|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Diabetes- part 35
13.3.2005 10:15:18   
Kinokija
Ojla, sladke!
Najprej lep pozdravček novim članicam, je fajn občutek, da se še kdo drug ubada s podobnimi problemi kot ti.

Glede na temo Diabetes part 34 se bom še jaz predstavila, da se spoznamo.

*okolica Ljubljane
*1977
*dvojček
*poročena
*univ. dipl.prav.
*sladkorna od 2004, od februarja 05 uporabljam Disetronic črpalko
* :nosecka: 13t in 6/7, zredila že 3 kg :ups: ...črpalka je razvada....:ups:

Poskušala bom odgovirti na par vprašanja.

tejka 24, boluse si dajem cca. 20 min pred obrokom, pa imam občutek, da bo potrebno za zajtrk dati tudi cca. 40 min prej, zato, ker se mi višek cukra in insulina ne ujame najbolje.

Alja, pred zanositvijo Hb od 5,7 do 5,1, po parih tednih nosečnosti mi je zbezljal na 6,0, sedaj pričakujem še višjega, ker sem zaradi problemov prešnje tedne totalno padla v motivaciji za urejanje.

In Alja, ČESTITAM ZA B!!! :bravo: Zdej pa pomoje res lahko začneš :sloncek:

Rezultate hormonskega testa še čakam, držite pestke :miska: Ta teden imam tudi slavni PDC, upajmo na najboljše. Aja, a sem že povedala, da pričakujemo punčko? :roza::roza::roza:

Tudi meni trebušček kar raste, ko se gledam v špeglu, me najprej zadane šok, nato se spomnim, da sem noseča in da bi to tko naj zgledalo...Sem skoz mislila, da bom med srečnicami, ki se jim do 6. meseca skor nič ne pozna.... 8)

In še eno vpr. Nosečke, kako kaj vaši dopusti? Načrtujete kaj? Jaz imam rok 19.9., če bo vse ok, računam na porod tja okoli 5.9. (tudi zaradi kratkega mat.vratu in predležeče posteljice), tkoooooooooooooooooo rada bi šla v začetku julija mal noge namkat. Saj, šla bi nekam izola, Portorož, tko, da imam cca. 45 min do izolske bolnice. Zanima me samo, takrat bom 7. mesec, kako si kaj fit v tem času? Je sploh smiselno metat denar stran? Ali si še tolk pri sebi, da mal noge namakaš, zvečer mal po promenadi, pa morski zrak... Nisem še bila noseča in ne vem, kako se počutiš dopustniško v 7. mesecu :zmeden:

Lep pozdrav vsem, pa se kmalu vidimo na :kava:

LP K.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Diabetes- part 35
13.3.2005 21:20:28   
Medvedka
Ojla!

Kinokija, držim pesti za izvide hormonskih testov. Ko sem bila noseča, sem za razliko od tebe, komaj čakala, da se mi bo začel trebušček bolj očitno poznati, da ga bom lahko ponosno kazala naokrog... ;)
Glede dopusta, ki si ga želiš izvesti v juliju... Jaz bi najbrž malce premislila na tvojem mestu zaradi kratkega materničnega vratu, ne vem no... Pa še nekaj je... Takrat boš še na bolniški in na tistem dokumentu, ki ti ga pošlje zdravniška komisija domov vsake tri mesece, piše, da naj bi bila ves čas bolniške doma oziroma v okolici doma. Vsake toliko časa tudi preverijo, če se tega držiš. Sicer redko, a se dogaja. In če te ni, je lahko zadeva precej neprijetna... Še slabša varianta je, da se ti kaj zgodi na poti ali na dopustu in potrebuješ zdravniško pomoč...
Kakorkoli se boš že odločila, ne delaj si načrtov že zdaj, ko niti približno ne moreš vedeti, kako se boš takrat počutila in če ti sploh bo za iti na pot...

Lepo se imejte, pa lepe cukre, posebno nosečnice in Alja, ki upam, da se vam kmalu pridruži!

Srečno!


Medvedka

(odgovor članu Kinokija)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Diabetes- part 35
13.3.2005 21:30:32   
Medvedka
Aja, Kinokija, pa še tole...
Po mojem ne moreš vedeti, kako se boš počutila v 7.mesecu in koliko boš fit. Vsaka ženska pač po svoje prenaša nosečnost in razlikujeta se lahko celo dve nosečnosti pri isti ženski, tako da...
Jaz sem hodila naokrog sicer praktično do konca oziroma, dokler me niso sprejeli v porodnišnico, 3 dni pred porodom. Hodila sem vsaj po kake pol ure, v precej hitrem tempu, da me je dragi kar naprej karal, da hodim prehitro in da to ziher ni dobro. A če se pri aktivnosti dobro počutiš, že ne more škodovati... Vsaj meni ni, no...
Je pa en mesec za menoj npr. imela rok kolegica, ki se je pa precej slabo počutila in sploh ni bila sposobna hoditi okrog že kake tri mesece pred rokom. 5 minut hoje ji je bilo že zadosti, in to samo po ravnini, v klanec si sploh ni upala, se ji je kar nekaj vrtelo...
Tako ti rečem, da boš videla sproti, kako se boš počutila, brez veze je misliti vnaprej, saj se lahko po mojem počutje spremeni tudi iz danes na jutri...

(odgovor članu Kinokija)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Diabetes- part 35
14.3.2005 13:37:06   
MIRNA30
Pozdravljene "ta sladke"!

Jaz sem ravnokar z nuhalne in je vse OK. Celo noč nisem spala, ker sem imela ene čudne ideje, kaj pa če bo povečano tveganje, jaz sem pa že 13t4d... No hvala bogu se mi je kar kamen odvalil s srca, ko je dr. Sketelj rekla, da je izvid v redu.

Medvedka, moram pohvaliti slikice tvoje male "medvedkice" Neže-res je ta prav cukrček od prvega dne naprej.

Kinokija, seveda še kar vztrajno držimo pesti za tvojo punčkico. Kar se pa tiče dopusta, jaz tudi nameravam v začetku julija na morje. Doma imamo malo navdušenko nad plavanjem in vodo na splošno in je ne bi rada prikrajšala za :morje:. V prvo sem okrog šibala vse do konca, kako bo pa zdaj, bomo pa še videli. Kar se pa tiče bolniške ima pa Medvedka prav...lahko se zgodi, da bodo preverjali in težave so tu... Jaz bom verjetno uspela prišparati nekaj dni dopusta za takrat, tako da ne bom na bolniški, ko bomo na morju...bomo videli, kako se bom zmenila v službi.

Tejka, naj ti odgovorim glede bolusa, jaz si ga dajem 10-15 min pred obrokom in zaenkrat deluje. Bomo pa videli, kako bo šlo naprej.

Alja, si že kaj govorila z dr. Tomažičevo? Upam, da ti bo dala zeleno luč in boš lahko začela delati na :duda:.

Lep sončen dan želim vsem skupaj,
:nosecka: Mirna

(odgovor članu Kinokija)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Diabetes- part 35
14.3.2005 15:17:33   
tejka24
Živjo!

Mirna, sem zlo vesela, da je vse OK :bravo:.

Tudi jaz načrtujem dopust v začetku julija. Rok imam 30. avgusta. Smo že rezervirali apartma v Izoli. Edino, kar sem si želela je, da gremo na našo obalo in da ima apartma klimo. Izola je pa itak bližje Ljubljani kot Nova Gorica, pa še sedaj ko je avtocesta prideš do Lj v 1 uri.
Meni sploh ni veliko do plavanja, ampak sem mi zdi fajn, da malo zamenjam okolje. Pa verjetno bom tudi doma že vsega naveličana, tko da mi bo malo spremembe dobro naredilo.

Jutri imam kontrolo pri dr. Tomažičevi in dr. Sketljevi. Spet bom vidla malo pikico :). Upam samo, da bo Hb v redu.

Lep pozdrav vsem!

Tejka

(odgovor članu Kinokija)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Diabetes- part 35
18.3.2005 9:01:01   
Alja1
Dobro jutro, cukrčke!

V torek sem govorila s Tomažičevo in ji povedala za moj GHbA1c (iz 8,1% v decembru sem ga "spravila" na 7,3%), pa mi je rekla, da ne bom slučajno preveč razočarana, ko bom prišla k njej v LJ, ker je vrednost GHbA1c, kadar kri vzamejo iz žile drugačna (nižja) kot takrat, ko jo vzamejo iz prsta. Pa saj menda je ne more bit ne vem kakšnega odstopanja (mogoče desetinko, dve?) :(

No, potem sem jo vprašala kdaj lahko pridem, pa je rekla, da me bodo poklicali, ker moramo tako in tako narediti še en posnetek CGMS-ja, pa bom takrat dala tudi kri, pa še okrog črpalke se bova zmenili.

No, počasi že imam poln kufer tega čakanja. Mislim, da jo bom naslednji teden spet poklicala in ji malo zagnjavila, ker lahko drugače samo čakam in čakam in se jezim in pazim, da ne zanosim, namesto, da bi veselo delali na :duda:

O.K.! Dovolj nakladanja! Kot lahko preberem, ostale cukrčke uživate. Nekatere z :duda:, druge božate :nosecka: in na UZ gledate svoje bodoče nadebudneže ...

Kinokija še vedno držim pesti, da bo s tabo in :duda: vse B.P.

Pomladanski pozdravček iz CE!
Alja :rozica:

P.S.
Vas obvestim, ko pridem v LJ. Zdaj je pa že res skrajni čas, da se dobimo na :kava:

(odgovor članu Kinokija)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Diabetes- part 35
24.3.2005 9:38:27   
tejka24
Živjo!

Yvon pošlji mi na privat tvoj e-mail naslov, da ti pošljem vse podrobnosti glede zavarovanja črpalke.

LP
Tejka

(odgovor članu Kinokija)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...




Vrtec.
пеперутка16

Hodi/jo vaš/i otrok/ci v vrtec? V kateri?