|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   branje pred spanjem -kdaj, koliko
21.11.2008 16:01:13   
ccoko
Mene pa zanima kdaj ste začeli brati pravljice pred spanjem, da so jim zanimive, da jih res poslušajo? Mi imamo namreč dveletnika in sem mu nekaj časa brala, ampak se je on zabaval po svoje, ga sploh ni zanimalo. Zdaj mu pa nesmem več brati, mi kar vzame knjigo in se potem brez česarkoli leže uspavava. Sprašujem ker bi mu rada brala pravljice, saj mi je to ena najlepših navad, ki jih lahko ponudiš otroku.

Hvala za vse nasvete in izkušnje.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: branje pred spanjem -kdaj, koliko
21.11.2008 16:07:08   
rija
to je zadeva, ki bi jo TI rada....tvoj otrok pa še ne...

ne vem, zakaj forsirašuser posted image

vse pride samo od sebe....prej ali slej....

moj bo januarja 3, pa so mu pravljice šele pred kratkim postale zanimive. kratke seveda. za kaj daljšega je še prezgodaj. zdaj pa mi sam nosi knjigice, ki mu jih moram brati.



_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu ccoko)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: branje pred spanjem -kdaj, koliko
21.11.2008 16:19:58   
Petr_a
Se mi tudi zdi da marsikdo nekaj dela zase in ne za otroka user posted image
Mi smo šele zdaj pri 3,5 letih začeli

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: branje pred spanjem -kdaj, koliko
21.11.2008 21:43:34   
Anonimen
Jaz sem pa glih danes moji 1,5 letnici "vsiljevala" pravljico (se malo grozno sliši), ampak ona vzame knjigo in jo lista po svoje. Evo zdaj vsaj vem kdaj lahko pričakujem, da bo pripravljena. Midve zdaj listava pa gledava kje je kaka žival, pa raznorazne stvari. Pa jaz se zmišljujem kaj živalice na sliki počnejo pa me ful posluša in potem kaže to žival in po svoje čeblja.

Drugače pa je tudi meni to ena najlepših stvari, ko otroku za lahko noč prebereš pravljico - jaz namreč te možnosti nisem imela, zato pa bi rada to ponudila svojemu otroku.

(odgovor članu Petr_a)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: branje pred spanjem -kdaj, koliko
21.11.2008 23:00:40   
Čupka
Mojemu prvemu otroku sem začela brati pri 8 mesecih in sicer CICIDOJE. Predvsem pesmice. Ob teh je zelo užival.
Po večerih sva bila sama doma, mali je bil ves srečen, če sem bila ob njem dokler ni zaspal in sem mu pač brala. odstala dva otroka pa sta bila tako že od samega začertka zraven, ko sem pač starejšemu zvečer brala. Tako da smo pri vseh treh hitro začeli z branjem.
Verjetno gre temu tudi zasluga, da že od 7 leta naprej zvečer sam bere in sploh ne more zaspati, če ne prediha nekaj poglavij. Včasih ga dobim, ko bere knjigo, namesto da bi se učil - pridem v sobo, pa jo hiti skrivat pod odejouser posted image  (jaz pa vsa srečna da bere....user posted image )
Hčerka tudi sedaj pri osmih letih sama bere zvečer, v postelji.
Najmanjši pa tudi ne more v posteljo brez prebrane knjige. Če slučajno jaz ne utegnem, mu pa bereta večja dva.
Tako da, začni čimprej. Če ga ne zanima, ne forsiraj za vsako ceno in poskusi izbrati slikanice ki veš a mu bodo zanimive. Če ne mara branja, pa mu za začetek samo pripoveduj ob slikah in se pogovarjaj z njim.
Če bereš, interpretiraj zraven z glasom, kolikor le lahko. Če drugače kakpna knjigica ni zanimala otrok, sem jih ravno z interpretacijo prepričala k temu, da so poslušali od začetka do konca...
Vsekakor je to dobra naložba. Splača se potrudit.

(odgovor članu ccoko)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: branje pred spanjem -kdaj, koliko
22.11.2008 14:14:46   
zinkazi
Za dveletnega otroka je branje pravljic preveč zahtevno. To vam kaže tudi vaš otrok. Glejta slikanice. Če je le kakšna vrstica besedila, lahko prebereta, sicer opazujta slike, se ob tem pogovarjajte, lahko tudi pripovedujete zgodbico v preprosti, skrajšani obliki. Če ne bo želel tega, mu pustite, da bo sam opazoval slikanice, kjer so samo slike. Naj bo na slikah to, kar ima rad. Avtomobili, delavni stroji, živali, narava. Poiščite take, da bodo zanimive zanj. Potem vam bo že sam pokazal, koliko branja ali pripovedovanja si želi. Pred spanjem mu lahko pripovedujete zgodbico, lahko se pogovarjata o tem, kar je v slikanici videl, ali pa kar je lepega doživel. Tako se bo umiril, potem bo tudi zaspal.

_____________________________


Otroško srce je zaklad


(odgovor članu Čupka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: branje pred spanjem -kdaj, koliko
22.11.2008 16:19:10   
country
Tudi jaz sem za pravljice in tudi moja hči jih ne posluša rada v postelji.

Torej sem jo napravljeno za v posteljo lepo dala v dnevno k igračam, da se je igrala in ji brala pravljico. Ona me je pa poslušala. Sicer se je igrala tudi s kockami a je vseeno poslušala. Če pa je bila v postelji, se je pa hotela med pravljico pogovarjati. Tako delava od njenega 1. leta. Zdi se mi, da ji je všeč.

(odgovor članu zinkazi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: branje pred spanjem -kdaj, koliko
22.11.2008 20:07:52   
K_a_t_i
Pikijeve zgodbice za lahko noč. Primerna dolžina pravljice, pri 21m jo z veseljem posluša (to je zdaj že kake 3 mesece). Sicer je pa naš čisto nor na pesmice - mimogrede prebereva celo knjigico (cca. 50 pesmic) in on še nima dovolj user posted image Imamo pa Pojte, pojte drobne ptice in Biba leze.

_____________________________

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu country)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: branje pred spanjem -kdaj, koliko
22.11.2008 22:32:30   
rainbow
je pa odvisno od otroka; s starejšo sva zelo hitro brali, ta mala pa komaj zdaj. Če primerjam, kar naj ne biuser posted image , je starejša, ko je bila toliko stara kot sedaj ta mala (3,5) deklamirala na pamet pesmice iz Mačka Murija. Sem ji tolikokrat morala brat, da si je zapomnila.

_____________________________

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Ni lepšega, kot je rojevanje novega ...
Porodne babice so velik del mojega življenja. Delala sem že z mnogimi babicami, nekaj pa jih poznam tudi na bolj osebni ...
BLOG: Pitje vode in lulanje med poukom
Te med odmorom ne tišči lulat in te je pritisnilo sredi pouka? Boš moral počakati do naslednjega odmora. V mojem svetu j...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?