediatri v Mariboru
6.9.2011 20:29:05   
Mariborčani
Glede na to, da pišete/sprašujete o pediatrih v Mariboru. Otroka smo imeli pri dr. Seme Ciglenečki. Načeloma brez problemov. Diagnoza je bila vedno: nič ni hudega. Lahko smo imeli vročino štiri dni 38,5 pa ni bilo nič hudega. Ko smo prvič vprašali zakaj otroka sploh voziti k zdravniku, če tako ali tako nikoli nič ni, je nastal problem. Zdravnica je brez pojasnila, obrazložitve ... takoj predlagala, da zamenjamo pediatra. Pojasnili smo, da ne dvomimo v njeno strokovnost, da pa si želimo nekoliko širšo obrazložitev kaj se z otrokom dogaja. Brez komentarja je vztrajala, da zamenjamo pediatra in da naj poizkusimo pri kakšnji njeni mlajši kolegici.

Toliko v vednost iz naše strani.

(odgovor članu tatam)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Pediatri v Mariboru
17.9.2011 14:50:26   
Taddy78

IZVIRNO SPOROČILO: pupika

Punce zanima s katerim pediatrom ste zadovoljne. Jaz namreč s našim nisem, ker je imel mali pred mesecim dni malo rdeče uho, pa mi je rekel, špricat nosek in čistit, pa jaz čistim in špricam nosek cele dva meseca po 7 krat na dan, če ne še kje večkrat, pa se mi mogel pozfravit. Pa prideva čez nekaj časa nazaj, ko smo imeli kontrolo po laringitisu pa reče, da je vse v redu. Nakar čez 14 dni spet zboli in pridemo do drugega pediatra, pa ima mali zelo rdeč ušesek, sva dobila sirup in upam, da bo sedaj v redu. Pa sem hotela menjat pediatra, pa mi sestra reče, da pediater pri katerem smo bili jemlje samo nove in ne morem narest menjavo peditra. 

Namreč naš pediater nikoli nič noče dat, saj vem, da je dobro, če ne dobi za vsaki drek antibiotik, samo pri ušesih pa je lahko zelo nevarno in lahko slabše sliši zaradi tega.


Ne vem no, ampak meni se pa naša pedistrinja "dopade" ravno zaradi tega, ker ne da antibiotika, razen v skrajnem primeru. Koliko krat se je zgodilo, da sva morala k dežurnemu, vedno so "videli" neka vnetja, za vsako sranje pisali antibiotik, ko pa sem v ponedeljek šla k naši, pa je samo zavijala z očmi, ker s sinom sploh nič ni bilo (sem počakala z antibiotikom, dokler nisva šla k njej). Nazadnje je bila neka nadomestna, mi kaže kako rdeče grlo ima, jaz seveda nisem nič vidla, vprašam v lekarni in mi rečejo, da brezveze pa res ne pišejo A. Po 2 dneh, ko je mali bil čisto brez apetita, sem mu kar nehala dajat A in se je izkazalo, da smo ga še tista 2 dni dajali brezveze.

Pupika poglej samo koliko je primerov, ko gredo otroci iz antibiotika na antibiotik in nima nobene veze s P zdravljenjem, ampak enostavno niso dovolj odporni. Mogoče če bi ti dala A pri prvem, majhnem vnetju ušesa, bi po nehanju A dobili pa kaj drugega, ker jim ful pade odpornost. Jaz bi na tvojem mestu bila vesela, da ne dobite A za vsako pikico...ampak to je pač moje mnenje.
Ušesa so lahko vneta tudi zaradi povečane žrelnice, mandljev, sploh če je zabasan nosek, zato pa ti je rekel, da ga vredu čistite.

(odgovor članu pupika)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Pediatri v Mariboru
18.9.2011 14:37:00   
subrina
Če želite res enkratno pediatrinjo za svojega malčka si potem izberite dr. Švab Zavratnik iz Jezdarske.Po petih letih se ni zgodilo,da bi kaj narobe videla ali narobe ocenila!Priporočam!

(odgovor članu pupika)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Pediatri v Mariboru
16.11.2011 11:20:07   
pupika
Taddy, glede A se strinjam s teboj. So pa tudi lahko kake posledice, zaradi vnetja ušes, če ni pravilno zdravljeno. Imam soseda, ki je zaradi tega oglušel na eno uho ker ni bilo zdravljeno, pa ima pri 18 letih slušni aparat. Se pa da vsako vnetje ušes pozdravit tudi s kapljicami, večinoma P tako zdravijo vnetje ušes.
Smo pa imeli pred 2 leti situacijo ko naše P ni bilo dalj časa, pa je bila ena starejša, ki bi morala iti že v penzijo, pa je bil iz tedna v teden na A. Dokler nisem rekla, dovolj je, ali je A sploh potreben, nakar je druga P dala pregledat kri in rekla, A ni bil potreben, ker ni bakterijskega vnetja. Zadnje čase sem pri vnetju ušes pristaš olja tea tree in res pomaga.

Drugače imamo sedaj pediatrinjo dr. Krebs in je zdravnica z srcem, pa A tudi ne piše brezveze, razen če je res nujno potreben.

(odgovor članu subrina)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Pediatri v Mariboru
16.11.2011 17:00:38   
amii
Meni se je še 2 tedna nazaj mešalo od jeze nad pediatri. Vse težave so trajale en mesec (driska, viroza). Naš pediater - to ni nič, se bo pozdravlo, blato ne dajemo na analizo, ker to stane..... Ko je bila vročina 40C, smo leteli k dežurnemo, kjer predpiše antibiotik (po odvzemu krvi ugotovijo da gre z bakterijsko drisko). Vseeno kasneje pokličem v bolnico (dr.Bigec), pa rečejo, da se bakterijska driska ne zdravi z antibiotikom. WTF............
Nisem dala antibijotika, je pa trajalo 1 mesec......... Še zdaj mi nič ni jasno

Jaz ne zaupam pediatrom

_____________________________

Pa imamo svoj sonček

(odgovor članu pupika)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?